Dá se svatba připravit za dva měsíce?

Ahoj, jsem 4 měsíce těhotná a přítel teprve teď změnil názor na svatbu a požádal mě o ruku. Má představu, že uděláme formální obřad my dva + svědci a že se to stihne do konce léta. Myslíte si, že je to reálné? Jak dlouho dopředu jste musely rezervovat termíny na úřadech? Nemáte někdo tip, na kterém úřadu se nekoná moc svateb a kde bychom tedy mohli mít šnaci se někam vmáčknout? Docela mě děsí představa jak strávím hodiny marným obvoláváním všech úřadů...
Odpovědět
Ahojky, já si myslím, že když chcete jednoduchou svatbu na úřadě, tak to není žádný problém. Já jí mám na zámku a termín jsem si rezervovala 3/4 roku předem ;-) Ale úřady asi nejsou tak plné a hlavně když se domluvíte tak Vám to udělají třeba i v úterý, alespoň myslím.
Odpovědět
Profilova fotka
my to stihli za 14 dnu, mrkni do alba, jak to dopadlo :-)
Odpovědět
zazaaa: myslím že rychlá svatba se zvládnout dá. Oznamka jsou za chvíli, zvlášť po internetu, pokud nebudete chtít nějaké "významné"datum, tak volno na úřadech mít budou. Nejprve zavolej na tam, kde chcete mít svatbu, objednejte termín, teprve potom přijde na řadu ostatní - šaty, oznámení, prstýnky atd. Prstýnky bývají i do čtrnácti dnů hotové, pokud nebudete chtít něco super extra a výroba bude dlouhá, ale poptejte se v klenotnictví za jak dlouho je vyrobí. Přio nejhorším můžete koupit dva obyč stříbrné kroužky adodatečně udělat snubní, ale zase to naní ono :-). Z vlastní zkušenosti vím, že i v jeden den se dají objednat vlastními silami sjednat termín, vybrat šaty, objednat prstýnky, zamluvit restaurace, nechat vyrobit oznamka.....a pokud nemáš dostatek času ty sama tak co takhle agentura nebo salon, kde si vybereš šaty? Ve většině Ti nabídnou i ostatní služby jako prstýnky, oznámení, kadeřnici, líčení.... prostě cokoliv. Držím palce!
Odpovědět
Profilova fotka
zuzaaa, my začali pořádně zařizovat až minulý měsíc, ale je pravda, že třeba zámek jsme měli rezervovaný už od loňského listopadu... záleží na tom, kde chcete být oddáni, protože například právě ty zámky bývají rezervované dlouho dopředu, ale nějaký volný termín se vždycky najde, byť třeba pozdě odpoledne nebo naopak brzy ráno. Pokud budete jen sami dva a svědci, pak nebude problém ani zajít někam na oběd, odpadne vám zařizování restaurace, výslužek, hudby, atd. Prstýnky třeba v našem případě trvají měsíc a šatiček je dneska všude obrovský výběr, takže ani tady bych to neviděla na žádný vážnější problém. On se dá obřad zvládnout prakticky kdykoliv, záleží jen na Tobě, v jakém stylu chceš svatbu mít, podle toho se pak odvíjí "množství" zařizování... Hodně štěstí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se domluvili v květnu a do 14 ti dní jsme měli termín a týden nato oznámka. :-) Určitě se vše stihnout dá,pokud někdo neplánuje svatbu velikou a extra,ale klasická malá jednoduchá svatba se určitě stihne,NEBOJ!!! ;-) Držím palečky a chce to klid a vše si nejdříve naplánovat a pak jedno po druhém v klidu zařizovat....Hodně štěstí!!! :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zvládnout se to určitě dá, jen to chce vše oběhat. Nepíšeš ve, kterém kraji by se měla konat svatba aby jsme ti mohli poradit nějaká místa.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme termín zamluvili v březnu 2007, celkové přípravy probíhaly asi necelé 2 měsíce, oznámka byla za 10 dnů, na šaty z e-bay jsem čekala přes měsíc a nějakou dobu trvala jejich úprava, takže jsem si je přivezla těsně před svatbou. Oblek ženicha a tatínka jsme koupili měsíc před svatbou, fotografa jsme zamluvili tři týdny před svatbou, kadeřnici 14 dní před svatbou, nejdéle jsem měla závoj - asi od února. Některé nevěsty se na svatbu chystají vác než rok, ale opravdu nevím, co takovou dobu zařizují. Možná nám něco na svatbě chybělo, ale nepostřehla jsem to :-) . Neboj se, určitě se to stihnout dá :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no myslím že se to dá, moje sestra na to měla cca 2 měsíce a svatba byla krásná a vše proběhlo hladce a bez problémů....
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Ahojky, záleží, kde chcete mít svatbu. Myslím, že na úřadech budou mít volno i přes léto. Jinak se svatba určitě stihnout dá. Já jsem sice měla víc času, ale stejně se většina věcí řešila až v posledních 3 týdnech. A taky záleží, jak chceš mít svatbu velkou a co všechno na ní chceš mít a jestli si chceš něco vyrábět sama,...atd. Bratr a moje kamarádka chystali svatbu (každý svou) taky necelé 2 měsíce a byly moc pěkné. :-) A skorokolegyně v práci měla svatbu asi 3 dny po požádání o ruku a taky to zvládli. x-)
Odpovědět
Kolega z práce, který žije s partnerkou 11 let se tento čtvrtek dověděl, že se někde uvolnil termín na 7.7. tak si v pátek byly vybrat šaty, oblek. oznámení bude, že byli oddáni. :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojka Zuzaa :-) pokud jsi z Phy,mohu Ti nabídnout termín 18.8. ve Viničním altánu.Museli jsme ho přesunout ze zdrav.důvodů. 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
zuzaa: záleží na tom, jak si představujete. Pokud chcete svatbu ve čtyřech, tak si myslím, že by to neměl být problém. Když nebudete mít vyloženě nějaké exponované datum, tak to bude ok. Jestli si pak někam dojdete na oběd, tak stačí zarezervovat stůl někde v restauraci. Fotit vám může nějaký kamarád. A oznámko ti udělají taky docela rychle... Fakt záleží jen na vás, jestli si to budete chtít nějak vymazlit, nebo jestli pojmete jen tak formálně. Celkem vzato by neměl být problém (když by měli na matrice místo) říct v pondělí, že byste se chtěli vzít a v sobotu mít svatbu. ;-)
Odpovědět
Holky děkuju Vám za podporu, trochu jste mě uklidnily. A s termínem opravdu problém nebyl, už ho mám! 11.8. 12.00 Viniční altán ;-) Jinak po prohlížení www.beremese.cz mi začalo být líto, že bych měla jen formální svatbu ve 4, tak jsme se rozhodli, že tam budou i rodiče a sourozenci + jejich partneři, tak už to vychází na 13 lidí :-) No a teď začne ta honička jak to všechno do měsíce stihnout a přitom co nejvíc ušetřit. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, musím tě zcela uklidnit, protože se dá svatba zařídit i do 3 týdnu. Mého budoucího manžílka brácha se ženil do 3 týdnů. Byla to rychlovka, ale stihli úplně všechno, všude měli termíny dodání 2-3 týdny. Takže do měsíce to určitě v pohodě zvládnete. A navíc nemáte nějaké významné datum, takže to bude v pohodě. My svatbu řešíme a zařizuje už přes půl roku a to je už zase hrozně dlouhá doba. Držím ti pěsti ať se Vám všechno povede papá :-) :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
termin svatby jsme si zamluvili 2 měsice dopředu, měsíc dopředu jsme začali s přípravami a tyden před svatbou jsme jeli na dovolenou. hostů bylo 20 na oběd 35-40 na večer a vše se s trochou nerviček podařilo zajistit na jedničku.:)
Odpovědět
Profilova fotka
Peetia:my to měli zrovna tak...jen ta dovolená byla 14ti denní...a zmákli jsme to :-)V pátek jdu na další dvě svatbičky,tak už se mooooc těším!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahojky HOLKY, jsem tady dnes poprvé, tak se teprve rozhlížím. Přítel mě požádal o ruku v sobotu a od té doby sedím na netu a sháním a sháním. Chtěli bychom svatbu 29.května, ale jelikož bydlíme v Praze a svatba bude na Moravě, tak mám trochu obavy zda to stihnu :-( Co jsem ale zatím četla, tak to nebude snad tak složité. zatím čus
Odpovědět
Ahoj, neboj:-)tady se člověk zpočátku snadno vyděsí, protože některé holky to připravují rok, ale to podle mě je až moc:-)hodně záleží, jak se s tím chceš piplat. Nejdřív si zamluv termín, resp. raději zjisti, zda budou mít lidé, které chceš pozvat rámcově čas, hlavně svědci:-), ale v té době nejsou dovči, tak bych se toho nebála. Jako úplně podřizovat termín hostům, to zas ne, ale je dobré třeba zatím to nenápadně vysondovat, pokud to zatím nechcete rovnou oznámit. Ono pak můžou být někteří hlavně z bližší rodiny nas...ní, že už mají nějaké plány (vlastní zkušenost) Ohledně termínu zkoordinuj termín fotografa a kameramana a hospodu. to je potřeba úplně nejdřív. Nevím, jak se šaty. POdle mě květen není zatím pořád moc populární termín, takže by šaty měly být na výběr v pohodě. Já se vdávala v říjnu a šaty jsem si ještě změnila týden před svatbou za jiné (zamlouvala jsem si předtím asi 2 měsíce dopředu ty původní). Květen je asi víc oblíbený, ale přeci jen, tak natřískaný svatbami nebude, abys nestihla věci zařídit - vždyť máš přes 3 měsíce. Vůbec neplaš :-) jo a prstýnky bych taky raděj co nejdřív, můžou je udělat blbě a aby byl čas na reklamaci - ale zas náš příklad - my si je dávali dělat asi měsíc předem, každý strašil a v pohodě, hlavně žádný stres, ono to je náročné i tak :-)Fakt buď v pohodě, nemáš žádný šibeniční termín, je to na zařízení akorát. pár dnů před svatbou to stejně bude nejhorší, protože některé věci se dají dělat až na tu poslední, např. výslužky - časově dost náročný horor :-) :-)radím popros někoho, aby si vzal v den D kompletní organizaci na starost, já si dělala většinu sama a dopadlo to sice OK, ale ve svatební den, když se všichni obraceli na mě, tak to občas bylo až moc:-) i když jsou to maličkosti, ale v den D je všude chaos i tak :-) ale nikdo o tom neměl informace, tak už mi pak nic jiného nezbylo. takže nezařizuj úplně sama:-) tak, omlouvám se za litanie :-)
Odpovědět
Ahoj holky tak já se chystám zařizovat svatbu nanejvíš tak tři čtyři měsíce předem a myslím si že to stačí bohatě nechci plašit někde rok dopředu ale jak tady čtu tak i ten měsíc bohatě stačí ale to už je asi zápřah :-)
Odpovědět
no měsíc to bych byla asi sedřená, ale taky záleží na povaze. kamarádka to stihla za měsíc a to ani nemusela ;-) ale ona je celkově hrozně akční:-)
Odpovědět
Ahojky, když člověk chce a má zrovna na to peníze, tak se dá svatba stihnout hodně rychle :-)
Odpovědět
Ahoj :-) Držím palce,myslím,že to stihnete vše levou zadní a peníze mít zrovna nemusíte :-)) Spoustu věcí si dokáže šikovná ženská udělat sama či s dopomocí a přátelé určitě rádi pomohou :-)))
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj, jsem rada, ze vim, ze se to da stihnout i za mesic. Puvodne jsme zvazovali podzim zari/rijen, ale ted prisel drahousek s napadem, ze by se to snad dalo stihnout jeste v cervnu. Nejhorsi bude vybrat si misto, kde budou mit jeste volno a to ostatni by snad mohlo jit, i kdyz tedy asi v poradnym stresu.
Odpovědět
Ahoj, my jsme sice vedeli dlouho doredu, kdy se budeme brat,ale jsme lenosi a zarizovani jsme porad odkladali. Bereme se na zacatku kvetna a zarizovat jsme zacali az ke konci unora. Behem nekolika dnu jsme rezervovali vsechno co bylo potreba a saty, sperky a ruzne drobnosti jsme objednali pres internet. Zalezi ale taky na terminu, kdy se chcete brat. My mame nepopularni datum, takze vsude meli volno.
Odpovědět
Ahoj, tak myslím, že měšíc předem stačí :) Přítel mne požádal o ruku na Štědrý den. Rodičům jsme to oznámili až ke konci ledna, protože jsme se nejprve byli domluvit s knězem. Datum svatby jsme chtěli na mé narozeniny, ale vycházejí mi na pátek v červnu a v kostele se neoddává.Restauraci jsme si zamluvili v únoru, stejně i cukroví. Paní majitelka z restaurace mi říkala, že se jim stalo, že jedna nevěsta přišla rok před svatbou, že ani neměla kalendář na další rok :) Tak byla docela sranda. Šaty jsem si zařídila až na začátku dubna, nechávala jsem je šít. Oblek se bude zařizovat teď v pondělí, prstýnky půjdeme taky zařizovat až teď. Oznamko jsem vyrobila, stejně tak cedulky s jmény na stůl. Většinou houpeme nožkami, takže opravdu ten měsíc dopředu by stačilo.
Odpovědět
Mohu potvrdit. V polovině února jsme se domluvili, že se vezmeme, v polovině března jsem začala objednávat a zařizovat a teď mám prakticky hotovo.A to se bereme v srpn :-D :-D :-D u . Sláva internetu a e-shopům. jde to i bez jediné návštěvy salonu a nákupního centra.
Odpovědět
Bree.veveruska: přesně tak, já bych neměla nervy na návštěvy salónů a různých obchodů.
Odpovědět
Tak ono půl rok není žádná extra rychlovka. Byla jsem jako svědek kamarádce. Na začátku ledna zjistila, že je těhotná a 6. února měla svatbu. Tomu říkám rychlovka.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?