Co bych ne/udělala, kdybych se znovu vdávala...

Jsem zvědavá na Vaše postřehy ze svatby, co byste udělaly jinak, na co byste si daly tentokrát pozor, na co byste se vykašlaly, do čeho byste investovaly víc, do čeho míň. Děkuji :-)
Odpovědět
1
2
Jediný co bych udělala jinak by bylo to, že bych si připlatila za někoho, kdo by mi vyzdobil místo konání a trošku se postaral o pořádání svatby, aby nemusela zdobit máma, a opíchávat hosty ségra a organizovat přesuny kamarádka...aby si to prostě všichni na kterých mi opravdu záleží mohli užít se mnou na 100% :-) Ta organizace byla i tak dokonalá, žádný zmatky, žádný nedostatky, ale myslím si, že kdyby si máma mohla o hodinu dýl přispat, že by jí to bylo příjemnější, než tam šplhat ráno po štaflích :-)
Odpovědět
@pupickova Ale tak sestře to asi nevadilo, ne? :-D
Odpovědět
@micipsa nééé, vona je děsně promiskuitní! :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to udělala némlich stejně, akorát bych se možná eště vo trochu víc zmrskala, dyk mi druhej den skoro nebylo blbě :-D
Odpovědět
jsem mooooc spokojená, neměnila bych nic, jen bych chtěla více fotek s našimi dětmi, jenže oni bohužel to aranžované focení novomanželů prospali a pak mi nedošlo, že nemáme žádné aranžované fotky s nima ;-( tak je ze zábavy, ale tak už vždy je někdo navíc, nebo není hezké pozadí a tak.....
Odpovědět
Svatbu samotnou jsem si užila, ale ty nervy předem...já bych zvala jen ty lidi, které mám ráda a chci je na svatbě, a nezvala je proto, že musím (když ji, tak i druhou, apod.). Dále bych si připlatila za fotografa, ať to vážně stojí za to. Nesnažila bych se všechno do detailu naplánovat, protože je z toho člověk pak zbytečně na nervy a případně zklamaný...a určitě by se našly další věci, který mě před svatbou nervovaly a vytáčely a po svatbě vím, že to bylo zbytečné. Ovšem doufám, že už se znovu vdávat nebudu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evzeniegrandetova já bych nic zásadního neměnila, jen v rámci prohlídky hradu po obřadu bych brala ještě nějakou kostýmovanou postavu, protože to bylo fajn překvapení pro hosty :-) taky bych brala víc aranžovaných fotek s našimi dětmi a taky nějakou s dudákem... třeba si jednou náš den "zopakujeme" a uděláme to trošinku jinak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já su naprosto spokojená a jediný, co bych snad zvažovala, že bych platila i tvrdej (jinak si ho hosté platili sami) ale vypilo se toho tak malinko, že mi možná bylo trochu blbé, že sme to neplatili my. ALe to je drobnost. Jinak bylo vše supr a neměnila bych nic.
Odpovědět
Profilova fotka
@mawenzi Jestli se ho nevypilo tak malinko právě proto, že si ho museli platit:-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak já bych teda pár věcí změnila: dorty bych nechala dělat jinde, zlatnictví Pohanka bych obešla velkým obloukem... Zaměřila bych se při výzdobě sálu více na strop, no a také nemáme moc fotek se synem...Lépe zorganizovat slet událostí, bylo málo času a hodně věcí jsme nestihli. Ale pořád to jsou drobné detaily, podle mě je taková každá první svatba;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nike007 tak mi obecne meli dost nealkoholickou spolecnost.
Odpovědět
Profilova fotka
@mawenzi aha, tak to jo...:-)
Odpovědět
Článek se načítá
@mawenzi no, to mi nemáme nealkoholickou společnost. ]-( Bych musela vyhlásit osobní bankrot, kdybych jim musela kořalku platit v restauraci.
Odpovědět
Já bych se asi vyprdla na svatební oběd a rovnou jela na zahradní party s rautem,co jsme měli potom :-)
Odpovědět
Ja bych asi zaplatila někoho kdo by nám organizoval program, pár věcí se nestihlo. Ještě bych pohlidala aby fungovala cokoladova fontána, hrozně jsem se na ní těšila a ona po hodině okupace všemi dětmi přestala fungovat:-) no a chtěla bych víc fotek s rodinou,těch moc nemáme. Ale to jsou malickosti které nám svatbu nezkazili a jinak bych nic nezměnila. Bylo to dokonalé i s malými nedostatky:-)
Odpovědět
Profilova fotka
No my jsme svatbu ještě neměli a už teď vím, že bych jí chtěla úplně jinak. Připadám si jako rozdvojená osobnost. Ráno plánuju relativně velkou svatbu s hromadou lidí jídla a všeho a večer si přeju, abych měla na prstě kroužek a bylo to tam, co mě Radek požádal o ruku. Už na začátku jsme se rozhodovali mezi miny svatbou, která by byla příjemná, ale zase by jsme tam nemohli pozvat kamarády kteří se na svatbu těšili. Čim víc to řeším tím víc nevím. Ušetřit 100tis. nasrat tchýni a nepobavit hromadu kamarádů. Asi bude nejlepší počkat do léta a nechat se přesvědčit že jsem se rozhodla správně. Zlatá slova mamky „Nemůžeš mít všechno.“ =)
Odpovědět
já bych si nechala šaty ušít a ne půjčit. Měla jsem Pronovias šaty, jenže když jsem byla na zkoušce, tak byly právě nové - krásné a když jsem je měla mít za 4 měsíce na svatbu, tak už vypadaly obnošeně. A za tu cenu se dají v klidu ušít. A další věc je také focení, máme málo srandovních fotek se svatebčany, a i málo romantických fotek s manželem, takže to bych "příště" také změnila :-) x-)
Odpovědět
tak jediné co bych změnila je délka dne, vyhovovalo by mi, kdyby ten náš den, trval tak dny dva, abych si to pořádně užila a měla možnost se všemi co tam byli promluvit, pobavit se :-) i tak jsme to stihli a byl to krásný den, jen to tak děsně uteklo, že nás to pak mrzelo, že už je po všem a to jsme jeli až do rána :-D
Odpovědět
S odstupem jednoho měsíce bych neměnila nic :-) Prostě jsme měli štěstí a všechno nám klaplo na první dobrou :-)
Odpovědět
Ahoj, já to mám ještě před sebou. Ale rozhodně už teď vím, že bych chtěla svatbu pouze se svědky a pak zorganizovat neformální zapíjení s grilovačkou, prasátkem nebo něco podobného. Ale nastávající chce velkou oficiální slávu a já z toho šílím... Mám otázku - jaký význam má to "opíchávání" hostů. Nějak jsem na to ještě nepomyslela a říkám si, proč se na to nevykašlat, k čemu to je? Můžete mi to někdo prosím prozradit? Dík!
Odpovědět
@laurahejnova přesně můj případ! chtěla jsem svatbu s přáteli a rodinou a čím víc se to blíží, tím víc mi přijde, že bych radši menší svatbu a ušetřit penízky třeba na lepší dovolenou, kterou si po velké svatbě nemůžeme dovolit :-| Ale pořád si říkám, že to je (doufejme) jednou za život, tak ať jsou u toho všichni koho máme rádi a kdo má rád nás.. rozhodně nechci zvát lidi, kteří se mi rok neozvali jen proto, že zvu naše společné přátele atd. zvu pouze ty, které tam chci :-p
Odpovědět
Ahoj, já bych na svatbě neměnila nic, byla skvělá tak, jak byla. Ale pár rad za mě - raději méně lidí, ale těch,co vás má opravdu rádo, než více "ze slušnosti". Zařaď do programu pár her a blbinek, ale jen to, co se Ti líbí! Nenech se rozhodit blbostma. A možná by to chtělo poprosit svědkyni/družičku/někoho, aby koordinoval focení po obřadu, byly trochu prostoje a máme s rodinou méně fotek, to mě asi jediné trochu mrzí (i když fotky ještě nemáme, tak nevím, ale co si tak zpětně vybavuju..). Jo a taky si objednat, aby měl ten den aspoň 40hod :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kalorinka to "jednou za život" mi pořád přítel opakuje slibije u toho že vydělá i na tu dovolenou, ale někdy o tom pochybuju.... ach jo... Né nestěžuju si to se Vám zdá jsem děsná. Vždyť se máme dobře. =)
Odpovědět
@laurahejnova mě nejvíc na tom právě láká to "nasrat" někoho :-D zvlášť ty, co se akorát chtějí opít na náš účet ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@evzeniegrandetova no jasný ty co se přijodu najíst a vožrat nezvem, ale stalo se nám že by jsme bývali pozvali jenom jednoho z manželů nebo partnerů... A pak jsou lidi jako přítelův bratr kterého musíš pozvat i když nechcem...
Odpovědět
@laurahejnova já mám také lidi, které musím pozvat, i když nechci. Proto zvažuji svatbu u moře sami dva, nebo jenom s rodiči (jsme oba jedináčci) + moji krstní rodiče, prostě nejbližší příbuzní. Na druhou stranu si říkám, že svatba je jednou za život a proč se ochudit o to být nevěsta v bílých šatech a nepozvat své sestřenice a kamarádky? Navíc svatba ve větším počtu lidí zase znamená, že každý dá nějakou výslužku a část nákladů se snad vrátí. Jinak si všechno platíme sami a po nákladné svatbě asi těžko budeme mít na nějakou pěknou svatební cestu u moře.
Odpovědět
Profilova fotka
@evzeniegrandetova Teď právě jsem zuřivě doluxovala vysavačem který nesnáším skoro nesaje a nejezdí mu kolečko. V seznamu svatebních darů mám takový, který jsme chtěla koupit už v listopadu, ale prej nekupuj to dostaneš to svatebním darem. Dopr.... kdybych nedala 8000,- za dord pro 70 lidí přičemž znám lépe max třetinu mohla jsem mít už dávno vysavač a nemusela se rozčilovat s tím starým. A takhle je to se vším... Zase si stěžuju... Né nestěžuju jenom mě vytočit ten vysavač =D
Odpovědět
Profilova fotka
Na své první svatbě bych neměnila nic, všechno vyšlo, byla to ta vysněná svatba a já princeznou. Jen to manželství nakonec skončilo po 4 měsících. :-| Nicméně teď se těším na červen, že budu nevěstou jen pro partnera a mé opravdu nejbližší a jsem ráda, že jsme se jednohlasně shodli na malinké svatbě. Šaty mám zamluvené, prstýnky a květiny objednané, fotografku domluvenou a nic jiného nezařizuji.....cukroví, dort, zdobení aut, nic z toho nebude, takže žádné nervy, žádné starosti, ale o to větší těšení! :-) :-) :-)
Odpovědět
@laurahejnova já jsem zase dnes udělala pápá na lodičky u Batě. Šetřím na svatbu, takže budu chodit ve starých botech |-|
Odpovědět
Profilova fotka
@evzeniegrandetova ach jo lodičky ti asi nikdo svatebním darem nedá...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?