Dovolená ze zákona

Holky, chci se zeptat jak je to s nárokem na dovolenou na svatbu. Svatbu budeme mít v sobotu. Já jsem teď na neschopence, týden před svatbou mě doktorka uschopní a já doberu dovolené a pracovní poměr ukončím. Mám nárok ještě na jeden den placené dovolené na pátek , když budu končit ? Mám 7dní dovolené, tedy budu mít tři dny před svatbou a 4 po svatbě. Děkuji za odpověď :)
Odpovědět
@lenysek93 myslim, ze pokud je svatba v sobotu je narok na jeden den placeneho volna-pátek(jestli muze byt pondeli to netusim) :) ty si ve zkušební době? :)
Odpovědět
@elaniee zkušební dobu jsem měla do konce dubna, ale právě 29.4. jsem začala marodit,.. někde jsem četla, že se zkušební doba posouvá o nemocenskou a dovolenou .. takže ještě "jeden den" ano
Odpovědět
Profilova fotka
- pokud máš svatbu v sobotu - máš nárok v pátek na paragraf
Odpovědět
@lenysek93 Zřejmě nemyslíš dovolenou, ale volno, které ti je zaměstnavatel povinen poskytnout v souvislosti s jinou důležitou osobní překážkou v práci. Pokud pracuješ normálně od pondělí do pátku, a svatbu máš v sobotu, pak máš nárok na jeden den volna, které ale nebude placené. Na den placeného volna bys měla nárok pouze v den svatby.
Odpovědět
@stastnevdana placený je jeden den ze dvou.. V mém případě budu mít jeden den volna.
Odpovědět
Profilova fotka
My měli svatbu v sobotu. Normálně jsem vypsala dovolenku, na kterou jsem napsala SVATBA a na pátek jsem dostala placené volno od zaměstnavatele navíc ke své dovolené.
Odpovědět
@micudova ale ona to dovolená není,je to pracovní volno s náhradou mzdy. Že to má zaměstnavatel nastavené na stejném formuláři nic neznamená. @stastnevdana to není pravda, na vlastní svatbu máš nárok na 1 den placeného volna (celkem 2 dny volna, z toho 1 placený a 1 neplacený)
Odpovědět
Profilova fotka
Přeesně! zorro4 já neřekla, že jsem měla dovolenou, ale placené volno! Jen jsem zmínila, že jsem si na to vypsala dovolenku.
Odpovědět
@micudova ok, ono ty vyznělo, že šlo o dovolenou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nene, psala jsem, že jsem dostala na pátek placené volno :-). A vůůbec je nejlepší, když se na tohle každá informuje svého vedoucího nebo v účtárně :-). Taky jsem to tak řešila a nemusela se pak někde dohadovat :D
Odpovědět
@lenysek93 @zorro4 Dělám v jiném oboru, takže pracko jde trochu mimo mě. Nicméně když na to nařízení koukám, vždycky jsem si ho vykládala tak, že ten den placeného volna přísluší v den účasti na obřadu. Ale asi to z toho nevyplývá.
Odpovědět
@stastnevdana to chápu, mimo me taky, vím to jen proto, ze jsem to před 2 lety řešila :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@zorro4 Já jsem se vdala tajně, takže jsem to neřešila vůbec.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?