Co jsou to vývazky a kdy mám začít s přípravami?

Profilova fotka
ahoj mám dvě otázky-za prvé na co jsou ty vyvazky? Vůbec to neznám.A za druhé kdy mám začít s opravdovými přípravami a ne jen teoreticky přes net? Krom místa obřadu,hostiny a fotografa nemáme nic.Číslo do svatby se mi zdá dost velké ale na druhou stranu nechci vše shánět 2 měíce před svatbou =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky :-) , tak vývazky, myslím, že se tomu říká taky voničky jsou takové ty ozdůbky- nejčastěji myrtové, které si připínají svatebčané např. pánové do klopy saka. A co se týká příprav, tak je to čistě na tobě ;-) - jak velká bude svatba, jak náročná bude výzdoba, kolik lidí, zda si budeš něco třeba vyrábět sama a jak moc trváš na dokonalosti :-) . každá jsme jiná, některé stačí 3 měsíce a jiné rok. Já mám svatbu v červenci, mám zamluvenou matriku, restauraci pro oběd, fotografku, vizážistku, kadeřnici, teď řeším dort a catering na párty. Vzhledem k tomu, že "vymyšlím ptákoviny", jak říká můj drahý :-D, tak už začínám být nervozní, zda to dám všechno dokupy... Hodně štěstí a pevné nervy při přípravách ;-) !
Odpovědět
Vývazky už vysvětleny byly, proto odpovím pouze na druhou otázku. Pokud máš vyhlédnuté konkrétní dodavatele a produkty, tak doporučuji provést jejich rezervaci/zakoupení co nejdřív, aby Ti někdo termíny nezabral/zboží nevykoupil. To je taky důvod, proč hodně děvčat tady začíná plánovat tak brzo. Pokud toto neřešíš, tak např. snubní prsteny nám vyráběli měsíc, když bys chtěla šaty ze zahraničí, které se teprve musí ušít, tak počítej víc jak 3 měsíce, u značkových běžně 6 měsíců....termíny dodavatelů jsou různé. Pokud nejsi příliš náročná a spokojíš se s tím, co je, tak podle mě se dá svatba beze stresu naplánovat a připravit za 3 měsíce, jsou ale určitě i tací experti, co by to dokázali do týdne. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@torpen , @bridetina - holky prosím, tcháni - slovenští rodiče mého přítele mi tvrdí, že na slovensku mají voničky jen muži, já ale nechápu smysl tohoto, proč jen muži?????Nevíte? U nás v ČR mají všichni svatebčani - jakožto takové "označení", kdo k hostině a příbuzným patří.....pokud to chápu dobře....Na třech svatbách, kde jsem byla měli voničky všichni.....proto mi nejde do hlavy z jakého důvodu by měli na SK jen muži a jak to teď udělat, aby se ženy z SK nedívaly divně, když jim budu připínat voničku.... :-|
Odpovědět
Dobry den, drive se vyvazky a myrty vedle dekorovani svatebcanu pouzivaly k "oznaceni" svobodnych ci oddanych osob, dnes je jejich smysl predevsim v dekoraci oficialnich ucastniku svatby, tedy tech, kteri maji tu cest , byt v tento den oficialnimi hosty snoubencu. Je to tradice - bez ohledu na zpusob zpracovani vyvazku ( pouze v pripade korsaze plati pravidlo - muzi kvet smerem vzhuru a nikdy ne do kapsicky, zeny kvetem dolu), takze pokud si berete " cizince" a svatba se kona u Vas ( v Cechach) a drzela bych se naseho pouziti vyvazku a druhe strane bych to tak take vysvetlila.
Odpovědět
ahoj, tak co jsou vývazky už asi víš. Teď je jen otázka jaké použiješ, popř. zda vůbec...My je mít nebudeme:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?