Jak je dlouhá doba mezi obřadem a hostinou

Ahoj! Chtěla bych poprosit vdané paní za jejich zkušenost s harmonogramem svatebního dne. Chtěli jsme mít obřad v 15:00 a protože má trvat půl hodiny a na místo hostiny je to z obřadu 15 minut, tak jsem si myslela, že by se svíčková mohla podávat nejdéle v 16:30. Včera jsem ale měla diskusi s rodinou a hodně lidí mi řeklo, že na svatbě vždycky všechno trvá. Že se 40 svatebčanama, z čehož je asi 12 dětí, nic nepůjde rychle. A že s obřadem v 15:00 můžu počítat, že se svíčková bude podávat až tak v 19:00. Jaké jsou vaše zkušenosti? Je skutečně potřeba počítat s tím, že mezi začátkem obřadu a zasednutím k jídlu může být 3-4 hodiny pauza? A prosím nepište mi žádné teoretické odhady, napište fakt zkušenost s vlastní nebo cizí svatbou. Děkuji předem!
Odpovědět
Profilova fotka
@mirkaema ahoj, my meli obrad ve 12 hod, obed naplanovany na 14 hod. Obrad byl s gratulacema 20 minut, pak spol.foceni,skupinky, pak nase foceni. K obedu jsme zasedali ve 13.45, takze jsme to stihli jeste rychleji :) bylo nas 35 osob.
Odpovědět
My měli obřad ve dvanáct, oběd ve dvě, cesta z obřadu na oběd trvala asi dvacet minut. Čas mezi vyplnily gratulace a focení.
Odpovědět
Profilova fotka
Švagrová se po obřadu vodní se všem a fotila takže mezi obědem a obřadem nechavam i já pak horninu s tin ze. Oběd je 200metru od obřadu takže bych dala byt gama hodku na. Focení s rodinou plus čas na prejezd a 20min pro nahodu
Odpovědět
Ty jo,takzr vam vazne stacily ty dve hodinky? Moje svagrova se vdavala na miste,kde planujeme i my. Rikal,ze obrad urcite nezacne presne. Ze 40 lidi nam bude gratulovat 40 minut. Pokud bysme se fotili,bude to dalsich 45 minut a to hlavnr kvuli malejm detem. Ze nes se vsichni duchodci dobelhaji zpatky do aut. Ze se pojede pomaleji v tom "pruvodu". A pak nez se rozbije talir,nez si vsichni posedaj a pripijou. A taky mame prej pocitat s tim,ze svickova nebude nachystana hned,bude se ohrivat. Pry maji tyhle zkusenosti. Ale evidentne to jde i rychleji a lepe,jak pisete vy:)
Odpovědět
@mirkaema byla jsem na svatbě: 11.30 obřad, přejezd na hostinu autobusem 20 minut, ve 13.15 už jsme byli za stoly, ve 14 po obědě, hostů bylo na oběd 85, gratulace proběhly po obřadu, přivítání v restauraci klasické, focení po obědě.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj my meli obrad ve 12h a obed od 13h..hoste prijeli samozdrejme hladovy tak ocenili ze se slo hned na obed..:)))
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, měli jsme obřad od 12 hod., obřad trval 5 minut, gratulace 20-30 minut, pak focení s rodiči, svědky, přáteli, společné i skupinové fotky a pak jsme udělali i pár fotek jenom nás novomanželů. Hostinu jsme měli 10 minut jízdy od obřadu a stihli jsme být na místě ve 13.50. Měli jsme 75 hostů. A dvě hodiny nám to dalo, ale nehonili jsme se, všechno v klidu. Lepší je mít víc času, ale 4 hodiny? To mi přijde moc. Max. ty 2 hodiny.
Odpovědět
My jsme měli obřad ve 14h (začal jen o pár minutek později, cca o 5 ;) ) Skutečně netrval dlouho... asi 20 minut a pak gratulace (hostů jsme měli cca 50 a rozhodně 50 minut negratulovali... ) Pak svědci připravili nějaké ty úkoly pro novomanžele, focení, hosté se zatím občerstvovali u kufru jednoho z aut (koláčky, muffiny, alko a nealko) nebo se šli projít... Focení díky dvěma fotografům šlo rychleji než jsme mysleli a na hostinu jsme odjížděli cca o 30 minut dřív než jsme si představovali. Takže dojezd na hostinu byl cca o 20 min dřív než bylo plánováno ale než se zaparkovalo, pouštěli jsme hrdličky a rozbili talířek, tak jsme to stihli akorát na 16:15 na přípitek a hostinu. 4 hodiny mi přijde taky moc.... naše cesta trvala cca 15min.
Odpovědět
my jsme měli 40 lidí, oběd cca 15 min od místa obřadu, naplánován na 16.00 a zpozdili jsme se jen o 15 min. A všichni už měli hrozný hlad, takže do 1900 by asi okusovali zdi :-)
Odpovědět
@mirkaema To jako fakt, že začnou svíčkovou ohřívat až dojedete na hostinu ? To snad ne . :-o Tak tam zavolejte, že můžou ohřívat, jak se začnete fotit. :-D :-D Snad půlhodinku vydrží v tom objemu být teplá. :-| :-p :-D
Odpovědět
@lalkaamichal A v kolik byl začátek vašeho obřadu?
Odpovědět
@radkaja Hele, nevim. Taky bych si to představovala, že zavoláme, že vyjíždíme. A všechno už pro nás bude ready. Ale tohle jsou informace, co mi dala švagrová ze své svatby a ze svateb, které absolvovala. Sice na některých opravdu probíhalo dlouhé focení a zátah na novomanžele. Ale fakt měla takovou zkušenost, že lepší je nechat více času. No a zase vy všichni píšete úplně jinou zkušenost, za kterou jsem hrozně ráda. Ovšem jsem zmatená a netušim, jak to vymyslet. Ani mi tak nejde o to, že budou v restauraci na nás neplánovaně čekat nebo je naopak přepadnem brzy. Jde mi o to, aby se nestalo, že s rodinou zasedneme v 7 ke svíčkové a oni se už budou sjíždět kamarádi na raut.
Odpovědět
Článek se načítá
@mirkaema 14.00, obřad začal o kousek později, a byl hodinu. Gratulace, focení před kostelem, přesun (s tím že někteří hosté se šli ještě převléct a odložit si věci na hotel), uvítání, rozbíjení talíře a proslov táty zabralo hodinku V 16.15 začali podávat předkrm :)
Odpovědět
My měli obřad ve 14:00, původně plánovaný začátek hostiny v 15:30 ( na stejném místě- zámku) jsme stíhali dřív... Už po 15.hodině. Zkrátili jsme skupinové focení, aby se hosté nenudili s tím, že to uděláme se zbylými kvečeru. A kvečeru jsme to pak opravdu udělali, nikdo s tím neměl problém. Bylo nás asi 60. Záleží, jestli malte všechny na celý den, kd ybudou odjíždět rodiče s menšími dětmi a tak. Nám většina zůstala do rána a po celý den, tak to se dá hodně improvizovat.
Odpovědět
Holky, tak nakonec obřad asi posunu na těch 14:00 tzn. o hodinu dřív. S tím, co všechny říkáte, asi nemá cenu posouvat to už na 13:00. Když polovina svatebčanů pojede na svatbu 150 km . Ale zase ta 15. hodina mi přeci jen přijde pozdě, pokud by se naplnila proroctví švagrové a hodně věcí se nečekaně natáhlo. Děkuju všem! Klidně ale přispívejte dál ;
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem v počítači vyštrachala svůj harmonogram, který jsme měli připravený pro pobavení, ale i pro přibližnou časovou orientaci. Měli jsme obřad ve 13 hodin. Po něm jsme stihli společné focení a pak jeli na hostinu vzdálenou 14 km. Oběd naplánovaný na 15. hodinu tak nějak vyšel. Přiznávám, že si to nepamatuju úplně přesně, takže možná třeba půl hodinky zpoždění, ale jinak to fakt tak nějak vycházelo. A hostů bylo 50 ;-)
Odpovědět
Já si na cizích svatbách spíš pamatuju čekání, kdy plány počítaly s různými zádrheli (blbá doprava atp.), ale potom se všechno stíhalo dobře a vznikaly prázdné prostoje. Naše svatba byla netypická dluhým přejezdem mezi obřadem a hostinou, ale i tak nám vše i s dopravní zácpou vyšlo na minutku. Pokud se nebudete vy dva fotit už před obědem, není důvod obědvat v 19h, lidi sami budou mít hlad, tak nebudou zdržovat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mirkaema Obřad jsme měli v 11:30 a oběd byl naplánovaný na 13:30 s tím, že jsme asi 20min přejížděli a před restaurací měli docela dlouhé šancování apod. Byli jsme domluvení s šéfem restaurace, že zavoláme, jak budeme vyjíždět od obřadu, aby byli nachystaní a stihli jsme to akorát. A to jsme měli 90 lidí, takže tak :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?