Jak Vám pomáhají/li partneři s chystáním svatby?

Ahoj,moje zlatíčko mě požádalo o ruku a teď se tváří, že to tím pro něj skončilo. Všechny útoky na téma, jak si to představuje odráží..." Mě je to jedno.." A korunuje to tím, že jde přece o nás dva,a že to znamená, že spolu chceme být napořád a je úplně jedno, jaké jídlo/kolik lidí... tam bude. Je to hezké, ale už z něj někdy teču... Mám rezignovat a všecko to s holkama naplánovat sama? Jak jste to řešily Vy? A jak to dopadlo? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
U mě to je podobně. Když se chci o něčem bavit a hlavně na něčem se domluvit, tak dělá že poslouchá a vůbec neposlouchá :) jsem si řekla, že se kvůli tomu nebudu nervovat a dala jsem mu úkoly, které musí vyřešit. Autoritativně jsem mu nařídila, ať sežene hudbu, zajistí prsteny, svatební cestu. A světe div se, zařídil to a moc hezky 8-)
Odpovědět
Já jsem své drahé polovičce taky řekla, ať zařídí hudbu na svatbu. A kdybych se na něj spolehla tak si můžeme k tanci tak akorát zazpívat :D On totiž strašně nerad něco zařizuje... Vidí to tak, že má od začátku dva úkoly: požádat o ruku - splněno; no a pak říct ve správný moment ano! :D
Odpovědět
Profilova fotka
@mdinky Přesně takhle je to u nás. Požádal jsem tě o ruku, zbytek si zařiď jak chceš :-D
Odpovědět
tak u nás to je tak, že skoro vše zařizuju já, ale vždy se zeptám jestli to tak může být, jestli se mu to líbí. Musí vše také odkývat. Většinou ale souhlasí. Co ale musel udělat on bylo to, že bude telefonovat s hospodou (hostinou). Já totiž strašně nerada telefonuji. :-) Já jsem jinak spokojená a myslím, že partner taky.
Odpovědět
my zařizujeme společně, protože již máme děti, organizujeme si vše sami...ale taky některé věci musím připomínat, hlavne na začátku....ted už jak se to nejak rozbehlo, tak se angažoval víc a víc....ale je potřeba říci, že má dost náročné povolání...a jak o tom ted přemýšlím, většinu věcí zařídil on,ale i na moje připomínámí....
Odpovědět
nechci používat slovo pomáhá, ale na přípravách se podílíme oba. Můj drahý je přes tabulky v excelu, a takové to dolaďování věcí, které mě nebaví:) Například já jsem společně s agenturou dala dohromady podobu oznámení a on pak zařizoval tisk oznámení, tisk jmen na obálky. Já mám na starosti sladké a dekorace, komunikaci s kapelou a většinou s agenturou. On vede pořádek v tabulkách, má na starosti pití, www stránky, obřad a podium. Zbytek řešíme společně, kromě mých šatů:) Nestěžuji si, nebavilo by mě připravovat vše sama. Není to jen můj den.
Odpovědět
Profilova fotka
Zpočátku to u nás bylo stejné, taky jsem byla nešťastná, že je to celé na mně, že jemu je to všechno jedno (výběr fotografa, kapely apod.), já vše zpočátku hodně řešila a zjišťovala a pro něj bylo pořád na všechno dost času... Pak jsem trochu zpasivněla, přípravy mě přestaly trochu bavit, a on se najednou asi leknul a začal se hodně angažovat :-) Takže teď zařizujeme každý část věcí (já dorty, vizážistku, výzdobu apod., on catering, provozní věci na zámku, www stránky atd.) a neumím si představit, že bych bez jeho podílu zvládla zařídit celou svatbu. Takže třeba se i tvůj partner časem zapojí, až bude čas na ty opravdu důležité věci (to pro chlapi např. výzdoba nebo styl jmenovek prostě není :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak u nás se ženich taky zapojuje málo. Je to spíš "schvalovač" :-) Takže na ledničce mu visí 10 úkolů, které musí splnit.
Odpovědět
Tak u nás vše zařizuji já, ale nejdřív to s drahou polovičkou konzultuji a prodiskutuji. Snoubenec totiž zatím nikdy nebyl na žádné svatbě a tudíž nemá ani páru, co vše je třeba zařídit, na rozdíl ode mě, která už byla na svatbách všech svých sourozenců, sestřenic a bratranců. Ženich bude mít úkoly na splnění spíš až v den D, kdy já téměř nebudu mít čas, takže stejně se budeme nakonec podílet rovným dílem.
Odpovědět
Upřímně řečeno mně přijde, že to je zbytečně zprofanovaný.... pomáhat...náročný...moc zařizování... vždy´t je to sranda...i když tedy chápu, že pokud někdo má svatbu za měsíc od požádání, tak to asi trochu náročný, ale jinak... mně to prostě tak nepřijde...a to nemáme žádnou agenturu či podobně, vše si řešíme sami a no stress...ono když se to dělá průběžně, tak co...:-)
Odpovědět
U nás je to rozdělené:) Přítel zařizuje stavbu a já svatbu:) Občas přijde s nápadem a zkontroluje co jsem vyrobila a když něco potká na ebay tak to hned hlásí:)
Odpovědět
@julinha Když nechce, nenuť ho. Pro spoustu chlapů jsou to blbiny, co se kolem svatby řeší a na druhé straně si nebude moct stěžovat, když se mu pak něco nebude líbit :-D U nás to proběhlo tak, že mně nastávající řekl, že je mu jedno, v jaké barvě co bude a tak dále, v tom mně nechal volnou ruku. Ale je fakt, že věci jako jídlo, kapela, prstýnky a oznámení jsme řešili spolu, to problém nebyl. Jinak jsme těma přípravama zas tolik nežili, paralelně se svatbou jsme zařizovali i byt a to nám přišlo důležitější ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@duschan já myslím, že je to o zkušenostech, když někdo není organizační typ a ani v práci neřeší komplexní projekty, může mu to připadat nad jeho síly
Odpovědět
U nás bylo na něm jediné - zkusit si oblek a vybrat si prstýnek ... tím to končí :D Jo a ještě by mohl říct to ANO ... jinak všechno dělám já ... jen ví kde to bude, kdy ... kdo tam bude ... a mě to takhle vyhovuje, ráda si to udělám podle sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
U nas je to obdobne, i kdyz sem tam se pritel zapoji. Ale je pravdou, ze spoustu veci a 90% zarizovani je na me. Navic pritel mluvi pouze anglicky, takze by se tady ani nedorozumel :-D Nastesti se v mnoha vecech shodneme coz je fajn. Jedina bitka byla asi u toho kdo pujde na rodinny obed a proste pritel si prosadil svou. Taha tam spoustu lidi, kteri klidne muzou prijit az navecer, ale on je tam chce a u nich je tradice jina, takze jsem se nakonec podvolila, ale hadky to byly az pomalu do krve :). Pracovne jsme hodne vytizeni a popravde receno, uz toho mam plne zuby a budu rada, az to bude za mnou, protoze jsem pod velkym stresem a clovek ma pocit, ze je na to uplne sam a mela jsem chvilky, kdy jsem se s toho pomalu slozila, navic kdyz se k tomu pripoji jeste nejake problemy navic. To jsem na nej byla dost nastvana a vycitala mu, ze opravdu dela kolem svatby velky prd. Ale co vim od spousty vdanych zen, tak na tom byly uplne stejne :) No jo holt ti chlapi :-p
Odpovědět
Profilova fotka
uplne stejne jako u vikky999 - koupili jsme spolu oblek, vybrali jsme prstynky - zbytek v me rezii ;-) kdybych se ho zeptala na barvu - cehokoliv asi by dostal zachvat smichu :-D -kdyz preci jen nejaky dotaz hodim - slysim "hlavne,at se to libi tobe broucku" ;-) - vyhovuje mi to tak,
Odpovědět
Profilova fotka
@pezotka206 přesně tak je to i u nás :)
Odpovědět
Profilova fotka
vybrali jsme spolu oblek a prstýnky. Potom já vždycky něco najdu (např. výzdobu, dekorace na auta, dort,...), ukážu mu fotku a on mi to schválí nebo neschválí. A taky dodává peníze, když mi dojdou :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No to by byla kapitola sama pro sebe :-D :-D :-D Jediný k čemu jsem ho donutila bylo sepsat koho chce pozvat a abychom vybrali datum. Vybírám teď místo a tak - pro něj na všechno ještě dost času, že to prostě moc hrotím ;-) Prostě klasický muž :-D Takže já mu vždycky řeknu co už mám (většinou nevnímá), jen jakmile řeknu ceny, tak ožívá a někdy mi to zatrhne 8-( :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?