Jak naplánovat svatbu s malým dítětem?

Profilova fotka
Ahojky, chtěla bych se zeptat, příští rok plánujeme svatbu, máme 6 měsíční holčičku, takže příští rok jí budou necelé 2 roky, ale asi to bude hektické. Na spaní u rodičů, jízdu autem samostatně, atd. asi nemá cenu si hrát, že? Vůbec nevím, jak to uděláme, nemáte některá tuto zkušenost? Děkuju za rady! :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj jani - já jsem se vdávala před 3 měs. a Danýskovi bylo přesně 8. měsíců. Přiznávám, že pro mě to bylo trochu hektický, protože jsem neměla doma mámu,ale zvládli jsme to. Vaše dítko už bude větší, takže nebudeš muset řešit kojení jako já, já kojila v autě cestou na obřad a zpátky taky ;-) Při obřadu ho měli na klíně, to byl klid, odrbal celou kytku :-) a potom si ho vzala známá na hlídání. Večer mi ho přivezla, já ho nakojila a pak jsem přijela domu asi v 1 hod. Malá bude krásná drůžička a když pojedete spolu v autě tak to nebude mít chybu :-) Určitě to zvládnete, pokud k sobě máš šikovný chůvy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, budeme na tom podobně, malýmu bude 1,5. Ještě jsem bez něj nikdy nebyla a ani si to nedokážu představit. Jinak spát bude s přítelem u jeho rodičů, pojedou spolu autem atd. Budeme mít na svatbě víc malých dětiček,. tak jim tam udělám malou párty, balonky, jejich dort, kreslení atd. Jinak se bude starat tchýňka a až bude chtít jít večer spát, tak ho pojedu uspat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, já budu mít bejby sice trochu větší, ale ještě nevim jak to vymyslim. Malýmu bude příští rok, kdy by měla bejt svatba 5 a půl roku a přemejšlela sem že by nám přinesl prstýnky nebo by mě spolu s dědou vedli k oltáři, že by na mě spolu s mužem čekali u oltáře asi nehrozí, jelikož je to malý střeštiprdlo a stát niukde nevydrží. Je to právě děsný šídlo, takže mám docela strach aby všechno neotočil vzhůru nohama :-)
Odpovědět
Moje kamarádka se vdávala s 8 měsíčním chlapečkem a druhá s 18ti měsíční.... a bylo to skvělý ;-)
Odpovědět
Jani, nás to čeká za měsíc, naší malé budou v té době bez měsíce 2 roky. Vůbec si to nedovedu představit, necháme se překvapit, jak se všechno vyvrbí ;-) Takže pak dám vědět, jak to dopadlo :-D
Odpovědět
Naší lumpici bude v den naší svatby 14 měsíců. Je to hyperaktivní rošťanda a čekáme, co se semele. O hlídání jsme neuvažovali. I kdyby měla točit střevíčkama nad hlavou a křičet, tak je to naše zlatíčko a nechceme aby byla v náš velký den bez nás, nebo my bez ní :-)
Odpovědět
Ahoj, my máme svatbu za týden a malýmu bude předně 9 měsíců. Přípravy byly trošku náročnější, ale šlo to. Taky ještě dost kojím a hlavně syn v noci strašně špatně spí.. Stejně do toho jdem, ikdyž s obavami, ale nějak to dopadne. Noc před svatbou spíme normálně jako rodinka doma, to opravdu neřešíme :-) Jinak o hlídání se doufám rozdělí babičky, prababičky, tetičky (přes den). Já budu samozřejmě na blízku a večer mi bude hlídat teta až malýho uspím (máme hostinu 150m od domu). Asi budu pořád lítat domů uspávat, ale hlavně, že si řeknem ANO :-D
Odpovědět
luci18- no nádherně jsi to napsala!!! :-D Vdávám se za měsíc a malé bude rok a půl. Taky nespíme, je strašně závislá na rytmu dne - po obědě JEJÍ postýlka apod...... A taky nechce mít na sobě šatečky, co jsem jí nechala ušít a boty?!! Právě mě moooooc rozesmálo jak jsi psala "točit střevíčky nad hlavou". Čekám hrůzu a současně si neumím představit svatbu "na sucho" bez dítěte. Ale bojím, bojím :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my měli svatbu před měsícem a malýmu byly čerstvé 2 roky. Všechno bylo úplně v pohodě. Den před tím jsem ho nechala déle vzhůru, aby v sobotu dlouho spinkal. Zatím mě kadeřnice stihla učesat, nalíčit a pak už jsem měla čas se starat o malého. A když jsem se šla oblékat, hrál si vedle mě a byl zlatej. Mezitím už přijeli babičky, tetičky a tak se ho ujali. Na obřad jel v autě s taťkou, ale zpátky už jen s babí. Při obřadu stál mezi námi a držel se nás za ruce. Bála jsem se, že to nevydrží, ale celou dobu jen koukal co se to děje a vydržel :-) :-) :-) . Focení ho moc nebavilo, ale s tím jsme počítali, tak jsme udělali nejdřív fotky s ním a pak sami. Na hostině s námi byl až do 19.hodin, moc se mu tam líbilo, se všemi tancoval a mohl být i venku. A v 19.hod. si ho vzal děda a jel s ním domů. Úplně v pohodě. Vyzvedli jsme si ho až v neděli odpoledne. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
oli - zajímavej nápad mít syna uprostřed, ráda bych toho našeho taky zapojila a pořád sem přemejšlela kam ho šoupnout, jenže on tam asi tak moc klidně stát nebude :-) pravděpodobně poleze po mě a strhne mi šaty i s vlečkou :-) no aspon bude nějaká sranda :-D
Odpovědět
Moje sestřenice když se vdávala, tak měli syna na ruce(teda manžel) a bylo to taky úúúžasný!!! Ale bylo to hodný dítko a nebyl mu ještě ani rok :-D Ten náš drak by to určitě nevydržel :-D
Odpovědět
Profilova fotka
vendy: ty máš kluka ještě malýho, to ho ještě uneseš na ruce, né :-) no tvůj mužskej určitě :-) tak myslim, že to bude v poho, to s tim našim čertem nevim, když on furt musí někde lézt a všechno prozkoumat, je schopnej mi vlézt i pod sukni :-D
Odpovědět
Článek se načítá
brumdinka: To joo, on je sice malej, ale až mooooc živej, chvilinku neposedí, pořád to s ním šije :-) U nás by to taky neklaplo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jak to uděláte? Pohlídaji babičky? U nás to asi na nich zůstane. Ale stejně bych chtěla malýho nějak do toho obřadu zapojit, třeba by přines prstýnky, ty pak budem honit v trávě a aspon bude nějaká sranda :-) Né vážně si to nějak neumim představit, navíc svatba bude až za rok, takže opravdu zařizovat začnem až po novym roce.
Odpovědět
Na obřad pohlídají babičky, asi si ho budou přehazovat :-D nebo fakt nevim, ale nechávám to osudu..na to se opravdu nedá připravit... Každopádně za týden už budu vědět, ajk to dopadlo, tak dám kdyžtak vědět ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
vendy - O.K. tak dej pak vědět jak to dopadlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky děkuju za rady!! Vendy a spol, co to máte za pár, dejte pak vědět prosím :-) Brumdinka- koukala jsem, že máte svatbu v létě, to bysme chtěli i my, ale asi v září, kdy jste zařiizovali datum? je to hodně dopředu, že? za rok už udělá ohromný pokroky, taky bych chtěla, aby nesla prstýnky a s tím spaním, budeme spát taky doma, teda doufám..akorát autem bychom jeli případně každý zvlášť a jeslti se budeme brát u nás, tak je radnice 5minut pěšky, tak ani nemusíme jet autem :-D a holky co kojíte vás obdivuju teda, už takhle je toho hafo a ještě k tomu kojení- cestou na obřad, to je síla!! jste dobrý!! HOlky co máte termín příští léto, co už máte kromě termínu zařízené?
Odpovědět
Profilova fotka
my meli stredne velkou svatbu a jelikoz bylo puvodne pozvano necelych 30 deti,tak jsme hned od zacatku kontaktovali agenturu na hlidani deti. nakonec bylo deti jen 14 z toho moje dve vlastni (9let a 15mesicu) a od 14hod se o ne stalala 3 devcata, mely pripraveny extra program, byli v jinych prostorach, jidlo atd. vse meli deti jine nez dospelaci a fungovalo to dobre. takze ja jako nevesta jsem si svoji svatbu opravdu uzila. malyho mi ulozili i spat behem vecere, takze super. k oltari mne oba kluci dovedli (muj tatka uz nezije), no a pri obradu jsem rikala at ho nikdo nedrzi, aby si malej behal jak chtel a byl vlastne celou dobu v klidu, jen na nas manzelsky slib jsem ho drzela, protoze chtel chovat, ale je soucasti nasi rodiny, tak mi to neprislo divne, naopak vsichni rikali, ze to bylo hezke, jak byl malej porad nekde kolem nas a velkej sedel za nama a drzel polstarek s prstynkama.
Odpovědět
Holky tak to máme za sebou!!!! Svatba byla úúúúžasnáááááááááá, vůbec jsem nevěřila, že všechno půjde tak hladce :-) A jak jsme to vyřešili s naším 9 měsíčním Filípkem?? Ráno, když jsem byla u kadeřnice a na líčení, hlídal tatínek, babičky, tetičky...pohoda... A nejkrásnější byl obřad.. Nakonec manžel malýho opravdu držel na ruce, asi 3/4 obřadu. Byl hodnej, trošku mi tahal závoj :-D , manželovi korzáž v klopě, ale byl opravdu k sežrání. Ke konci obřadu ho měl děda. Focení taky zvládl na výbornou. Při obědě se ho ujal strejda a nakrmil ho, když jsme jedli polívku. Celé odpoledne jsme si ho celá rodina přehazovali, babičky, tetičky vozily... Jen jednou jsem ho musela jít nakojit... Až večer byl protivka, takže jsem ho šla asi v 19:30 domů uspat, to dalo trošku zabrat, ale dopadlo to ;-) Za hoďku jsem zase byla zpět a hlídala moje mamka. A na to, že se budí max. ve 23:00 se tentokrát, jako by to cejtil, vzbudil až v 0:15. Pak už beze mě neusne, tak jsem šla domů. Ale vůbec mi to nevadilo. Musím říct, že jsem si svatbu opravdu užila, jak to maximálně šlo a Filípek byl nezvykle hodnej!!!! A všem, které svatba čeká přeju, aby vám to vyšlo taky tak bezvadně a ať máte hodný prcky!!!
Odpovědět
Profilova fotka
janinininka- zařízeno není zatím vůbec nic, myslim, že je na to všechno dost času. Zatim jen tak pokukuju, co by bylo dobrý a na co mám :-) Termín tady u nás nebude problem, na matrice jsou svatby každej pátek a sobotu - 31.7.je pátek, takže hned jak splašim práci (bohužel jsem po mateřský a Vš skončila na pracáku :-( ), tak dám mužskýmu slavnostně podepsat papíry, něco jako že konečně mám práci, tak můžem začít zařizovat, no doufám že to bude dřív jak do vánoc :-) vendy - tak to velká gratulace, no vidíš a pak že malej bude zlobit :-) tak sem hod´svatební album, at´se můžem mrknout jak jste to super zmákli :-)
Odpovědět
Až budu mít fotečky, tak svatební album určitě bude! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme právě za sebou (před týdnem) svatbu s 22 měsíčním synem. Všechno proběhlo v pohodě. Pří všem zařizování jsem ho měla s sebou. Před svatbou jsme všichni spali doma jako jindy, ráno jsem malého odvedla k babičce s kterou pak jel v autě a připravovali jsme se s manželem sami doma v klidu. Při obřadu malý seděl a koukal kolem sebe. Na hostině se mu věnovaly tetičky tolik, že jsem měla problém se k němu vůbec aspoň na chvíli dostat. Na noc si ho odvezla manželova první žena zároveň se svojí dcerou. Prostě bylo to v pohodě.
Odpovědět
ahoj i ja se pridavam se zkusenosti, mam za sebou svatbu s nasi sedmimesicni holcickou, ktera se konala pred tydnem. brali jsme se v jinem meste tak o to to bylo slozitejsi takze od patku jsme byli v penzionu az do nedele. hodne jsem vahala jestli najimat hlidacku z agentury a ted jsem hodne rada ze jsem to udelala, prvne jsem si rikala ze si ji odpoledne bude prehazovat cela rodina ale jak to bylo v jinem prostredi byla hodne rozhozena a stejne k nikomu nehctela u kazdeho plakala takze jsem byla vdecna ze nam ji hlidacka vzala v kocarku odpoledne do klidu na prochazku a nikdo se svatebcanu nechybel. uz nekojim tak tohle bylo v pohode, obrad si mala vychutnavala z kocarku koukajic na nas, a nejvic jsem to ocenila vecer kdy jsme si malou v sedm uspali, hlidacka s ni byla na pokoji a my jsme si to do dvou do rana plne uzivali zabavu. takze kdyz to mam zhodnotit tak to probehlo v totalni pohode a opravdu jsme si to uzili bez starosti, slecna byla navic velice mila a hodna takze spis ted lituju ze ji nemame v miste naseho bydliste, to by jsme ji urcite vyuzili znova.
Odpovědět
Profilova fotka
Když mě (teď už) můj manžel požádal o ruku, tak jsem zvažovala, jestli do toho jít letos. Ale nakkonec jsem usoudila, že lepší mimi v kočárku než capkající rošťák. Malému v den svatby nebyly ještě ani 3 měsíce. Nakonec jsme spali všichni 3 doma (původně jsem chtěla manžu někam "vyhodit"), tam se sešlo i přibuzenstvo. Já se během dopoledne zavřela do ložnice, kam za mnou přišla kosmetička a kadeřnice. Malého si půjčili do obýváku a šel z ruky do ruky. Na obřad jel se mnou v autě, tam si ho vzala do kočárku teta. Na hostině byl v kočárku u stolu s námi. Pak ho moje mami vozila. Původně jsem chtěla najmout nějakou dívčinu, která by se o něj večer starala, že by byl na hotel. pokoji a ona mě zavolala jen na kojení. Ale pak jsme to neudělali. Malej byl hodňoučkej v kočárku spal. Měli jsme to v restauraci, kde se dalo v pohodě vyjít na terasu. Vydržel to s námi až do jedné v noci.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, my měli prcka v náručí na obřadě. Všude byl s námi a vždycky ho někdo pochoval. Všechno jsem stihla zařídit i s naším ročním Ondráškem a jsem strašně moc ráda,že jsem se nevdávala těhotná a že si to mohl užít s náma :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
akutalizuji toto téma :-) a budu ráda za každé rady,tipy,jak jste to kdo dělal. A taky by mě zajímaly oblečky pro malé ratolesti. Půjčovaly jste je v půjčovnách nebo koupily např. na MMB?
Odpovědět
dobry napad... my taky premyslime, jak to udelat. nasim dvojcatum bude na svatbe rok a pul. a budou tam dalsi dve podobne stare deti. nejdriv jsme premysleli, ze detem zaplatime pokoj v hotelu, kde bude probihat oslava, aby se nikdo nemusel obetovat je vezt domu a dat spat a zustat tam s nima, takze bysme meli chuvicky a proste se to ohlidalo z oslavy. Ale nakonec se nabidla sestra pritele, ze hotel stejne platit nebudou, budou spat u nas (my budeme v hotelu v novomanzelskem pokoji) a jejiho maleho (o dva mesice mladsi nez nasi) musi uspavat jen ona, takze s nim proste pojede domu a vezme pry i nase... a postara se... tak to asi nechame tak. na obed jeste netusim. jedna varianta je posadit decka vedle babicek (vedle nas se nevejdou, i kdybysme chteli), ale obavam se, ze tam behem obeda stejne budou radit. vedle v sale budeme mit udelany maly detsky koutek, tak je mozna uz od zacatku nebo v prubehu proste vypustime tam a obcas na ne mrkneme.. bude to fakt jen pres dvere vedle nasi svatebni tabule. a obleceni asi pujcime po znamych, co kdo ma, pripadne v pujcovne pripadne na MMB - proste kde co najdu.
Odpovědět
Ahoj, Jsem moc ráda, za tohle téma, tak se také přidávám a prosím o radu. Naší malé bude jen sedm měsíců a vůbec nevim jak to zvládne a my s ní. Hlídat jí bude moje máma, ale jestli usne v kočáru to nevim, rozhodně v restauraci nějaký malý pokojíček nemají. Budu to muset vyřešit i s kojenim, ale snad už bude pít s flašky nebo hrníčku (to vůbec nevim), že by to snad šlo. Jen bych odstříkala a bylo by. Taky abych si mohla dát aspoň panáka s holkama. Budeme už přikrmovat, ale nevim jak nám to půjde, tak se to těžko plánuje.
Odpovědět
Tak my budem v té době 18timěsíční holčičku - už ted je to pěkný ďáblík,vůbec si to neumím představit :-p . My budeme spát určitě v hotelu,kde bude i hostina,takže bude spinkat na pokoji a bude na chůvičce.Bude tam i více takových dětí. Na obřad možná půjde se mnou a s tatkou-uvidíme.na hostinu jí asi posadím k mojí mamce,aby jí nakrmila. Nevím,zda udělat nějaké samostatné sezení pro děti,nebo i nějaké spešl jídlo =-) Odpoledne tam budou dvě 4leté a tři roční... Jafi: tak s dvojčatama to bude asi mazec,jak je uhlídat :-) Máte podobný věk,a děcka budou v té době slušně živá a ještě nebudou moc poslouchat :-D Lucko: sedm měsíců,to bude pohoda,věř mi.Ještě ji udržíš bez problémů v kočárku,autosedačce,bezvadně si ji užiješ. Na flašku bych asi začala nějakou dobu před učit,aby to malá zvládla.JInak to pak bude s odstříkaným líkem pohoda :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak naší holčičce bude zrovna rok a tři dny, a doufám, že když dostane židličku vedle babičky a mě, tak ten oběd vydrží. Pak už se nabídla tchýně, že s ní bude, ale stejně si jí asi vezmu na svatební noc domů. Ještě nikdy nespala beze mě. |-| Večer nebude nic a až druhý den na chatě grilovačka a tam počítám, že jí dáme spinkat a nachystáme chůvičku a bude to v pohodě. No ale je to až za pět měsíců a bůhví, co z ní vyroste za šídlo. :-N A šatičky mám domluvené, že mi bude švadlena šít podle mých šatů, abysme pasovaly. Prý se do tisícovky vejdem. A pak je tady prodám.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?