Dárek pro budoucího manžela_štěne

Ahoj holky, můj přítel touží po malamutovi a napadlo mě, dát mu v den svatby štěňátko..S nějakou hezkou mašlí a že by třeba za obojkem měl pro něj ruličku se vzkazem. Některé holky zde psali, že dárek dávali před nebo po svatbě, ale já bych ráda, kdyby to pro něj bylo překvapení v ten den. Myslíte, že je to blbý nápad?
Odpovědět
@monicka21a s ohledem na to štěně podle mě ano.
Odpovědět
Profilova fotka
@monicka21a @kacenkakaca souhlasím s kacenkakaca - když uz to chces udelat v den svatby, tak zarid, aby se o stene pak někdo DOMA postaral...:)
Odpovědět
asi bych taky brala ohledy na toho prcka, bude vystresovanej, bez mámi, hafo lidí...v den svatby bych snoubenci řekla, že mám pro něj překvapení, ale musí vydržet do druhého dne...a pak spolu pro štěňátko zajeli ;-)
Odpovědět
Dej mu v den svatbu krasne zabalenou fotku stenete s masli na krku, a rekni mu, ze pro nej pojedete druhy den. Je to daleko lepsi napad to udelat takhle :)
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavne prosím, si o plemene aljašský malamut niečo zistite, kým si domov donesiete roztomilé šteniatko. Je to plemeno nesmierne náročné na výchovu a poslušnosť, s veľkými nárokmi na čas a energiu majiteľa. Malé šteňa vyžaduje neustálu pozornosť svojich nových majiteľov a vo svadobný deň budete mať určite iné starosti, než sa starať o vystresované mláďa, ktoré je v úplne novom prostredí.
Odpovědět
Profilova fotka
Se štěňátkem byste měli byt několik dní doma aby se naučilo čistotě, zvyklí si na vás i na novy domov. Takže pokud hned po svatbě pojedete na svatební cestu, tak bych to nechala až poté. Jinak bude mít stěně ve všem zmatek, nebude vědět či je, pokud ho dáte někomu na hlídání. Určitě musíte brát ohled i na toho drobečka ;-)
Odpovědět
@mika251 musím souhlasit, malamut je jeden z nejnarocnejsich psu vubec, chce to minimalne dohled zkuseneho chovatele
Odpovědět
dej mu obálku pouze s fotkou a pro štěně jeďte společně až budete vědět, že na štěně budete mít čas..
Odpovědět
Profilova fotka
jejej v den svatby určo né, navíc né malamuta, mám huskyho a vím, co tihle rošťáci dovedou navíc potřebují lásku, vždyť odejdou od své maminky :-) Co třeba mu ho dát v den svatby, ale dohodnout se, že si ho ještě necháte u majitelky?? :-) Také ho muž dostal jako dárek, je to jedno z našich "dětí" :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Tak v první řadě - dala bych obálku s fotkou, jak už tu zaznělo a až pak pro něj jela. V řadě druhé, neberte bezpapírového psa a pokud - pak v žádném případě ne z množírny - riskujete, že bude mít vrozené vady s kyčlemi (trpí těžkými bolestmi, operace se může vyšplhat klidně k 60 tis. Kč ), slepotou (gen. vada, která se může projevit třeba až po dvou až třech letech) atd. atd. Poradí kampaň ligy pro ochranu zvířat - stránky lozcr.cz - Kampaň proti množírnám. Jinak se štěnětem je potřeba první týdny být doma a plně se mu věnovat v podstatě je to závazek 24/7- co 3 hodiny chodit ven, aby se naučil, že potřeba se koná venku... zpočátku taky může plakat. Rozmyslete dobře. My si na štěně na střídačku vzali na první 3 týdny volno z práce, další dva jsem pracovala z domova.
Odpovědět
Profilova fotka
Nemyslim si, ze zviratko je dobry darek jako prekvapeni a to myslim obecne. Porizeni psa, kocky je zavazek na par let a proto si myslim, ze by to melo byt rozhodnuti vsech zucastnenych :-) To ze nekdo touzi po pejskovi, jesre automaticky neznamena, ze je pripraven poskytnout pejskovi vse co bude potrebovat (od materialniho vybaveni az po cas). Promluv si s nastavajicim, zvazte vsechny faktory a poridte si stene jako vysledek manzelskeho rozhodnuti :-) Uzijte si spolecne vybirani vaseho budouciho partaka, navstivte vice chovnych stanic a vyberte si stene (jeste lepe si stene vybere vas). Jak psala @esufi, opravdu si vyberte odkud si stene vezmete a potom si vyhradte cas na jeho zabydleni. Spravny chovatel vam poradi co a jak. Jinak tri tydny zpet jsem videla, jak pejsek na svatbe trpi. Svagr ho dostali jako svatebni dar od nevestinych rodicu. Bylo to prekvapeni a ver, ze muj svagr uplne happy nebyl a svagrova byla prekvapena. Nastesti jeji rodice maji doma dalsi tri tyhle psi, takze pripadne bude bydlet u nich, ale... jinak stene ani nechteli ven z prepravky, jak se balo davu. Pak behem hostiny nafal, protoze se mu nikdo nevenoval, atd. Tak to je muj pohled a byt tebou, tak to opravdu zvazim :-)
Odpovědět
Urcite ne, bylo by to trapeni jak pro vas tak pro pejska ten den, uz kvuli hygiene pejsek se strachy pokali vycura atd. Ciz myslim ze by se vam asi nelibilo kdyby se vam vycural na oblek ci saty nebo na nejakeho svatebcana.A taky myslim ze zadny rozumny cchovatel to tohle neschvali. A jeste bych zvazila jestli chcete jit do severana jsou to opravdu narocne plemena nejsou vhodna pro kazdeho, sama jednoho vlastnim takze vim ocem mluvim. Je treba si uvedomit kolik casu a penez do nej chcete investovat a jestli to budete schopni zvladat jak casove tak financne, jak uz tady zaznelo ;-) Melo by to byt vase spolecne rozhodnuti. Jinak bez pp NEBRAT a taky to nemusi byt hned ale az treba po roce my cekali skoro dva takze by to bylo velke stesti kdyby vam to vyslo presne na svatbu. Ale kdyby jste se prece jen rozhodli ze ano, tak vam preji stastnou volbu pri vyberu chovatele i pejska ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Taky urcite nedoporucuju... pro stenatko, a to jakkehokoli plemene, by to byl obrovsky sok... opravdu by trpel. Dej mu fotecku, rekni, ze si pro nej nedky po svatbe jedete... bude totalne nateseny a stastny a bude to jeste lepsi nez ve svatebni den.
Odpovědět
@monicka21a Mam rhodéského ridgebacka a souhlasím se vším již výše řečeným - malé štěně by první dny mělo být jen s vámi (samozřejmě venčit ven můžete :-) )a vy byste se mu měli věnovat, ať si na sebe zvyknete, potom až ho představovat rodinám a jezdit po návštěvách a tak. První týdny byste si měli vzít volno nebo pracovat z domu, abyste štěněti ulehčili celou změnu domova a odloučení od mámy a sourozenců, tak aby co nejméně zůstávalo samo a postupně ho učit být samo a prodlužovat intervaly (začít třeba na 15 min a postupně prodlužovat). Výběr nového členy rodiny je velký závazek a na dlouhou dobu a doporučuji, aby se přítel podílel na výběru nového čtyřnového kamaráda. Je to silný zážitek a velké a mnohdy těžké rozhodnutí a mnohdy si štěně vybere majitele a nebo majitelé přesně ví, které štěňátko chcou (poradí srdíčko), takže bych přítele o toto určitě neochuzovala. Navíc před příchodem štěněte domů, je třeba spoustu věcí připravit a nakoupitn a nevím, jak bys to chtěla před přítelem utajit :-). Jinak přeji hodně štěstí do manželství a doufám, že své dárkové rozhodnutí pro manžela ještě zvážíš, případně poupravíš podle našich doporučení ;-).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?