Jak dlouhé volno si berete na svatbu?

Ahoj holky, zajímalo by mě, jak dlouhou dovolenou si berete na svatbu? Přijde mi hloupý makat do pátku do šesti a v sobotu jít na wedding :-) Viděla bych to na nějaký den volna už před svatbou a pak asi i něco na svatební cestu, že...jak jste na tom? díky
Odpovědět
1
2
Ahojky, ze zakona mas narok na den volna pred svatbou takze v patek rozhodne do prace nemusis. Jen si to dopredu nahlas. A spousta firem dava jako benefit jeden extra den k tomu dni ze zakona takze ja mam teda volno v patek pred svatbou a pondeli po ni abych si sla vyridit doklady, vratit saty.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si vezmu v pátek (den předem) placené volno - paragraf (nevěsta+ženich mají nárok na dva dny volna, z toho jeden placený - škoda to nevyužít a přijít o dovolenou). A k tomu asi minimálně ve čtvrtek ještě dovolenou a určitě ještě v pondělí po svatebním víkendu. Zbytek dovolenky šetřím na cestování (dle stavu financí po svatbě bych chtěla na jednu svatební cestu jen s partnerem a pak ještě na dovolenou i s dětma).
Odpovědět
Profilova fotka
já budu mít od pondělí před svatbou do středy po svatbě-abych si zvykla na nový ''život'' :-D
Odpovědět
@lenik22 Já mám taky naplánován celý týden před svatbou a pak asi ještě 2 - 3 dny po. Doufám, že to vyjde.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám týden před a týden po ;-) jde jen o to, že nechci být v práci - tam toho mám plné zuby :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@baya66 no já bych to tam nevydržela,sice mám práci na pohodu ale i tak chci mít klid se na vše připravit a zařídit,a po svatbě zase všechno vrátit atd :-D kolegyni jsem to jasně řekla,odkývala mi to tak je to fajn :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My v praci mame 2 dny volna..pokud mam svatbu v sobotu, pokud bych mela v patek, tak dny tri ... Takze ja mam svatbu v sobotu, dva dny mam od prace, to je ve stredu naposled do prace, ale asi si vyberu jeste ty tri dny, abych mela cely tyden volno :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no já si dovču nemůžu brát jak se mi zlíbí, ale vidím to tak 2 dny před svatbou, den svatby, 2 dny po svatbě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme svatbu 15. června. Do práce jdu naposledy 6. 6. na noční a do práce příjdu až 24. 6. zase na noční. Směnama mi to vychází týden před a týden po, protože jedem ještě po svatbě na "svatební cestu". Už se těším, až si od té práce odpočinu. :-)
Odpovědět
Já si beru dovolenou jenom v pátek, potřebujeme jenom postavit stan na raut a nazdobit, večer natáhnout mašli na auto v garáži a to je vše...
Odpovědět
Profilova fotka
Svatbu mám v pátek 12.7. Protože se snažím šetřit dovolenou, budu to mít docela rozlítané. Do práce půjdu v pondělí 1.7. a v úterý 2.7. Pak si na středu a na čtvrtek beru dovolenou, v pátek je státní svátek. To jedeme na předsvatební cestu:-). Vracíme se v sobotu a nejspíš půjdu do práce v pondělí 8.7. a v úterý 9.7. Na středu a čtvrtek bych si chtěla vzít dovolenou, v pátek v den svatby mám volno ze zákona. Pak si možná vezmu ještě dovolenou v pondělí 15.7., uvidíme. Vlastně tím najedu na docela zajímavý systém 5 dní volna - 2 dny práce:-))
Odpovědět
Profilova fotka
Svatbu budeme mít v sobotu, skoro hned po svatbě odlétáme na dovolenou (v úterý), takže od pondělka pak mám dovolenou 14 dní. V pátek před svatbou mám nárok na volno ze zákona a ještě bych ráda MINIMÁLNĚ ve čtvrtek buď dovolenou nebo náhradní volno za přesčasy. Protože teď na ségřiné svatbě jsem si vyzkoušela, že za jeden den se toho sice stihne dost, ale ne všechno - půl dne jsme jen chystali výslužky a umývali auta (který stejně pak druhý den byly zaflákaný od pylu, tak jako bysme nic neudělali)
Odpovědět
Článek se načítá
My máme svatbu v sobotu a bereme si oba dovču čtvrtek a pátek. A to si ještě ten jeden den budeme nadělávat, takže jdeme příští týden na šestnáctku. Kdybychom si vzali paragraf, tak by to bylo jen na ten pátek a bohužel by jsme u nás přišli o odměny za celý měsíc + o jeden den dovolené, který dávají za každý půl rok bez paragrafu :-( Dovolenou už s vzít nemůžeme, protože by nám nevystačila ( máme v létě 3 týdny dovolené + vánoce) děláme ve stejné firmě.
Odpovědět
Profilova fotka
@pipinkam Ty jo, to mi přijde pěkně hnusné, přijít o odměny kvůli vybrání si ZÁKONNÉHO nároku na volno (zde přece nejde o paragraf na nemocenskou či OČR!!!). Bohužel je fakt, že odměny jsou většinou nenárokovou složkou platu, ale ten den volna je ze zákona, asi bych si zkusila si ho ještě prosadit. Nebo to máte v nějaké vnitropodnikové směrnici, že při absenci na jakýkoliv paragraf není nárok na osobní odměny?
Odpovědět
@ninive211 prosadit to nijak nejde, prostě to tak u nás je a jestli se nám to nelíbí, tak můžeme odejít a oni ještě ten den vezmou někoho jiného...Štve nás to neskutečně a je to fakt nechutný,ale i ti, co chodi u nas treba darovat krev, tak to tak mají :-P :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@pipinkam Blbá to doba dneska, kdy zaměstnavatel může zaměstnanci v podstatě vyhrožovat tím, že na jeho místo čeká zástup dalších :-( Jaksi pokřivená morálka, bohužel, všude jen mamon, prachy a zisk a na lidskost se zapomíná...a samozřejmě chápu, že pokud u vás ty odměny dělají třeba podstatnější částku, tak se radši vzdáte zákonného volna...v podstatě si to volno těma odměnama "zaplatíte".
Odpovědět
Tak to já si musím vystačit pouze s volnem v pátek před svatbou. Ve školství to jinak nejde. Regenerovat a uživat líbánky budu až za měsíc o prázdninách 8-)
Odpovědět
@anettka_ ahoj já mám 8 dní před svatbou a dva týdny po ní dovču-takže takový malý prázdniny :-)
Odpovědět
Holky a když je svatba v pátek, tak máte ze zákona nárok na den svatby a den před svatbou, tedy volno čt i pátek?
Odpovědět
Profilova fotka
minimálně od středy před a pak aspon 2 týdny po
Odpovědět
Profilova fotka
@kersenilla ano myslím, že v tomto případě je nárok na den svatby + jeden den navíc..etdy 2dny volna
Odpovědět
Čtvrtek, pátek jsem měla volno, v sobotu byla svatba a v pondělí volno na vyřízní dokladů, Jako bylo to úplně to minimum (a ty dva dny před jsem se vůbec nezastavila, kolik bylo příprav), ale bohužel jinak to nešlo - v práci by mi víc nedali, už tak měli kecy.
Odpovědět
@anniesfibis díky, myslela jsem si to tak:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kersenilla : máš ze zákona nárok na dva dny z práce, z toho jeden den na samotný obřad a jeden den z toho je placený....:) tzn., když máš svatbu v pátek, máš volno čtvrtek, pátek (obřad) a jeden den se Ti proplácí....pokud je svatba v sobotu, máš ze zákona nárok na pátek, sobotu (obřad) a pátek máš placený....pak je další věc, že já si beru čtvrtek, pátek (svatba v sobotu) a čtvrtek budu mít dovču.... :-)
Odpovědět
@veruvlv jo aha, takže sice nárok jsou dva dny, ale proplacený je jen jeden
Odpovědět
@kakaoporanu Přesně tak, mám stejný problém a svatbu v červnu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kersenilla : přesně tak ;-) nárok je sice na dva dny, ale jen jeden den placený...a pokud je svatba v sobotu a není sobota zároveň pracovním dnem, tak je nárok jen na jeden den, který je zároveň placený....prostě v zákoně to je popsané tak, že nárok na dva dny z toho jeden den na vlastní obřad /jak jsem psala výše).. :-)
Odpovědět
@veruvlv děkuju za podrobné vysvětlení :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Holky a co jste nesly do práce za potvrzení? Stačí oddací list nebo existuje nějaký speciální papír jako na marození?
Odpovědět
Profilova fotka
jeden den máš ze zákona, já si brala ještě jeden den navíc. Při první svatbě jsem šla hned v pondělí do práce, Vyřízená, ani sjem neměla pocit, že jsem se vdávala.... také to tak dopadlo. Teď podruhé jsme se brali v pátek, víkend jsem byli všichni pohromaě ještě se svatebčany a užili si to a v pondělí manžel nešel do práce a bylo to moc fajn...takže doporučuji jeden-dva dny předem a den po té, jen pro vás dva. A nej je, pokud hned po svatbě můžete odjet. Pasy ještě platí po nějakou dobu od svatby, to Ti řeknou na matrice. S ustřihnutou občankou bych nikam nejela, ale pas ti platí. @gerous u nas stacil oddaci list, ale ten Ti hned nedají, nám ho posílali později... se domluv na personálním
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?