Jak řešíte dopravu na obřad a pak z obřadu na hostinu?

Profilova fotka
Myslela jsem si, že každý se dopraví, tak nějak sám, protože autem disponují. Teď to tu ale řešíme se budoucím manželem, ale nějak se nemůžeme shodnout. Osobně bych preferovala to, aby se každý odvezl sám, pokud má čím. Jenže budoucí manžel by zas chtěl aby aspoň rodičům jsme ten odvoz zařídili. Mě to teda přijde jako zbytečný přidávání starostí. Kamarádí a známí, kteří budou na obřadu a na hostině mají auta plný, tak k nikomu je šoupnout nemůžeme. Mně se teda zas nějaký speciální auty zařizovat nechtějí. Obojí rodiče auta mají, tak by si to snad mohli i odřídit,ne? Jak to máte vy? Musím říct, že už mě z těch svatebních příprav hrabe....
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že pokud rodiče mají auta tak ať se odvezou sami,neviděla bych v tom problém. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No, zas se nebudou moci ničeho před obřadem napít....nevím. Ale už toho mám všeho dost a přidávat si starosti nechci...
Odpovědět
@barbarra Pokud mají auta, tak autem. Ještě jsem neviděla, pokud se vyloženě nejelo autobusy, aby snoubenci rodině zajišťovali dopravu. To je na nich.
Odpovědět
Profilova fotka
my zajišťujem - resp. řídit budou naši tři kamarádi, jinak všichni po vlastní ose na radnici, pak už máme minibus
Odpovědět
my pujčujeme velké auto pro 8 lidí, budeme tam i s rodičema...i s dětma našima.. :)
Odpovědět
My jsme měli celkem 2 vozidla - historické auto pro nevěstu a historický autobus pro ten zbytek - obě vozidla z rodinných zásob:-) a bylo to super:-) Na cestu z hostiny jsme měli přpravené auto se řidičem - kamarádem, který postupně všechny rozvezl:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem právě kvůli tomu, abych se vyhnula organizování aut a rozvozů, udělala celou svatbu pěší. Hospoda je 5 minut od radnice, a kdo to nedojde, ať si to tedy dojede autem, ovšem samozřejmě svým:-). Ale to Ti asi nepomůže.... No, tak jinak, prostě vůbec nechápu, proč bys měla někomu zařizovat odvoz, byť jde o rodiče. Mají auto, tak si to buď odřídí, nebo se s někým domluví, pokud si teda nutně musí dát před obřadem panáka. Moji rodiče mě naopak div neprosí, aby směli odvézt mě, a nenechají si vymluvit, že je to blbost a dojdu to:-).
Odpovědět
Profilova fotka
Tak přesně totéž jsem řešila dost dlouho já...Ne teda přímo u rodičů, ale u zbytku hostů. Ohromně se jich dotklo, že po nich chi, aby si zajistili odvoz sami (všichni mají auto i řidiče v rodině). Jako že se přece nebudou moct napít a že to je naše starost a tak. Těch poznámek a kyselých ksichtů, co bylo. Hrůza! Takže jsem se naštvala, oznámila jsem, že jestli je pro ně naše svatba jen o chlastu a my je nezajímáme, tak že se ani nemusí obtěžovat a že pokud chtějí přijet, ať si zajistí odvoz na obřad, na hostinu a následně i domů. S poznámkou o tom, že si klidně můžou zavolat a zaplatit taxík! A víte, co mě mrzelo a štvalo nejvíc? Že nikoho nezajímalo, že já jako nevěsta nemám auto ani na obřad a že jako novomanželé nevíme, jak odjedeme z hostiny.... :-| Takže ať ti všichni trhnou nohou a postarají se ;-)
Odpovědět
Taky by mě zajímalo jak máte vyřešenou dopravu. Svatbu teprve plánujeme. Když se všichni sjednou na obřad vlastními auty, pak přejedou na hostinu a sami zase odjedou, plno z nich nemůže pít. Když bychom chtěli zajistit dopravu, tak bychom museli všechny pozvané objet, naložit a přivézt jak na obřad, tak na hostinu a pak domů. Ale pokud jsou místa docela vzdálená, tak teda nevím. Myslím si, že nemá cenu aby dojeli k nevěstě nebo na obřad sami svými auty a pak se zajistil odvoz na hostinu a z hostiny. Pokud tam nebudou ubytovaní co by bylo s jejich auty? Máte někdo nějaký dobrý nápad?
Odpovědět
@barbarra My jsme jeli jako jediní s ženichem autem (spolu) a ostatní svatebčané, včetně rodičů, jeli busem. Doporučuju, je to ohromně praktické a odpadnou ti starosti, jaké zrovna řešíš.
Odpovědět
@barbarra z obřadu na hostinu bus a pak rozvoz auty - stačí říct někomu z kamarádů, určitě se nějací ochotníci najdou, kteří nemohou nebo nechtějí pít, třeba i vzdálenější kamarádi http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme zařízeno tak, že se všichni ráno sjedou na místo hostiny a zároveň ubytování, pak se autobusem přesunou na místo obřadu a zpět na hostinu. Všichni přespávají, takže rozvoz z hostiny řešit nemusíme. A auta máme jen já a ženich.
Odpovědět
Článek se načítá
@svetlus_pepca Myslím, že hostům nejde o to, že by se chtěli opít a bylo to jen o alkoholu, ale když mají auto nemůžou si ani připít, dát si víno nebo pivo. Druhá strana je, jak to podali. mohli to říct bez kyselých výrazů, domluvit se:-)
Odpovědět
@barbarra Z obřadu na hostinu a z hostiny domů to máte jak daleko? Po obřadu už se budou moct napít? (nemyslím opít se, ale tak rozumně :-))
Odpovědět
Profilova fotka
@sonicka_d My to máme všechno v centru v dostupnosti MHD a pár minut pěší chůze od sebe.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?