Jak pracovat s tavnou pistolí, aby tak rychle a tak moc netekla?

Teď jsme lepili dárek a tak to teklo, že si nedokážu představit, jak budu dělat s tím třeba jmenovky anebo vývazky.... Máte nějakou radu, jak s tím pracovat? Díky...
Odpovědět
Ahoj, buď je problém v technice či v použití. Tavná pistole by neměla ve velkém vypouštět roztavený plast, dokud nezmáčkneš "spoušť". Tu mačkej velmi pomalu a pokud na začátku tavení už něco "odkapává" otři to třeba o karton. Vše je podle mě v mačkání "spouště", tam je třeba jemnocitu.
Odpovědět
Profilova fotka
@michalusenka teče většinou když je přehřátá; taky se mi osvědčilo popotáhnout náplň o kousíček naspět aby nebyl uvnitř takový tlak
Odpovědět
ta moje to dělá také, proto ji vždy na chvilku vytáhnu ze zásuvky a po nějakých 5 minutách ji zase zapojím
Odpovědět
@ariellaida @kyta @laurahejnova to jsem kupovala taťkovi od mojeho, chtěl tu dražší, co má víc W...mám si koupit s míň W? pomůže to?
Odpovědět
To netuším, ale já mám tuto...http://www.tchibo.cz/lepici-tavna-pistole-p400010801.html píší tam, teplota: 150 -175 C.
Odpovědět
@michalusenka ano, já si myslím, že méně W pomůže
Odpovědět
Profilova fotka
@michalusenka méně W třeba pomůže ale jestli se ti utrácet prostě ji jednou za čas vytáhni ze zásuvky :-) taky se to někdy muže stát nekvalitní náplní co se předali ale to by jsi cítila že smrdí. První tavnou mi koupila mamka když jsem byla na základce a ta byla od koresu vydrzela 7 let pak jsem ji zapomněla přes noc v zásuvce a bylo po ni. Pak mi přítel koupil první na kterou narazil abych mohla tvořit a ta se po prvním pouziti rozložila prý nebyla na tak dlouhe používání tvrdila paní prodavačka a na mou námitku že klekla po 40 minutach nic neřekla. Nelenila jsem a jela jsem do obi tam jsem zakoupila profi tavnou a zase lepim na co přijdu.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám také tavnou pistoli z Obi a ta mi teče a ani se nemusím dotknout spouště. Za celé používání jsem jí ani jednou nezmáčkla :) Také popotahuji náplň na zpět a vytahuji ze zásuvky :)
Odpovědět
no ještě že jsem koupila jen za necelou 100 :-D @laurahejnova @profiss
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?