Jak jste řešily tvrdý alkohol na svatbě?

Profilova fotka
Ahojte holky, jak jste to řešily s tvrdým alkoholem? Vím, že každá restauračka to nabízí jinak (nalévat si sami, obsluha na baru, platíte za flašky nebo za panáky,..). Ale není ještě nějaká jiná možnost, jak toto řešit? Díky za nápady ;-)
Odpovědět
1
2
my jsme se rozhodli tvrdy alkohol na svatbe nemit.... pouze 1 panacka merunkovice k dezertu kdo chtel vic, tak si to zaplatil nebylo to o penezich, ale o silne podnapilych hostech :-p
Odpovědět
My vybrali 3 lahve tvrdého alkoholu(fernet, whisky, metaxa) a limit 3 tisíce. Když někdo chce tvrdý, může si vybrat jen ze 3 lahví, které jsme my zvolili a mohou propít jen limit 3 tisíce. A číšník nám přijde říct, pokud se limit vypije. My ho buď navýšíme nebo stopneme.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme zatím v plánu hradit jen nealko, pivo a víno a takto to předem i říct - plus pak jednou-dvakrát třeba pozveme všechny zájemce na rundu. Ale jinak mi přijde, že jednak se někdo zlíská a jednak to bude drahé. Ale ještě zvažujeme i variantu limitu, jak tu píše jitka999. Neomezenou konzumaci dle libosti ale určitě nee.
Odpovědět
My měli vybraných asi 5 nebo 6 druhů tvrdého (nějaká whisky, Vodka Finlandia, Metaxa a tak)...vždy byla na rautovém stole od každého jedna láhev a u toho ledy a panáky a každy se obsloužil...když láhev došla, tak se nás obsluha ptala, jestli chceme otevírat další, takže v tomhle ohledu to bylo pod kontrolou...Pokud chtěl někdo jinej tvrdej, musel si to zaplatit...Pak jsme tam měli své víno a taky pivo jsme platili...a nealko teda samozřejmě...a jako přípitek u oběda bylo šáňo...;-) A zkušenost je taková, že se aspoň nikdo neopil víc, než bylo vhodné...:-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle my neřešíme, všechno sháníme sami, i tvrdý alkohol a je na každém jestli se tam spere jako doga. Je to každého věc. Máme jak tvrdý, tak víno, tak lahvové pivo, tak nealko. Ať si každý dá co chce.
Odpovědět
my to řešíme tak,že si tvrdý alkohol bude každý platit sám,myslím že je to rozumné,nejen že se to pak hodně prodraží,ale z tvrdýho se taky hned každej stříská ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Také nechci opilé lidi na svatbě, nechci se o nikoho starat, až nebude moct ani chodit. ]-( Navíc chceme i trochu ušetřit. :-N Takže od restaurace budeme mít rozlévané víno, točené pivo a kofolu, toť vše. Jiné nealko bude naše, hlavně vody, to mnohdy bývá největší položka, voda za 25,- a už to naskakuje.. :-| Tvrdé budeme mít vlastní na přípitek domácí slivovici od ženicha a patnáctiletý rum, který jsem si dovezla přímo z Kuby a o dalším tvrdém ještě budeme uvažovat, ale určitě vlastní.. Je důležité podotknout, že oslavu máme v sokolovni, která patří sokolům a restaurace nás tam bude obsluhovat, ale prostory nejsou její, tak proto si takto můžeme dovolit donést vlastní zásoby. x-)
Odpovědět
Profilova fotka
My chceme také bez tvrdého, jen možná na přípitek a jinak každý za své. Nechceme mít ze svatby opileckou soutěž.
Odpovědět
Profilova fotka
já bych byla pro také omezit nějak tvrdý alkohol, jak už je tady napsané těma lahvema a pak až se dopijí, tak prostě konec.. nerada bych aby si mi tam ožrali jak prasata, hlavně manžel, a zároveň i z té finanční stránky, je to totiž na té hostině to nejdražší..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme se také rozhodli tvrdý alkohol nemít, když si někdo panáka bude chtít dát, tak si zajde na bar a za své si ho koupí... Jednak kvůli penězům a také kvůli opilosti - to samozřejmě neznamená, že se někdo nemůže opít z vína nebo piva, co tam volně bude...
Odpovědět
K té opilosti - snad víte, koho si na svatbu zvete, ne :)? Neumím si představit, že by se mi známí, kteří se neožírají jako prasata (cituji) normálně, ožrali na svatbě, protože je to grátis? To snad ne :D.
Odpovědět
Ahojky, my budeme mít také vše od restaurace a jak už tady padlo, někteří mají hold dobrý splávek a to by byla jedna částka za svatbu celkově a druhá jen za tvrdý a cigára... Takže hold svatba je o tom, že se to oslaví, že se všichni sejdou. A né, že se pak budou všichni svorně držet nad rybníčkem 8-) ... Takže jen pivo a víno a přípitek, no..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj, my jsme meli 5 druhů alkoholu, na kterém jsme se domluvili v restauraci. Svoji jsme meli whiskey, dalsi byla Becherovka, Fernet, Jelcin, Vodka, pivo, vino, nealko. Kdo chtel neco jineho, musel si zaplatit. Take jsme se domluvili s devcaty co nas obsluhuji, ze si na nas nikdo nebude brat zadne cigarety, z vlastni zkusenosti vim ze lidi si na otevrenej ucet dokazou nabrat leccos :o) Za obed pro 50 lidi, piti za cely vecer, pecivo a zeleninu jsme dali 25.000 coz si myslim ze je luxusni castka!
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My si do restaurace mohli alkohol prinest sami. Zvolili jsme Finlandia, Brandy, Fernet (normalni i Citrus) a bile vino. Vzdycky by mel byt nejaky "bily" a "zlaty" alkohol. Pivo bylo v restauraci. Vsichni byli maximalne spokojeni a ja bych nezmenila vubec nic :-) A od te doby Italove ujizdeji na Citrusu :-D
Odpovědět
Ahoj, my jsme měli domluvený, že se narazí bečka, kterou zaplatíme a dále jsme měli domluvený svoje víno. Tvrdý alkohol jsme nedomlouvali, ale vzala se s sebou slivovička, kterou nakonec pan provozní vůbec neřešil a ta jako tvrdý alkohol úplně stačila, pánové pak byli rozparádění ažaž :-D
Odpovědět
Ahojky, my jsme měli domluveny s obsluhou, že si tvrdý alkohol přivezeme svůj. To bylo úplně nejideálnější. Nakoupili jsme vodku, bílý rum, tuzemák, jelzina, slivovici a whisky. Spokojení byli všichni a nikdo si nestěžoval, že by nebylo jeho pití. Bylo nás 70 a vypilo se 30l tvrdého alkoholu. Do toho 300 piv a nějaká vína. A musím říct, že nikdo nebyl nijak zvlášť opilý. Spíš v náladě, podle pozdějích průzkumů nikdo nezvracel a ani mu nebylo špatně :-) Ale to samozřejmě záleží na povaze lidí. Když se ženil švagr, tak si vlastní alkohol přinést nemohli a bylo to hodně hloupé. Platili za všechny panáky a v restauraci jim celou flašku rozpočítali na panáky, takže flaška jelzina je vyšla asi na 600 Kč. Rozhodně je nejlepší na vše myslet a domluvit to s obsluhou!
Odpovědět
Kdo bude chtít tvrdý, ženich se zeptá, půjdou na bar a jednorázově zaplatí. Třeba i víckrát. Na tom ty peníze jinak hrozně lítají a i se na tom lehce šidí. Pokud je to někde možné, je fajn mít vlastní tvrdý či domluvit po lahvích či úplně bez.
Odpovědět
My jsme meli s restauraci domluvene, ze si privezeme 3 flasky vlastniho, pak si hoste kupovali za sve z restaurace. My jsme ovsem vzdy nekoho vzali na bar a jeste ho take prizvali...Bohuzel se stalo, ze jeden kamarad to blbe pochopil a delal sceny, ze co je to za svatbu, kdyz jsi musi sam platit za piti. Holt, spatne vybrany host. Jinak s tim nemel vubec nik problem, dokonce rikali, ze to bylo asi nejlepsi reseni. Zdarma meli vino, teple napoje a nealko a nejak ani nikomu nechybel...
Odpovědět
My to měli řešené tím stylem, že do sedmi večer si každý platil tvrdý sám a od sedmi jsme to platili my. A osvědčilo se to - neopili se tak rychle.. ;-) :-D
Odpovědět
My budeme platit alkohol vsetkym preto si pozyvame na svatbu jenom znamych a blizku rodinu a plus sme sa s majitelom dohodli na urcitom balicku cize nas to nebude stat velke penize a mozme mat aj vlastne flase. Vsetko bude mat svoj limit protoze nechhcem aby sa hostia opili. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nas si taky tvrde bude platit kazdy sam...mame objednane kvalitni vina, na pripitek sekt, potom pivo a nealko, samozrejme kava....svatba neni o tom ,aby se tam hoste spili do nemoty...a navic nehodlam sponzorovat nekoho, kdo by si chtel doprat drahe piti...i kdyz vim, ze nikdo z nasich hostu by to neudelal..
Odpovědět
můžeš mít ještě open bar...tj platíš paušál za osobu a hodinu, po tu dobu mohou hosté vypít kolik chtějí a teoreticky i víc než ten paušál, ale tobě se cena nezvýší. Podle mě je to ale dost nevýhodné. nedovedu si představit, že by se to někomu vyplatilo, to by tam měl samé opilce, protože tu cenu paušálu snad normálně nelze propít
Odpovědět
Profilova fotka
Meli jsme castecne vlastni alkohol, ktery se pil primarne (vybirali jsme to, o cem jsme vedeli, ze je ostatnich oblibene piti), plus jsme si dali limit asi 1000Kc, co se muze utratit na baru. Vsem to vyhovovalo, nikdo nemel problem. Hoste se nam neopili, ani si nikdo nestezoval.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my budeme mít přípitek, pivo a asi i nealko od pána, co nám bude dělat oběd a raut. Ale ještě se s ním musím domluvit, loni totiž sál, ve kterém budeme mít svatbu měl pronajatý, ale letos je to zpátky obecní, takže třeba to nealko bychom si chtěli taky donést sami, jestli to půjde. Jinak není problém si donést svůj tvrdý alkohol + víno. Z tvrdého budeme mít určitě slivovici, něco sladkého (asi jelzina) a zbytek ještě promyslíme, protože si myslíme, že by to mohlo stačit. Pánové stejně většinou pijí slivovici a dámy si dají buď víno nebo jelzina. Ještě přemýšlím nad vodkou s džusem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme tedy svůj alkohol, který si do restauračky doneseme. Tvrdé budeme mít. Je celkem trapné nechat hosty za alkohol platit. A každý host sám ví kolik vydrží a kolik ne..trochu důvěry a co když se někdo opije bude legrace uklidíme ho na pokoj a aspoň budeme mít na co vzpomínat a né na suché svatby, kde si vše všichni platí a musí se dodržovat přesný harmonogram a nedej bože jisté zákazy od šílené nevěsty :D :D
Odpovědět
Já si naopak myslím že to trapné není, nevidím důvod platit tvrdé, když tam víno a pivo bude a ani já ani přítel tvrdé nepijeme. Tudíž kdo si bude chtít dát tak ať si dá ale za své. Z vína i piva se dá taky slušně opít když bude někdo mít tu potřebu... nic jim zakazovat nebudu, je to na nich. Navíc vše budeme mít přes hotel kde se koná hostina a raut, takže by se to i pěkně prodražilo. Znám lepší způsoby jak utratit peníze než za chlast. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my teda mame domluveno s restaurackou ze slivovici a vino jak cervene tak bile mame svoje.. takze kdyz uz toto tam bude v plnem proudu tak od restauracky bereme zbytek.. takze pivo a tvrdy ale myslim si ze jak u sestrenky toho se zase tak moc nevypilo kdyz je tam vino a slivka.. mozna si nekdo jen tak pujde dat panaka vodky nebo tequili ale moc o tom pochybuju.. ale i tak.. ja sem v zivote nebyla na svatbe kde bych si musela neco platit sama.. to mi prijde docela divne.. ale kazdyho vec.. spis v lete mam obavu z toho ze nejvic se bude pit voda jako matonka nebo tak.. kterou si bohuzel dovest svoji nemuzem.. no ale co.. nejak se to zvladne..
Odpovědět
Ahoj, na otevřený bar pozor, ono se to nezdá, ale pak se to roztočí hodně rychle..( zkušenosti kamarádky). Já se chci zeptat, kde budeš mít hostinu, koukala jsem na to také, že je možnost mít vlastní pití, ale s Prahou si nejsem jistá.....Chceme hradit, pouze pivo, víno, nealko a tvrdý ať si hradí každý sám...
Odpovědět
Ahoj, já mám s alkoholem a všeobecně pitím docela velký problém. Krásný místo v Českým Ráji, kde jsem chtěla mít hostinu nabízí v přepočtu na celý lahve Becherovku za 1000 Kč/litr a nealko kolem 150 Kč/litr, připadá vám to normální? ;-( Takže tam to padá a nevím, kde hledat dál. Budeme mít asi 60 lidí a všechno platit vč. noclehu pro cca 30 lidí, takže se naše svatba šplhá na pro nás závratnou částku. Navíc víme, že min. půlka hostů toho dokáže vypít hodně a vydrží až do rána. Nechat je platit, to v našem případě nepřichází v úvahu. Nevíte někdo o místě pro oběd a večerní raut pro 60 lidí v okolí Turnova, kde by nás nechali donést si vlastní alkohol anebo nabízeli nižší ceny, když to budeme brát po lahvích?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?