Handicapovaná nevěsta - přípravy a jejich špecifika

Ahoj, je tu nějaká handicapovaná nevěsta? Přípravy, výběr místa, ale i šatů apod má svoje specifika, tak mě napadlo nadhodit tuhle diskuzi :-)
Odpovědět
Nevím, jaký hendikep máte přesně na mysli. Já třeba mám omezené možnosti chůze a nemůžu dlouho stát. Takže boty na nízkém klínku, dojezd autem až ke dveřím radnice a v obřadní síni nachystané židle, kdybych si během obřadu chtěla sednout. Měli jsme dohodu s matrikářkou, že oddávající maximálně zkrátí svoji řeč na nezbytné právní formulace, které musí být vysloveny. Nakonec jsem to ustála a dokonce i došla z oddací síně před radnici po schodech. Adrenalin udělal svoje. Odpadla jsem až potom, ale u oběda už se sedělo, takže pohoda.
Odpovědět
Vlastně cokoliv, vozík, berle, i jen to sezení u obřadu inspiruje. Svatebčané nebudou mít takový výhled, ale asi lepší než se stresovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejsem hendikepované jen jsem si před svatbou zlomila nohu takže jsme na poslední chvíli zkracovali šaty aby se mi nepletli při chůzi bez podpatků. Jinak jsem potřebovala mít po ruce berle kdyby něco dostala na starost družička. Jinak určitě pokud je člověk odkázány na vozík či berle trvalé tak zajistit dostatek prostoru k pohybu manipulaci a podobně. Pokud možno omezit schody a podobné překážky na místě obřadu i hostiny.
Odpovědět
Jasný, s tím se tak nějak celoživotně počítá. Škoda, že boty, které musím mít jsou spíš funkční a ošklivý, ale co se dá dělat. Přemýšlím omotat berle (umělými?) květinami, když už je mám 'vždy a všude'. Ale zase, aby se neušmudlaly šaty...
Odpovědět
Jestli musíte mít berle, tak bych určitě přemýšlela o jejich nazdobení. Ale zase bacha, ať se to nepřeplácá, ať nejsou výraznější než celá nevěsta. Nehezké boty se schovají pod dostatečně dlouhé šaty. Každá nevěsta je krásná, právě proto, že je šťastná. To jsem si uvědomila na své svatbě. 🙂 Držím palce!
Odpovědět
@kristynasam Boty bych asi úplně nařešila, stejně nebudou moc vidět, tedy pokud máte dlouhé šaty. Berle bych omotala sužkou do barvy, do jaké ladíte doplňky, výzdobu, kytici a tak.
Odpovědět
Souhlasím s vámi všemi :) Škoda, že tu někdo nemá takové fotky. To se mi to mluví, když ani já si nejsem jistá, jestli je sem pak dávat... :)
Odpovědět
@carvcoolka Jé, to je tak pěkně řečeno, že by vás měli citovat <3
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynasam pravda je to, že jsou tu vidět hendikepovaní ženiši nevěsty ne. Nejde mi výtvorů odkaz na mojasvatba.sk se dá najít tenhle článek
Odpovědět
@kristynasam i u církevních obřadu, které jsou docela dlouhé, nevěsta se ženichem nějakou dobu sedí, a vůbec to nevypadá špatně, i na fotkách to vypadá dobře.. na ANO si můžete na tu chvilku stoupnout, ať je to slavnostnější, ale jinak bych se toho sezení nebala, bude to pro vás pohodlnější a budeš se moc soustředit na to, co tam slyšíš a ne na to, jestli tě něco bolí nebo jsi unavená atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynasam a ano souhlasím s carvcoolka každá nevěsta je krásná protože je šťastná a je to její den. Co se bot týče ty se opravdu schovají a berle k Vám prostě asi patří. Nutno dodat fandím Vám a fotky bych sem dala už jen proto, že by třeba pomohli dalším nevěstám které na tom budou podobně jako ty. Zkus najít ten článek co jsem sem dával fotku...
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynasam Ja jsem teda zrovna v te druhe skupine - manzel je na voziku, ale i tak si myslim, ze bych mohla trochu poradit. Pro me nejdulezitejsi bylo, abych pri obradu sedela, chtela jsem, abychom do manzelstvi vstoupili na stejne urovni, ne ja nad nim. Samozrejme rampa v miste hostiny a v kostele, toalety pro vozickare. Stoly jsme meli rozestavene tak, aby vsechny dvere byly volne a Rick se mohl pohybovat bez problemu, bez nutnosti objizdet pul salu. U stolu nemel zidli, stejne jako jeho deda, ktery je taky na voziku kvuli RS. Fotku s konfetami jsme meli trochu jinde, nez by meli ostatni pary, protoze Rick by jinak mohl sjet ze schodu a dat si na presdrzku. Musela jsem mu ztratit vesticku a sako, protoze to vypadalo v kline divne, jako deka, a profesionalni svadlena odmitla s tim cokoliv udelat, ze pry to nejde. A me to slo. Takze my jsme se spis zaobirali technickymi pozadavky - rampy a tak a pak tim, aby to bylo pro oba pohodlne a uzili jsme si to.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Pro inspiraci budoucím nevěstám sem vložím fotky. Ozdobený vozík i berle - upravená textilie na ozdobu aut, umělé květiny + bílá květinová služka přilepená oboustranně lepícím čímsi (i když jsem celou dobu seděla nebo mě drželi alespoň 2 lidé.) Šaty tak velké, že vozík vlastně nebyl vidět 😄 Za šaty se skryly nejen berle, ale i oporu poskytující svatebčanka. Obřad v sedě, fotky v poli - vozík skryt a fotky tak krásné, že kolečka jsou stejně putna! A to nejdůležitější, nejlepší 'realizační tým na světě'! Obvykle na veřejné projevy nejsem, ale třeba příští nevěsty budou mít díky tomu zas o kousek víc inspirace, než jsme našla já.)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?