20 kusu vina

Dobry den, chci koupit 20 ks vina, 15 ks bileho sucheho a 5 ks cerveneho sucheho, moravskoslezsky kraj, bydlim v Havirove. Proto me zajima, zda se nenajde nejaky dobry vinar, ktery mi zde napise na ferovku cenu apod. Dekuji :)
Odpovědět
1
2
Prosiim :D to se tady nikdo nenajde?
Odpovědět
@jvj Ahoj, nevím, jestli se tu najde vinař...chtělo by to trochu specifikovat požadavky.... 20 ks vína....20 sedmiček lahvového vína nebo 20 petek sudovky? Jsi z Havířova, tam asi vinařství nebude....jsi ochotná si pro něj někam přijet, nechat si ho poslat nebo si třeba připlatit ve vinotéce? Nedávnu tu byla diskuze, kde holky doporučovali vinaře. nejlepší asi bude oslovit přímo konkrétního vinaře :-)
Odpovědět
20 kusu, a prave v cem to je otazka, protoze pry kdyz je vino v petlahvich tak nevydrzi, ja sama nevim v tomhle, mam svatbu 6.8. totiz. V Havirove vinarstvi nenajdete :) ale dojet bych si dojela, ale zase zalezi kam az, bohuzel jsem nikde nevidela konverzaci, kde se doporucovalo :)
Odpovědět
Profilova fotka
Vino v petce neni uplne standard a vinari to nemaji uplne radi, kvuli kvalite. Nas vinar nam treba petky prodava bezne, ale je to k rychle konzumaci (do mesice a skladovani v lednici). Jsou ale odrudy nebo varianty, ktere by do petky nikdy nedal :-) mela by jsi mit alespon trochu predstavu jaka vina chcete - odrudy/sucha/sladka atd a podle toho na netu hledat vinarstvi kam jste ochotni zajet na ochutnavku a kde ho pak muzete koupit. Je rozhodne lepsi kupovat neco, co ochutnate:-) Jinak treba Vino z Kobyli se da koupit jak v obchodech, tak i ve firemni vinotece primo v kobyli. U lahvoveho mas zaruku stability, pokud to nenechate na slunicku nebo tak neco :-) My jsme treba kazdemu davali lahev jako vysluzku a to jsme koupili sladke vino v nemecku.
Odpovědět
@jvj třeba tady http://www.beremese.cz/forum/na-svate... V Havířově určitě nějaká vinotéka bude, kvůli 20 lahvím nemusíš jezdit daleko.
Odpovědět
Dekujii :)
Odpovědět
Holky co rikate na rulandske sede???? Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
Taky si myslím, že v Havířově určitě bude vinařství... a doporučuji dát do petky... zašla bych tam třeba 2-3 dny před svatbou. Výjde tě to ohodně levněji, jedna flaška skleněná dobrého vína přes 100 kč a litr do petky kolem 50kč a kvalitově to není rozdíl :-) moje rodina je samý vinař a berou sudové víno furt.
Odpovědět
@barbora95 co rikas na rulandske sede? Diky
Odpovědět
Profilova fotka
@xxkaterinka výborný já na svatbu kupuju chardoney, rulandsko sede, modry portugal a frankovku. Budu ve větším množství kupovat bílé
Odpovědět
@barbora95 supr diky
Odpovědět
@barbora95 od kterého vinaře sudovku berete? @xxkaterinka holky někdy mrkněte na potraviny na pranýři. Ale je sudovka a sudovka.
Odpovědět
Článek se načítá
výborná vína z Moravy mají http://www.beremese.cz/catalog/vendor...
Odpovědět
@xxkaterinka rulandske sede muze byt vyborne, ale taky ne. Stejne jak treba svickova. Neni to o odrude, ale o "kuchari".
Odpovědět
Já bych ti doporučila spíš vyhledat dobrého vinaře a zajet si to ochutnat. Třeba to Rulandske může být super a taky nemusí, závisí to na strašně moc věcech a okolnostech... Navíc, kdyz sama nevíš, co chceš, moc se poradit konkrétně nedá. Sama za sebe bych se rozhodně vyhnula stacenemu vinu do petek, ještě mi nikdy neměla takové, co by mi chutnalo. Navíc stacene je k okamžité spotřebě. A nějak si nedovedu představit, že bych si někde měla dát víno a nalili mi ho z petky :-/
Odpovědět
Holky ja piju pouze polosladke a suche mi nechutna, a nejsem prebornik takze ikdybych ochutnavala tak vam reknu asi ze je to dobre,protoze mi osobne suche proate nechutna :D takze to jw marny boj, proto jakoby shanim nekoho, kdo neosidi a po pravde rekne
Odpovědět
Pokud nechceš riskovat, jdi do Templářů. Za 20 lahví se vejdeš do 2-2,5 tisíc. Sama mám ráda taky polosladké, miluju jejich Savignon (manželova kmotra jim dodává hrozny), Chardonay, Rulandské šedé. Červené se v létě pije méně, vzala bych Frankovku a třeba Modrý portugal (červené nepiju, radil mi manžel-potomek vinařů). Růžové výboré je určitě Zweigeltrebe rosé.
Odpovědět
http://www.vinospolmutenice.cz/cform-... Co myslíte o této stránce? Když už jsme tak u toho..,
Odpovědět
@jvj Do toho bych určitě nešla....osobně mě odradila hned první věta : Naše společnost se zabývá především dovozem a distribucí sudových vín. Neříkám, že každé sudové víno je nekvalitní, ale nikdy nebude tak kvalitní jako lahvové. Proč chceš vlastně kupovat jen suché, když máš ráda polosladké? Nejlepší je mít od každého něco a každý si vybere;-) Jinak bych dala přednost menším a středním vinařstvím. Templáři mi přijdou jako velkovýroba...
Odpovědět
:))) Já už polosladké mám nakoupené, teď mi chybí už jen suché :D no a sudové víno chci, protože jsem taky toho názoru, že nejde poznat rozdíl a když tak minimální. Mi nevadí mít víno v pet lahvích, má teta to tak měla na svatbě předemnou. A toho Suchého je dost, tak nebudu kupovat po skleněných lahvích, protože výjdou dráž ale hlavně sudové nebo v lahvích, to je celkem jedno.
Odpovědět
@jvj Aha....no ale pokud Vám třeba lahvové zbude, tak ho můžete vypít třeba za měsic. Sudovka může třeba zoxidovat..... Pokud je vám jedno co pijete, tak asi stačí zajít do nějaké vinotéky poblíž...
Odpovědět
@jvj samozrejme, ze sudove jde od lahvoveho poznat a je to velky rozdil. Sudove je podle me neprakticke a ne tak dobre, ale pokud ti jde o tu cenu a je ro tebe prioritni, tak je to asi ta prava volba. Sice si nedovedu predstavit na dvatbe pit vino z petek, ale to je holt kazdeho vec. Ja bych si v takovem pripade vino fakt nedala.
Odpovědět
@jvj ale hlavně sudové nebo v lahvích to je jedno - nějak sem nepobrala tuto větu. Co vlastně chceš? Sudovou rulandu? Bude to nějaký cisternový dovoz. Nemyslíš, že vinař by dobré víno prodával v petce když ho může nalahvovat za lepší peníz? To víno v lahvích by mělo být jiný level.
Odpovědět
:D hele,r tady rozjizdite do me take veci :D rikam ze nejsrm zadny zbehly clen v tomto a nevim jeste co a jak bude :D Nevyznam se v tom tolik ale.to neznamena ze budu pit nejake splasky jen kvuli cene... jen proste nevidim rozdil v tom, ze kdyz mi vino nalejou ze sudu tak je petlahev priserne hrozna volba nez sklenice... porad to zustane u vina prece ne :D Tu se resi porad petlahve a sklenice... ale mi jde o to vino xD treba jak tu vetsina psala ze to rulandske nebo jake je dobre, tak snad bude porad dobre nehlede na to jakou zvolim moznost do ceho to naliju... nebo mi chcete rict, ze rulandske je pouze a jen ve sklenicich a v sudu nikde? Vzdyt tu jde jen o nadoby... XD Dobry vinar snad nacepuje vino kamkoliv kdyz uz ma to vino vyborne... zase jde jen o hloupou nadobu :D nejak nechapu co se vas tak dotklo :D sudova rulanda neexistuje? Ja tak nejak nechapu proc se tu hadrkuje furt o zpusob nadoby, kdyz vino je dobre,tak bude dobre i kdyby bylo kdovi v cem... sakra :D furt mi uchazi smysl proc je to pro vas takova nehoraznost x
Odpovědět
A neni kdyz se to vino vsechno sklidi a vyrobi vsechno nejdrive v sudech, nez se pote naleje do sklenic?
Odpovědět
Jako ja v tom mam tak maximalne velky zmatek :D nic vic
Odpovědět
A kdyz zajdu za nejakym vinarem,a nebudu mit sklenice,tak mi to neprelije do petlahvi? Protoze petlahev je pro vinare neco podradneho?Tak to myslite?
Odpovědět
Profilova fotka
Ok, evidentne nevis jaky je rozdil mezi sudovym a lahvovanym vinem z velkovyroby (coz je vetsina sudovek ve vinotekach). Jak jsem psala - nas vinar nema problem nalit do petky, kdyz vi, ze ho obratem "zlikvidujeme", kdyz ho chceme na delsi dobu, tak jedine do lahve a u nej je to to same, dobre, OCHUTNANE vino. Kdezto primarni sudovky z velkovyroby nejsou zadny skvost v 90%. Ja jsem na sladka vina, ale i sucheho jsi schopna poznat zda voni, zda barva odpovida a je cira, jestli to ma chut nebo ti to jen zkrivi pusu. Popr si muzes nekoho vzit s sebou. Jinak sudovky casto neobsahuji to co maji, mas to hrozny buhvi odkud. Takze za mne kdyz nemas vyzkousenou vinoteku (klidne od kamaradu z okoli), tak bych do sudovky nesla neb vsechny tak bude max bolet hlava. Bud si najdi maleho vinare, ktery pouziva stejne vino do skla i petky nebo jed do makra apod.
Odpovědět
Nooo tak tak jsem to i myslela celou dobu :) Ja nechci sudove vino jako takove, ale primo od vinare nalit jak rikate, ze se hned spotrebuje, tak do petlahve, chvili pred svatbou. Ale prave proto musim najit toho dobreho vinare a uz se s nim i domluvit popripade. Sudove vino jako takove vubec nechci,to bych se taky bala co tam vubec do toho dali. :))
Odpovědět
Profilova fotka
No tak to se musis ale sebrat a odjet do nejakeho sklipku na kost :-) ale jelikoz jsi ze severni moravy, tak cesta k vinarum bude delsi a nevim jestli bych to chtela resit dva tri dny pred svatbou, kdy by jsi chtela stocit vino. Jinak vztah s vinarem se buduje, takze ten nas nam klidne vino priveze nebo posle po kamaradovi, ale JEHO praci zname pres 5 let a plne mu duverujeme.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?