Jsem stará na závoj, převislou kytici a kostel? 35 let

Ahoj děvčata do této chvíle jsem sledovala vaši diskuzi a mám takový problém a nevím jak se s ním vypořádat.Už jsme oznámili rodině že se s přítelem budem brát,budu se vdávat poprvé a moc mi na mé svatbě záleží chtěla jsem si vzít princeznovské šaty s dlouhým závojem přes obličej ale prej už jsem na to přestárlá/bude mi 35 let/,tak to byla první podpásovka,převislá kytice je až moc výstřední,a na co prej si zveme tolik lidí proč si neuděláme něco skromného prej nemusíme mít takový povyk.A to jěště jsem jim nestihla říct že chceme svatbu v kostele.Jsem ze všeho hodně smutná,protože tohle se od vlastní rodiny těžko poslouchá :-( ,chtěla bych vědět jestli jste si něco takového taky zažili a jak jste na to ostatním odpověděli ?/to abych si snad i s dítětěm pospíšila nebo podle nich už na to nebudu mít :-( /
Odpovědět
Ahojky a proč máš v passu , že si svatbu měla v r. 99, když se budeš vdávat poprvé....?
Odpovědět
calistto: to datum se tam oběví automaticky když si ho nevyplníš ;-) kasandra: holek s podobným problémém je tu myslím opravdu hodně a asi jediný způsob jak tohle vyřešit je prostě si to udělat po svém a na všechny se vykašlat ať si říkají co chtějí. Je to vaše svatba, vy to tak chcete a tak to i budete mít a hotovo. Nikomu do toho nic není 8-) Tak hlavu vzhůru a hodně sil ;-) x-)
Odpovědět
..objeví... pardon :-N :-p
Odpovědět
Profilova fotka
calistto: Asi špatně vybrala rok při registraci. To je hned :-) Kasandra11: Já myslím že je to Tvoje svatba. Zorganizuj si ji podle svých představ. Názory rodičů mohou být staromódní. Nebuď z toho smutná. Držím Ti palečky ;-)
Odpovědět
Kassandro, nic si z toho nedělej, prostě si to evidentně neuvědomili, jak je nepříjemné někomu takhle šlapat po představách o vlastní svatbě, na kterou člověk myslí několik let ;-) Třeba jim to ještě dojde a aspoň ti přestanou kritizovat výběr oblečení... Každopádně to maximálně vyposlechni, jestli se ti to dá (jinak jim rovnou oznam že je to tvoje svatba a bude taková, jakou ji s přítelem chcete), ale udělej si to zásadně podle toho, jak to chceš ty - teda ty a skoromanžel. Já jsem byla taky zklamaná, že přítelovi rodiče na naše oznámení o svatbě reagovali hooodně vlažně, ale od druhého syna mají jeden rozvod a jsou dost obezřetní v důvěře někomu (ač spolu bydlíme s přítelem 6 let). Je o jejich věc, svoji svatbu si chci stejně užít. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se na ně taky vykašlala, seš dospělá, bude to vaše svatba, tak si to přece udělejte po svým! Já samozřejmě budu ráda, když mi mamčas něčím pomůže, ale rozhodně na tom netrvám, platíme si vše sami (když něco přispějí, budu taky jen ráda), ale taky očekávám, že do toho nebude nikdo kafrat, takže to bude tak, jak chci já a přítel! ;-) Na svatbě v kostele nevidím nic divnýho, když to tak oba cítíte! Jen s tím závojem přes obličej nevím, nemají to tak mít panny? :-N
Odpovědět
Ahojky, taky myslím, že by sis do toho rozhodně neměla nechat mluvit. Chápu, že tě to asi mrzí, ale já bych jim rázně řekla, že je to má svatba a zařídím si ji podle svých představ. Kór jestli si ji platíte sami, tak nemá nikdo co vám do svatby kecat. U nás to rodičové taky ještě nevědí, jsem sice na jejich reakce zvědavá, třeba budou taky vlažné.., ale mluvit nám do toho nikdo nebude, vždycky to tak bylo, takže toho se nebojím. Každopádně se nenech rozhodit, přeju hezký zařizování. Neni žádnej předpis, jak by svatba měla vypadat a i s tím závojem, proč ne..? Když se Ti to líbí. Držím palce a hlavně se nedejte :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kasandra 11 : V klidu bych tvůj příspěvek mohla okopírovat a vložit ho jako svůj... Tak mě před svatbou prudili... Všechno byl průs.. Kytky ve vlasech, drůžičky i počet hostů...Letos mi bylo 37. Vlastní máma mi řekla, že budu ve svatebních šatech vypadat jako obstarožní diblík... Mě je to fuk, stará se necítím a můj manžel chtěl abych byla za princeznu, ženský v kostýmcích se mu nelíbí - tedy když jsou nevěstami :-) Je to jakási hnusná závist a té je potřeba se ubránit... Drůžičky jsem třeba nechtěla kvůli sobě, ale aby si to holky v princeznovském užily se mnou... Škoda mluvit, dnes nelituju, svatba byla parádní, ostatně můžeš mrknout ke mě do albíka a radu mám jen jednu: Stůj si za svým, aby se tvoji příbuzní naučili tě respektovat jako dospělou ženu a ne ti radit jako rozmazlenému děcku. Je to TVOJE svatba a TY na ni budeš po letech vzpomínat buď s lítostí, nebo s pocity štěstí... :-)
Odpovědět
kasandro, udělej si svatbu takovou, jakou chceš ty... u nás byl opačný problém, šaty byly moc jednoduché, nechtěla jsem závoj, měli jsme to malé, ve špatné restauraci bez potenciálu, neměli jsme muziku (do restaurace se kapela nevešla a kombajn ani DJ jsem nechtěla), nepozvali jsme tetičky atd atd atd atd dokonce jsme museli přikročit k tomu, že jsme v restauraci řekli obsluze, že kdyby někdo volal a chtěl nějaké změny, tak ať to vůbec neberou v potaz, že pokud něco budeme chtít změnit, tak jedině my dva a osobně. bylo to hodně náročný a nepříjemný, oznámili jsme to rodině asi 5 týdnů před svatbou a můžu říct, že to bylo nejhorších 5 týdnů mého života, celý jsem je probrečela, protože ten nátlak a psychické vydírání bylo strašné. svatba nakonec byla úžasná, všem jsem se moc líbila (manžel mi nedávno řekl, že už viděl hodně nevěst, ale že já jsem byla nejhezčí x-) ), v restauračce hrál taťka do jedné do rána na kytaru, zábava byla skvělá a všichni na tu svatbu rádi vzpomínají... vím, že je jednoduchý radit, aby si to člověk udělal podle svého a na ostatní nebral ohled, ale v momentě, kdy tomu musí sám čelit, to je nesmírně těžký... hlavní je, abyste se shodli vy dva, případně si připravte nějaký "úlitby" pro rodiče, abyste jim "zacpali pusy" (my jsme maminkám nechali na starosti výslužky a moji rodiče zařídili video) a hlavně se držte ;-)
Odpovědět
lucie777: to s tim závojem, tos mě zaskočila, vždyť od toho ten závoj je sem myslela, že ho máš přes obličej a až v momentě kdy jste svoji a manžel se Tě chystá políbit, sám Ti symbolicky odendá závoj. Nevim jestli to má něco společnýho s panenstvím, spíš se symbolikou že až v ten moment vidí svou ženu. Nebo se mýlim?!
Odpovědět
Profilova fotka
kasandra11: myslím, že to charlene píše přesně -- i když je jasné, že by to člověk měl udělat podle svého, není to někdy vůbec lehké... mě máma taky hodněkrát dohnala k slzám. na druhou stranu ale, když jsem jí po pár "výměnách názorů" tak nějak v rámci možností diplomaticky vyložila, jak na mě její přístup působí a co mi to dělá (a že to stejně asi nic nezmění, jen budu nešťastná), trochu se to spravilo - i když občas to samozřejmě mám na talířku. ale tak nějak se to krůček za krůčkem lepší. mám asi štěstí, nejspíš ne každý rodič to dokáže, ale mamka to možná s trochou času a prostoru docela překousne, že máme svatbu po svém. to jenom taková malá naděje -- třeba ty prvotní negativní reakce ustoupí, aspoň trošku...:) hlavu vzhůru, a drž se ;-)
Odpovědět
Ahoj děvčata děkuji vám moc za rady jste zlatý,stejně budu čekat s obavami až mě uvidí a se staženým žaludkem jestli neuslyším od mámy typické ježišmarjá a jestli neuvidím sestru jak dá oči na strop ale moc jste mi pomohli trochu jsem si dala za vzor Ivetu Bartošovou šaty měla sice přeplácané ale na svůj věk vypadala celkem pěkně i se závojem je to tak? lucie 777:oceňuji taky tvůj názor mám ráda upřímné lidi calistto:asi tě zklamu ale jsem tu nová a vdávat se budu opravdu poprvé
Odpovědět
Článek se načítá
kasandro, pokud to nepojmeš stylem šlehačkový dort, tak to snad bude v pohodě ;-) a věř mi - až půjdeš tou uličkou, tak budeš myslet na něco úplně jiného než na to, jak se na tebe kdo kouká ;-) vezmi si s sebou do salonu nějakého kritického člověka, který ti nebude o všem tvrdit, že jsi v tom nádherná, a máš to ;-)
Odpovědět
Kasandro, nenech si do toho kecat! Berete se prece jeden kvuli druhemu a ne kvuli divadlu pro rodinu :-p Jak pisou holky, vem si nekoho "asertivniho" sebou na zkouseni satu do salonu a vyber si, co se Ti lbi a co Ti slusi. A hlavne v cem se budes ten den citit dobre... Drzim palce a nedej se! Ja jsem byla saty zkouset se segrou a to je moje nejmilejsi kamaradka, ale jinak chci, aby me ostatni videli az v den D. Po tom jakou budu mit kytku je jim prd, uvidi az na svatbe... ne?
Odpovědět
A víte co? I kdyby měla Kasandra11 šlehačkové šaty s pěti spodnicemi, prsa napůl venku a jedovatě růžovej věnec na hlavě, je to čistě její věc. Každá máme jinej vkus a zaplať Pán Bůh za to - v rozmanitosti je krása. Takže Kasandro11, pojmi si dvou svatbu přesně podle svých představ a věř mi, pro svého ženicha budeš tou nejkrásnější, a na ničem jiném nesejde!
Odpovědět
Profilova fotka
lucie777 Podle mě ten závoj chrání nevěstu před zlými duchy, je v té době zranitelná - už odešla od rodičů a ještě nepřišla k manželovi. Panenství symbolizoval věneček. Kassandro, drž se, prosadit se vůči tlaku okolí chce hodně sil, ale Tvoje spokojenost (a Tvého muže) je nejdůležitější, je to Tvůj den!
Odpovědět
gintare: to je moc hezká symbolika! Se rozplývám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě dodám, že ty zlé duchy ještě odlákávají družičky, mají je zmást, aby nenašli tu pravou nevěstu. Být družička je vlastně hrdinský čin! :-D
Odpovědět
gintare: Koukám že obě máme profilovou fotku v houpací síti. Pohoda je základ co? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Evi (Sambucca), tak jak jsi se dohodla s fotografem? ;-)
Odpovědět
Ahoj, odepsal mi že ještě neví jak na tom bude s časem - sám se žení:-) Dá vědět v průběhu ledna. Nijak to nehrotim, uvidíme jak se co vyvrbí. Nechávám volnej průběh tak nějak všemu:-) Každopádně díky za kontakt!
Odpovědět
Profilova fotka
Evi, hele to je zmetek :-D on ti napíše,že se sám žení a nám (jako nej kamarádům) nic neřekne! :-D je fakt,že furt něco blábolil v létě,ale všichni jsme ho nějak nebrali moc vážně. ;-)
Odpovědět
Já ho chápu - všechny ty otázky pořád dokola. Tak mě napadá, kdo asi fotí svatbu svatebnímu fotografovi?:-D
Odpovědět
Profilova fotka
jiný svatební fotograf... :-D To je jako, kdo by hrál na svatbě muzikantovi? To byl náš případ - jiný muzikanti! :-)
Odpovědět
No tak to já vim, to byla řečnická otázka ;-) Jen si řikám jak takovej fotograf musí bejt nervózní, v duchu si řiká "ježiš ten má určitě blbě nastavenou clonu, kde to stojí, no s tohohle úhlu to nezabere, proč je tak daleko", atd. Musí děsně trpět! :-)
Odpovědět
kasandra 11:koukám že na jsme na tom stejně tento problém jsem taky řešila ale naštěstí jsou tady prima holky který mi poradili taky si udělat vše podle sebe,také i mě zarážel můj věk a to se narozdíl od tebe budu vdávat po druhé takže se na ostatní vykašli já to taky tak udělám holky mi dodali sebevědomí za to jim i děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
kasandra11. kasli na vsechny a tenhle vyjmecnej den si poradne uzij a udelej si ho podle sebe, chces saty jako rpincezna a zavoj a kostel, tak to tak udelej, nenech si to pokazit..casem by si urcite litovala ze to nebylo podle svych predstav a ze si se nesmyslne podridila jinym...vdavas se prece ty a jestli tam chces mit 100 lidi tak to tak udelej...kazdymu je po tom houby jestli tam budes mit to nebo ono.. i kdyby si tam chtela mit zeleny litaci prasatka tak ti nikdo nemuze nic rict..je to vaz den tak si ho nenech pokazit
Odpovědět
sambucca, můj manžel sice není klasický svatební fotograf, ale fotí hodně a fotil nám náš dobrý kamarád, který taky fotí hodně... a co bys řekla - můj manžel mu dal brašnu i se svým foťákem a pak ho na hradě vytáhl a fotil taky :-N takže máme fotky, jak mě manžel fotí, případně jak mě fotí fotograf a nebo jak se fotografové fotí navzájem :-D (sorry za offtopic :-N )
Odpovědět
Ahoj děvčata mocinky vám děkuji za podporu taky jsem se tak zařídila řekla jsem dneska mamce ať mi do toho moc nemluví že si to chci udělat podle svého jaká byla její reakce?Že budu vypadat jak stará nána v závoji to prej bude ostuda co tomu řeknou lidi že nebude moci nikomu ani ukázat fotky aby se pochlubila nakonec to skončilo hádkou že když budu vypadat jak staré strašidlo že mi na svatbu ani nepůjde došlo i na slzičky svatbu si udělám podle sebe ale jestli nám nepůjde jen kvůli tomu že mě není ochotna respektovat asi jí to nikdy neodpustím. :-( jsem z toho hodně hodně špatná asi budu muset přeorganizovat i ráno pohoštění hostů protože doma to asi nepůjde aby se u nás sešli a já abych se v klidu připravila je mi z toho zle.
Odpovědět
kasandro: dobře jsi udělala, že jsi mmce řekla, že to chceš po svym. teď je to čerstvý a plný emocí, ale věřila bych tomu, že až to opadne, bude to OK. Jistě si mama tvou svatbu nenechá ujít. Tohle je normální vydírání, jsi dospělá, máš svou představu, svůj sen. Opravdu moc držím palce, aby ses nedala. Myslím, že jestli tě ná ráda, musí to nakonec respektovat. A hlavně si myslím, že ostatní lidi si neřeknou nic.. nechápu, proč bys neměla mít závoj a co je na tom divnýho. Opravdu držím palce, ať vám to všechno vyjde, tak jak chcete vy.. kór v dnešní době není předpis na nic, už vůbec né na věk, vůbec nejsi přestárlá. Naopak, zralá ženská, která už ví co chce ;-) . Nedej se, držím palec. Svatba je vaše, budete na ni celý život vzpomínat a až tě uviděj šťastnou, musí jim to dojít, kdyby ne dřív :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?