Kdy začít s organizací svatby? Poraďte

Ahojte, prohledala jsem už všechny možný témata, ale žádné takové jsem nenašla, pokud tu bude, tak at toto admini klidně smažou. Jde mi o to, že nevím, kdy třeba začít řešit fotografa, dort, s restaurací pohoštění,aby to nebylo zbytečně brzo a nebyla jsem ve svém okolí za blázna a naopak, abych všechno stihla...Budu tedy vděčná všem budoucím nevěstám i nevěstám,které ,,to mají už za sebou´´, když napíší, kdy co začali řešit a organizovat, od zamluvení obřadu až po objednání kytek... Díky moc, holky. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.beremese.cz/forum/show.php... mrkni sem ;-)
Odpovědět
Děkuju, to jsem ale už právě zhruba četla, tam se holky baví tak všeobecně, mě by spíš zajímaly konkrétní případy, fakt nemám představu, kdy začít... ;-)
Odpovědět
tieto ti pomozu http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
ahojky, co tady? je to hned na úvodní stránce: http://www.beremese.cz/my/todo.php Já sice ještě svatbu tak úplně neplánuju, ale celkově jsem takový plánovací tip :-), takže radím vzít si papír a tužku a psát vše, co tě napadna a co myslíš, že je vhodné. a čím dřív, tím líp. aspoň pak budeš v klidu. L.
Odpovědět
Děkujiiiiiiiiiiiiii x-) x-) x-) x-) x-) x-) x-) x-) x-) x-) x-)
Odpovědět
Ahoj v prvom rade sme si zajednali termin svadby a zarezervovali hotel. Vsetko ostatne sme riesili 2 - 3 mesiace pred svadbou a v pohode sme to stihali. Do pocitaca som si nahadzala co treba a co uz mam a kolko to priblizne bude stat. Velmi mi to pomohlo. Aj zoznam pozvanych som si tak robila a postupne odfajkovala komu sme uz oznamko poslali a komu este posleme. Snad to trosku pomohlo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak my to řešili takhle...je to jen orientačně, ale chtěla jsi konkrétní případy.. ;-) :-) termínek - hned jak je vypsali, to znamená 2.1., ale to je hrozně individuální šaty - půl roku před první zkouška, pak několik změn šatů, finální zkouška 14 dní před vyzvednutím prstýnky, oznámení - 3 měsíce před koláčky, dorty - měsíc před restaurace, kapela,fotograf - 5 měsíců před kadeřnice, kosmetička - 2 měsíce před
Odpovědět
Profilova fotka
Vever, zalezi, jak si svatbu predstavuejs a kde. Zacni terminem obradu, mistem obradu a mistem hostiny. Pak mysli na to, ze treba prstynky a pzovanky trvaji vetsinou tak 4-6 mesicu. Pokud si je objednavas. Jinak se da hodne veci stihnout behem mesice dvou. Ale zalezi, jak mco velke nebo nacancane si to predstavujes. Dalsi, co potrebuejs zajistit na dany termin je fotograf, kameraman, hudba, kadernice / vizazistka, dort, kvetiny. Take aby si hoste stihli udelat cas. Mne osobne prijde idelani doba pet az sest mesicu. Je dobre rozlozit si ty ruzne vydaje, at nemusite platit vse najednou. Planovac na beremku se mne moc nelibi. Neni mco prakticky.
Odpovědět
Ahojky holky, tak já asi spadám do kategorie ,,bláznů", páč si tak trošku připadám..prostě se nemůžu ubránit myšlenkám na chystanou svatbu..dám pokoj pár dní, pak sednu k netu a hledám, stahuju obrázky, zapisuju si, co mě ohledně svatby napadne a ve své fantazii mám samozřejmě už navrhnutý jmenovky, dort...samozřejmě favoritky šaty pomalu na tapetě v počítači..ale to jsem celá já..loni jsem se tolik těšila na Vánoce, že jsem už v listopadu stříkala umělej sníh na okna :-) Ale k té svatbě...asi jsem pro okolí blázen, ale já tak prostě žiju, takže pro mě není nikdy brzo něco plánovat...já si budu vysnívat tu naší pohádku a doufat, že to pak aspoň z poloviny tak pěkně dopadne...někdy si s tím mým ,,skoromanželem" lehneme na postel, otevřeme lahvinku a bavíme se o tom, koho pozveme, koho ne..vymýšlíme, plánujeme, smějeme se a těšíme..jsou to krásný chvíle, kterých není nikdy dost a je třeba si jich užívat co nejdýl...takže já plánuju už pár měsíců dopředu :-)
Odpovědět
maxi.smile a to je dobře. Co je komu do toho, čím se člověk baví. Já o těchhle stránkách neslyšela až do žádosti v dubnu. V životě jsem neřešila svatbu (jsme spolu 10 let), nikdy jsem si neprohlížela šaty. Jediná moje aktivita vyvinutá za posledních 10 let v oblasti svatby, byla návštěvu Svatebního veletrhu v roce 2005 a 2007 a to mě ponoukl můj milý, že se jako půjdem kouknout na hezký šatky. A už tam jsem měla oči na vrch hlavy a civěla jsem na mražené lístky růží a na dorty za 5000 a nechápala. Ale od žádosti jsem to začala řešit, je to legrace. Před chvílí skončila Kriminálka Las Vegas, kde dospělej chlap trpěl infantilismem, kadil do plen a nechal se kojit a to MĚ TEDA PŘIJDE UJETÝ. A na druhou stranu tahle jednodenní šou stojí takový prachy, že bodejť by to člověk neřešil rok předem. Takže já řeším rok předem a jsem na to hrdá (to je můj coming out).
Odpovědět
Btw v srpnu jsme rezervovali restauraci, jedinou, kde bysme to chtěli mít, žádná jiná pro nás široko daleko není. A když jsem se v srpnu ptala, kdy je třeba rezervovat, jestli stačí v prosinci, tak se na mě paní významně koukla a odpověděla, že v prosinci berou rezervace na září, takže jsme pochopili a promptně zarezervovali. Vaří tam báječně a vypadá to tam podle mých představ.
Odpovědět
Holt někdo je splachovací a udělá hostinu v první restauraci ze Zlatých stránek podle abecedního seznamu a někdo je holt perfekcionista a chce mít svatbu tip ťop. A není to o tom, že bych chtěla svatebčany ohromit, chci jim naopak nachystat to nejsuprovější odpoledne, kdy se o ně budeme hezky starat a hýčkat je, aby pak na naši svatbu vzpomínali, jaké to pro ně bylo příjemné odpoledne. A tudíž na to budeme vzpomínat i my.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
To chystani je individualni a hoden to ovlivnuje prave to msito obradu a hostiny, jak maji oni volno. Takze nektere svatby se daji prirpavit za mesic dva, jine se chystaji dele.
Odpovědět
maxi.smile: Máte termín kousek po nás, už víš ,kde to chcete mít? :-) Tak já hrdě hlasím, že jsem zarezervovala matriku i hotýlek, zbytek začnu řešit asi po vánocích, přece jen si říkám, že ten květen není tak vytíženej...teda doufám, šaty si chci vybírat opravdu až tak v březnu, bála bych se, že kdybych si je vybrala tak půl roku předem, tak potom uvidím milion jinejch, který mě nadchnou...
Odpovědět
Je fakt, že my jsme jednu chvíli zvažovali variantusvatby někde v cizině, takové ty Seychely, pláž, jen my dva. Tam člověk pak nemusí řešit spoustu věcí, jako je ubytování pro hosty z dálky a dorty a výzdobu na stůl a šaty pro družičky. Když jsem si včera spočetla naše náklady na svatbu, skoro lituju, že jsme tuto variantu opustili, bylo by to levnější a bez nervů, kdo z rodiny udělá ostudu :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Ako písala janinek, je to individuálne. mne stačili na celú prípravu necelé tri mesiace, aj to som mala ešte kooopec času ;-)
Odpovědět
A ještě jedno humorné btw. Jen díky tomu, že jsem svatbu ohlásili v předstihu bude mít můj otec čas nechat si udělat nové zuby (nemá ani jeden, nedbá o sebe). Řekla jsem to mámě jako podmínku, pokud nebude mít protézu, jdu k oltáři sama, šišlá jak kojenec, navíc se rád napije a to je vržedná kombinace - šišlající opilec.
Odpovědět
mabinogi: :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
vever, být to tvůj otec, nesměješ se. Dělá strašnou ostudu. Ale straaašnou.
Odpovědět
janinek: prstene 4-6 mesiacov?? To si snáď pomýlila, nie? 4-6 týždňov, to áno, ale mesiacov ani náhodou :-D
Odpovědět
Ke každému je strašně žoviální, na servírku v té restauraci kde budeme mít hostinu luskal a mluví s ní tónem jak s nějakým pacholkem. Furt se jí něco ptal a ona mu chudera vůbec nerozuměla, můj přítel seděl vedle něj a viděla jsem jak uvnitř zuří. A ta představa že se můj otec bude bavit s jeho rodičema, což jsou velmi jemní decentní lidé, kteří dělají do umění. S T R A Š N É. :-(
Odpovědět
maginogi: Můj otec taky pije a celkem dost, ale omlouvám se,jestli se tě to dotklo..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky no poviem ti že mi sme sa rozhodli tri mesiace do zadu,že sa vezmeme a prvý problém bola sála-nemohli sme žiadnu nájsť-lebo všetko bolo obsadené!!!!!-nakoniec sme spokojný ale je tam málo miesta na tancovanie je to sále tak pre 40 ludí a nás je 60-bohužial nič iné nebolo. Foto-vraj kde sme boli do teraz že ony berú objednávky pol roka dopredu,no reku sory my sme sa teraz dozvedeli že bude svadba Kostol-ak si katolíčka musíš minimálne tri mesiace dopredu-nie menej-a to my vlastne ešte nemáme farára čo nás bude sobášiť lebo ten ktorý nás zapisoval už skončil-takže farára uvidíme až v deň svadby.snáď tam niekto bude kto nás zosobáši. Zákusky-ked sme povedali že za tri mesiace je svadba tak sa nám slúbila až štvrtá pekárka!!!! Takže na tvojom mieste rezervujem hned a nerozmýšlam,pretože moje prípravy sprevádzal chaoz!!!!!!!
Odpovědět
mabinogi: to je mi ľúto, čo tu opisuješ... skús sa s ním porozprávať... ja viem, že s niektorými sa nedá, ale väčšina otcov sa na svadbe podrží :-) za pokus to stojí
Odpovědět
Profilova fotka
strasne sa mi pacil prispevok maxi.smile "jsou to krásný chvíle, kterých není nikdy dost a je třeba si jich užívat co nejdýl...takže já plánuju už pár měsíců dopředu " ved svadba je chvila, jeden den, jeden vikend... preco si neuzit ten cas, kedy planujeme, obzerame obrucky po vykladoch a pri kavicke debatime o tom, ze je to fajn, ze sme sa nasli a ze sme sa teda rozhodli, ze zvysok zivota chceme prezit spolu? nemam nic rezervovane, nemam nic vybrane. pozeram co sa da, chcem mat prehlad. nedavno sem niekde pisala kocka, ktorej ani nenapadlo, ze taka svadba moze byt mala, prijemna zalezitost, lebo bola len na takych v telocvicni s 200 hostami? a ze nie je povinne taku mat, ze moze grilovat v zahrade? holt o tom asi nikdy nepremyslala. bude to nas den, dufam, ze taky, na aky budeme spominat ked bude zle, a uzivame si aj tie debaty. a miesto, kde chceme svadbu, tak to treba rezervovat rok dopredu :-) teraz uz maju plny cely 2009, dokonca jednu januarovu sobotu 2010.... takze je to asi aj o tom....
Odpovědět
my sme sa rohodli zaciatkom miuleho roka..postupne som si na nete obzerala,co by mohlo byt..a kedze som vedela,ze po statniciach chcem ist do zahranicia,tak sme si dali dostatok casu,vsetky mozne hotely obehnut,kedze sme mali aj cezpolnych hosti a chceli sme ich mat pekne pokope..hned sme vedeli,ze to bude v mieste zenicha..kedze nas deli 400km.. cez leto sme zacali postupne zajednavat..napr. penzion sme si chceli nechat na neskor,no ked sme zajednavali na promocie,tak sme to hned zajednali.. skusali sme sa rok dopredu inforomovat a tak..a podla toho,co povedali sme zajednavali..ale napr. v oktobri sme zajednali kameru a kapelu..a v dec uz boli plni na dalsi rok..kapela mala asi len tri terminy volne.. preto odporucam sa obzerat po vetkom,hned ako budete vediet,kedy chcete mat svadbu..aby ste si mali moznost vyberat.. my sme boli uplne s kazdym spokojni..len skoda,ze salon,kde som mala rezervovane saty,nemal tie,co som si nakoniec kupila..ale zas ich ideme pouzit na dalsie fotenie,kedze nam pocasie na foteni moc nevyslo..
Odpovědět
orinka to už je bohužel passe. Nekomunikujeme spolu leta, už jsem od našich snad 9 let pryč a vždycky si říkám, že se nenechám vytočit, ale pak přijedu domů a on začně matlat. Je to komunista a třeba pořád vykřikuje, jaká byla Horáková zločinec, jako děti nás spíš srážel i bil. Není možné se k tomu vracet a on je spíš čím dál horší. Možná si budu protiřečit, ale přestože nám bude platit hostinu, je to ten největší sobec na světě co znám. Nikdy se o mě nezajímal, v životě mě v ničem nepodržel, nepodpořil jenom zesměšňoval. Nedbá o sebe a je to takový buran. Hnusí se mi představa, že se do něj budu muset ve svatební den zavěsit. To je asi jediné, co mi ten den opravdu pokazí. Ale matka by nesnesla tu ostudu, kdyby mě vedl někdo jinej. Ona se tváří jako že nechápe co proti němu mám :-( :-( :-( .
Odpovědět
maginogi: A stojí ti to za to, aby vám platil svatbu? my si ji třeba budeme platit celou sami...
Odpovědět
Profilova fotka
Orinka, jisteze tydnu, jsem myslela na ty mesice chystani. Diky za vsimnuti.
Odpovědět
janinek :-D som sa zľakla, že kde to toľko trvá :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?