Jak jet na koni ve svatebních šatech?

ahojda holky. jako velká koňomilka si chci splnit svůj holčičí sen a dojet k oltáři na koni :-) svatbu máme na malém hrádečku na kopci a naštěstí pro mě přímo pod tím kopcem sídlí ranč, kde by mi i koňoucha k tomu účelu půjčili :-) otázkou však pro mě zůstává technická stránka věci - mám spodničku s jedním kruhem a šaty s vlečkou... jak s tím na koně??:-N Máte někdo zkušenosti? Zkoušela už jste to některá?
Odpovědět
Profilova fotka
kathy,jedna známá to tak chtěla jen na vjezd do zámku po obřadu,skoro hodinu jsme ji posazovali na koně a to neměla kruhy:-))nemluvě o tom,že ji pak řekli,že šaty smrdí koněm,vypadá to krásně,ale asi bych do toho nešla,leze se na něj fakt blbě:-)někdo má problém i bez šatů:-)taky jsem chtěla ale viděla jsem na vlastní oči ten problém,fakt je ten,že zasmáli jsme se fakt od srdce,pohled k pohledání :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Kathy, neměj obavu ze spodniček a kruhu a rozhodně ti šaty od koně smrdět nebudou. Podle koncovky tvého jména hádám, že máš klusáka ;-) ? Já jsem si taky splnila svůj dávný sen a k oltáři mě odvezl můj první koník. Doporučuji ti ale půjčit si dámské sedlo, právě kvůli šatům. Leze se do něj pohodlně, šaty ani kruh nikde nepřekáží a jet v něm v kroku není až takový problém. Ještě jedna malá rada, sedlo si pujči alespoň týden dopředu a párkrát si do něj sedni i v nějaké sukni a nauč se nasedat a sesedat a pak budeš dobře připravená na den D. x-) Držím palce, ať to vyjde, je to nezapomenutelný zážitek!
Odpovědět
šaty mám vlastní, takže smradu se nebojím - nehledě na to, že jsem na něj zvyklá a nevadí mi :-) ani nemám potuchy, kde bych dámské sedlo mohla půjčit ;-( na tom ranči mají sedla westernová, tak jsem si říkala, že v nejhorším obmotám nožku kolem hrušky. ale mám z toho trošku obavy - aby z toho pak nebyl spíš trapas :-N Lump - vlastního koníka nemám - to skal. je odvozenina od mého příjmení ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
to neříkám,že ti to vadí,mi taky ne,jen jí to pak řekly ty baby v salonu:(
Odpovědět
deniss: jo, v šatech ze salonu bych se taky ale bála, ale šatky mám vlastní, tak to v tom rozhodování dává člověku trošku větší svobodu - aspoň se nemusím tolik bát, že je zničím - nadávat za to pak můžu jen sama sobě x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kathy ničeho se neboj, i ve westernovém sedle by to mohlo jít, určitě líp než v anglii... Zkus se s nima domluvit a nasedání, sesedání a jízdu v sukni si tam několikrát přijít vyzkoušet a uvidíš, že to nebude problém. Já jsem měla půjčené šaty ze salonu, na rovinu jsem jim řekla jaký mám záměr a neměli s tím jediný probém. Dokonce mi pomohli vybrat co nejvhodnější typ a spodnici s kruhem mi půjčili dopředu, abych si to v ní mohla natrénovat :-p Když jsem je vracela, omlouvala jsem se, že na nich asi budou nějaké chupy a na sukni je ťapka od naší fenky, ale jim to vůbec nevadilo, říkali, že pokud jsou jen špinavé, tak s tím se počítá, vadilo by propálené, nebo roztrhané - tímto ještě jednou moc děkuju a doporučuju salon Věra Pinterová v Břeclavi x-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Jeee holky, to jsem ráda, že je tady tohle téma - dlouho jsem ho hledala a marně... Taky chci koníka na svatbě. Je to můj sen odmalička.. Ale zatím se nám nedaří nějakého sehnat.. A to už jsem se uskromnila a stačí mi, když přijde bez sedla, jen tak udělat si pár fotek v zámecké zahradě.. drápat se na něj asi nebudu.. i když mě to hodně láká.. Ale budu ráda, pokud seženu aspoň na focení 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky koňomilky, oceňuju vaši odvahu a držím palce, aby všechno vyšlo. Ještě poradím drobnost, že koníka je lepší dopředu natrénovat třeba s prostěradlem na velké bílé strašidlo :-D To já se asi spokojím s kočárem, i vzhledem k tomu, že budoucí ženich je absolutní nekoňák. Ale vezla by mě šimla, na které jezdím x-) Snad to vyjde, tu druhou do páru chce majitel pořád prodávat, ach jo..
Odpovědět
můj přítel je taky totální nekoňák (zatím :-D ) tak jsem se domluvili, že mě alespoň povede. Což mě tak napadá jestli to nebude vypadat blbě - nevěsta si poveze zadek a ženich bude capkat vedle kobyly :-D ? Snad ne, koneckonců, je to náš den, takže blbé není nic :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak, blbé není nic, hlavně se to musí líbit vám dvěma. ;-) U nás to bylo jasné, jsme koňáci oba a vlastně jsme se i díky koním poznali. Všem na svatbě se to moc líbilo, taky hlavně proto, že svatebčany vezli k obřadu kočáry místo aut. Jediný kdo brblal a pořád něco měl byla tchýně, ale u té to už dloooouho neřeším...
Odpovědět
jo jo, mého přítele taky zkazila jeho maminka, která mi stále tvrdila, že on zvířata nemá vůbec rád - a nikdo z jejich rodiny. Teď už máme tři kočky a přítel by je nikomu nedal, koupili jsme statek a až se tam nastěhujem, počítá se s ovcema, koňouchem a dostala jsem svolení i na kravku :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
To je super, skoro jako u nás :-D . Jemu taky matinka od mala tvrdila, že zvířata ne, nesměl mít ani psa, zahradu by nejradši vybetonevala a tak. V něm to ale někde bylo schované a začal jezdit a pořídil si vlastního koně a potom jsme se na závodech potkali. Od té doby uteklo už šest let, pořídili jsme si před čtyřma rokama statek na vesnici, koní máme šest a k tomu dva psi a tchýně to nějak nemůže vydýchat :-p Moje rodina je naštěstí zvířomilná celá, tak nás všichni podporují
Odpovědět
Článek se načítá
já vždycky budoucí tchýni straším, že k nám se nebude jezdit odpočívat, ale pracovat :-D no, o tom koni na svatbu jim říkat nebudeme - strašně se těším na to, jak budou koukat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
:-D tak to máš zajištěné, že k vám moc často jezdit nebude. My jsme taky v poho, protože od sebe bydlíme hodně daleko a navíc ji to kvůli těm všem zvířatům k nám netáhne. Určitě to bude krásné překvápko a fotky ti bude každá jiná závidět, má to s tím koněm hodně do sebe x-) . My bydlíme na malinkaté dědince kde není matrika a jeli jsme do vedlejší obce asi 2 km a tak se to rychle rozkřiklo, že pojedeme s koňma a byla to nádhera. Když jsme vyrazili, celá vesnice stála před domkama a mávali nám a roznášelo se vínko a koláče, prostě krásná atmosféra x-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Hmm, pěkné fotkčky x-) . Co jsem tak vypozorovala, tak nevěsta měla klasické anglické sedlo, které mělo na pravé straně sundaný třmen. Není to ale úplně dobrá volba, protože u anglického sedla je tzv. bočnice, která se (když není zatížená nohou) nadzvedává a plácá a ani to nevypadá pěkně. Dámské sedlo je k sezení na bok uzpůsobené a tím pádem i pohodlnější. Pokud není možnost dámského, radši než anglii už bych volila to westernové, to taky nemá bočnice.
Odpovědět
já to nejspíš zkusím v tom westernu. jen už se vidím, jak tam budu před rančem plným cizích lidí trajdat ve spodničce - to bude pěknej trapásek 8-(
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
teda ty fotky jsou naprosto uzasne.Taky miluju koniky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
už jsem ani nedoufala že tu tohle téma najdu. zažila jsem několik koňských svateb, sama mám koně a hodně jezdím . nedovedu si to bez něj představit. přítel nekoňák, tak se jen hádáme jestli s koněm přímo dojet k místu obřadu, nebo po obřadu s ním odjet, udělat to kvůli koním venku nebo tak..to bych ráda já.on by radši abysme se dojeli jen my dva po obřadu na farmu na koně vyfotit.(já na něm, on u mě).to že by bylo jednodušší, ale já bych radši kokíka ukázala všem. nojo :-) dámské sedlo mají u nás dvě holky, ale neumím v něm, trošku bych se bála ;-)
Odpovědět
zerog: http://www.beremese.cz/forum/show.php... tady jsem zalozila tema (Svatební obřad a hostina - nevěsta na koni na obřad)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?