Jak převézt svatební šaty v letadle?

Ahojky nevěsty, potřebovala bych poradit ohledně cestování letadlem se svatebními šaty.. Vdávám se v Usa, šaty jsem si již koupila ale nevím zda je mohu převést na palubě letadla (nevím do čeho to dát aby nepřesáhly povolené rozměry..). Máte prosím některá zkušenost se svatebními šaty a letadlem? Moc děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
anelis: ja mam pocit, ze pokud je nechces mit primo jako prirucni zavazadlo v kabine, a das je do zavazadloveho prostoru, nejpodstatnejsi je neprekroceni vahy - coz asi nehrozi :-) Mrkni primo na stranky Ruzyne, urcite tam takovou informaci budou mit napsanou, jake jsou pripustne rozmery zavazadla.
Odpovědět
Já bych je normálně složila do kufru a v USA je nechala znovu nažehlit.
Odpovědět
anelis: stejne se nepovede dovezt je netknute.. zehlit se budou muset stejne. O kabine bych uvazovala jen v pripade, ze bych se bala ze mi je s kufrem velkym poslou nekam do haje.. nebo ztrati... v kabine si je budes hlidat sama. No, zase nacpat je do toho mini zavazadla do kabiny, to budou vypadat...
Odpovědět
Profilova fotka
anelis: tak trochu pracuju v cestovním ruchu :-) ptala jsem se tady kolegů a rozhodně říkají na palubu... ...to co se děje se zavazadly, které jdou dolů do zavazadlového prostoru radši nechtějte vědět :-) já jsem se před dvěma týdny vrátila z Thajska a cesta tam i zpět nás stála kufr, ikdyž jsme ho nechali zabalit byl celý rozbitý, všechny plastové součásti jako stojánek atd. byly rozmlácené a na zpáteční cestě byly v kufru i díry, tak to bych fakt neriskovala, že by se ti s šaty mohlo něco stát...nehledě na to že občas ty zavazadla cestujou někam jinak a občas se ani nenajdou... ...doporučuju kontaktovat přímo dopravce a zeptat se...jinak co vím tak pánové normálně cestují s obleky v přepravním vaku atd. je možné to pověsit na místo kabátů atd. případně se domluvit s letuškama jestli to nemohou někam dát a nervat to nahoru do té police...
Odpovědět
mockrát děkuji holky, Kajsav zavolám si tam, to je pravda, mnohokrát děkuji za info!
Odpovědět
anelis, určitě si zavolej přímo dopravci. jinak já jsem je šoupla do kufru a poslala do zavazadlového prostoru a naštěstí nebyl problém. akorát jsme měli daleko větší kufry ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No me taky jednou rozmlatili skorepinovy znackovy kufr, a netusim, co s nim museli delat aby se rozbil... Ale je fakt, ze tezky skorepinovy kufr se padem rozbije snaz, nez treba plateny kufr plny hadru, obaleny ve folii ;-)
Odpovědět
Já jsem jednou letěla v letadle se slečnou, která měla šaty v přepravním vaku normálně na palubě, letušky jí to během letu někam pověsily, aby to nemusela skládat do těch přihrádek nad sedadly a po příletu jí je zase vydaly. A kamarádka se vdávala v USA letos a také měla šaty na palubě, domluvila se předem s leteckou společností.
Odpovědět
zalezi na spolecnosti s kterou poletis, ja kupovala saty v USA, bydlime v UK kde sem mela udelany vsechny upravy, pani to normalne vzala zehlickou abych videla jak to bude vypadat v cele sve krase a pak to zase seskladala, a ja je i kdyz stezi spokovala do prirucniho zavazadla, nenechali me prekrocit stanoveny rozmery a do normalniho kufru sem si netroufla, a pak mi to babinka bez problemu zase vyzehlila. Nebyl vubec problem, tak si primo zavolej na infolinku spolecnosti kterou poletite a budes aspon mit klid.
Odpovědět
Anelis.....Pleeease ...nedavej je do letadla. Kolikrat se mi ztratil kufr a nebo se nikdy nenasel. Minuly rok jsem vezla svatebni saty s Ameriky. Mela jsem kabelku a saty ve velkem bilem pytli. Az prijdes na palubu tak jenom popros letusky aby je dali do Business Class do skrine aby se povesili... Nemela by jsi mit problem. :-) Nevolej na letiste , nic ti nereknou ....vem je do pytle a vem je na palubu...vsichni poznaji svatebni saty a budou v poho ti pomoci. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?