Jak zařídit, aby mě ženich viděl ve svatebním až na místě?

Ahoj holky, pro svatbu si můj vyvolený vybral Vlašský dvůr v Kutné Hoře. Chtěla bych, aby mě ale viděl v šatech až na místě. Ale jak to zařídit? Dejme tomu, kolona odjede od domu o něco málo dříve než já vyjdu z domu, v autě mě neuvidí, ale co potom? Musíme se nejspíše sejít všichni před Vlašákem :-| a nahnat společně všechny hosty do sálu. A také zařídit před obřadem takové ty administrativní věci. Měla jsem vždy takovou romantickou představu, že mě ženich opravdu uvidí až v uličce před oddávajícím, ale Vlašák k tomu není uzpůsobený. Nemáte nevěstinky nějaké zkušenosti? Jak jste to dělaly vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Jako "nevěstinka" zkušenosti nemám, ale protože u nás pořádáme hodně svateb, tak jsem něco už zorganizovat musel. Vaši představu naprosto chápu a držte se jí. Složité to není. Musíte si to ale domluvit předem s někým, kdo Vám bude chtít toto splnit. Svědkyně, svědek, někdo blízký - ale který by neměl být zatížený tak jako rodiče apod. Ještě předtím se domluvíte s matrikářkou jak to chcete a že Vaši občanku zapíše venku - tj. mimo prostor kde je nastávající :-) Vyrobíte itinerář - tady je vzor :-): 1. Kolona odjíždí od domu dříve (ženich jede s kolonou) 2.Vy odjíždíte, až jsou všichni pryč - v kontaktu jste s pověřenou osobou (doporučuji nezapomenout na mobilní telefony, vč. aktuálních čísel a dobitých baterií :-) ) 3. pověřená osoba Vás infomuje, že všichni dojeli k "Vlašáku" 4. Vy přijedete později také, ale zůstanete v nějaké uličce hned vedle a čekáte :-) 5. Pověřená osoba zajistí, aby všichni vystoupili a šli k oddacímu místu (vše dělá v klidu a s příjemným úsměvem :-), na otázky ženicha nereaguje - jenom příjemný a uklidňující úsměv :-) 6. Matrikářka (již dříve informovaná) si zapíše potřebné údaje z OP ženicha a svědků - a o ničem nehovoří, ani nenaznačuje (to je součástí předchozí domluvy) 7. Potom jde k Vám na místo, které sdělíte telefonem pověřené osobě. - Nyní musí být ještě někdo, kdo hlídá, aby se Váš nastávající nerozhodl jít Vás hledat a všechny okolo vtipně uklidňuje, že jste na místě atd. (návštěva toalety apod. proto trochu to zpoždění... :-) ) 8. Matrikářka (popř. pověřená osoba) začne se formovat nástup k obřadu - ženich s maminkou a další podle protokolu 9. Pověřená osoba s matrikářkou Vás mobilem informují, že nyní můžete přijít Vy s tatínkem, který Vás dovede až před oltář k ženichovi. Zde nastává moment překvapení :-) 10. Konspirace je u konce - vše ke prozrazeno :-) a začíná svatební obřad 11. Ať se děje co se děje - Vy odpovídáte ANO :-) Romantickou představu si nenechte vzít - my s manželkou jsme stále plni romantických představ a stojí to zato :-) Upozornění: Jednotlivé kroky jsou bez záruky a vycházejí z momentálního stavu, prostředí a nálady zúčastněných :-). Na pozdější reklamace může vzít zřetel jenom novomanžel :-) avšak pouze po předchozím písemném a notářsky ověřeném souhlase novomanželky..... Přejeme hezkou svatbu a hodně štěstí do společného života Milan a Eva Krausovi .
Odpovědět
Pročti si tuto diskuzi...je víceméně o tom, co chceš vědět ;-) . Mj.já byla také utajená nevěsta :-) http://www.beremese.cz/diskuse/jine-s...
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle také řeším, jak to prakticky provést... je to také můj sen, aby mě budoucí manžel viděl až když budu vcházet do té místnosti na zámku... takže jakákoliv diskuze mě bude zajímat. Jinak ten postřeh, aby nevěsta čekala jinde - mě to napadlo obráceně. Že sice pojedu poslední, ale vjedu na nádvoří a ženich bude čekat chvilku venku, já mezitím zmizím do nějaké místnosti velde té obřadní a pak teprv vylezu, ale tak jak to psal pan Kraus je to možná jednodušší.
Odpovědět
@pension_kraus Děkuji Vám za vyčerpávající odpověď. Teď už mi to připadá o něco reálnější. Jen mě ještě napadá, jak se to dělá s fotografem? Fotí přeci příjezd kolony, přípravy a řazení před místem oddání....ale já tam budu chybět :) A nemůže být přeci na 2 místech současně. Ale to už je možná opravdu velký detail.
Odpovědět
Profilova fotka
@anzet Také jsme byla utajená nevěsta. Ale u nás na zámku jsou na to zvyklí. Moje auto jako jediné mohlo vjet na nádvoří a zatímco se ostatní formovali před zámkem, já jsem se schovala s tatínkem ve vedlejší místnosti od obřadního sálu. Fotograf nafotil kolonu, vystupování svatebčanů, pak odběhl za mnou, uděla foto, jak vystupuju, apod. a pak se vrátil zase k ženichovi. Až všichni nalezli do sálu, dala nám paní ze zámku pokyn, že už můžeme jít taky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
I já jsem byla utajená nevěsta,ale něco jak píše @jipe,na našem zámku jsou na to zvyklí. Moje auto vjelo zadním vchodem,tam už čekala slečna,co ji poslala kastelánka,dovedla nás třemi patry zahrady dolů až k místu obřadu a pak jsme dostali pokyn od paní kastelánky,že už můžem :-)
Odpovědět
@jipe Takže ženich nebyl u tebe doma s rodiči??? poprvé jste se prostě viděli až na zámku???
Odpovědět
Profilova fotka
@kikimaruska Tak jsem holky pročetla tu diskusi - rozhodně doporučuji - je tam spousta postřehů. Hned jsem napsala e-mail správě zámku, jestli jsou tam na to zvyklí, nebo jestli s tím bude problém. Uvidíme, co odpoví.
Odpovědět
Profilova fotka
@martiina_k Já třeba byla na hradě první a schovala se pak za zeď:-) ženich na hrad nesměl, dle instrukcí předem. Tam jsem si počkala až spustí má hudba a šla :-D Bylo to jednoduché a bez prblémů. Stačí najít jen místo kde počkáš.
Odpovědět
Profilova fotka
@danulenka2 my se ráno viděli v hotelu,kde jsme se připravovali,u snídaně a pak až na obřadu. Moji rodiče bydlí 200km od místa obřadu a tcháni 120km,takže žádné vyzvedávání nevěsty nebo předání kytky ženichem nebylo. a stálo to za to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@danulenka2 byl u nás doma, ale já jsem byla zavřená v pokoji, kam chodila jen mamka a svědkyně, já jsem pak s tatínkem odcházela, až když byli všichni pryč z bytu
Odpovědět
Profilova fotka
@anzet :-) Aha, toť otázka. Asi bych upřednostnil, aby fotil tu větší skupinu a Vy si někoho vezměte k sobě na "dokument". Ať se to vydaří :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?