Je lepší se pokoušet o mimčo před nebo po svatbě?

Ahoj holky, chci se zeptat, jak jste to měly nebo máte vy.... Budu mít svatbu v dubnu a nevím zda mám vysadit antikoncepci už teď ?! Vím, že to kdy otěhotníte si prostě nenaplánujete. Nevadilo by mi otěhotnět před svatbou. Jen nevím zda je to lepší začít se pokoušet o mimčo už před ní nebo to raději nechat až po svatbě. Děkuju za Vaše rady a zkušenosti :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My jsme naplánovali svatbu na letošní prosinec, v říjnu se začli snažit a povedlo se to hned první měsíc :-D asi tím jak jsem řešila svatbu a ne jestli se povede mimi nebo ne :) takže pokud nejsi omezená třeba šatama - mě jsou teď malé ;-) tak bych do toho šla, pokud je vám to fakt jedno :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alice777888 ahoj, podle mě je to úplně jedno a záleží na tom, jak to cítíte vy. Ono se občas stane, že někdo to trefí po vysazení na poprvé a někdo čeká třeba rok. Nicméně, pokud se začnete snažit před svatbou a podaří se vám to, počítejte s tím, že 50% lidí vám řekne, že se berete, protože musíte, takže bych to brala i podle toho, jak by vám podobný řeči ubližovali a vadili, protože takovým lidem nemá smsyl nic vysvětlovat, stejně by neposlouchali
Odpovědět
Profilova fotka
Ja vysadila uz v cervnu a svatbu mame v cervnu. Aktivne se o miminko zatim nesnazime. ale kdyz by se to do svatby povedlo, vubec bychom se nezlobili...oba uz hrozne chceme. Jen bych nerada byla v den D uz v pokrocilem stavu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@alice777888 já vysadila už v únoru a svatba je až v červenci příští rok :-) Každopádně za sebe musím říct, že čím dřív prášky vysadíš, tím lépe, mě to tedy udělalo nehorázný bordel v cyklu, pleť se zhoršila naprosto šíleně....no hrozné upřímně. O miminko se nesnažíme, já jsem hrozně zásadová, že mimčo opravdu až po svatbě (i proto aby nikdo netvrdil, že jsme se museli brát a bla bla), ale alespoň už se mi rovná cyklus, vše se zlepšuje, pleť už taky není tak zlá, i když jako dřív to není, ale snad to po té svatbě opravdu půjde :-) A antikoncepčních metod přeci je víc, než prášky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tohle téma mě taky zajímá... my máme svatbu v červnu 2014 a prášky bych chtěla vysadit koncem února jak doberu poslední platíčko a kdyby se to náhodou povedlo, tak bych byla max ve 3 měsíci a to myslím, že ještě nic vidět nejde. Takže by mi to nevadilo, být těhotná na svatbě. Chci ještě navíc jet někam k moři na svatební cestu, tak i tak by to ještě nevadilo. Akorát svatební šaty mám stylem zapínání na zip a knoflíčky, takže paní v salónu řekla,že přibrat můžu max 4kg. Tak snad bych je zapla :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky a vy co jste vysadily, máte měsíčky pravidelně jako s prášky? Jde mi o to že si to teďka můžu s prášky třeba posunout o týden, když bych je brala v kuse.. abych třeba pak ve svatební den neměla měsíčky :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@zzzu Já to poprvé po vysazení dostala přesně - za 28 dní, pak myslím, že občas třeba i o dva dny dřív.
Odpovědět
Ahoj holky, taky tohle resim....svatbu mame v cervnu 2014, miminko uz bychom klidne chteli, ale nechci byt tehotna na svatbe.Urcite se nechci vdavat s brichem, ale i kdyby to bylo na zacatku, bojim se, ze mi treba nebude dobre a svatebni den bych si neuzila, spis pretrpela, nez si ho uzila, coz nechci a radši teda jeste ten pulrok vydrzim...
Odpovědět
Já jsem nechtěla být těhotná na svatbě, abych si ji fakt mohla užít. Zapařit, popít a neomezovat se. Nidky nevíš,jestli ti nebude bývat špatně. Takže jsem první otěhotněla ( o od 2 měsíce do 4.měsíce mi bývalo fakt špatně - hlavně večery), porodila a teď jsme naplánovali svatbu, až bude malá chodit. Takže můj názor, vdávat se netěhotná. Navíc únor není tak daleko, tak bych to začala zkoušet po svatbě. Nám to třeba ale trvalo 6 měsíců než jsem otěhotněla :)
Odpovědět
@zzzu já jsem to po vysazení dostala až za 8 týdnů, další měsíc za 7 týdnů, pak 6 týdnů, ...... a za půl roku už jsem to nedostala vůbec. Ale to už byl kocour v troubě :-D Pravidelné to určitě nebude, takže to moc naplánovat nejde.
Odpovědět
Já jsem vysadila prášky až po svatbě, respektive po svatební cestě, kam jsme hned odjeli a to přesně z toho důvodu, jako @zzzu Sice mně to pak dost nabouralo cyklus a půl roku trvalo, než se to dalo dohromady, takže se oddálilo i otěhotnění, ale zpětně vzato bych to udělala znovu tak. Na začátku těhotenství mně bývalo dost blbě a tak bych teda svou svatbu prožít nechtěla ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alice777888: Já vysazuju antikoncepci příští měsíc a mám rok na to, abych se "spravila" po 6 letech dopování se HA. Každopádně, si myslím, že vysadit buď dlouho před svatbou nebo až po. Protože, jak už tady holky psaly - rozhozený cyklus, špatnou pleť atd. v den svatby asi nechce žádná z nás.
Odpovědět
Článek se načítá
Já vysazuju hned po svatbě - červen 2014, protože ji v té době budu brát 9 let a chci s tím svinstvem skončit, ale miminko bychom chtěli až tak nějak za 3 roky. A před svatbou to vysadit nechci, ať vím, kdy mi to přijde, a nemám poďobanou pleť na fotkách :-) Ale na svatbu bych těhotná být asi ani nechtěla - krom toho, že nemůžeš pít (osobně se umím bavit i bez alkoholu a k životu ho nepotřebuju), může ti být špatně (nikdy nevíš, kdy zapadneš), budeš v šatech s bříškem :) , můžou nastat komplikace, které by mohly vést ke zrušení svatby (dlouhodobý pobyt v nemocnici) apod.
Odpovědět
Podle mě je lepší se o mimi snažit až po svatbě, teda alespoň já to tak plánuji. Antikoncepci beru už 12let v kuse a i když poslední dobou už mě nebaví to do sebe ládovat, říkám si, že těch 8-9 měsíců už to vydržím. Zaprvé nechci být těhotná na svatbě, protože se bojím, že by mi mohlo být špatně a že by jsem si ten den úplně neužila, za druhé se bojím toho zhoršení pleti po vysazení antikoncepce a za třetí podle výpočtů by jsem akorát na svatbu měla MS a takto si jí budu moci posunout ;-) Akorát by mě zajímal holky Váš názor - myslíte, že je po vysazení antikoncepce, kterou jsem brala takto dloho dobré začít se snažit o mimi hned a nebo je lepší se pak ještě nějakou dobu chránit jinak a tělo tak nějak od antikoncepce očistit?
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme to hodne resili, mame svatbu take v dubnu. A reknu ti dve veci - zaprve, prasky vysad uz ted. Ja je neberu uz rok a pul a doted mam problemy s mesickama a s pleti jsem nakonec skoncila na dermatologii a s antibiotiky. Takze pokud vis, ze mimco v brzke budoucnosti ano, tak s praskama skonci hned. A co se tyka te idealni doby otehotneni - my jsme to meli paradne vymyslene, ze se zacneme snazit nekdy ted, na svatbe tak max v patem mesici, to se jeste do satu schova ... jenomze nic si nenaplanujes a pokud to ma byt tve prvni, tak ani nemas jistotu, ze se ti vubec otehotnit podari. Takze ja ted misto uzivani si s milym v posteli litam po doktorech a nemocnicich a doufam, protoze v tuhle chvili mame jen tu nadeji. @endy85: rika se, ze mas pockat aspon tri mesice po vysazeni, ale podle me zkusenosti i zkusenosti nekterych kamaradek to "ocisteni" trva i rok a dele ... ale zalezi, co beres
Odpovědět
Tak ze mě lezl maraz 5 měsíců. Ty prášky jsou fakt humus. Ale když jsem já otěhotněla tak první měsíce jsem měla hroznou pleť. Dokonce jsem si musela nechat uděla ofinu, abych to čelo zakryla. Ale věřím že u každé je to jiné. Ale s takovým xichtem bych se fakt vdávat nechtěla :) Takže ještě jednou za mě. Počkat po svatbě. Už jsou to jen 2 měsíce ;-)
Odpovědět
Já myslím, že prášky bys mohla vysadit hned a zatím se chránit jinak. Někde jsem četla, že ani pro ten plod není dobré, když otěhotníš hned po vysazení HA, protože to svinstvo máš ještě pořád v těle a může to maličkému uškodit.
Odpovědět
Tento dotaz opravdu nechápu, to je snad na vás, jak to cítíte a plánujete
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasim s holkama - tehotna na svatbe radsi ne, nikdy nevis jak ti bude, je to omezeni. My se berem v cervnu a prasky neberu uz od kvetna, prave kvuli procisteni tela, ale snazit se chceme az tak za rok. Moje sestra mela a porad ma po vysazeni dost problemy, tak jsem si rekla, ze cim driv toho necham tim lip. Zatim vse probiha v pohode, tak jsem rada, ale kdyby se se mi nejak povedlo otehotnet do svatby, tak bych ji asi zrusila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zzzu Ja vubec .....uz pres pul roku s cyklem po vysazeni bojuju ; ( Kdybych vedela jake svisnstvo ta antiko je, nebrala bych ji skoro 9let. Najednou to pri vzniklych problemech z gynekologu leze, ze to neni uplne prirozene a ze nejsem jedina kdo ted bude mit problemy s pocetim po vysazeni. Hold je to farmabusiness a nam zenam se na tom libi ta ucinna ochrana a hezka plet. Snad se vse vrzy u me srovna ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Jenom takový detail - uvedom si, ze pokud otehotnis, nebudes moct na sve svatbe pít alkohol. ;) Jasne, nepodstatné... :D Ale zase ozralá nevesta, to patri k ceskemu folkloru, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Mám týden po svatbě, 20.tt a nelituji. Zvládla jsem to v pohodě, v šatech to poznat nebylo a aspoň se teď mám na co těšit:-)
Odpovědět
Profilova fotka
no kdyby se to náhodou povedlo hned ze začátku, tak by mi to ani nevadilo, že na svatbě nebudu pít, ty moje 3 skleničky vína mě myslím nějak nerozhodí.... nepotrpím si moc na alkohol.. No nejlepší by bylo otěhotnět na svatební cestě nebo až po svatbě... ale tak proto právě chci už vysadit v únory, aby se mi ty hormony daly nějak dohromady.... no je to masakr.
Odpovědět
@tessina87 Me celkem pomohl Gynex, jak na srovnani tak i na bolest atd. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já tedy osobně trochu nechápu,proč chce každá mít dítě hned teď po svatbě,není to přece povinnost nebo tak?ale pokud to tak cítíte,tak je to jen dobře a já vám přeju hodně štěstí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky já antiko neberu už tak dva roky, ale o mimi se ještě nesnažíme, prostě jsem to do sebe nechtěla cpát, ale teď před svatbou přemýšlím, že bych jí zas aspoň půl roku brala - to právě kvůli těm měsíčkům, nemám to uplně pravidelně, ale při mým štěstí v den svatby budu mít ten nejhorší den a nejvíc akné na celým obličeji... po svatbě se o mimčo snažit ještě nebudeme, takže to pak zas přestanu brát.. snad mi ten půl rok nějak neublíží, ale myslím, že ne... nebo znáte nějakou jinou metodu, jak se dájí měsíčky oddálit?
Odpovědět
@stastnanevesta ahojky, to není tím, že po svatbě, ale tím, že jsme spolu už 10 let a chceme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alice777888 tak po takové době to docela chápu a když fakt chcete,tak proč ne. Já jsem to jen říkala proto,jak všichni čekají,že sotva se vdáš,budeš mít děti hned a to se mi nelíbí.ale každý to má jinak
Odpovědět
@stastnanevesta No taky nejsem zastánce trendu odkládat dítě až budu mít to či ono,až prožiji to i to.Až se na to budu kdovíjak cítit,protože z různých diskuzí jasně vyplývá,že čím víc to člověk odkládá tím se na to obvykle cítí méně a méně,prostě stárne a připouští si víc starostí, kdežto přiměřeně mladé maminy vidí víc těch radostí...A protože vím jistě že dítě chci, nebudu to po svatbě odkládat.Ne není to povinnost,já to tak chci.
Odpovědět
Mně přijde, že tohle prostě nenaplánuješ. Mám kamarádky, které si řekly, že chtějí mít miminko až (budou mít po svatbě, ž budou mít jistou smlouvu v práci atd.) a teď už více než rok lítají po doktorech, protože to prostě nejde. Takže mám trochu strach z toho rozhodnutí, že hned po svatbě atd., ale pak to třeba tak rychle nepůjde. Taky to řeším... a nevím. Taky bych to samozřejmě raději naplánovala, i kvůli práci atd., ale to je prostě na přírodě. Když víte, že chcete dítě a svatbu máte za několik měsíců, tak bych to prostě zkusila. Svatební den a všechno okolo je krásné, ale to, že čekáš dítě ještě hezčí:-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?