Jak začít s opravdovým plánováním?

Profilova fotka
Ahoj, asi to tu už zaznělo milionkrát, ale nikde jsem nedohledala souhrnné informace... Tak tedy – "plánujeme" svatbu, vyjasňujeme si, co by se nám líbilo, po dopsání diplomky se chystám na zkoušky šatů atd., ale nějak pořád nic nemám (kromě hromady kravin z Aliexpressu :-D ). Času máme ještě dost (květen), ale na druhou stranu by bylo fajn mít něco jistého.. Jenže se nemůžeme rozhodnout ohledně kostela, místa hostiny, fotografa... Tak přemýšlím, jestli by nestálo za to třeba ta možná místa hostiny a fotografy obepsat a zeptat se, jestli mají náš termín volný (dost možná by se možnosti eliminovaly a už bychom se nemuseli rozhodovat nad velkým množstvím). Na druhou stranu nevím, jestli je to takto vhodné, jestli třeba na to konkrétní místo nemáme zajít a až budeme přesvědčení, že by to tam bylo super, teprve se ptát konkrétněji. Co myslíte? Nebo jak to chodí? Není blbý nezávazně obepsat deset míst? A mám se ptát jen na termín, nebo rovnou třeba i cenovou nabídku atp.? Vůbec netuším, jak to chodí, takže budu moc ráda, když někdo poradí takto od základu :-). Děkuji!
Odpovědět
Já sem ušetřila tolik ježdění díky zaslaným poptávkám na místa která nás zaujala jen z fotek/videí...zda mají volný termín a obecné požadavky + ceník mi taky poslali všichni.. takže rozhodně není blbé takhle obeslat mejly.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem zasnoubená od 21.5.2018 a už mám rezervováno místo, datum a čas na matrice, teď sháním fotografa a vizážistku, DJ, květiny atd.... Nejdůležitější je to místo a domluvit oddavajicicho. Pak už navazuješ na výzdobu protože víš jaký prostor se bude zdobit. Můžeš vybírat oznámení, počet hostů. Ale ono to dost navazuje. Jinak já jsem měla místo jasné už dávno tak asi po 14 dnech od zásnub jsem volala na to místo a ejhle celý rok je plno a prý možná nějaký termín v únor. Tak ale nakonec jsme tam jeli a termín našli 9.6.2019 v neděli což není nijak ideální. Ale kdo tam s námi bude chtít být tak přijede a ten den volna si snad vezmou. Místo pro mě bylo nejdůležitější datum ani ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Místo na oslavu jsem našla tak, že jsem zadala do googlu dotaz stran restaurace blízko oddací síně, pár si jich vybrala, napsala a pak se rozhodla. Bylo jich asi pět nebo šest, takže to šlo rychle. Výhodou je, pokud nechceš svatbu v konkértním stylu, pak nemusíš řešit, že ti třeba oddací síň nebo židle v restauraci nezapadají do koncepce. Pokud máš v okruhu známých někoho, kdo se věcmi spojenými se svatbami živí, využij ho, ušetří to taky spoustu času.
Odpovědět
Profilova fotka
A rozhodně bych doporučila začínat na matrice, ať pak nemusíte shánět unitáře či kýho výra v plné sezóně.
Odpovědět
Profilova fotka
Resp. ve vašem případě asi na farnosti. Pokud nevíš, kde a kdy tě oddají, tak se pak blbě shání vše ostatní.
Odpovědět
Na začátku si stanovte finanční rozpočet (představy jsou někdy vzdálené realitě). Rozmyslete si koncept svatby-někomu stačí kostel či obřadní síně a oběd v sále s nejbližšími, někdo se touží vdávat v lese, na zámku,... Z vlastní zkušenosti doporučuji vybrat nejprv místo hostiny (zajímavé destinace jsou rok dopředu zamluvené, nebojte se udělat průzkum trhu, dokonce, je to žádoucí) a na základě zjištění oslovte kněze či matriku s termínem. Za mně je to základ, ostatní služby se dají zamluvit následně (výzdoba, hudba, cukroví, foto a video, šaty).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?