Jak řešit s hosty svatební agendu?

Profilova fotka
Poradíte mi prosím, jak řešit s hosty agendu okolo svatby? jako třeba ubytování, místo svatby, plánek, svatební dary... Napsat na pozvánku plánuji to, že nechci svatební dary. Ale nevím, co s informacemi jako kde bude svatba (jak se tam dostanou), jaké bude ubytování a jak si ho dopředu zařídit... U hostí, pozvaných na hostinu čekám, že k nim zajedeme osobně a pozveme je, ale i tak, pokud slovně předám informace, asi si je nezapamatujía všichni nemají přístup k internetu. Ale co u těch, které budu zvát jen na obřad a písemně? Mám do obálky k pozvánce připojit informace s mapkou o místě, pokyny do kdy objednat přespání atd? nebo každého zvlášť obtelefonovat? pokud tu takové téma je, nenašla jsem, tak se omlouvám zda jsem založila duplicitu
Odpovědět
Řešila bych stejně jak píšeš. K pozvánce připojit "pokyny" Co, kdy, kde a jak. Ubytování řešíš formou, ať si každý zarezervuje?
Odpovědět
Já spoléhám na osobní setkání, telefonáty, email, facebook a na to, že si ty informace i navzájem posdělují. Je prostě třeba zapojit všechny informační kanály.:-) A navíc zkušenost je taková, že písemné informace nikoho příliš netankují, nejspíš je budeš muset stejně všechny obvolat.
Odpovědět
Profilova fotka
@mawenzi My tohle vsechno rozesilali mailem, ale pokud vis ze nekdo mail nepouziva, tak bych jim to radeji vytiskla a bud predala osobne nebo poslala postou.. prece jen v psane forme je vetsi sance, ze se nebudou pak tolik ptat jako kdyz jim to jen osobne reknes.. videla jsem tady parkrat i v albu, ze to nevesty udelali ve stejnem stylu jako oznameni a davali to pak s tim, snad se nektera ozve, nepamatuji si u koho konretne jsem to zahledla..
Odpovědět
Profilova fotka
Sesumíruj to všechno zvlášť na samostatný list (A4 oboustranně by mělo stačit, romány nepiš ;-) ) a přidej to do obálky k oznámení, mladším ročníkům do mailu. Lze samozřejmě mít i více variant těchto doprovodných pokynů, např. pro hosty co mají / nemají ubytování, pro hosty co jdou i na hostinu / pouze na večírek atd... Nic nezkazíš, pokud tyto informace předáš vytištěné opravdu každému, tzn. i těm co je zveš osobně, protože známe lidi: polovina z nich to by všechno zapomněla a i z těch, co jim to dáš písemně, to polovina ztratí, ale alespoň část zmatených telefonátů pár dní / hodin před svatbou si ušetříš. :-D Jinak vřele doporučuju dát do tohoto papíru telefon na někoho, kdo ti se svatbou pomáhá...koordinátorky, svědkyně, ségry... Ať v den D a těsně před ním už nikdo nestresuje tebe. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsem měli v malé obálce oznamko, kartičku s pozváním ke stolu a básničku k darům. Tu jsme dali do větší A5, protože jsme ještě přidávaly pokyny svatebčanům, svatební jízdenky do busu a mapdy kudy na svatbu. Pokud budeš chtít, můžu ti to poslat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@2veronika no to si nejsem jista, jak s tim ubytovanim, jestli to maji vsichni volat me, nebo si zavolaji primo do mista a jen reknou "2 na svatbu xy", aby pani vedela... to sem jeste uplne nevymyslela... @ladybird666 ok, sehnat pomahace:)
Odpovědět
Profilova fotka
@veroniquecz to bys byla hodna, inspirace by se mi hodila, protoze tohle si fakt nedokazu predstavit, jak pojmout
Odpovědět
Profilova fotka
Doporucuji to asi vsem rovnou poslat pisemne k oznameni. My jsme meli svatebni blog a paradoxne zrovna lidi naseho veku, kteri jsou cely dny vylepeni na mailu a na FB, se nas ptali porad nejvic na veci, ktere byli jasne na tom blogy VELKYM PISMEM psane. A to jsem jim jeste jako malym detem vzdycky poslala zpravou odkaz s tim, ze je tam treba dulezita zmena. Proste s nimi jednat jak s malymi negramotnymi detmi :D. Pokud na to mas cas a nervy, tak jim to radsi volej..
Odpovědět
Profilova fotka
@mawenzi Jsem teď v práci, ale jak dojdu domů, tak pošlu. Pošli mi do IP mail :-)
Odpovědět
@mawenzi add ubytování máš předjednanou případnou slevu? Pokud ano, domluvila bych se, že se každý nahlásí na ubytování sám a řekne, že je to na svatbu a tvé jméno. Ty dáš pak do pokynů jen to, že mají možnost ubytování za cenu x Kč a při zarezervování, ať řeknou že je to ke jménu ....
Odpovědět
Profilova fotka
@2veronika sleva bude, slečna nabízela, že můžou volat přímo tam, tak to bude asi nejjednoduší, vytvořím ty pokyny a přihodím teda k obálce + nějaká základní stránka na webu s informacemi ještě pro ty mobilní bude teda snad dostatečné...
Odpovědět
@mawenzi super a hned budeš mít o starost méně. Pokyny bych dala do každé obálky, přeci jen omylem si e-mail může kdokoliv smazat.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@2veronika jojo, to mas pravdu. No je pravda, ze do svatby casu moooooc, ale dneska mam v praci takovej nudici den tam sem se zase na to vrhla, do premysleni co a jak, aspon to budu mit poradne utridene, az to budu resit a dneska me zas nejak chytla ta pripravna premysleci faze:)
Odpovědět
@mawenzi jsme na tom stejně, tady půlka firmy není, před dovolenou tak mám vše hotovo, tak taky přemýšlím co a jak.
Odpovědět
Profilova fotka
@2veronika no prave... a jeste to vedro, to taky moc neprida... ja uz koukam i na dorty, a to budeme mit asi "prekvapko", tak mi je to uplne k nicemu, ale dost me bavi si prochazet zdejsi inspirace a fotky na netu:)
Odpovědět
@mawenzi to jsme na tom stejně, taky mě to baví a čím víc toho vidím tím víc se nemohu rozhodnout :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@2veronika proto sem vzala prvni hezky saty, na ktery sem narazila:) protoze i kdyz mam roupy, tak vím, že už je "pekáč v troubě" a už s tím nic neudělám:) aspon můžu pak o víkendu přemýšlet, co všechno hostům napsat do poznámek a jakou tomu dát formu, jestli poladit do barev oznameni, nebo proste obycejnou pokynovou A4... napsat na pc, nebo rukou a rozmnozit na kopirce... zas to na kopirce ztrati tu osobitost, coz psanim na pc taky... ale psat 150x pokyny by me asi kleplo:)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to vše měli na internetových svatebních stránkách. Odkaz na ně byl na pozvánce na raut. Přes ty stránky se nám i hlásil, nahlašovali lidi a auta, mohli by se takto hlásit i na to ubytko. Jediným hostem, který neměl přístup na net, byla babička. Té jsem to vše vytiskla a předala společně s oznamkem. Protože se mě i tak dost lidí ptalo, musela jsem ještě den před svatbou poslat maily ve stylu 'v tolik a tolik hodin buďte tam a tam, věci si nechte tady, po obřadu jdeme tam a bude to a to'. Myslím si, že to takhle bylo úplně nejlepší. Právě tím, jak se nám přihlašovali přes web, jsme měli i zpětnou kontrolu, kdo ty stránky četl. Kdo se neozval, toho jsme zaurgovali.
Odpovědět
Rozhodně záleží, jaké máš hosty. My jsme všichni internetoví, takže podrobnosti jako je mapa, info o dopravě, harmonogram dne, dary a potvrzení účasti jsme dali na web a i některé pozvánky půjdou jen elektronicky . Rodičům to předáme ústně. V Americe jsem se dívala mají dobrý zvyk mít k pozvánce ve stejném stylu i papírové instrukce, viz třeba http://printablepress.com/item/All-Li.... Hrozně se mi to líbí, jak to spolu ladí :)
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme jako součást oznámení.. Mám to v albu, kdyby jsi se chtěla podívat.. Jen ubytování jsme řešili zvlášť, protože ubytování bude mít jen rodina a lidé z daleka.. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?