Barva svatby co teď?

jak říct pozvanym o barvě svatby? Pozvánky na svatbu už jsme rozdali a poté jsme se rozhodli o jasně dané barvě na svatbu. Dá se to vymyslet nějak zajímavěji než všem jen zavolat ať si koupí šaty v barvě co si přejeme? Děkuji za tipy
Odpovědět
Profilova fotka
@denisa256 A je nutne nutit lidi kupovat si obleceni podle vas? Nekomu urcite barvy vubec neslusi a je nefer, aby si museli koupit saty a pak jim lezely ve skrini...
Odpovědět
@denisa256 Rozhodně bych to neformulovala "Kupte si šaty v barvě svatby." Většinou se uvádí něco jako "Potěšilo by nás, když si v náš svatební den obléknete šaty, nebo vezmete doplňky v barvě svatby." Barva se většinou odvíjí od barvy oznámení, ale když už je rozdané, tak leda na webu.
Odpovědět
My jsme ještě po oznámení posílali podrobný harmonogram a instrukce (ubytování, doprava apod.) emailem, tak tam by se to dalo uvést. Ale taky bych řekla, že by to měla být spíš výzva než rozkaz :-)
Odpovědět
@denisa256 Můj názor je ten, že bych po hostech nechtěla určitou barvu oblečení. Můžu z vlastní zkušenosti říct, že je to stres hledat dobře padnoucí šaty v určité barvě. Kór když člověk má větší velikost. Takže tohle jsem zamítla hned na začátku, když jsme se rozhodovali, jaký styl svatby chceme. Nechci, aby se hosté cítili špatně a byli nervózní, že nemají fialové, růžové nebo bordo šaty. Pokud jim to chcete i tak říct, tak třeba napsat průvodní dopis. Já jsem ho dávala sice s oznamenim, ale tak nic se nestane,kdyz se dá později. Průvodní dopis s informacemi ohledně celého dne :-)
Odpovědět
Nehovoriac o tom, že niektorí hostia tak ani nemusia mať korunky na to, aby si mohli dovoliť účasť na vašej svadbe (nové oblečenie v konkrétnej barve niečo stoji, dar/korunky do obalky, popr výdaje na cestovanie a ubytovanie). Po svojich hostoch by som oblečenie v konkrétnej barve nikdy nevyzadovala.
Odpovědět
Me by zajimalo, proc je pro nekoho dulezite, aby hoste byli obleceni v barve svatby...?? Nemyslim to jako rypanec, fakt by me to zajimalo. Pamatuju si, jak byla loni kolegyne z prace na prasky - pozvana na tri svatby a na vsechny tri si meli svatebcane poridit obleceni v barve svatby 😁 Ve vsech trech pripadech to byly barvy, ktere ji absolutne nesedly. Nehledě na to, ze je to dalsi nemaly vydaj...
Odpovědět
@pidizviik Taky tohle nikdy nepochopím. Já jsem byla pozvaná před pár lety na svatbu a měla jsem dojít v šatech fialové barvy. Nó pro mě to byl trest, nehodi se ke mě, k barvě mým vlasům atp. Lítala jsem po všech obchodech a nemohla nic sehnat :-( Nikdy víc :-| Já bych se na tohle ladění hostů s barvou svatby vykaslala, důležité pro mě je spíš to, že nebude nikdo v bílých šatech jako já a tím to pro mě hasne. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přežitek, zkusil bych to jednodušeji ;)
Odpovědět
@pidizviik Člověk to nesmí brát tak striktně, kupovat si na každou svatbu jiné šaty je nesmysl. Když už, řešila bych to svetříkem/šálou v dané barvě.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě bych po hostech nechtěla, aby si sháněli oblečení do barev svatby. Připadá mi to nemístné a zbytečně stresující (kdo zažil to shánění čehokoli padnoucícho po všech čertech, aby se zavděčil nevěstě, dá mi za pravdu). Nedovolila bych, aby se mí hosté cítili v oblečení, které se jim barevně nelíbí a nehodí se k nim, nesví. Ať si každý raději vezme ze šatníku ,,to nejlepší, co má" a v čem se cítí skvěle. Zcela upřímně se mi příliš nezamlouvá ani taková ta snaha hostů dorazit alespoň s nějakým detailem v dané barvě. Nemohu si pomoci, ale z toho co jsem viděla, mi to často připadá kýčovité a mnohdy vypadá dost komicky, jak se lidi ve snaze vyhovět požadavkům, snaží za každou cenu do svého outfitu naprat něco, co je v dané barvě - jedno jestli se to k tomu hodí nebo ne. Ona je to sice hezká představa s těmi konkrétními barvami, ale ruku na srdce - kolik lidí má opravdu vkus a umí kombinovat detaily s citem? Ale asi jsem poznamenaná množstvím svateb na zámcích, které jsem jako staff mohla z dálky pozorovat. Nicméně mě to vyléčilo z touhy chtít po hostech, aby dodrželi barvy naší svatby. Vyřešila jsem to tak, že jsem se domluvila s družičkami, zda by šly do šatů v mých barevných představách. Také jsem toho názoru, že méně je více. Proto se na naší svatbě výběr barev objevil pouze na dvou místech - na šatech mých družiček a na vázičkách na stolech. Myslím, že to bohatě stačilo a zpětně bych na tom absolutně nic neměnila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Musím souhlasit s ostatními, barva svatby neznamená, že musí být s vaší výzdobou sladěni i hosté. Pokud na tom trváte, tak jim to napište jen jako příklad- kdyby náhodou nevěděli co na sebe, tak vás potěší když přijdou barevně sladěni do barvy... Mě například taky nesluší všechny barvy a vím jaké to je cítit se na něčí svatbě nesvá. My barvu svatby ani mít nebudeme, nelíbí se mi to a navíc, i kdybychom měli, tak například moje maminka už má šaty koupené více jak půl roku dopředu a já pujdu na svatbu jako host v září a taky už mám vybráno...
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a ještě jedna věc, vloni na svatbu jsem všem kupovala nové oblečení, ne kvůli barvy ale protože jsme nic ucházejícího neměli, pro 3 děti a 2 dospělé nás to vyšlo přes 5 tisíc a například děti to měli na sobě jen jednou a teď už z toho vyrostli, takže dobrá investice a kdybych musela kupovat takhle nové oblečení kvůli barevným požadavkům nevěsty, tak bych asi nebyla nadšená :D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Souhlasím s výše zmíněným. Plus mi přijde, že kdykoliv jsem viděla fotky, kde hosté evidentně dostlai pokyn "barvou je červená/fialová/modrá", nejvíc mě rozčilovalo, že ty barvy prostě nebyly stejné. Protože je taková škála fialových, modrých... a prostě pak to stejně je strakatý a hnusný a skutečně tonemá ten efekt "všichni nám ladí". takže bych se na to vykašlala, pokud nemáte nějakou hodně jednoduchou barvu jako je bílá (haha)/černá (ještě víc haha) nebo... třeba "baby pink". něco takového hodně exaktního. A přikyvji k tomu, že je pruda shánět šaty vůbec, natož ještě v barvě a nedejbože, že mi ta barva nesedí, takže se hosté budou necítit, protože vědí, že zrovna v téhle barvě, táto, vypadám jak slon. Super vzpomínky.
Odpovědět
Já tedy napsala do info o svatbě, že svatba se koná v barvě X s barvou doplňků Y a že bychom byli rádi, kdyby se svatebčané vyhli džínám.Míněno to bylo spíše jako : veselá společenská událost ve světlých barvách. No i tak mne jisté dámy,které při svých proporcích 180cm a 50kg přišly v černé,překvapily ...Nemyslím si, že je přežitek mít vyladěnou svatbu a pěkné foto jako vzpomínku. Naopak mi přijdou mega neuctivé "tenisky a džíska".Jakoby se z lidí vytracel respekt,který podobné obřady mají.
Odpovědět
@chantal22 tak černé šaty u ženských na svatbě jsou přestřel, co si budeme povídat. Rozumní lidé ví, že bílá (vůči nevěstě) a černá (smuteční barva, ač klasická) se na svatbu nehodí, když nepočítám pánské obleky. Mě by to nikdy nenapadlo si vzít bílou nebo černou na svatbu :-D
Odpovědět
Jejda holky, slecna to napsala strasne striktne, "at si koupi saty v barve", ale asi to ani tak nemyslela, ze si kvuli tomu kazdy pujde koupit novy odev. Kdyz ji nekdo prijde v jine barve, nastvana urcite nebude. Ale proc hostum nerict, ze svatba ma barvu a ze by ji ladeni potesilo. Je to nahodou moc hezke. Takze odpoved na jeji otazku bych asi rekla, ze jestli nemaji web nebo neplanuji posilat jeste nejake podrobnejsi info ke svatbe (ktere by slo stejne az tesne pred svatbou a to uz nikdo outfit menit nebude), asi bych to kazdemu naznacila ustne, jakmile se s nim budu bavit o svatbe nebo si zjistovat, zdali pozvani obdrzel a jestli prijede (dostatecne predem). Ze by to nevestu potesilo, ale jestli nic nema, tak nevadi. Jsem asi opak vsech diskutujicich, ale ja taky chtela, aby mi zeny na svatbe trochu ladily (jen mlade, po maminkach, tetach nebo babickach jsem to nechtela). Mela jsem svatbu lososovou/koralovou, ale nechtela jsem, aby vsechny musely nakupovat a pak by to nevyuzily, navic je prakticky nesmysl aby to vsechny sehnaly. Rekla jsem jim, ze vsechny podobne odstiny jsou fajn, at vyberou neco ze satniku neco nejpodobnejsiho (lososova, ruzova, cervena, vinova, oranzova - proste damsky barvy) a ze prave tim, ze kazda bude mit ve finale jinou barvu, to bude dohromady krasny. A bylo, zadna neprisla v modrych nebo zelenych satech a vubec to nebylo strakaty a hnusny. Je to vec vkusu, ale ale jde to i takhle ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My svatbu barevně laděnou máme, ale po hostech nic podobného nechci - ať si každý přijde v tom, v čem se cítí dobře. Věřím, že jsou všichni dostatečně inteligentní na to, aby je nenapadlo přijít v bílé nebo černé. :-) Mimochodem - někdo tady výše zmiňoval něco ve smyslu, že pánové černé obleky mít můžou - tak ne, správně by mít neměli, ale chápu, že nový oblek není levná záležitost. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem na svatbě kde teda byly sladeni ženich s nevestou a pak akorát jejich rodiče spíš otec ženicha měli stejnou kravatu nebo aspoň barvu ale ostatní hosté měli to co jim padne.. Maximalne že to mají družičky a svědkyne popř. Svědek ale jinak ne. Záleží na každém jak se rozhodne.. Určitě bych to ne vyžadovala po každém kdo přijde.. Hlavně když budu mít třeba barvu svatby červenou tak tam budou všichni v červeném? ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?