Jak říci hostům, že si ubytování platí sami?

Profilova fotka
ahoj holky. Chtěla bych poradit, jak šikovně říci hostům, že si ubytování v hotelu platí sami. Budeme mít velkou svatbu na zahradě. Rodinu a nejbližší přátele ubytujeme doma, kamarády co přijedou na motorce-ti se vyspí na zahradě pod stanem, ale co Ti kteří se k nám už nevejdou? Ráda bych je pozvala, ale platit hotel pro čtyřčlenou rodinu se mi nechce. A nebudou jediní.
Odpovědět
1
2
15
leonko, asi bych jim řekla, že mají možnost ubytování v hotelu a že cena za noc je taková a taková. z toho snad i blbec pochopí, že jim to nehodláte hradit ;-) my jsme to udělali stejně, nikdo se neurazil a všichni pochopili. kdo měl zájem, dal nám vědět a my jsme mu pokoj rezervovali.
Odpovědět
Myslím si že tak jak to navrhla ikarkulka je to nejrozumnější, určitě se takto nikdo nebude cítit dotčeně a pokud budou chtít tak této možnosti rádi využijí... ;-)
Odpovědět
Ahoj, hlavně to řekněte předem. Zažila jsem s přítelem strašne trapnou svatbu, kdy nám to neřekli, takže na recepci hotelu pár lidí dokonce nemělo příslušnej obnos a skládali jsme se. Po obřadu jsme byli pozvaní až na odpoledne (v pořádku, je to dobré řešení), ale večerní hostina spočívala v tom,že jsme dostali tyčinky, džbán vody a džbán vína. POsléze roznesli večeři pro rodinu, záskusky pro rodinu, pití pro rodinu. Celá vykutálená svatba skončila tím, že jsme ve 3 ráno jedli na benzince ]-( . Píšu Vám to jenom pro zasmání ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
leonko: já to říkám na rovinu ve stylu, jak radila ikarkulka. Svatebčani z mojí strany musí do jiného města (25km), takže nabízím rezervaci pokoje s tím, že hned nahlásím, že by si to museli zaplatit a kolik by to stálo, anebo nabízím odvoz domů v kolik budou chtít, jelikož budeme mít zajištěného řidiče (pro babičku např. ta by asi někde v hotelu nespala). A zatím nikdo neprotestoval. Když budou mít celou žranici zadarmo, tak to ubytování už není taková položka.
Odpovědět
Profilova fotka
Leonko: my vyřešili všecno svatebním manuálem. Tam jsem napsala do kategorie ubytování:není zařízeno a kdo chce může si jej zarezervovat tam a tam. Nemusíš nikomu nic vysvětlovat a každý si to přečte a zařídí se podl toho ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
miiska tak to je fakt HODNE trapné! ufff, hlavne s tim jidlem. dat kamaradum tycinky a piti a rodine roznášet jídlo je fakt dost blbý!
Odpovědět
Ahojky, my jsme lidem, ktere zveme na svatbu rozeslali info E-Mail, ze se budeme brat, kdy, kde, ze chceme rezervovat hotel pro prespolni + odkaz na stranky hotelu a veta:"Jiste se nebudete zlobit, kdyz platbu noclehu nechame na vas hostech".. Zatim se nikdo nezlobi, naopak, pisi, kolikaluzkovy pokoj chteji ;) Hodne stesti!!!
Odpovědět
Ahoj holky, my jsme to dávali jako kartičku do oznámení, každý tam má, odkaz na hotel, kde je svatba, takže ví i ceny, máme tam i jiné kartičky, každý ví, kde sedí, co si platí, kde může spát a co má donést. Mám tyto kartičky v albu. 8-)
Odpovědět
no ja neviem, mne sa to zda blbe, pozvat si niekoho a potom ho nechat napospas, ked pridu z daleka a este aj si daju namahu a donesu nam svadobny dar.... my sme platili ubytko vsetkym, nevyslo nas to az tak draho, lebo tam, kde sme mali svadbu mali aj postele a dali nam to za polovicnu cenu. ale bolo to tak 9 ludi. a nedalo by sa na niecom usetrit?
Odpovědět
Mám to stejně. Budeme mít řidiče, který odveze kohokolik kamkoliv, ale lidi co s námi budou pařit do rána a budou tam chtít spát si to budou platit sami. Většině lidí jsem to řekla a zatím nikdo neprotestoval. Tak pokud není svatba v Intercontinentalu tak ta jedna noc nikoho nezruinuje. V místě kde máme my svatbu se dá přespat i za 400 kč/noc. My s manžou budeme spát v hotelu kde stojí noc 1100Kč. Takže fakt myslím že to není tak hrozné a svatebčané to pochopí.
Odpovědět
No my máme 70 lidí a platit bych to nechtěla, protože jeden pokoj stojí 2500,-, u nás všichni o tom ví a nevadí jim to. my dostaneme na hostinu slevu 20% což je pro nás lepší než na ubytování. A s ubytováním všichni počátají, nikdo nikoho nenutí, aby tam spal nebo v tom hotelu kde máme svatbu, můžou si sehnat i levnější ubytování, máme to na svatbu všichni okolo 100 km, tak to vyjde všem na stejno jetli chtějí ubytování nebo si zaplatit benzín, záleží jenom na nich.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasim s anngie. Myslim si, že každý, kdo nám půjde na svatbu chápe, že už tak máme dost výdajů a vlastně ani nikoho nenapadlo, že bychom jim měli nocleh platit my. Pro všechny je samozřejmost, že si to zaplatí. Dvoulůžkový pokoj cca 750,-Kč. Takže celkem pohoda. To snad nikoho na mizinu nepřivede.
Odpovědět
Článek se načítá
No tezko radit, mi prijde docela silene, ze si ma nekdo neco platit na svatbe sam. Predstav si to sama na sobe - jdes na svatbu a jeste si mas neco platit? No tak to bych tam teda nesla. Proboha - copak tu hostinu nemuzes udelat jinde? To je docela desiva predstava, ze si maji hoste neco platit. Me by to teda silene urazilo. V me rodine ani nikdo koho znam nikdy na zadne svatbe nic neplatili, to je neco nepredstavitelneho. Tady jde o princim - nejdu na svatbu proto, abych neco platila. Na svatbu se jde nechat clovek hostit.
Odpovědět
svetlusko, s tím nemůžu souhlasit - ubytování nemá s hostinou nic společného. my máte taky pro všechny zajištěn odvoz, ale pokud bude chtít někdo přespat, má i tu možnost, jen si to hradí ze svého. pro nás je naopak nemyslitelné, abychom 100 lidem platili pokoje, které stojí 2500,-. u nás se nikdo neurazil a nechápu, proč by někdo nešel, jen proto, že mu nechceme zaplatit ubytování. jak jsem řekla, má i tu možnost nechat se odvézt.
Odpovědět
jiny kraj, jiny mrav.... ja vim, jak to vypadalo u nas - pulka rodiny, kdyz jsem rekla o svatbe, otocili oci ze to bude vydaj - dar, obleceni, ... a jeste jim nabizet hotel?
Odpovědět
no jo, tak když to berou takhle, tak se není co divit :-| u nás se naopak na naši svatbu všichni těší, jsou rádi, že se všichni sejdeme a budeme slavit. a neberou to tak, že je naše svatba bude stát nějaký peníze.
Odpovědět
No u nas se taky vsichni tesi, ale kdyz mas polovinu rodiny nezamestnanych, tak pocitaji kazdou korunu, i kdyz se samozrejme taky tesi... Muzou se trikrat tesit, ale kdyz na to neni, tak proste neni a nic nenadelas
Odpovědět
tak právě proto máme ten odvoz, ten je pro ně zdarma - nic jim nenutíme, jen nabízíme na výběr z více možností. to mi přijde fér.
Odpovědět
ukecalas me... jako vzdycky... bohata Praha zvitezila nad chudobnou severni moravou.... :-D
Odpovědět
:-D :-D já nejsem přímo z prahy a bohatá si moc nepřipadám - taky proto jim to neplatíme :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, my máme teda taky zařízený jen odvoz a někteří se dokonce nabídli, že si domluví odvoz s někým známým a tak, ubytováváme pouze dvě osoby z Prahy v hotelu za 600 na noc a další kamarád bude spát u přítelových rodičů. Přijde mi zbytečné platit všem ubytování, když máme zařízený odvoz. Souhlasím s ikarkulkou :-)
Odpovědět
Já souhasím s ikarkulkou, u nás to taky všichni chápou, tchýně původně taky nechtěla v hotelu spát, že si zaplatí řidiče, ale když spočítala, že jim má zaplatit jídlo na svatbě, výslužku a benzín, tak vyjde levnější hotel. Mně by teda neurazilo, kdybych si měla ubytování platit sama, protože pokud někdo nechce v hotelu spát, tak nemusí pít a může se závést i odvést sám. Nebo si najme svého řidiče, takhle to má kámoš, který nám jde na svatbu, aby mohli oba pít, tak mají kámoše, který je zavese i odveze. My si platíme celou svatbu kromě hostiny a cukroví sami, tak už se mi ještě ubytování fakt platit nechce. Je pravda, že každý kraj jiný mrav, protože u nás je třeba normální dávat výslužku matrikářkám a v přerově, kde máme svatbu tak se divili, tam se nedává nic. Takže všechno je všude jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
V Přerově? Ja jsem z Přerova a vdávám se ve stejnej den:-), ale nakonec mě vítr zavane do Uničova... To bylo trochu mimo a teď k věci. Taky řešíme, jak to udělat s přespolníma - rodičům to zaplatíme, kamarádi to zvladnou někde na zemi ve spacácích, jen nevím, co se strejdama a tetama... Když bych to brala podle sebe, tak kdyby mě někdo, na kom mi záleží, pozval na svou svatbu, tak bych byla ráda, že mě pozval a s vědomím, že sama svatba stojí pěknou pálku bych to, že mi neplatí nocleh neřešila. Když by to stálo tolik, že bych si to nemohla dovolit, tak je pak lepší to třeba oslavit soukromě a jinak bych si to byla klidne ochotná zaplatit sama, za to by mi to stálo. Svatba je přece kvůli nám a ne kvůli ostatním...
Odpovědět
Já to mám do Přerova asi 100 km, ale líbí se nám, že na jednom místě můžeme mít obřad, hostinu a ubytování, v okolí brna jsme nic nenašli, co by mělo všechno a hlavně kde by se vlezlo 70 lidí. Máme to v hotelu Jana.
Odpovědět
Profilova fotka
holky moc a moc vám děkuji za tipy. určitě to vyřeším nějakou kartičkou, kterou vložím do oznámeni a uvidím. Veřím ale, že to svatebčané pochopí. A pokud ne, tak jim nejde o to být s námi, ale dobře se najíst a hlavně napít. Mimo ubytování platíme všechno asi pro 100 lidí. Jen na okraj. Vůbec mi nepřijde divný, když se na svatbě neplatí všechno. Myslím tím, když ženich a nevěsta určí, co je placeno a co ne. Byla jsem totiž na svatbě, kde svatebčané mohli pít co chtěli. A dopadlo to tak, že někteří pili jen whisky, i přesto, že normálně jí nepijou. Jen proto, že to bylo zadarmo.
Odpovědět
leonko, s tím pitím to máme stejně - zaplatili jsme určitý počet lahví bílého a červeného, určíme ještě počet tvrdého alkoholu (jakože dáme asi lahev vodky, lahev whisky atd.), s pivem to bude tak, že až se dotočí první sud, tak za námi přijde někdo s personálu, jesli můžou narazit druhý atd. nealko omezovat nebudem. taky cigarety hradit nebudem. jídlo bude, co bude a pokud dostane někdo chuť třeba na zmrzlinový pohár, tak si ho prostě zaplatí sám. taky budeme mít kolem sta lidí a to bysme se prostě nedoplatili. zažila jsem to takhle už na více svatbách a nikdo neremcal. to snad musí všichni pochopit. ;-)
Odpovědět
My budeme mať tiež vyše 120 ľudí a svadba bude asi 300 km od rodiny z drahého strany. Rozhodli sme sa tiež že ubytovanie si budú hostia hradiť sami. Po rozhovoroch a radách ostatných sme usúdili, že im to povieme na rovinu pri odovzdávaní pozvánky na svadbu. Tí ktorí nás majú radi a chcú byť s nami pri tejto veľkej udalosti prídu a tí ostatní....
Odpovědět
Profilova fotka
ikarkulko-s tím nealkem si dejte taky pozor. Ono je totiž rozdíl dát si 3dcl třeba coly za 20,- nebo Cappy 2dcl třeba i za 28,-. A když to někdo platí, tak proč neochutnat všechny co tam mají 8-( . A při sto lidí lidech je to pak znát. Snad jsem to napsala srozumitelně.
Odpovědět
My to máme tak, že pivo, jakostní víno, nealko pití, kafé a teplé nápoje jsou v ceně a ostatní si platí sami, i tak je mi jasné, že capy, juicy, ledové čaje, to bude něco stát, ale tvrdý alkohol při 70 lidech bych fakt platit nechtěla my si platíme taky všechno sami, kromě hostiny a cukroví, ale radši bych platilo tohle, to by mi přišlo o dost levnější než všechno ostatní. Ještě budeme mít na hostině punčovou fontánu, nebudeme do ní dávat punč, ale až kolem osmé hodiny jí tam tak dáme na stůl, a to bude v ceně, to zaplatíme my, dáme do ní něco míchaného. Uvidíme co nám vymyslí hotel.
Odpovědět
leonko, my jsme z toho nealka vyjmuli třeba red bull a takový podobný dražší věci. platíme jim prostě vodu, džusy, colu, kafe... + to pivo a víno a jídlo (oběd a večer raut). ceny máme daný dopředu, tak nějak se dá odhadnout, kolik se toho vypije a za kolik.
Odpovědět
1
2
15
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?