Jak sehnat cirkecni snatek a ktery je nejlepsi

Profilova fotka
Ahoj mam velký problem máme rezervovanou kapli na Špilberku na 13.6.2015 ale nesehnali jsme matrikáře , tak nás napadl církevní sňatek. Oba jsme s přítelem pokřtěni jen nevíme kde ho sehnat a taky jaká církev nám to udělá bez velkých sezení aby jsme to do toho června stihli děkuji za rady.
Odpovědět
ahoj, zkus se obrátit na Českobratrskou církev evangelickou nebo husitskou církev. Přítel není pokřtěn a klidně by nám svatbu v Olomouci udělali, ale trvali na svatbě v kostele
Odpovědět
Profilova fotka
Církev bratrská a SCEAV s tím taky nedělá problém, hypoteticky by měli být OK i evangelíci a některé katolické kostely, když jste oba pokřtění.
Odpovědět
Co Unitáři? Nejsou klasická církev, dělají hlavně svatby, takže pokud nejste věřící, nebudou vás tlačit do slibů křesťanské výchovy a podobně.
Odpovědět
Katolíci oddávají jen v kostelích a kaplích, které jsou vysvěcené a užívané na obřady. Tedy to nemůže být prostor, který byl kdysi před stovkami let vysvěcen, ale katolická církev ho nyní už v užívání nemá zařazený.
Odpovědět
nějak jsem nepochopila smysl otázky. Jestliže chci církevní sňatek, tak v té víře,, ve které jsem pokřtěná a kterou vyznávám. Nebo je to tak, že se mi církevní sňatek líbí víc než civilní a jen to je důvod?
Odpovědět
Pokud nejste věřící, nechápu smysl otázky, nechápu, proč byste měli mít církevní obřad, byť nemůžete sehnat matrikáře. Církevní sňatek není zboží, nedá se "sehnat". Je to svátost, kterou si dva snoubenci udělují sobě navzájem a nedá se na to koukat tak, že je nějaký nejlepší. Omlouvám se, vím, že se neptáš, jestli ho mít nebo ne, jen mi tenhle přístup trochu vadí...Každopádně by vás pravděpodobně oddali i v katolické církvi, nicméně předmanželská příprava je nedílnou součástí. Zkuste jiné církve, evangelickou apod. Nebo jak radí kacenkakaca Unitáře.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?