Jak jsem před svatbou zhubla 10 kg

Zdravím všechny, koukám, že téma "hubnutí" je pořád velice populární. Po tom co jsem se v "albu příprav" zmínila, že jsem před svatbou zhubla 10 kg má IP byla plná. Proto píši sem, jak jsem to dokzala. ;-) Hubnutí nebylo vůbec jednoduché, trápila jsem se, ale zhruba během 2 mesíců jsem těch 10 kg měla dole. Stačilo změnit jídelníček a přidat trochu pohybu. Já jsem vždy byla celkem štíhlá až do doby co jsem začala před 2,5 lety žít s manželem (tehdy ještě přítelem), začala jsem pěkně vyvářet, teplé pozdní večeře atd... a pěkně tloustnout. Každý jsme jiný, já zhubla asi takhle: ráno normální snídaně(což já nikdy nesnídala), během dne jogurt, ovoce, zelenina a od šesti už nic, dvakrát týdně aerobic. No a vyšlo to. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak to je drsne, ale je jasne, ze tim ze se neji, tak se hubne..ale jak si to mela se satama? to uz jsi mela vybrane a pak se ti zabiraly nebo jsi sla vybirat az po zhubnuti?:) dik moc:)
Odpovědět
Profilova fotka
teorii hubnutí mam v malíku, ale horší je ta vůle, kterou bohužel nemam..takže pro mě je každá rada drahá..sice chodim cvičit, ale pořád jim víc než bych měla a nějak to nejde zastavit...co s tím???
Odpovědět
Profilova fotka
Můžu se optat, zda jsi si těch 10kg dole uržela doteď? nebo šlo jen o chvilkové hubnutí?
Odpovědět
Profilova fotka
Aaaaha...chapu do dobre, ze byla jen snidene, pak jogurt, ovoce, zelenina a nic jineho? A snidane byla jaka? Pojem normalni mi nic nerika :-)
Odpovědět
Já jsem třeba z jídelníčku úplně vytlačila pečivo. Ze začátku to pro mě bylo taky nemyslitelný, ale nakonec si člověk zvykne. Jen o víkendu mám takový malý svátek a k snídani si dopřávám. Jinak snídám müsly v odtučněném mléku, piju hodně čaj a minerálku, pokud na mě přijde hlad tak si dám banán, pak normální oběd a pak už jen ovoce nebo zeleninu. No a když mě večer chytne mlsná, tak si dám plátkový sýr nebo hermelín nebo co je zrovna po ruce, ale bez pečiva. Jinak jeden dobrý fígl na zahnání hladu: horký čaj ;-) Aspoň an chvíli tím žaludek uklidníte. Nejlépe asi zelený nebo ovocný. Jo a samozřejmě hodně ovoce a zeleniny. Holky, ale nejsem žádnej dietář. Prostě jsem jen změnila životosprávu, abych se cítila lépe. Každá si musí sama vypozorovat, co jí vyhovuje. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj všem, hubnutí není zas tak můj problém. Já dříve potřebovala pravý opak. Nicméně moje mamka se s tím dost trápila. Nejdříve zkošela spoustu "zaručených diet", které naprosto bravůrně způsobily jo-jo efekt. Pak se vydala cestou nejtěžší - změna stravy. Držela se starého přísloví snídani sněz sám, o oběd se rozděl.... V praxi to vypadalo asi takto. Snídaně vydatná (tmavý chléb, sýr, okurka nebo rajče, džus), svačina, lehký oběd (plátek masa, restovaná zelenina), svačina, večeře (jogurt, zelenina...). K tomu všemu vypila 2 -3 litry čaje za den. Začala cvičit, přestože s její postavou a nadváhou (90kg) to byl dost problém. Trvalo to něco kolem dvou let, ale teď se pohybuje někde kolem 72 - 75kg. Bohužel ona má to co mě chybí - má obrovskou vůli. Já bych to nikdy nedokázala. Vám ale přeji mnoho úspěchů, určitě to vyjde....
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se přidávám k názoru omezit pečivo. Přestala jsem ho jíst (jsou i vyjímky) před 3 týdny a místo toho pořád dlabu polystyren neboli racio neboli rýžové chlebíky, namažu to měkkým sýrem a ještě se mi to neomrzelo, někdy to vyměním za misku cornflakes.
Odpovědět
Profilova fotka
Popř. vyměnit bílé pečivo (rohlíky, bagety) za celozrné... taky to funguje ;-) . Ale hlavní je pohyb!! A pestrá strava!! ;-) Pokud budete jíst pořád to samé a vyloučíte některé důležité složky potravy tak to může taky špatně skončit... :-|
Odpovědět
Já tady samozřejmě nemůžu a ani nechci nikomu vnucovat moje metody hubnutí, pro mne to ale byla jediná možnost jak zhubnout během dvou měsíců několik kilo. Jestli má někdo jiný méně drastičtější způsob hubnutí v takto krátkém čase ať se zde projeví. Vím, že dlouhodobě se to takhle řešit nedá, proto já dnes samozřejmě nejsem jen na jogurtech a ovoci, ale chodím pravidelně cvičit a nechala jsem si vypracovat speciální jídelníček a váhu si držím stále stejnou. Se šaty to trošku problém byl, ale v Adině mi vyšli vstříc a šaty mi vyměnili za stejné, ale menší (samozřejmě, že kdyby již byli zamluvené asi bych měla smůlu).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda matlova, prve jsem koukala na tvoje fotky z alba příprav a můžu se tě jen zeptat, jestli to není tajný, kolik jsi teda vážila před tím? Protože mě se podle těch fotek zdálo, žes měla pěknou postavičku i před tím a že jsi to snad ani nepotřebovala ;-)
Odpovědět
Já myslím, že základem úspěchu je nejíst po páte večer. Já tak loni v létě během pár měsíců zhubla 8 kilo. Prostě jsem normálně snídala, pak měla svačinku, oběd (jen menší porce než dřív), kolem 15. hodiny další svačinku a pak v 5 jsem pila koktejl Ultra Fit & Slim. Sice jsem dostala za pár hodin hlad, ale pomohlo mi se napít nebo si zobnout pár slaných tyčinek (slaný já miluju a nemohla jsem se ho vzdát :-N ). Po pár měsících jsem přestala koktejly pít a místo nich jsem si dala jen malinkou večeři. Váhu jsem si stále udržovala, až teď před vánocema jsem se pěkně rozežrala a mám zas pár kilo navrch. Tak se asi zase pustím na pár měsíců do koktejlů a snad to půjde tak úspěšně dolů jako dřív :-)
Odpovědět
Ahojte holky, ráda bych taky přidala své zkušenosti. Rozhodně není pro tělo ani trochu vhodné jíst tak velmi málo, jak tady (nejen v této diskuzi, ale i jinde) některé uživatelky propagují. Sice se rychle zhubne, ale tělo vám moc nepoděkuje. A také nesouhlasím s tím, že po 17. hodině již nejíst. Představte si, že vaše tělo dostane další živiny až někdy kolem osmé ráno, což máte nějakých 15 hodin!!!! Umíte si představit, co to s ním dělá, když mu takovou dobu nic nedáte? Já jsem zastáncem dělené stravy, která ovšem není pro každého, protože někteří lidé si neumí představit, že by jedli jen maso třeba bez brambor nebo rýže. Ovšem pravdou je to, že základem dělené stravy je správné kombinování potravin, nikoli zakazování si jídla. Samozřejmě, jako každé stravování, má i dělená strava své jisté "zákony", ale mě se díky této stravě podařilo za 9 měsíců zhubnout téměř 30 kg. A považuji to za svůj velký životní úspěch. :-) Poslala jsem už několika lidem základy stravování podle DS, takže kdyby měl někdo zájem, můžu předat informace dál. A vzhledem k tomu, že DS dodržuji už rok a půl, mám mnoho zkušeností, o které se s vámi ráda podělím. Chtěla bych jen říct, že nikomu svůj názor nevnucuji, to rozhodně ne. Jen jsem vyjádřila nespokojenost s tím, co se tady píše, protože s tím mám ve svém okolí velmi špatné zkušenosti a byla by škoda zničit si zdraví. Někdo si totiž může představit pod "Omezit se v jídle" jedno jablko denně. A to je pak problém. Všem hubnoucím mnoho zdaru, věřím, že to všechny zvládnete. Jen začít :-)
Odpovědět
Článek se načítá
llucinko, slyšela jsem, že když se dělená strava přestane dodržovat, tak jsou kila opět nahoře. Nemyslím tím, že se někdo začne přejídat a jíst nezdravě, ale prostě když už nedodržuje dělenou stravu, tak to všechno prý nabere zpátky. Co si o tom myslíš? Je to pravda?
Odpovědět
aajka: Víš, zkoušela jsem to. Váhu jsem si v pohodě držela až do Vánoc, kdy mě samozřejmě skolilo cukroví tak jak asi každého :-D Dodržovala jsem jakoby základy DS. Nejedla jsem přílohu k masu a zase naopak, ale už jsem si dopřávala třeba čokoládu, v kytičkové sny třeba sušenky, i ty co obsahovaly cukr a tak. Ale tělo si DS opravdu hodně navykne a hlavně dostává vše, co potřebuje. No, ale souhlasím s tím, že když zhubnete a pak se začnete stravovat normálně, ryze česky, naberou se kila určitě zpátky. jinak doporučuji server doktorka.cz, kde když dáte do vyhledávače dělená strava, vyskočí vám asi 900 příspěvků, kde je spousta zajímavých informací :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky holky,já mám nejlíp osvědčenou metodu na hubnutí a to je nejíst nebo jen maličko.Jsem asi pět měsíců po porodu a moje váha se vyšplhala na nějakých 82kg,což pro mě bylo hrozný,navíc jsem nechtěla být tak oplácaná a podle mě už tlustá.Omezila jsem opravdu až nezdravě příjem jídla a během dvou měsíců jsem zhubla o 21kg.Nyní je moje váha necelých 60kg a já se konečně vlezu do oblečení,které jsem neoblékla ani před těhotenstvím.Je mi 25let a představa tlusté holky pro mě byla hrozná.Žaludek se mi krásně stahnul a teď nepotřebuji jíst tak mnoho jako dřív.Nic si ale neodpírám,když mám na něco chuť tak si dopřeji a váhu si stále držím.Zubla jsem i díky tomu,že jsem po porodu neměla vůbec hlad a to udělalo hodně,jinak bych se takhle hladověním určitě trápit nedokázala.
Odpovědět
marselina: To není moc dobrý tip, jak doporučovat způsob hubnutí.
Odpovědět
Profilova fotka
I ja jsem ted par kil zhubla, tak mam radost a doufam ,ze jeste tak 3 schodim. To by bylo super. Chce to hlavne pevnou vuli, nekupovat do domacnosti nesmysly, nejist po tak pate vecer a sportovat.Cim vic sportu tim lip. Ja se udrzuju 2x tydne plavanim a 1x tydne spiningem. Ten je super, fakt se pri tom da spotit. Plavani je myslim spis na kondicku a na udrzeni postavy. :-)
Odpovědět
sandra: plavání je super :-)
Odpovědět
U mě je problém, že během půl roku kolísám s váhou +10kg a potom mě zase chytne hubnutí a jdu zase -10 kg dolů... Nejvíc doporučuji - pardon za to slovo - "nežrat a nepřejídat se", chodit sportovat. Dávám si 2x-3x týdně spinning - jak to vyjde a prokládám to sezónním sportem - lyžováním. Hubnout ale nesmím, jelikož mé vybrané šaty nejdou upravovat, tak to zase nesmím přehánět...
Odpovědět
marselina: hele promiň, ale nezbláznila si se? radit jako hubnutí nejíst a nebo jen maličko??!!! :-S copak nekojíš?!
Odpovědět
nimmo: Evidentně nejsem sama, kdo to nedoporučuje.... Víš ona si spousta holek neuvědomuje, že jednou budou chtít mít děti, jenže s takovýma metodama asi dost těžko. To máš jako ty holky, co chodí s odhaleným pupkem když je venku -15, však pohoda. V životě bych svou dceru v tomto nepustila a to žádnou nemám. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky holky,tak jsem si zrovinka dočetla vaše články.Nemám nic proti tomu, když je žena opravdu silná ,aby držela dietu,ale dietu ne hladovku.Hladovkou pak stejně nic neviřešíte akorát se vám může udělat během svatby pěkně zle a bude po svatbě.Svatbu člověk plánuje dost dopředu takže čas na zredukování své váhy je.Doporučovala bych pohyb,nízkotučné věci, musli tyčinky,ale hlavně jíst v malém množství častěji a hodně pít jen tak se dá zhubnou bez tzv. jumping efektu.Ale to cvičení nemyslím úplně se odvařit,ale zajít na spining nebo do fitka a výsledek příjde ne tak rychle ale efektivněji.Věřte mluvím z vlastní zkušenosti.Tím :-) to drastickým způsobem nic nejezení si jen přivodíte zdravotní problémy.Je to jen můj názor z vlastní zkušenosti.
Odpovědět
micnika: Souhlasím s Tebou :-)
Odpovědět
Ja zas doporucuju kouknout na stranky STOBu (Stop obezite), pro ty co sou hodne pri tele se prihlasit do jejich kurzu. Nejde o hladoveni, ale o kompletni zmenu jidelnicku.
Odpovědět
Profilova fotka
Jeste jednou k tomu nejedeni tady. Slysely jste damy nekdy o ubytku svalove hmoty? Timto nejedenim jste bohuzel moc nezamavaly se svymi pripadnymi spicky, ale pozabijely jste spoustu "svaliku", ktere za vas drive samy spotrebovavaly energii.. po takovychto dietach je jojo efekt primo ukazkovy. Svaly uz nezvladnou spalovat, co drive a vaha jde po ukonceni teto "diety" nahoru vice nez byla..
Odpovědět
petas: při 167 cm jsem vážila něco kolem 68 kg. No asi to nebyla úplná otylost, ale plnoštíhlost!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já bych řekla, že 10 kilo dolů je fakt dost...při té výšce...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja pridam take jednu zkusenost.Asi pred rokem jsem behem 3 tydnu zhubla 10kg,ale vubec jsem to menela v planu. Proste mi zacalo byt z jidla spatne,nemohla jsem ho nekdy ani videt, ani jit nakupovat...a to jsem vzdycky mooooc rada jedla a i kdyz jsem sportovala,byla jsem takova "mohutna". Proste ze dne na den jsem nemohla jist,bylo mi porad spatne,kdyz jsem neco snedla.Porad jsem pila lehkou colu,ta mi pomahala na zaludek :-| Zacala jsem byt porad unavena,slaba,bolela me hlava. Uz je to skoro rok a porad mam zdravotni problemy,jak jsem rychle zhubla :-( zpatky jsem nabrala asi jenom 1kg-jeste nikdy mi v zime nebyla takova zima! :-S Uz sice jim vsechno,ale ne tolik,jako driv,a nekdy je mo po jidle zle...Vzdycky jsem chtela byt hubenejsi,ale za takovou cenu?!?!? Takze prosim vsechny,ktere se chystaji na rychlou drastickou dietu: NEBLBNETE!!! vazne to za to nestoji...
Odpovědět
Nechci tu poučovat, ale jedno je základ: výdej musí být vyšší než příjem a když člověk hubne, měl by dodržovat takový životní styl, jaký bude schopen dodržovat pořád. To je efekt skoro každé diety, že při ní zhubnete, ale jakmile začnete jíst "normálně", máte časem vše zpět (plus nějaký "bonus" ]-( ). Když člověk nejí vůbec nebo jen hodně málo, zbytečně si zpomaluje metabolismus a pak "přibírá z vody", metabolismus se naopak zrychluje, když se hýbeme. Podle svého věku, výšky a váhy si lze spočítat svůj bazální metabolismus (tj. potřeba energie pro tělo při ležení či spánku v cca pokojové teplotě) a energetická hodnota toho, co za den sníme, by neměla být nižší než tato hodnota. Když jíme méně, než je náš bazální metabolismus, tělo "si myslí", že nastalo období hladu a když pak dostane něco navíc, energii z toho si "syslí" a ukládá (stačí si představit lovce mamutů, kteří neměli "čerstvého mamuta" pořád, a proto tělo muselo spořit), což samozřejmě nechceme. Ke zpomalení metabolismu může dojít i během normálního dne, když dlouho nejíme a pak se přecpeme (klasika: celý den nic a pak až večer doma :-S ), takže je lepší sníst více malých porcí (cca 5-6) než 3 velké, ale každému samozřejmě vyhovuje něco jiného. Totéž je v podstatě i s tím "nejezením po páté", ttělo má příliš velkou pauzu a metabolismus se opět může zpomalit, někde jsem četla, že ke zpomalování může dojít už když 12 hodin nejíte - ale nemám zaručeno. Obecně se doporučuje jíst naposled 2-3 hodiny před spaním, a to něco lehkého (jogurt - třeba s psylliem ;-) , nějaká zelenina a trošku bílkoviny - kousek sýra, libové šunky, šmakoun apod.). Taky by se večer už tolik neměly jíst sacharidy (pečivo, těstoviny, neřku-li čokoláda ;-) ), ale spíše právě bílkoviny (které navíc mají nízký glykemický index a dobrou sytící schopnost) a zelenina. Kdo by si chtěl spočítat bazální metabolismus, je to podle tohoto vzorce (vyjde to v kcal, pokud chcete hodnotu v kJ, vynásobte výsledek 4,2): 655 + (9,6 * hmotnost v kg) + (1,7 * výška v cm) - (4,7 * věk) Samozřejmě nikomu nic nevnucuji, jen jsem se snažila v kostce shrnout nějaké poznatky, které mám načtené.
Odpovědět
No myslím, že celé je to hlavně o změně životního stylu. Hladovění je sice efektivní, ale je to o zdraví a hlavně jakmile přestaneš tak to okamžitě nabereš zpět + nejaký bonus navíc ;-) Zdravě hubnout, dle odborníků, znamená 0,5 kg za týden :-o
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?