Gastronomická svatební poradna. Nabízím své zkušenosti

Profilova fotka
Zdravím vás slečny :-) hlavní důvod proč sem se zaregistroval je ten, že jsem si všiml poměrně častých otázek, které se týkají gastronomie, např. jak řešit zakládání vody ve džbánech na místo složitého objednávání u stolu, dále také jak si ohlídat jestli částka za raut odpovídá domluvenému množství atd. atd.. A pokud to není proti pravidlům rád bych nabídl své zkušenosti, které jsem získal např. jako manager restaurace v hotelu Jalta na Václavském nám. ale také praxí v cateringu a v neposlední řadě jsem pracoval na pozici číšníka v klasické zahradní restauraci. Nyní jsem zaměstnán jako PR manager. Myslím si, že bych v dané oblasti mohl poradit a hlavně si uvědomuji, že i drobné ušetření pomůže.
Odpovědět
1
2
8
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Tak Jarku, Ty od někoho (admin) dostaneš pravý hák a diskuze bude smazaná...I když třeba ne, pokud sis přečetl pravidla (to musíš-zhora nás k tomu nabádají 8-) ) :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
:-D metelesku blesku ať už jsi pryč :-D
Odpovědět
Ehm, trochu mi to zní podezřele... Jako reklama? Sice jsem ještě neodhalila na co, ale ono to přijde. Protože každý kuře, který v dnešní době hrabe zadarmo, je podezřelý :-D Dávám tomu tady tak 20 minut ;-)
Odpovědět
tak já se ptám, než se zablokuje téma....máme na svatbu pouze raut pro 70 lidí, ktterý začne cca v 16h...obřad je ve dvě. Restaurace nám nabízí množství jídla v rautu v množství celkem 0,5 kg na osobu (teplé a studené pokrmy bez zeleniny a pečiva). Bude to stačit na celé odpoledne a večer? A jak si ohlídat, že částka za raut odpovídá domluvenému množství? Díky za odpověd...
Odpovědět
Profilova fotka
To je hrůza už ani zadarmo se nedá nic dělat, ale jasně, že to chápu. Já jen že se moje nejlepší kamarádka za měsíc vdává a vidim jaký s tim má "starosti" a jak říkam v některých věcech sem jí ušetřil pár kaček.
Odpovědět
Jako nápad je to chvályhodnej, jen se obávám, že tu nenajde moc pochopení...
Odpovědět
Profilova fotka
jarune: a to nemáš co na práci???? ;-) Nebo špatně platěj??? ;-) ;-) :-D Tady je to přece jenom na dlouho :-N Holky, přeju at se dozvíte spoustu užitečných rad !!!
Odpovědět
Profilova fotka
pečivo a zel. obloha by měla být vždy zahrnuta v ceně. 0,5kg na osobu je málo jestliže to má nahradit oběd i večeři odhaduji v 19h konec rautu. Optimální by např. bylo : 10kg kuřecí paličky, 10kg křidýlka, 5l "domácí gulášek" dále 4x sýrová a 4x nářezová mísa (1,5 - 2kg jedna mísa) doplnit ovocem a salátem (šopák). Důležité je aby kuchř v 16h nanosil půlku a stále se staral o to aby když je uř třeba na sýr míse půl snědeno hned to přendal na menší podnos budí to dojem že je stůl stále plný a a samozřejmě z druhé půlky vše rovnoměrně doplňoval. A co se týče ošizení toho se neboj snažší je to u nealka a to se dá vyřešit tím že necháš vyskládat na rautový stůl basu coly basu fanty a perlivou a neperlivou vodu a vždy když bude docházet zavelíš a to samé s vínem.
Odpovědět
Jardo, a co Tě vede k tomu, že tady zadarmo radíš? Že ty si tady vyhlížíš nevěstu? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, to je přece jedno co ho k tomu vede. Buďte rádi, že vám chce někdo poradit! Využijte toho dokud tu někdo takový je.-) Je to fajn.-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já chápu, že je to asi budí nedůvěru, ale já rád pomůžu když můžu. A tohe mi nic nesebere ba naopak mam dobrej pocit
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já slibuju, že až se budete vdávat příště už radit nebudu... :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Nezáleží ani tak na množství, ale na rozvržení kdy a co jak doplňovat
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
trochu jsem vám pozměnila název, aby to bylo snadno dohledatelný ;-) zatím nevidím důvod, proč téma zamykat, i když je to trošku na hraně. záleží na vás, co a jak se tady bude probírat.
Odpovědět
jaroslavmasek-ahoj,chci se pozeptat...plánujem oběd pro rodinu po obřadu a pak se přemístíme na chalupu,kde budem grilovat...počítám,že se nás sejde tak kolem 20 lidí....já zatím koupila 10kg kuřecího,a 10kg vepřového,pak ještě bude uzená kýta....nejsem si jistá,jestli to bude stačit,případně bych to měla ještě něčím oživit,ale zase bude teplo,tak aby se to nekazilo....taky nemám představu kolik pečiva a chleba je tak zapotřebí....díky!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, dvacet osob je kráné číslo, protože je to přiměřeně a nemusíš se tolik nervovat naopak si s tím pohraješ. No nevím jaký máš rozpočet, ale pro dvacet osob bych klidně vynechal omáčky a knedlík jo a šunkovou rolku. samozřejmě, nevím jestli tě to taky napadlo ale já si nemůžu pomoct na mě to působí už divně zastaralé. předkrm : kachní jatýrka na chřestu (50g) Polévka : hovězí vývar s játrovými knedlíčky hlavní : steak z hovězí roštěné s půlkou a restovanou sladkou kukuřičkou (150g) předkrm : salát Caprese Polévka : hovězí vývar s játrovými knedlíčky hlavní : vykoštěné kuřecí stehýnko na grilu s plátkem italské pancetti a brambůrkou na rest. česneku. Na raut bych dal klasiku sýrové a masové mýsy (10kg) , k tomu např rosbeef na tenoučký plátky (2kg) , dva druhy salátů míchaný a těstovinový (2kg) , nějaké to ovoce pečivo a je vyřízeno. :-p a kdyby byla možnost grilu tak bych ještě nechal koupit šunkovou kýtu a já bych byl spokojen jinak by se to muselo ještě doplnit např, hovězí stroganof + dort a nené dezerty.
Odpovědět
Profilova fotka
////daniela60////. Ahoj na zahradní párty je vždy lepší koupit víc maso jak máš teď je ok ještě bych koupil nějakou klobásku třeba 2kg bílé a 2kg ostravské můžeš to zpestřit i grilovanou zeleninou výborný jsou žampióny, paprika, kukuřice vše rozříznout max. na polovinu u dělej nějakej lehkej míchanej salátek s jogurtovou zálivkou aby se to hodilo k masu a co se týče pečiva budou bohatě stačit 4 chleby a třeba světlou a tmavou bagetu tak 3 od každý.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj- hodně z nás plánuje místo klasického oběda raut, nebo chceš-li bufetové stoly. V mém případě je to stejné. Plánujeme salámové mísy, sýrové místy, zeleninu. Nějaké ty řízečky možná roládky,ale spíš studené - nevím. Mě zajímá co z teplé kuchyně je možné vhodné nabýdnout a jakým způsobem podávat. Nechat jen tak stát na stole a nějak upozornit ostatní, že se třeba podává např. guláš??nebudem mít k dispozici ty nahřejvací mísy, vše si budem dělat a připravovat sami.
Odpovědět
Profilova fotka
Vím, že je toto téma řešeno odborníkem, ale já mám zkušenost, když nejsou nahřívací nádoby servírovat gulášek, nebo jiné omáčkovité pokrmy v bochníku chleba( nejlépe kulatém). Vypadá to hezky a udrží to nějakou dobu teplotu ;-) Já bych byla opatrná na kombinaci - houby( žampiony) + alkohol ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
japonka - ráda si nechám poradit i těmi co mají zkušenosti ;-) .Počet hostů na naší svatbě je asi tak 90. Nechceme nic formálního.Chtěla bych udělat pro jejich spokojenost maximum,ale zároveň aby to bylo co nejjednodušší.
Odpovědět
Profilova fotka
KOMU: brukev ------------------- Ahoj, tak nejprve k těm mísám doporučuju nechat udělat 4 po jednom Kg namíchat je můžeš aby to bylo hezký nech udělat dvě mix. ale tak aby na jedné půlce byly sýry a na druhé uzeniny není dobrý když se to skládá různě přes sebe. Jednu mísu bych spíš nahradil těstovinovým salátem nedávno jsem na jeden dostal zajímavý recept (jogurt, sůl, pepř, jablka, jahody a kešu a těstoviny třeba fusili). poslední mísa by mohla být zeleninová a to tak že by se nakrájely větší kusy a k tomu dva druhy dresingů (lehce česnekový a druhý např. Jogurt, kečup a pomerančová šťáva udělá to pěknou barvu a chuť je super) první menu chceš mít nestandardní, něčím zajímavé a odlišné : PŘEDKRM : Ledový salát a lístky polníčku s pečeným melounem v parmské šunce (100g) s dresingem z hrubozrnné hořčice a medu. POLÉVKA : STANDART HLAVNÍ CHOD : Rump steak s grilovanou zeleninou 250g a pepřovou omáčkou. U druhého menu máš poměrně jasno jen předkrm : Pražská šunka od kosti s jablečným křenem a kyselou okurkou.dva plátky (prostě jen jinak servírovaná rolka a hned to zní jinak) a k poslednímu dotazu. Musíš vědět co chceš a, že ty jsi ten kdo dává vydělat. Když nebudou mít to co ty chceš tak nevadí, ale nesmíš se nechat přesvědčit o něčem co sám nechceš. Dohoda ano, ale tak aby jsi byl spokojen ty. Z vlastní zkušenosti vím, že když přišel člověk a věděl přesně co chtěl, tak já měl jasno a to je základ veškeré komunikace.
Odpovědět
Profilova fotka
KOMU:petrajda -------------------- Ahoj no pro 90 lidí se možná vyplatí podívat se na internet a šafiny si zapůjčit u nějaké cateringové firmy. jelikož si říkala, že to má být celé formou rautu tak bych je taky možnost založit misky, lžíce a guláš by se nosil na etapy. potom je možnost udělat uzené maso a čočkový salát obojí je za studena stejně tak dobré. A určitě bych si nelámal hlavu s tím jak je upozornit, protože když se jedná o jídlo lidi si to řeknou. Ale z vlastní zkušenosti si myslím že guláše je vždy na každém rautu nejvíc a taky ho nevíc zůstane, protože každý si dá raději klobásku, řízeček no prostě věci do jedné ruky. Ale napadlo mě že jsem měl nedávno u kamarádky Mexickou kuřecí směs a to jsem si zabalil do už koupené tortily a bylo to moc dobrý. Takže i takováhle jednoduchá věc a ne drahá může splnit svůj účel. Teplé to je a hosté si tortilu sami náplní k tomu jim tam připravil nějakou lehce pikantní omáčku a je po starostech s hektolitry guláše. A ač se to zdá sebe divnější lidi si dnes rádi naplní svou tortilu a ochutí omáčko a budou se jeden druhému chlubit jak skvěle si to uvařili :-)
Odpovědět
Profilova fotka
chlape ty se mi snad zdáš. Tebe nám snad poslalo samo nebe. Moc díky za rady jsou úžasné... Mám otázku: jak ošéfovat alkohol? Kámošce na svatbě naúčtovali i alkohol,který nikdo ani neviděl. Někdo mi radil, že po ukončení hostiny si máme spolu s obsluhou na rozpitých lahvích udělat značku hladiny...
Odpovědět
Profilova fotka
jaroslavmasek: Rada bych se zeptala- planujeme "raut" ve vlastni rezii, po seste hodine pro zhruba 40 osob (Obed bude az o pul ctvrte). Chceme tam mit studene misy- syrova, salamova, zeleninova, budou male rizecky, a uzene maso. Nemam predstavu kolik by toho melo byt. Na uzene v masne rikali 8 kg, neni to moc, kdyz budou jeste dalsi veci? A kolik asi rizecku (40- jako jeden na osobu?) a jaka zhruba vaha syra a salamu? Dekuji moc.
Odpovědět
Profilova fotka
KOMU:ronara -------------- Ahoj, tak to jsem rád že jsem nějak užitečný. no tenhle problém je docela oříšek. Ale já jako číšník jsem taky neměl rád dohadování u placení. Tak s pivem jsem to vyřešil tak že jsem připravil narautový stůl s malou pípou narazil sem jim sud a točili si sami. Chlapi to ocenili a byli rádi že si pivko natočí sami a já pak jenom zvážil sud a bilo hotovo s vínem sem to udělal podobně nalil jsem ho do džbánků a ke každému jsem dal cedulku se jménem aby to nějak vypadalo. S tvrdym je to horší tady už by bylo divný aby si ho hosté nalévali sami. K tem značkám na láhvích se moc nepřikláním, protože by jsi dala najevo personálu že jim nevěříš a to není dobře, přece jenom se o tebe a tvoje hosty mají starat celý večer no a když je naštveš hned na začátku... :-) urči jakej alkohol je v ceně no a na učtu musí být jen určený druhy. Ale já osobně ti radim aby jsi si s tím moc nelámala hlavu protože zkušenej číšník si poradí se vším :-), ale neboj se dneska už se čičník spoléhá na to že když se o tebe dobře postárá tak dostane pěkný dýško ale za všechny mluvit nemůžu. Tak snad sem ti alespoň trochu pomohl.
Odpovědět
Ahoj Jardo, budeme mít svatbu odpoledne, takže odpadne oběd a bude jen rautík. Chceme to mít uvolňené, bude se péct prasátko, krůta + sýrové i salámové mísy, zelenina.... Mám jen jeden problém. Jak to ošetřit, aby to v tom teplu (konec července), co nejméně okorávalo. Vím, že by bylo řešení udělat víc menších táců, ale přesto jsem se chtěla zeptat, jestli nemáš nějaký trik nebo zkušenost s nějakýma potravinama, které jsou odolnější ;-) Bude to venku na louce, jídlo bude na stolech ve stanu. ;-) Diky moc
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, počítejme že je to tak na 6hodin. No uzeného je dost tak 5kg je akorát řízečků, podle toho jak budou velký bych dal tak dva tři na osobu po těch půjdou lidi nejvíc. Mísy bych dal 2kg zelenina 2kg sýr a 2kg salám + tam bude pečivo. K uzenému bych přidal čočkový salát a to by mělo stačit Přece jenom na večer už se spíš pije. Nedávej na raut všechno a nech personál aby to průběžně doplňoval.
Odpovědět
1
2
8
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?