Je neslušné připojit se na svatební raut až po focení?

Profilova fotka
Ahojky holky potřebuju slyšet víc názorů :) máme obřad až v půl 3 po obřadu máme focení takové to klasické se všemi svatebčany pak jedeme na oběd a po oběde by jsme měli jet do hospůdky kde máme raut a zábavu ale jelikož mám pro partnera překvapení focení na stadionu tak mi přijde zbytečné jet do té hospůdky a pak zase zpět nehledě na to že už by to bylo dost dlouho,myslíte že není neslušné vůči ostním nechat je jet samotné a po focení se k nim připojit na raut kde pak rozkrojíme dort a dáme si první tanec ?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme to tak úplně stejně. z hostiny se jdeme fotit jen s ženichem a k ostatním se připojíme o něco déle. ;-)
Odpovědět
Nevim jestli to prijde jen me, ale obrad na pul treti...tak to obed budete mit tak v pet a pak hned raut.....ono se to nezda ale nez se po obrade s vsema vyfotite a kdesi cosi...pred obedem jejaky to rozbijeni taliru apod. My mame treba obrad na jedenact a obed bude cca o pul druhe.S tim ze prejizdime pul hodiny z obradu na hostinu.
Odpovědět
Neslušné to není, lae jak píše Simona, ten oběd je snad i zbytečný. Měli jsme obřad v 11:30 a trval jen 15 minut a i přesto, že jsme se v zámecké zahradě fotili všeho všudy 20 minut (zbytek byl v podvečer, kdy je lepší světlo), tak jsme se na oběd dostali až na 14.h...
Odpovědět
přesně, souhlasím s holkama. Oběd bych já osobně považovala za zbytečný a dala rovnou raut....My máme obřad v 12h a oběd počítáme tak na 13,30, 14,00 hod. a gril party tak okolo 18h, když tomu bude předcházet první tanec. Krájení dortu bysme chtěli udělat po obědě ke kávě.
Odpovědět
Profilova fotka
@simona007 Dřív bohužel neměli čas už to bylo zamluvené :( jinak by byl obřad dřív,,,zase o ten oběd nechci přijít je to jedna z mála tradic co chci dodržeta hlavně třeba děda a tak už pak na raut nejdou tak s nimi chci mít aspon oběd :) nechci po obřadě někde dlouho šaškovat a od radnice to máme asi 5 minut na oběd takže počítám tak na 4-půl 5 že by jsme tam mohli být a pak bych se šla právě vyfotit a svatebčani můžou jet za zábavou...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jste mi holky nasadily brouka do hlavy s tím obědem,,,,ještě to proberu s mužem jestli by mu nepřišlo blbý vynechat oběd a za ty uštřené penízky udělat trochu věší raut než jsme měli v plánu,,,je fakt že by zase na všechno bylo mnohem víc času :-)
Odpovědět
Já bych se tedy oběda nevzdávala. Máme obřad ve 14:00, pak bude focení skupinek, což je chvilka a jede se do restaurace. Tam si dáme pozdní oběd, pak s odstupem dort. Grilování - raut začne až tak po 20. h a já odhaduju, že fotit se půjdeme někdy před tím, kdy bude hezké světlo. To, že dorazíte až po začátku rautu mi nepřijde špatné, naopak, alespoň se hosté zabaví jídlem.
Odpovědět
Profilova fotka
@aknicul89 Mne osobne by bylo lito nemit obed, resp. vzhledem k casu by to byla takove brzka prvni vecere :-) treba bych ho zkratila jen na polevku a hlavni chod, ale urcite bych si to nenechala vzit, prece jen je to takove slavnostnejsi nez raut.. kdyz hoste budou vedet, ze jidlo bude az takhle pozde, tak s tim snad kazdy rozumny clovek bude pocitatt a neprijde na obrad hladovy.. to ze vy pak zmizite na foceni mi prijde naprosto v poradku a neslusne to urcite neni :-) my zmizeli na foceni jeste nez vetsina hostu dojedla a myslim, ze si celkem dlouho chvili nikdo nasi nepritomnosti ani nevsimnul :-D
Odpovědět
@kacenkakaca Jen pro informaci ti napíšu, jak to měla třeba moje kamarádka.. Na místo, kde probíhala hostina a zábava jsme se dostali někdy kolem páté hodiny.. Byla polévka, chtěli dodržet polévku z jednoho talíře.. Po polévce následovala kýta a zároveň raut a každý si dal co chtěl.. A po té polévce už se dalo zmizet na focení a mezitím se hosté najedli.. A bylo to v pohodě..
Odpovědět
Profilova fotka
My teda máme obřad "až" ve 14 hodin a oběd (pozdější) také budeme mít.. Jen v rodinném kruhu. A hlavně, žádné 5-ti chodové menu, ale prostě jen polévku a hlavní chod... Takže si myslím, že rušit oběd, i když pozdější pokud nechceš nemusíš... Raut také pak budeme mít a určitě cenu má. Určitě nezveš všechny na oběd a pokud ano, tak stejně během večera každému vytráví a rád něco zobne. K alkoholu nemluvě... :) Za mě teda nerušit ani jedno... :) Jinak k tomu focení. Neslušné to není a určitě běžte. Ono lidi se zabaví, seznámí a tak... A určitě se nebudete fotit někde 5 hodin, aby to bylo neslušné. :)
Odpovědět
Profilova fotka
No my budeme mít jen polévku a asi svíčkovou pak se jede do té hospůdky tak 20 minut a ten raut tam bude sice připraven ale zase předpokládám že jak znám moji rodinu tak se bude pařit do noci takže si myslím že se to určitě sní no a dort by jsme nakrojili hned jak by jsme se vrátili z focení nemusí si všichni hned dát když budou chtít dají si ho později nebo si ho vezmou sebou domů :)
Odpovědět
A nechcete to zkusit prohodit? Má sestřenice měla nejdříve oběd ( se snoubencem a jejich rodinami), pak ve 2 obřad a pak pověřila svědka, aby se postaral o svatebčany - řekl jim kde je raut a tak a jeli se fotit sami a pak se vrátili na raut :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Dneska to jde udelat ruzne... My mame obrad ve 3 a pak zaciname dortem a pak bude raut... Obed jsme vynechali a radsi udelame bohatsi raut. Fotit se mame v planu pred obradem, jen my dva.. Stejne to nebude uz tak tradicni, tak co. Chceme travit co nejvice casu se svatebcany, ne ze se na 2 hodiny zdejchnem a nehame je tam.... Spolecne jedeni polevky nechceme, radsi si rozkrojime dort..
Odpovědět
Profilova fotka
@micipsa úplně všechny vidím jak sedí v těch lavicích při obřadu po obědě nacpaní a usínají :-D :-D :-D Nakonec to asi uděláme tak že po obřadu pojedem rovnou tam kde je raut dáme si polévku tahle tradice se mi líbí :-) a pak už bude jen raut,zjistili jsme že stejně půlka lidí svíčkovou nechce tak když ušetříme na obídku tak o to víc koupíme jídla na raut každej si dá co bude chtít a my se mezitím můžeme jet fotit :-) než se všichni do sytosti nacpou jsme zpátky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aknicul89 Myslím si, že tato poslední varianta je ideální. Začnete stolovat všichni u jedné slavnostně prostřené tabule, při přípitku můžete upozornit, že po polévce si má každá nabrat jídlo z rautu dle libosti (pokud to nedáte svatebčanům vědět v instrukcích předem), dodržíte tradici se společným krmením polévkou, dědeček bude mít radost, a až se unaví, bude moct jít domů. A neušetříte tím jen penízky, ale i čas, který ve svatební den letí přímo tryskově ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky myslím :-) čas je pro nás opravdu vzácný jelikož máme obřad až dlouho a ještě tam musíme vtěsnat to focení :-) takže děkuji za rady děvčata ispirovali jste mě a nakonec z toho vyšlo řešení které se nám líbí nejvíc :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?