Co všechno jste si na svatbu sami vyrobili?

taková odlehčená diskuze při neděli :-) Co všechno jste si tedy sami vyrobili na svatbu a jak dlouho vám to zabralo času? Momentálně jsem unešená z látkových či brožových kytek. Už zvažuji co rozstříhám, abych si zkusila ušít pár kytiček na zkoušku. To stejné svatební oznamko a vývazky. Podle toho jak to bude vypadat se rozhodnu, jestli si sama vyrobím nebo bohužel budu tak levá, že si to budu muset objednat :-D :-N Máte snad nějaký dobrý tip s jakým se s námi rozdělíte? Určitě to využijí i další něvěsty :-) Hezký den
Odpovědět
1
2
Ahojky, mám to stejně jako ty (i datum svatby :-) ) :) Jsem celkem kreativně levá, leč co se svatby týče celkem i snaživá ( :-D ), takže uvidím podle prvních pokusů, jinak objednám raději od někoho, kdo to umí :) Řeč je o vývazcích a oznámkách. Teď jsem se naučila dělat tyto kytky (sice ne tak hezky, ale snažím se :-N ) http://www.pomocucitelum.cz/katalog-u... , ale muži se nelíbí, když to tvoří kouli, takže jsem si vyrobila prostě jen tak pár kvítků zatím na špejli, ale později to předělám na drátek. Je to kupodivu jednoduché.
Odpovědět
Jo a ještě si chci udělat srdíčko z ratanu na auta. Snad to nezmrvím :)))
Odpovědět
no dalo by se říct že skoro všechno oznámko vytvářel manžel, včetně ručního papíru polštářky pod prstýnkymi ušila mamka šaty družičkám ušila švagrová (látku jsem platila já) hostinu jsme měli doma, takže výzdoba taky selfmade jídlo jsme si uvařili taktéž sami koláčky a dort napekla švagrová jen kytici, boty a šaty dělal někdo cizí
Odpovědět
Možná by stálo za to i napsat cenu těch doma vyrobených věcí.Aby se dalo porovnat jak moc se domácí výroba vyplatí
Odpovědět
Cena by se určitě taky hodila, ale věřím, že rozdíl bude obrovský. Jen tedy mám jeden problém a to, že mi ve wordu nejde okrasné písmo s hačkem, ale pokaždé mi tam vyskočí to klasické tiskací.
Odpovědět
já se chystám dělat oznámení, výzdobu na auta a místo polštářku pod prstýnky nazdobím mističku. Jinak ještě zvažuju vývazky, ale přijde mi to velká piplačka a skoro nic se neušetří. I když vlastně pro spoustu lidí nejde o ušetření, ale o to, že je ruční práce baví nebo nikde nenašli nic podle vlastních představ :)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to bylo takto: Oznamko - já jsem navrhla, kamarád vytvořil design, já jsem tiskla, s kamarádkama jsme řezaly, lepily a vázaly (cena pár korun za jedno, přesně už nevím) Jmenovky - manžel vytvořil design, s kamarádkami jme řezaly a zdobily (tady snad cena pár haléřů) Svatební stránky - já jsem vytvořila text, kamarád jim al virtuální podobu (zdarma) Nápojáky - my s manželem jsme vytvořili (nadiktovali jsme si, co tam chceme a nechceme), vrchní z restaurace zpracoval graficky a vytiskl na stoly (zdarma) Tombola, kvíz a další rekvizity - to jsem si dělala sama (cenově tak do 300 Kč?) Cukroví - pekly obě maminky, ale netuším, na kolik je to vyšlo Výzdoba restaurace - dělali jsme si sami, ale nijak jsme to nehrotili. Barvu svatby jsme celou vybrali podle barvy ubrusů, co už v restauraci měli. Takže jsme na stoly picli jen bílou organzu a bílé ubrousky a bylo (cena tak 150 Kč?) Výzdoba aut - měli jsme pěší svatbu, takže jen dvě auta. (Stuhy stály cca 100 Kč, myš, co jsem měla na autě, cca 400 Kč). Šatičky jí ušila kamarádka, přísavky druhá kamarádka. Hudba - vybírala jsem s kamarádkou, měli jsme to na playlistu v notebooku (cena 0 Kč) Kytky, koláčky a dort jsme měli kupované. Takové ty serepetičky jako kapesníčky na slzy, polštářek pod prstýnky, košíčky na okvětní plátky růží, svíčičky, slavobrány, mašle na židlích atd. jsme neměli vůbec a "ano" jsme si dokázali říct i tak:-). Vůbec nejsem tvůrčí typ, nebavilo by mě se s čímkoli patlat. Na druhou stranu jsme měli jen omezený rozpočet. Tak se prostě spousta věcí tak nějak ošulila, ale myslím si, že to bylo jen dobře.
Odpovědět
Já si sama šila vývazky pro svatebčany (70ks), stejné vývazky, které jsem dávala na košíčky s koláčkama (120ks), sama jsem si dělala košíčky na koláčky, zdobila košíček pro družičky, košíčky na vývazky a myrty, dělala knihu hostů, rekvizity do fotokoutku, svícny, jmenovky, nápojový lístek, ozdobný obojek pro naši fenečku, námět oznámení, no a kdoví na co jsem ještě zapomněla :-D
Odpovědět
Jo a samozřejmě jsem si dělala sama celou výzdobu z nakoupených věcí, koláče a cukroví bylo všechno domácí výroby ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Delala jsem si sama brozovou kytku a byl to vrchol me kreativity. Byla jsem nadmiru s vysledkem spokojena. Jezdime pi pribuzenstvu, ukazujeme fotky - a kytku ;-)
Odpovědět
Ahojky , podělím se o svou přípravu :-) jelikož sem kreativní člověk tak si vše dělám sama :) Dokonce i moje kamarádky mě rády "zneužijí" :-D a řeknou "tady máš korunky a starej se " :-D takže sem jim schopná udělat za mimnimum maximum a hlavně sobě co se od oznámení po výzdoby týče a ještě jim místo oslavy a obřadu načančám :-). až bude čásek přihodím i fotky :-)
Odpovědět
@luj89 nooo je fakt ze z netu bys za to dala 400,-kc ale vis jak nekdo kdo hleda kde muze usetrit pro toho je vyhoda si to udelat doma a navic je to i zabava si myslim.... koupis stuhu 10m za 40kc do toho nejakou kyticku ..ja sem si koupila takovy kvitky malicky za 69 kc a bylo tam 100 ks .. pak ten rozdil podle me vidis.. mas to prakticky zadarmo
Odpovědět
Článek se načítá
@hanka_a_petak Teď moc nevím o čem mluvíš.. o vývazcích?
Odpovědět
Profilova fotka
Dělám si veškerou výzdobu sama.Když je člověk zručný a má na to čas, dá se tím ušetřit hodně. Na výzdobu kostela jsem nakoupila tylový záclony z Ikea, nastříhala na pruhy dozdobila ružičkama z tylu. Je to jednoduché a vzdušné, není to přeplácané. Na auta mám z téhož tylu mašle , srdce jsem si dělala na drátěný rám z papírového pedigu, pak nalakovala. Hostinu zdobím ve stylu provence-starý květináče jsem natřela na ivory, dala dovnitř aranžerskou hmotu a vypíchala levandulí.Pak dozdobila sisalem a mašličkama. Na stůl mám ještě lampičky zdobené krajkou a mašlí. Jmenovky natisknu na hezký papír a nalepím k tomu pár snítek levandule. Truhlu na přání a peníze jsem koupila dřevěnou a dozdobila, svatební knihu jsem si dělala celou. Celkem tak 1000kč na materiál, jinak hodnota nevyčíslitelná:) A hlavně mně to baví...
Odpovědět
Profilova fotka
@shantule jé, to je dobrý, když to čtu, tak si říkám, že jsem si měla prsty tavnou pistolí pálit víc :-) S přítelem, vlastně teď už mužem, jsme si řekli, že žádné pytloviny dělat nebudeme... žádné kapesníky na slzy a pod.. Ale myslím, že na ruce uplně levá nejsem a měli jsme malou svatbu a ještě menší rozpočet, tak jsem vyrobila co jsme chtěli a zbytek prostě nebyl... Takže jsem dělala vývazky - nejdříve jsem je šila, ale pak jsem objevila kouzlo tavné pistole :-), taky jsem udělala výzdobu aut, co jeli na svatbu - mašle na zrcátka a "ocásky" na antény - ty měly snad největší úspěch. A nejvíc jsem pyšná na to, že jsem vyrobila látkové kytky pro mamky, babičku, svědkyni a na házení a taky jsem si poupravila svou neživou svatební kytici :-) fotky přikládám, nebo jsou v mém blogu. Dělání těch kytiček mě dost bavilo a vůbec by mi nevadilo dělat další :-) první fotka - rozdíl v zakončení kytice - vlevo originál - vpravo moje úprava druhá fotka - vývazky 3-5 fotky - kytičky pro mamky, babku a svědkyni - moje chlouba 6+7 foto - detail držení kytice - moje úprava 8 foto - úprava pírka pro ženich - vlevo originál - vpravo moje úprava
Odpovědět
Profilova fotka
@shantule jinak do neživé kytky jsem se také zbláznila a je to super, vypadá stále nádherně a stále nevím, jestli si ji nechám a nebo ji pošlu do dalšího kola.. držení kytice jsem upravovala proto, že mi přišlo od floristky odfláknuté, dala jsem si tam krásnou saténovou stuhu a na zakončení jsou perly, ale hlavně původní držení bylo nepříjemně úzké a nepravidelné... tak jsem si to prostě opravila :-)
Odpovědět
@luj89 vyvazek je takova ta ozdoba pro svatebcany vis ur ite
Odpovědět
@hanka_a_petak Já samozřejmě vím, co je vývazek :). Jen jsem si nebyla jistá, jestli ,,mluvíš" o vývazcích, protože vývazky za 400 Kč jsem snad nikdy nikde nevyděla.
Odpovědět
Ahoj, tak já budu vyrábět knihu pro hosty, vývazky, sobě náušnice, jmenovky na stůl a svatební oznámení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@shantule Ahoj, jelikož máš ještě spoustu času a dlouhé zimní večery před sebou, tak se meze v tvoření nekladou a mám dojem, že si to i užiješ :-) Já osobně tvořila netradiční vývazky (mám v albu) a dále jsme dělali oznámení, jmenovky na stůl a potom pár dalších drobností jako modré tužky pro svatebčany na luštění křížovky, noviny pro zabavení hostů během našeho focení po obědě, etikety na víno a další drobnosti. Původně jsem si chtěla udělat i šperky, protože jsem si nebyla schopná něco vybrat v obchodech, ale nakonec jedna šikovná známá vyrobila úplný skvost, který jsem si zamilovala a bylo to 100% lepší než jakýkoliv můj výtvor (také mám nafoceno v albu).
Odpovědět
Profilova fotka
Já na svojí svatbu dělala vše (s pomocí rodiny) 8-) Květiny (na těch jsem strašně ušetřila - květinová výzdoba byla všude a vyšlo mě to na cca 3000kč - všechny i pro mě jako nevěstu, pro družičky a korsáže pro všechny) Dekorace na stoly jsem s manželem tak nějak sháněla postupně (můžu doporučit velkotržnici v Lipencích, tam se dají sehnat všechny ty serepetičky jako mašle, cedule atd.) Potom světýlka na zeď a lampiony. Ještě jsem od kamarádky dostala hromadu netřesků, tak jsem je nasázela do plechovek a dala na stoly. Jako výslužku jsem použila malé 30g džemy a dala na ně cedulku se jmény a že "Děkujeme" :-D :-D Altán na oddávání mi postavil tatínek ;-) A manžel se postaral o svatební web a pozvánky ( pro zajímavost http://jakub-ivanka.cz/)
Odpovědět
Profilova fotka
Oznámení, polštářek pod prstýnky, vývazky, květiny a ještě jsem si ušila závoj :) ... mamka vyráběla sladké rolády a tchýně koláče...
Odpovědět
@luj89 to jsem spatne napsala promin :) ja sem to jen strelila nevim kolik kdo a lidi na svatbe al pokud jich tam dejme tomu ma nekdo 100 tak 4x100 ti to tu castku da viis :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dekorace atd. jsem si dělala všechny koukněte na můj fotoblog...tady jen na ukázku:)
Odpovědět
Profilova fotka
a taky toto
Odpovědět
Když to vidím, tak se stydím :-D Je to asi ostuda, ale na svatbu jsem si nevyrobila třeba ani vývazky, výzdobu, jmenovky, oznámení... prostě nic! Všechno jsem si to nechala na zakázku udělat... ale myslím si, že na tom zas tak nezáleží! Holky, obdivuji vás - jste opravdu šikovné !!! ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@shantule pokud se změní na klasické písmenko, znamená, že dotyčný font není originálem český a daný znak nemá. Doporučuju stáhnout plně české fonty, např: mrkněte na http://www.ceskefonty.cz/kategorie/ka... Stačí stáhnout a vložit do písma, někdy a některé se Vám nainstalují sami a správně(Ovládací panely => písmo) U některých obyčejných fontů jde naopak přidat ligatury - což jsou "ty obloučky" přes tlačítko "textové efekty a typografie" - např u písma Gabriola to vypadá naprosto úchvatně.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky smím mít dotaz, taky bych si ráda něco vyrobila sama, ale abych řekla pravdu, vůbec nevím jak na to. Nikde na netu ani nemůžu najít nějaké návody či tak nebo co všechno bych potřebovala. Prosím může mi někdo poradit? Chtěla bych si vytvořit vývazky, svatební menu , motýlky z papíru na skleničky a také kapesníčky na slzy dojetí. Případně děkuji za nějaké rady
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.beremese.cz/group/4821/dev... koukni sem-nafotila jsem navod na vyvazky
Odpovědět
Profilova fotka
@barbarra prosím kde jste koupila tu krabičku a byla už s tou levandulí nebo jste vše dodělávala?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?