Jaké úkoly komu rozdat? (V den svatby, případně více dnů předem?)

Chtěla jsem se zeptat, na netu jsem nenašla a zkušenosti nemám :-( Jaké úkoly si mám zapisovat, co komu rozdat - kdo se má o co postarat, vůbec nevím, co vše bych měla vymyslet nebo co je třeba zařídit? Asi konkrétně v den svatby (jsou to asi malé detaily i větší věci), ale opravdu nevím?
Odpovědět
@lomilomi takhle z hlavy me napada par veci, pokud se budou hodit na tvou svatbu: V den svatby: Vyzvednout kvetiny Uvitat hosty "Ostuzkovat" - rozdat vyvazky - hosty Seradit kolonu aut, dat pokyn k odchodu, odjezdu Uvitat a masmerovat fotografa, domluva co a jak bude fotit (pokud nedomluveno predem) Zkontrolovat vyzdobu salu a jestli dorazilo cukrovi a dort, v pripade osobniho odberu vyzvednout cukrovi a dort Po obradu: dat pokyn k foceni, odchodu, ujistit se, ze vsichni vi kam se jede Po obradu: sesbirat od nevesty prani, kvetiny co dostane pri gratulacich (zalezi jak je u vas zvykem gratulovat a kdy) Ujistit se, ze kapela na zabavu ja na ceste podle planu, nasmerovat kapelu, dat pokyn k zahajeni zabavy Dat pokyn na hostine k usazeni, k pripitkum Urcite me tu jeste nekdo doplni..
Odpovědět
@cokoladovakocka Ty jsi úžasná fakt moc děkuji!!! Na svatbě jsem nebyla a weby prohlížím pořád, ale tohle najít nemohu. Super, aspoň trochu toho už vím, díky!
Odpovědět
@lomilomi Nemas zac, ja zkusim jeste popremyslet dal.. Na hostine - cloveka, ktery komunikuje s personalem, kdy zacit servirovat, kdy podat dort a kavu, pripadne, pokud "hlidas" rozpocet za piti, tak nekdo, kmu prsonal hlasi, jaka je utrata Nevesta - zalezi na tvych satech, pokud mas vlecku a zavoj, at je pak nekdo pri ruce, kdo ti bude umet vlecku pripnout nahoru a zavoj sundat tak, aby se ti neponicil uces (a kdo ti ho nekam schova). Uz me nic nenepada :)
Odpovědět
@cokoladovakocka Ještě jednou děkuji, hned si to jdu zapsat :-) !
Odpovědět
Jo a ještě mě napadá, jak to chodí potom druhý den? Jak se organizuje např. jídlo, které zůstalo, výzdoba po hostině, květiny, půjčený inventář, atd..? A jak to chodí v den, kdy je svatba ukončena? Má někdo něco na práci, nebo ženich s nevěstou odejdou s hosty a personál vše zabalí a uklidí? Jídlo dá do krabiček, které vy si předem koupíte? Jestli mi rozumíte, na co se ptám...
Odpovědět
@lomilomi To zaleI na restauraci. Pujceny inventar je treba sesbirat a vratit, jidlo a pokud mate vlastni piti tak i to vyzvednout, zabalit a odvezt, nekde chteji uklidit jeste sal, pokud mate pronajaty treba kulturak ci tak neco. O tohle je treba se postarat v den po svatbe, neco vecer po hostine. Bud to muzes delat sama, nebo mit nekoho, kdo se ti o tohle postara. Ja mela holciny, co tohle zarizovaly, vracely pujcene veci na vyzdobu atd..
Odpovědět
Profilova fotka
Tady ve svém článku mam mimo jiné podrobný harmonogram, po jednotlivych úkolech... http://www.beremese.cz/blog/dmiska/ar... A co se týká úklidu po svatbě, většinu sklidil personál restaurace, zbytky jídla nam zabalili, my jsme pak rano dobalili nějaké dalsi dekorace a vše jsme si odvezli... Ale da se tím samozřejmě pověřit někdo jiný. Zálezi taky na domluvě s restauraci, co mohou vyhodit a co si chcete vzit zpět...
Odpovědět
@dmiska Děkuji!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Vezmu to podle toho, co jsme dělali se sestřenkama, když se některá vdávala. Obléct nevěstu, přišpendlit vývazky, vítat lidi, posílat je snímat, zdobit auta- rodičů, potom dozdobit autobus, hlídat čas a harmonogram, zahnat lidi do autobusu, rozdávat jim občerstvení a koláčky, nahánět na obřad, na focení, pak třeba hledat své místo u tabule.... to jen na co jsem si vzpomněla☺
Odpovědět
@lomilomi Já jsem si taky začala předběžně psát úkoly a krom toho, co je už psáno tady, tam mám 1. Nosit mi v průběhu večera nealko - aby mi druhý den nebylo blbě a pamatovala bych si vše (ne že bych byla takový prase, ale pro všechny případy..každý si bude chtít připít, znáte to..) 2. Rozptylovat mě, případně proplesknout, kdybych najednou všechno moc hrotila :) Bráno s rezervou, ale chci, aby mě někdo upozornil, kdybych začala moc vyšilovat. 3. Teď mě napadlo, že se trochu bojím, že budu během obřadu i po něm bulet jak želva a asi u sebe nebudu mít kapesník. Nebo tři. To druhé má na starosti svědkyně, u toho prvního si nejsem jistá, jestli nakonec někomu přidělím. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Napadá mě ještě z těch dost důležitých věcí, aby se nezapomněly na obřad vzít občanky snoubenců a svědků, a taky prstýnky a případné rekvizity (bublifuky... pokud je focení po obřadu, tak i rekvizity na něj). Taky bych velmi radila mít někoho blízkého, kdo ti pomůže během dne cokoli upravit, účes, šaty, někdy se s nimi i obtížně chodí na toaletu. Někoho kdo bude nabízet před i po obřadu občerstvení a pití (slivovice, ale v parných dnech nezapomenout i na nealko!!) Pokud se budeš převlékat, tak nezapomenout popůlnoční šaty a třeba i pohodlnější boty, rezervní silonky, rtěnku. Jestli budete po hostině rozdávat výslužku, tak aby to měl někdo na starosti a někomu se nezapomněla dát. A protože svatební den opravdu utíká velmi rychle, většinou nevěsta zapomíná jíst a pít (nealko), tak mít někoho, kdo to kontroluje není špatné. Ne že by ses opila, ale aby ti nebylo nevolno z nervozity, vyčerpání. A hlavně.. pokud máš na všechno nějakého pomocníka, můžeš si svatební den užít až do konce :-)
Odpovědět
@brillante Jéééé, děkuji moc!
Odpovědět
Článek se načítá
To se bude hodit :-) diky za inspiraci
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?