Kdy oznámit svatbu šéfovi v práci? :-)

Ahoj holky, jak moc dopředu jste v práci oznámili, že se budete vdávat? Myslím oficiální oznámení šéfovi :-) ne kolegyňkám. Já nechci v práci plašit moc dopředu, ale oznámit to měsíc před svatbou asi taky není ok.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
No jelikož my jsem v práci z 90% ženský, tak se to doneslo už i šéfce, takže asi tak. Jinak samo, že pak dám i ředitelce oznámení, aby neřekla....
Odpovědět
Profilova fotka
Já se vdávám přesně za měsíc a ještě jsem to v práci ofiko neoznámila, nevím jaky. Asi jen pošlu poštou oznámko :-x
Odpovědět
Ono to asi hodně záleží na tom, jaký máte v práci vztahy :-) U mě v práci věděli o svatbě od samého začátku, prožívali se mnou přípravy a jedna kolegyně se mnou byla i po zkouškách šatů :-) Nevidím v tom žádný problém.
Odpovědět
Já jsem to oznámila asi 2,5 měsíce předem (předtím jsem to tajila a už jsem si nechtěla hrát na schovávanou), a to tak, že jsem to přihodila do došlé pošty ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máš pravdu, je to především o vztazích. O mně se to mezi spolupracovníky všeobecně ví, ale nevím, jak (a zda vůbec) to oznámit vedení. Chtěla jsem to říct zítra na poradě, ale nechám to asi na písemnou formu.
Odpovědět
já mám svatbu sice až za 5 měsíců a zatím to ví (teda doufám) jen jedna jediná kolegyně. Nechci to říkat dopředu, už takhle do mne všichni rejou kdy se budu vdávat... ještě do prosince jsem jim mohla říkat že asi nikdy, že si mne miláček vzít nechce..., teď se takovejm rozhovorův vyhejbám. Plánuju, že to řeknu ve čtvrtek před svatbou - v pátek si budu mít volno... a pak je pozvu na nějakou oslavičku až bude po všem...
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám svatbu ještě hoooooodně daleko, ale počítám, že v práci to řeknu pak tak 3 měsíce předem a pak ještě dostanou oznamko - jedno na oddělení + jedno řediteli. Děláme velkou svatbu, takže budou i všichni zváni. Zda přijdou, je jejich věc :-)
Odpovědět
Já mám svatbu taky za dlouho - 6 měsíců. A vědí o tom zatím 3 kolegyňky, které zvu i na odpolední raut. Zbytek firmy a šéf nic neví . Ale nerada bych, aby se to šéf dověděl nějakou oklikou od někoho jiného. No ale koukám, že oznamovat to půl roku dopředu je asi brzo...Taky se bojím, že se prostě jednou podřeknu, protože myšlenkama jsem pořád někde v květinářství nebo v salonu :-) Tak jsem tomu chtěla dát oficiální podobu. (nehledě na to, že jsem pořád na internetu na svatebních stránkách :-) )
Odpovědět
pošlu jim oznámení :-D
Odpovědět
Profilova fotka
to jsem řešila přesně před rokem, šoupla jsem oznámení každýmu do pošty a pak byl slušnej bugr (myšleno v dobrém), od té doby se furt řešila naše svatba, pan ředitel mi řekl, že jsem chytrá, že jim dávám oznámení včas, aby stihli vybrat dostatek peněz na svatební dar :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, já jsem se jednou dívala v práci na svatební servery a náhodou mě u toho viděly kolegyně, nebo se mi taky stalo že jsem musela telefonovat do kadeřnictví a ony to slyšely tak se zeptaly jestli se budu vdávat tak jsem říkala, že jo, ale oficiality jsem neřešila, jsme dost malý kolektiv tak se to roznese samo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no mně to přijde slušnost dát oznámení do práce
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj tak u nás to bylo tak, že jsem to řekla a bylo to, teď to se mnou všichni prožívají, není týden abysme neprobírali svatbu a přípravy. Ale je to taky o tom, že jsme malý kolektiv - 6ženských. Ale mám problém, protože jsme řešili se šefovou jak je to s volnem, ale nikde v zákoníku práce to nenašla i když je to známá věc. A vypadá to,že mi moc nevěří, že mám den před svatbou volno. Prosím poraďte, kde to tam hledat. Akorát jsem tam našla odstavce o úmrtí. Ale o svatbě nic -i když jsme to prolezly od A do Z. Díky za radu
Odpovědět
He he, tak to s tím darem od firmy u nás nehrozí :-) spíš mě napadlo, jestli šéf hned nazečne řešit mojí případnou mateřskou...to by ho tak maximálně ohledně mé svatby zajímalo.
Odpovědět
kajdulo, myslím, že se to tady probíralo přímo v nějaké diskusi, něco jako "volno na svatbu ze zákona" nebo tak... zkus se po tom podívat, byly tam i přímo odkazy... jinak já jsem to plánovala v práci oznámit klasicky cca 2 měsíce před svatbou tak, že rozdám oznámení. je nás tady asi 70, polovinu lidí vůbec neznám, nebo jen od vidění a se zbytkem taky víceméně žádný kamarádský vztahy (až na pár výjimek a ti to samozřejmě vědí). no prostě neměla jsem v úmyslu to tady roztrubovat (jak jsem již řekla, neznáme se, tak co budu komu vyprávět, a navíc tady funguje klasická slepičárna-drbárna a já nesnášim "jé, ty se budeš vdávat?" a za rohem "on si jí taky někdo vezme?" 8-( ). ale jak už to tak bývá, rozneslo se to bez mého přičinění velice rychle... no abych to shrunula, já bych to sdělení za normálních podmínek řešila 2 měsíce před svatbou rozesláním/rozdáním sv. oznámení. ;-)
Odpovědět
Já to udělala s volnem jednoduše, poprosila jsem šéfovou, jestli by mi nešla za svědka...mám s ní skvělý vztah a je to člověk,kterého si vážím a teď neřeším žádné volno. Cokoliv potřebuju,tak mi pomůže nebo uvolní...ale myslím,že určitě máme nárok na volno 1 den, tak je to i s pohřbem v rodině.
Odpovědět
Ahoj Kajdulko - my mame svatbu ve stejny den :-) To volno nenajdes v Zakoniku prace, ale v Priloze k narizeni vlady č. 108/1994 Sb. Zakonik prace se na toto narizeni vlady jenom odvolava. Zkus se na to mrknout - svatba je resena v bode 5 Prilohy k narizeni vlady a pise se tam: Pracovni volno s nahradou mzdy se poskytne na dva dny na vlastni svatbu, z toho jeden den k ucasti na svatebnim obradu. Pracovni volno s nahradou mzdy se poskytne na jeden den k ucasti na svatebnim obradu pri svatbe ditete a ve stejnem rozsahu se poskytne pracovni volno bez nahrady mzdy pri svatbe rodice. Ten konec uz je jenom kdyby byla svatba ve vsedni den, takze ten jeden den kolem svatby si urcite muzes vybrat. A muzes se rozhodnout, jestli bude pred svatbou nebo po ni. To neni nikde stanoveno :-)
Odpovědět
ja se byla dnes zeptat v novy praci a ned se me ptaly jestli neplanuju materskou nebo svatbu.tak sem rekla ze svatbu ano, materskou ne.ani sem ji o ty svatbe nemela rikat hned prvni den, ale chtela sem zase rict pravdu.jinak to udelam asi tak ze dam oznamko.jako vsem pribuznym tak i v praci.
Odpovědět
Trosku opravim ppavlik - s novym zakonikem prace prislo nove narizeni vlady, tentokrat c. 590/2006 Sb. "Pracovní volno se poskytne na 2 dny na vlastní svatbu, z toho 1 den k účasti na svatebním obřadu; náhrada mzdy nebo platu přísluší však pouze za 1 den. Pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu se poskytne rodiči na 1 den k účasti na svatbě dítěte a ve stejném rozsahu se poskytne pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu dítěti při svatbě rodiče." - v podstate je to stejne, ale dulezita zmena je v tom 1 dnu bez nahrady mzdy pro novomanzele ;-)
Odpovědět
Uiiii ach ten novy Zakonik prace!!!! Diky moc zirafko, zase jsem o trosku chytrejsi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
zirafko: to ale asi platí od letoška ne? my měli loni 2 dny s náhradou mzdy... fire: to si říkat opravdu neměla a oni se Tě ani na to nesmí ptát! já jsem dostala krásný dárky v práci ke svatbě a ještě mi uspořádali celofiremní rozlučku, bylo to super, pařili jsme do rána :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, já mám svatbu za měsíc a jeden den - oznámko do práce jsem dala dnes.
Odpovědět
Profilova fotka
No mně se taky hned ptali,jestli neplánujem mimčo.Ale i kdyby,je to jen moje věc a jim do toho nic není.
Odpovědět
Profilova fotka
to mě se ptaj furt, největší péči maj, abych jim to řekla zavčas, aby začali shánět někoho jiného :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem nastoupila tři týdny před svatbou do nové práce, takže tam už jsem nastupovala i s tou novinkou...ale ve staré práci nic netušili....jen jsem poslala pozdrav....fotky ze svatby jako prezentaci v Powerpointu.....
Odpovědět
Cechtek - ano, od letoska... ale kajdula, ktera se na to ptala, se bude vdavat letos, takze tahle novinka se ji uz tyka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
zirafko, chápu :-D ještě že jsme se vzali loni
Odpovědět
Profilova fotka
z vlastní zkušenosti - v práci řekněte, že se vdáváte, co nejpozději. Pokud nechcete neustále slyšet dotazy na detaily a na plánovaní rodičovství. A pokud máte paranoidního šéfa, kterého hned napadne, že vás brzo ztratí...
Odpovědět
Kvůli tomu to chci nechat až na poslední chvíli... vím, že by všichni zkoumali jestli mi náhodou neroste pupek...
Odpovědět
tak já to měla v pohodě, šéf to dokonce se mnou o polední pauze probírá a dohlíží abych na něco nezapomněla ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?