Kdy a jak na svatbě zmínit a vzpomenout na otce nevěsty?

Už je to pár let, kdy zemřel můj tatínek. Maminka si nikdy jiného muže nenašla. Na svatební hostině počítáme s volným místem u stolu, ale ještě bych mu ráda věnovala vzpomínku. Jen nevím, kdy se to hodí nejlépe? Zda jako dovětek při přípitku? Opravdu netuším. Poraďte. Děkuji za názory.
Odpovědět
Vzhledem k tomu, že první z proslovů má otec nevěsty, tak by se tohoto úkolu měl ujmout buď svědek nebo velmi blízký přítell, který při při svém projevu právě tatínka nevěsty zmíní a otce nevěsty zastoupí. Krátce žádné bolestné vzpomínání, ale připomínku, že je škoda, že se tohoto dne nedožil. Tento slavnostní okamžik bude již tak dojemný, že není potřeba dlouho opovídávat nebo budou plakat všichni zúčastnění. Určitě tedy zmínit, krátce, výstižně.Konečně všechny projevy na svatbě by měly být krátké. A kdy zmínit - asi hned na začátku- již z toho titulu, že právě tento projev by měl pronést otec nevěsty. Ještě trochu byl váhala zda nechat volné místo u stolu. Tato tradice se dodržuje na štědrý den, ale na svatebni hostině? To by mě velmi zajímalo a budu moc ráda za názor.
Odpovědět
naši tatínkové oba žijí, ale vzpomínali jsme na ty, kteří tu s námi být nemohou....a říkal to můj manžel po přípitku, který pronášel svědek...vzal si slovo a poděkoval všem, že přišli a že by rád připil i ny ty, kteří by tu s námi rádi byli, ale bohužel už nemohou a pak nějak všem popřál, aby se dobře bavili...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?