Jak vyřešit svatbu bez hostiny? Odejít po obřadu?

Původně jsem chtěla svatbu na zámku v létě a pak hostinu v přírodě , jenže najednou se mi to zdá být škoda platit za hostinu takové peníze ,když je to jen žranice vlastně a s příbuznými se nějak moc nestýkám . Srandu tam už taky nemá kdo dělat a nudné bych to nechtěla. Pak jsem zase přemýšlela že bych udělala svatbu v zahraničí a vzala bych sebou tátu a bratra ,(matku už nemám). Jenže to celé dohromady se svatební cestou by vyšlo na hodně moc peněz. Nějak se mi stále nic moc nezamlouvá a jsem z toho vystresovaná. Snad jediná varianta která by přišla k úvahu je obřad na zámku a pak jet na svatební cestu do Dubaje ,to by jít finančně mohlo i když ještě to spočítané nemám .Není to letecky daleko a je to exotika.A finančně je to levnější než třeba Seychely. Jenže když to chci mít v létě ten obřad a venku před zámkem ,tak pak asi nemůžu hned letět do Dubaje ,protože v létě je tam šílené vedro. A po svatebním obřadu jít hned domů to se mi zdá blbé a odfláklé a příbuzní by tak divně koukali. No prostě nevím jak to normálně vymyslet . Svatební hostina je už k tomu drahá ,tu bych potom udělala až po svatební cestě co zbude z financí tzn. něco malého a skromného pokud teda vůbec . No nevím no. Co byste mi poradili ? díky za příspěvky.
Myslím že nejrozumnější řešení by byla svatba v zahraničí, např. v Řecku nebo Itálii, to by mohlo být cenově přijatelné, spousta agentur v Čr to zajišťuje. Nebo po svatbě na zámku nedělejte klasickou hostinu, ale třeba jen raut, nebo grilování někde na zahradě.
Svatební hostina bývá sice poměrně drahá, ale pokud si budeš přát jako svatební dar peníze a ne klasické dary, de facto si ji hosté v podstatě zaplatí sami. Nechci aby to vyznělo nějak špatně, a vím, že tak úplně se s tím kalkulovat nedá. Ale peněžní svatební dary většinou téměř svatební výdaje pokryjí, nebo z velké části....Navíc chceš hostinu v přírodě. Pokud si to dobře zorganizuješ, a nebudeš mít klasickou hostinu v restauraci, ale nachystáte si ji s rodinou a za pomoci třeba najatého kuchaře sami, nemusí vyjít vůbec draho a přitom být bohatá. My dali za hostinu formou rautu od cca 17 hod do 2 h. rána 17000 na 70 hostů. Bylo v tom vše. včetně tvrdého alkoholu, a spousta toho ještě zbyla. ale jak píši--dost jsme si toho nachystali sami... Máš prostě spoustu možností. Můžeš jak píšeš udělat malou svatbu v zahraničí atd. ale pokud se rozhodneš mít svatbu s hosty tak nemít hostinu by bylo hodně nezdvořilé..
Profilova fotka
@hawai Ahoj, diskuze na toto téma už tu je, tak se do ní prosím přesuň ;-) http://www.beremese.cz/diskuse/tema/t...
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?