Dobrý nápad nebo hloupost?

Profilova fotka
Ahoj dámy, přemýšlela jsem nad tím, že bych ráda "věnovala kousek svatby" těm LGBT lidem, kteří nemají takové štěstí jako my a žijí někde, kde kvůli své orientaci svádějí každodenní boj o svobodu, mnohdy i život. Napadlo mě tedy po obřadu nebo potom na terase na místě hostiny před začátkem veselí udělat jakousi minutu ticha, dát každému ze svatebčanů balonek v barvách svatby (bílá, vínová, stříbrná a černá) a pak je společně vypustit do nebe. Zároveň bych já vypustila dva, jeden speciálně za bráškou, který tam se mnou fyzicky nebude moci být... Co myslíte, je blbost na svatbě chvilku zvážnět a alespoň takto symbolicky kousek svého štěstí poslat dál, nebo je to dobrý nápad? Díky. :)
Odpovědět
1
2
Ahoj, přijde mi, že to úplně zabije radostnou atmosféru po obřadu... ale asi záleží, jak se to těm lidem podá.
Odpovědět
taky se mi to nezdá vhodné...
Odpovědět
Profilova fotka
Asi je to myšlené dobře, ale myslím, že se na to svatbu moc nehodí..
Odpovědět
když pominu hlubší význam, tak vypouštění balonků, lampionů štěstí, papírových holubic a všelijakého jiného bordelu do ovzduší a posléze do přírody mi nikdy nepřišlo jako dobrý nápad. já si svoje potřeby řeším soukromě. vzhledem k tomu, že na svatbě budou chybět oba dva mí dědové a jeden ze snoubencových, budu mít na kytce přidělané medailonky s jejich fotkami a kytku pořád nablízku, takže vlastně budou pořád s námi a přitom to nemám potřebu vytrubovat do světa. je to naše soukromá záležitost. ale každý má jiný vkus ;-)
Odpovědět
za mě trošku pozérský
Odpovědět
Profilova fotka
@martina_1987 "Pozérský"? o.O
Odpovědět
Na svatbu se to absolutne nehodi. Zabijes tim atmosféru, hostum to bude pripadat nepatricne, nebo trapné nebo pozerske, pak se najde par takových, kteri to pochopí. Navis souhlasim s tim, ze vypoustet cokoli do povětří neni úplně vhodný.
Odpovědět
@morrighan Jo, dost. V čem si myslíš, že těm lidem pomůže, že na svatbě vypustíš balónek? Nebo budeš minutu ticho? :D Prostě póza, na svatbu se to nehodí a je to podle mě jen snaha o pozornost a upozornění na svoji odlišnost. Trapas. Sorry jako
Odpovědět
no, jestli jsem to z tvého profilu pochopila správně, že vaše/tvoje rodina moc se svatbou nesouhlasí, tak se obávám, že tvůj nápad není dobrý.
Odpovědět
Profilova fotka
Udelejte si s prateli akci na toto tema - diskutujte, vypoustejte balonky, drzte si minutu ticha... Na svatbe se tomu ale vyhnete.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně to nevadí, naopak se mi to líbí. Narozdíl od jiných věcí, co jsou často úplné zbytečnosti a řeší se tu až do aleluja furt dokola, má tohle rozhodně význam. A má-li to význam i pro vás, nelze to považovat za nevhodné.
Odpovědět
Jdete do toho, proc ne. Mne to pozerske neprijde, naopak vam fandim. Ale popremyslejte, co do toho nebe vypustit, spousta lampionu a balonku jsou pro prirodu dost nevhodne a mnohdy i nebezpecne.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Taky vám fandím..svatba by měla být taková jakou chcete vy..
Odpovědět
Taky bych řekla, že se to nehodí a "zabije" to tu radost a zábavu. A tě lidem to nijak nepomůže, ani o tom nebudou vědět. Pokud bych chtěla opravdu pomoct, tak pomůžu finančně nebo třeba jako dobrovolník:-)
Odpovědět
K otázce: Slečna to myslí dobře, ale jak už se píše výše, myslím, že by to mohlo narušit radost, která ke svatbě patří, nicméně je to jen vaše svatba a pokud o vás ostatní ví, že pomáháte lidem, nebo máte o tyto věci zájem tak do toho jděte :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Myslím, že to není vhodné, stejně jako jsem tu někde viděla že měl na svatbě fotky zesnulých a napsáno, škoda že tu nemůžete být s námi. Je to sice hezké gesto, ale na radostnou událost jako svatba je, je to nevhodné. Přeci nechcete na svatbě truchlit.
Odpovědět
Profilova fotka
Vy se tady z té (ne)vhodnosti jednou všichni pominete. Jeden by řekl, že podle toho, kolikrát se tady slovo "(ne)vhodné" všude na beremku vyskytuje, je to tu samá královská svatba, a ono je to přesně naopak, že jo.
Odpovědět
@pirek Ja to beru z pohledu svatebcana, ktery by tohle musel absolvovat. A proste by mě to otravilo. Ale jelikoz tady se razi heslo, ze svatba je veci novomanzelu, tak je rozhodnuti stejne na nich. Pokud to slecnam prijde jako prospěšné pro jejich komunitu, at si vypouští dle libosti ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martina_1987 Trapas? Upozornění na odlišnost? Já myslím, že spíš máte nějaký problém s mou odlišností vy. Logicky, když jde někdo na mou svatbu, tak mě zná i s mou odlišností, povahou, mými životními zkušenostmi a se vším, čemu věřím a o co bojuji. Bude tam asi 15 našich společných dlouholetých přátel, myslím, že nedostatku pozornosti se na své svatbě fakt bát nemusíme. :D Ostatní tady dávají své názory, proč ano, proč ne, jak se k tomu stavějí jako svatebčané oni, ale vaše napadání mi připadá dost mimo. :/
Odpovědět
Profilova fotka
@janictourek Rodina tam nebude, jen možná sestra, která problém nemá. @krijola No, právě, že u nás ta svatba tak nějak taková akce bude. Nebude tam rodina, bude to fakt 10-15 lidí ve věku mezi 20 a 25, kteří jsou naši dlouholetí přátelé, proto nad tím přemýšlím, na nějaké megaakci by mě tohle asi nenapadlo, ale bude to komorní tak jako tak, valná část svatebčanů je také LGBT, z různých zemí, takže myslím, že by to ocenit mohli... Těžko říct. Tady se vyjadřujete vcelku jasně a děkuji za vyjádření názorů, uvidíme, nejspíš to nakonec nechám rozhodnout hlavní družičku lomeno organizátorku lomeno svědkyni. :D
Odpovědět
Profilova fotka
@majkll Samozřejmě pomáhám dobrovolnicky hned několika způsoby. Tohle by byla jen taková připomínka, ne snaha o "spasení světa" nebo tak, nejsu deb*l. :D
Odpovědět
Profilova fotka
Udělejte to s partnerem v soukromí, na svatbu se to nehodí. Proč zvážnět, když se máte veselit?
Odpovědět
Profilova fotka
Delejte si co chcete, ale mne to prijde divny.. Balonky mozna, kdyz uz tak v barvach LGBT ale minutu ticha? Nedokazu si predstavit minutu ticha a jak se pak lhoste zase zacnou vesele bavit
Odpovědět
Profilova fotka
Asi takhle, já bych tohle nikdy neudělala. Ale být host někoho, kdo to na svatbě udělá, bylo by mi to úplně fuk. Pokud po tom toužíš... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za me si drzte ticho klidne hodinu, je to vase svatba vase nazory, ale netahejte do toho to vypousteni bordelu do vetru. Zakonite to musi nekam spadnout a skonci to v lese, kde to sezere nakej chudak srnka.
Odpovědět
Profilova fotka
Prosím co je zkratka LGBT?
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilka76 Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@morrighan Nevím přesně, jak jsi to myslela, ale mezi nejbližšími přáteli mám několik takto orientovaných lidí a problém s tím nemám... Jen si myslím, že minuta ticha ještě nikomu nepomohla a je to taková akce pro akci. Ale proti gustu..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?