Je mozne uzavreni manzelstvi "na urade" bez obradu?

Ahoj, ja a moje partnerka zijeme v zahranici. Z praktickych duvodu chceme by oddani, ale svatbu jako takovou planujeme az za 6-12 mesicu. Je mozne se vzit "na urade"? Idealne by to nemelo vypadat jako svatba, nechceme svedky, stat pred zastupitelem atp, ale jen se zaregistrovat, abychom si skutecny pocit ze svatby mohli nechat az na tu "pravou" svatbu. Diky, Jarda
Odpovědět
myslím, že je možné přijít na úřad na svatbu (ohlášeni) jednoduše třeba i v riflích a mít za svědky někoho z úředníků úřadu nebo klidně někoho z ulice, podepsat to a být během pár minut zase pryč. Zeptejte se na konkrétním obecním úřadě, magistrátě.
Odpovědět
Ahoj, my jsme to řešili. Pokud bychom chtěli u nás na Vysočině přijít jiný den než oddací den (sobotu), tak bychom zaplatili litr a další litr za jiné místo než oddací síň (chtěli sme to prostě jen podepsat v kanceláři). Takže nakonec budeme mít obřad v 10 ráno v sobotu, svědky budeme mít svoje (ale je možné mít úřední osoby), při obřadu nemusíme mít prstýnky, přípitek, proslov. Ze zákona je nutné si vyslechnout nějaké základní povídání (a je vám znám stav, snoubenci se dohodli, a berete si, bla bla) říct ano a pak se podepsat.
Odpovědět
Bez svědků (klidně cizich) a oddavajiciho to nelze.
Odpovědět
Není to možné, svědky, oddávajícího a povinný text o manželském svazku ze zákona mít musíte, jinak by nebylo manželství platné. Kdo jsou svědci a jak jste oblečení je druhá věc, o svědectví můžete požádat klidně někoho z úřadu, nebo nějakého náhodného kolemjdoucího..
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste se domluvit s matrikou, zda jsou ochotni udělat obřad, co nebude vypadat jako obřad. (Asi budou ochotni, když vás budou mít za 5 minut pryč...) Svědci být musí (jestli to bude někdo, koho chytíte před úřadem, je jedno, jen musí mít platný OP nebo CD), oddávající být musí, matrikář být musí, svobodný a úplný souhlasný projev vůle být musí. Omáčka okolo (např. hudba, prstýnky, polibek, projev) se dá vypustit.
Odpovědět
Určitě jsou potřeba základní náležitosti, to je jasné. Ale to, jak to bude probíhat, je určitě o lidech, jak jsou ochotní. My jsme měli svatbu na chalupě na malém městečku a nic nebyl problém, přijít se domluvit mimo úřední hodiny, obřad kdykoliv a kdekoliv... Nedovedu si představit, že by byl problém, aby třeba ve středu přišla starostka na deset minut z vedlejší kanceláře a vyřídilo se to :-) Takže kdyžtak zkoušejte jiná místa. Akorát budete muset zaplatit za to, že to není v místě vašeho trvalého bydliště.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?