Kdy můžou novomanželé odejít se svatební oslavy?

Profilova fotka
Mám takový zvláštní dotaz - jak ukončit večerní zábavu, když si chceme užít i svatební noc? ;-) Možná to zní hloupě, ale nemám představu, jak oslavu ukončit nebo se z ní "po anglicku" vypařit. Už dopředu jsme se s přítelem dohodli, že to nebudeme přehánět ani s alkoholem, ani s ponocováním, že si chceme užít novomanželské apartmá ;-) Ale co ostatní hosté? Někde jsem četla, že novomanželé klidně můžou odejít z hostiny bez rozloučení, ale to se mi moc nelíbí. Taky je možnost se se všemi rozloučit, odejít na pokoj a ostatní nechat, ať se klidně dál baví sami. Jenže jak si potom ohlídat výdaje? :-| Máme se tedy přizpůsobit tomu, jak dlouho se chtějí bavit hosté a řádit s nimi do rána, nebo v určitou hodinu celou oslavu ukončit? Poraďte, jak jste vyřešily závěr svatebního dne?
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že není hloupé se vypařit... taky jsem to četla v nějakých "pravidlech" a udělalo to i pár mých kamarádek :-) my to tak chtěli udělat taky, ale pak mi bylo líto se nerozloučit aspoň s našima... tak jsme se s nima olíbali, poděkovali a šli nahoru :-)
Odpovědět
Darlingb: je pravda, že nevěsta a ženich se nemusí loučit a prostě zmizí. Pokud je Vám to blbé, nechala bych to na momentální situaci, až jak to bude vypadat na místě. Jak se Vám bude chtít. Ohledně výdajů můžete pak někoho proprosit: rodiče, svědky apod. Jestli Vám někdo naůíše o džus víc nebo méně se asi stejně nepozná... My třeba odchízeli jako poslední, bylo to okolo půlnoci, tak jsme to řešit nemuseli. Navíc nás ale bylo málo, takže i proto to tak asi bylo. Zato jsme ale pokračovali pak ráno.
Odpovědět
darlingb - nechci ti brat iluze, ale vetsina novomanzelek i novomanzelu je po celem dni tak utahana, ze padnou do postele pomalu i v satech a vzbudi se rano :) ale k tematu, taky bych se vyparila, ale ve dverich bych na vsechny zavolala, at si to uziji dosytosti i za nas :)
Odpovědět
Profilova fotka
Etiketa v tomto pripade dovoluje odejit bez rozlouceni. Pokud jde o placeni, tak proste pri odchodu uzavrete ucet nebo date nejaky limit, za kolik jeste muzou to uctovat vam. Pak proste obsluha rekne, ze si to plati hoste sami. Pokud budete mit nejaky psany program, muzete si tam udelat nejakou polozku jako PULNOCNI ROZLOUCENI nebo POSLEDNI PRIPITEK a tim nejak naznacit, jak to planujete.
Odpovědět
Profilova fotka
jak píše Janinek - určitě uzavřete účet, nebo nějak omezte konzumaci. Nechci tady působit jako Harpagon, ale už jsme jako muzikanti na svatbě taky viděli, jak se ženich děsně divil, co všechno se vypilo po jejich odchodu do 4 do rána... My mnohdy v místě akce spíme a tak když balíme ráno aparaturu jsme svědkem mnohých nedorozumnění... Jednou měl ženich dokonce snahu se dívat ošklivě směrem k nám - kolik že jsme toho vypili, zachránila nás naštěstí jeho maminka, která mu hned řekla - No Honzo! kapela tady teda nepila, ale na baru ti zůstali Pepa ,Franta a Vojta, tak si to vyřiď s nima ! Měla pravdu - oni vypili flašku jegermeistra a hned byl účet o 1000 vyšší a to už prosím byli ženich s nevěstou dávno v pelíšku. My jako kapela pijeme jen pivo a víno a nealko, panáky jen když nás pozvou a já vůbec ne... Rozhodně bych nenechala svatebčánky pařit na náš účet do rána bílého, ráno by mě totiž možná při pohledu na účet omylo... :-p Možná jim třeba nechat pivo, víno a nealko a panáky už za své....
Odpovědět
Já myslím, že ten limit není vůbec od věci....dělá to tak spousta mých kamarádů třeba i na oslavě narozenin....řekne se chci do toho vrazit tolik a tolik a potom se pije za své. Myslím, že to každý normální člověk pochopí.... ;-) A s tím programem jak navrhovala janinek je to super nápad...tím, že tam o půlnočním rozloučení něco napíšeš budou všichni vědět a tak nějak počítat s tím do kdy se asi oslavy budou konat...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme teda dřívější odchod rozhodně neplánovali.Chtěli jsme si to užít až do konce.Bylo to po 4 ráno a svatební noc se taky konala ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já si také původně myslela, že odejdeme dřív a nakonec jsme tam byli v 5 ráno poslední :-D :-D Ale my ssme měli oslavu na lesácké chalupě z vlastních zásob, takže stejně mohli jíst a pít jen co bylo, takže nehrozilo žádné překvapení s velkým účtem. Měli jsme řidiče, který lidi vozil domů a protože s námi byl už od dopoledne a měli jsme ho domluveného do 2 do rána, tak jsem v půl druhé nechali kapelu ohlásit, že ve 2 hodiny poslední odvoz a pak už každý za své taxíkem, takže nakonec všichni vycukrovali do půl 3 a byl pokoj 8-) Ne že bych chtěla hosty vyhazovat (zbylo tam jen pár silných jedinců, jenže právě ti by vydrželi chlastat až do neděla - svatba byla v pátek) :-) Ale holky mají pravdu uzavřít účet, hned zaplatit a pak už nechat nějaký menší limit, který doplatíte ráno. Nebo neplatit panáky a cigarety. Navíc myslím, že odejít můžete opravdu bez rozloučení... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hráli jsme na svatbě kde rozloučení dělali velmi dojemné - oba svatební tatínci asi kolem druhé ráno zpívali Dobrů noc milko má a tím prostě taktně naznačili, že by bylo slušné dopít a pomalu jít... Takže se všichni slušně ,během třičtvrtě hodinky se svatebním párem rozloučili, odcházeli nebo odjížděli a novomanželé jako poslední zamykali i s tatínky kulturní dům :-) Jinak si myslím, že se dá klidně vytratit bez rozloučení, jen rodiče a svědci by měli být informováni a také kapela či DJ aby věděl dokdy hrát... Každý pochopí, že svatební noc patří novomanželům.... :-) Jinak Miriko - jak to myslíš s těmi cigaretami ? Tys je někomu na svatbě platila ? To by mě teda ani nenapadlo, že by si na náš účet někdo kupoval cigára ! Tedy napadlo a tak jsem okamžitě zakázala nám je na účet psát. Zdá se mi to drzé, přijít se najíst a pobavit a ještě se vybavit cigaretami ! FUj !
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si raději užili svatební veselí :-D Takže jsme tento problém neřešili, ale být tebou, určitě bych omezila účet, abyste se ráno nedivili a nenápadně se vytratila. ;-)
Odpovědět
určitě bych také byla pro omezení účtu, nikdy nevíš, co koho napadne, obvzlášť když bude v rozjařené náladě ;-) my vydrželi do půl 4 a pak jsme se loučili, zbylo asi 15 nejotrlejších, kteří však už jen tančili a blbli a alkoholu měli plné zuby ... :) uzavřeli jsme účet a to se psalo na zvlášní, který jsme také zaplatili, jen pro přehled jsme to tak udělali :-) a v těch cca 15 lidech byla útrata 213 kč a to prý jeli do půl 6, ale jen točenou limču, asi je to zmohlo :-D ale rozhodně byc´h na to nespoléhala
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je zvykem, že nevěsta s ženichem odcházejí o půlnoci, to my jsme se nenechali vyprovodit tak brzy, ale až kolem dvou. Předchází tomu takový rituál: nevěsta s ženichem mají sólo a svatebčané je omotávají konfetami a krepákem (jako že jsou k sobě připoutání navždy) a potom se jim udělá slavobrána z lidí až k východu a když novomanželé procházejí, tak je svatebčané spojenýma rukama plácají do zad (ať jsou připraveni na rány od života). Tím jsem jen chtěla říct, že o žádném vypařování-se nemůže být řeč a navíc je to milé rozlouční. Nás venku čekal ještě ohňostroj a fičeli jsme. Pařilo se i bez nás vesele dál, ale taky to bylo z vlastních zásob, tak problém s účtem nebyl.
Odpovědět
Článek se načítá
Mě se zamlouvá nápad platit jim pak jen pivo,nealko a víno....panáky at si platí už sami.....cigarety????já jsme obrovský odpůrce kouření takže i kapela bude hned při příchodu říkat aby chodily kouřit ven, navíc tam bude spousta dětí a mě ten smrad z toho vadí.....
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, Darling my jsme měli 60hostů a zábava byla do cca tří hodin ráno. Lidé postupem času odcházeli sami, ať už únavou nebo povinnostmi ;-) . Takže ukončení jsme moc neřešili. Platili jsme také víno, pivo, nealko, takže ani moc opilých nebylo :-D . A svat.noc jsme si užili, ač po celém dni pořádně unavení. Myslím, že většinou to vyplyne samo a lidé ochází. Pokud ne, tak bych se rozloučila, všem poděkovala a určitě tam zůstane nějaká osoba z rodiny, která to tzv. "ohlídá" ;-) .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?