Jak rodině oznámit, že jsme se tajně vzali?

Ahoj holky, prosím vás o názor. S přítelem se bereme tajně a ne v Čechách. Rádi bychom ale pověřili člověka, aby rozeslal oznámení o proběhlé svatbě ještě když budeme mimo ČR a to i naší rodině. Myslíte si, že je nevhodné to našim rodičům oznámit touto cestou? Nebo je lepší osobně? My se chceme vyhnout tomu otřepanému " my vám chceme něco říct", protože jim to hned dojde ( jsme spolu 3 roky a máme už dítě) nebo se budou radovat, že čekáme další přírůstek do rodiny a třeba by byli svatbou zklamaní. Co si o tom myslíte? Moc děkuji za případné námitky a postřehy :-)
Odpovědět
já bych jim poslala třeba mmsku z obřadu, nebo prostě jim to zavolala asi hned :-) takhle jim to oznamovat přes někoho mi přijde blbé...nevím, asi bych to rodičům chtěla říct osobně :-) a nebo jim to říct po návratu, ale bez té fráze "my vám chceme něco říct" ...prostě přijet zpátky a říct: Ale to nebyla jen taková dovča, koukej na prstýnek! nebo tak něco :-)
Odpovědět
@scvrcek Ahoj,děkuji za názor! Ono to nebude přes někoho,dostali by poštou oznámení...To jsme mysleli zaslat o 2 dny dříve, než ostatním,aby se nestalo,že příbuzní ho dostanou dříve než rodiče a nezavolali jim,hele oni se vzali jooo? :-x
Odpovědět
@veron79 no tak to joo :-) ale stejně bych asi chtěla vidět, nebo aspoň slyšet tu reakci :-) takže já bych volila telefon, nebo osobní oznámení :-)
Odpovědět
Děkuju ti za názor! Já radši tu reakci ani vidět nechci :-D
Odpovědět
Ahoj...my s manzelem jsme to udelali tak, ze jsme se vzali v praze, doma - na slovensku - jsem oznamila, ze s nekym dorazim a vecer po prijezde jsme nasim rekli, ze jsme 2 dny manzele. Donesli jsme oznameni s textem "byli oddani", predali jsme to nejdriv jim a az pak jsme sli obchazet tu rodinu, co bydlela nejbliz - take s oznamenim a az na druhy den jsme posilali oznameni postou. Porad lepsi jako segra, ktera se take vdavala jenom ve 2, ta se vdavala v nemecku a doma to oznamila dva mesice po svatbe, zadne oznameni, foto, nic...proste sdelila informaci...tuhle variantu rodice docela rozdychavali, ale tu "nasi" zvladli v pohode - mozna si uz na to zvykli :-)
Odpovědět
Ja bych asi rodice pozvala na obed,ze jim ukazu fotky z dovci a pak bych jim pustila bez jakychkoliv reci film nebo fotky ze svatby:-)..
Odpovědět
Profilova fotka
Klidně bych někoho pověřila, aby ta oznámení rozeslal... ale s rodiči aby to neseklo... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím, že když už rodiče přijdou o svatbu tak že by to mohli alespoň slyšet od vás osobně... jako dostat to poštou to je hodně smutné a udělat mi tohle jednou moje dítě je mi to strašně líto :-( udělat se to dá různě - jak se tu psalo výše - koukej na naše fotky z dovolené.... nebo jim prostě třeba na stůl před obědem nenápadně nachystat öznamko nebo nevim.... moje ségra se taky vdala a řekla nám to den poté, ale ta to udělala tím stylem že dala obálky s oznamkem mé neteři (tehdy dvoulet) se slovy ať to tá babičce a tetě... tak ¨nám je přinesla... a ze začátku jsme koukali než nám došlo že je to "byli oddáni" a ne "budou" :-D ale bylo to hezké
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě sdělit osobně.. I telefonicy je to podle mě blbé.. Já bych si jako maninka pomyslela, že dětem ani za oznámení nestojím a to by mě hodně mrzelo. Dost na tom, kdybych tam nemohla být osobně.. :-( Je přece rozdíl mezo rodiči a ostatním příbuzenstvem, ne ? Ale další diskusi už bych teda nepřipustila.. Svatbu chcete po svém a máte na to právo.. :-)
Odpovědět
@hanka.jezibabka @stella603 tak asi taky záleží na tom, jaký mají rodiče ke svatbám přístup... pro vás se to může zdát smutné, bylo by vám to líto, ale mě třeba moji rodiče (co se taky brali tajně) rovnou u oznámení zásnub řekli, že by bylo nejlepší kdyby jsme se vzali ve čtyřech a řekli jim to zpětně, že je to akorát škoda peněz, a ať si je užijem jinak (podotýkám, že vztahy máme perfektní, jen prostě nikdo v rodině není na svatby)...vůbec by jim to líto nebylo, nevidí na tom nic smutného, takže třeba telefonát z dovolené ve stylu "právě jsme se vzali" by je určitě hrozně potěšil.... tohle musí každý udělat podle své situace, každý zná nejlíp své rodiče.... to, co jeden může brát jako smutné, mrzelo by je to, jiné by to potěšilo... jednou jsme se jeli se snoubencem tajně fotit do ateliéru, a volala mi mamča, chtěla se stavit, protože něco potřebovala, tak jsem tak mlžila, že jsme pryč, a že nevím, kdy se vrátíme atd., a ona mi pak řekla: jéé, já myslela, že jste se už vzali, když si tak mlžila.... to je škoda, to bys mi udělala takovou radost, kdyby už to bylo hotový :-D tak asi tak..
Odpovědět
Profilova fotka
@scvrcek no ale dozvědět se to poštou to prostě smutný je... ať se k tomu rodiče staví ak chtějí... já neříkám že se nemají brát tajně ale stojím si za tím že takovou věc by měl člověk říct osobně
Odpovědět
@hanka.jezibabka jo, to je pravda, taky mě to s tou poštou přijde takové neosobní, jak jsem psala, chtěla bych vidět/slyšet reakci...a protože s mamčou si všechno říkáme, tak bych to nevydržela právě čekat do návratu a volala bych hned po obřadě mamce :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ono fakt záleží, jaký máte vztahy. My si s mámou říkáme všechno, a že se budu vdávat, jsem jí oznámila jen tak na eskalátorech na nádraží. Věděla jsem, že pro ní bude důležitější to vědět hned, než abych čekala na nějakou slavnostní chvíli nebo je zvala na večeři... Takže pokud to máte podobný, můžete se klidně obejít bez "chtěli bychom vám něco říct". Podle mě jde spíš o tu skutečnost, než o to, jak se to řekne. Ale samozřejmě záleží, jaký máte vztahy a zvyklosti.
Odpovědět
Nezavisle na vztazich, bych jim to rekla osobne po navratu. Zadne posilani, ci pres tretiho.
Odpovědět
@hanka.jezibabka ted jsem si precetla Tvuj nazor a naprosto souhlasim!
Odpovědět
Určitě bych jim to řekla osobně, právě minulý víkend se kamarádka vdávala po tajnu a po focení jeli za rodičema se jim ukázat ještě ve svatebním... A za to byli jejich rodiče fakt rádi, že je aspoň viděli ve svatebním :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nedokázala bych si svatbu bez rodičů představit, bylo by jim to nesmírně líto kdyby neviděli svou dceru jak se vdává. Asi by semnou v životě nepromluvili :D Ale bejt vámi tak bych to udělala osobně až po všem ....
Odpovědět
ja bych zkusila pripojeni pres internet v primem prenosu ,jen domluvit dobreho kamarada a aby byli doma :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?