Živá kapela nebo písničky z notebooku?

Profilova fotka
Pomozte nevím si rady co bude lepší... Co jste volili vy nebo budete volit?
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že jde o to, co od toho očekáváš ty... Pokud ti přijde zbytečné platit kapelu, nebo jí mít nechceš a nechceš platit za DJ, tak rozhodně je lepší si pustit písničky z PC (notebooku)... Ale budou to jen písničky, které nebudou mít přechody (jako např. od DJ)... My budeme volit písničky z notebooku s tím, že přítel hrával, tak si to namixuje a pak to jen pustíme... :) A když bude chtít někdo na přání, tak jelikož je v hospodě wifi, tak youtube to jistí, kdybychom zrovna tu, kterou si dotyčný přeje, neměli. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den nevěsty. Pokud Vám to aspoň trochu finance dovolí, zařiďte si nějakého DJe nebo alespoň kamaráda, který bude hudbu obsluhovat. Není nic horšího, než když k notebooku mají přístup všichni a každý si pouští, co ho zrovna napadne. Takové svatby už jsem zažil a opravdu není na co vzpomínat. Když už opravdu nic, tak si raději předem připravte doma playlisty (české 80tky, zahraniční 80tky, moderní, taneční, dechovka, relaxační hudba, apod) a měňte pouze playlisty dle aktuální nálady. Spoléhat se na to, že se hosté mezi sebou domluví a budou si hudbu pouštet sami... raději ne! Věřte profisonálům, HudbaOstrava.CZ
Odpovědět
Profilova fotka
Na kolik to vyjde cca. Od 4 do ---... hodin :D
Odpovědět
@hudbaostrava Nějaké schopné kolegy v Praze náhodou nemáte? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona Dobrý večer, odeslána interní pošta. S pozdravem a přáním hezkého večera. Tým Uni - Dj´s.
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona Bohužel ne :-) Ale dojedeme kamkoliv, dopravu máme dle projetého paliva. Do Prahy je to ale samozřejmě trochu více než tady v Moravskoslezském kraji...
Odpovědět
Ono je to jak kde, ale víceméně musím souhlasit s pánem z Ostravy... My jsme měli písničky z notebooku s tím, že jsme hudbu vybírali 3 dny a mixovali... Pak se to zvrhlo v to, že si tam jeden dominantní pán stoupnul a dal si tam "svojí" hudbu, že na nic jiného netancuje... Bohužel, ta jeho hudba se nelíbila ani ostatním a ani nám = to bych opravdu vzala zpět, kdybych mohla. My jsme pořád někam lítali, nejenom na focení, kolem ostatních a pak s výslužkama, tak jsme neměli čas to ani pak zkorigovat a upravit na míru.... Ale zažila jsem i svatbu jako host, kde byl mix na CD u hostiny a nikdo nic neříkal, neměnil = večer pak byla objednaná kapela. Ale z pohledu hlavních aktérů už bych určitě nenechala notebook s volnou hudbou. A mimochodem - dost jsem se bála, jak nad ním stáli ti časem opilí svatebčani, že mi ho zničí (shodí, zvrhnou na něj pití, které měli v rukách apod.).... Co se týče DJ, ty jsem taky na svatbě zažila, zase jako host = na tak malý prostor opravdu nezvládli své náčiní a pouštěli hudbu tak nahlas, že hosté, kteří seděli a povídali si, tak nic neslyšeli..... Kdybych mohla něco upravit, bylo by to asi toto a nejspíš si pronajala kapelu = je to i výhoda toho, že ta určuje, co se bude hrát a lidi max. říkají písničky na přání až později.
Odpovědět
Profilova fotka
@sarinafull Máte naprostou pravdu a jde vidět, že mluvíte ze zkušeností. K příliš hlasité hudbě bych rád zmínil, že je dobré volit místo svatební hostiny ideálně tak, ať je jedno velké společné místo a potom jedna menší místnost na hudbu. Pokud to nejde a je jedna místnost společná pro všechno, stačí se domluvit s DJem na maximální hlasitosti, kterou bude hrát (každý slušný DJ má omezovač decibelů nebo světelný ukazatel hlasitosti) a držet se toho.
Odpovědět
Profilova fotka
Na svatbě švagrové měli připravené playlisty a ty se přesně přepínaly dle nálady. Nikdo na to nešahal. Akorát v noci, když už tam zůstali jen mladí a pařili jsme, tak jsme si přepínali písničky sami, tak nějak jsme se střídali a jeli jsme na všechny. :D Bylo to fajn. :) Já budu taky připravovat playlisty - romantiku na oběd, pak playlist na párové tance, pak rockové balady rychlé i pomalé na ploužáky a nakonec hity 80. a 90. léta (vč. těch diskotékových, na které se nejlíp paří). :)
Odpovědět
Živá kapela nebo písničky z notebooku - to jsou celkem dva extrémy. Pokud má ta hudba plnit funkci hlavní složky programu, pak je prakticky nutné, aby ji měl někdo na starosti. Přesněji - aby ji měl na starosti právě jeden člověk (jak už kolegové zmiňovali). V opačném případě to dopadne většinou trapně (s tím mám mnoho zkušeností). Jedni kamarádi to řešili tak, že DJs dělali hosté tak, že se střídali po hodině podle předem daného rozpisu "služeb". To je zajímavá cesta jak neotrávit jednoho člověka a přitom tomu zachovat nějakou rozumnou formu. Mělo to něco do sebe. Živá kapela je pochopitelně někde úplně jinde - a taky to (jak jistě tušíte) stojí řádově více peněz. Já osobně si myslím, že to nejsou peníze špatně vynaložené, ale pokud si kladete takovou otázku, zřejmě to pro vás nebude úplně priorita. Vidím to takto - kvalitní kapelu (pak si ale připravte 10kKč a více) nebo písničky z notebooku (ale pověřte někoho, komu důvěřujete, ať to zařídí).
Odpovědět
A jak jste řešili ozvučení? Představu a noťas mám, ale co dál? Poraďte prosím.. díky moc
Odpovědět
Měli jsme půjčený PA. Jsou na to různé půjčovny - cena se pohybuje cca 2000-3000 na den. Většinou potřebuješ powermix a dvě pasivní bedny nebo dvě aktivní bedny a malej mixák. Někdy ty bedny umožňujou přímo připojení nějakého přehrávače. Ale to už ti poradí v té půjčovně. Nebo se poptat mezi známými, jestli někdo něco takového nemá.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj holky,,,my měly na naší svatbě hudební skupinu ve čtyř členném obsazení,a cena 2000Kč za hodinu /to je 500Kč hodina/osoba/ se mě zdá adekvátní časovému a finančnímu vytížení co taková skupina má.Naučit se a secvyčit písně do repertoáru,pořídit si aparatůru pokud je kvalitní tak někdy tři statísíce a víc,cca.dvě hodiny předem tuto aparatůru složit a po produkci dvě hodiny rozloži,nějaká ta garderoba pokud to má nějak vypadat.Takže je toho opravdu hodně a pokud si vezmete že je kapela čtyř členná tak je to opravdu nepoměr k tomu co dáte kameramanovi nebo DJ,který s prominutím potřebuje pouze MP3 přehrávač stůl za kterým sedí a nemusí se ani pohybovat, a nějaké bedny,neučí se intonovat,texty,noty,a nepotřebuje hudební nástroj a má to za 6000Kč za večer,tak to potom vynásobte čtyřma.Já tomu prostě nerozumím,že se někdo dívý,když 4.členná kapela hraje za 2000Kč/hod.a lidem se to zdá moc a pak jim přijde domů instalatér a zaplatí mu za výměnu baterie a dalšího cca.400Kč za hodinu.Vizuálně je to určitě lepší se dívat na hezky se pohybující zpěvačku.Ať je to jak koliv nevybírejte pouze podle ceny,vždyt je ta svatba nebo měla by být jednou za život tak at si to všichni užijou.Stejně pak dostanete finanční dárky a dary. :-) :-) :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Ještě bych tu aktivitu s volným notebookem a bednami někde na stole pochopila na svatbě, kde tanec moc v plánu není, chcete si popovídat a hudbu berete jako podkres. Nic proti. Tam by se kapela necítila a DJ by vás rušil. Pokud ale máte v plánu svatbu tradiční, trochu taneční a vícegenerační ( běžnější model ) Určitě si objednejte z řady kapel a DJ. Na většině svateb se totiž najde nějaký dominantní pán ( viz příspěvek výše ) který by vám mohl svým výběrem hudby jinak drahou svatbu pěkně pokazit. Je dobré přijmout i trochu toho moderování, tohle mají DJ i zpěváci v malíčku a alespoň zezačátku by měl hosty někdo pozvat na parket, vyhlásit první tanec, případně nějakou seznamovací hru. Tohle notebook neudělá..I já jsem párkrát ( naštěstí jako host ) zažila tyhle notebookové svatby, kde nevěsta s ženichem v koutě tančili svůj první tanec, nikdo jim ani kroužek nesvolal a strejda u toho tlačil řízky :-p Není to škoda po tom úsilí, které mnohé věnujete přípravám Vašeho velkého dne to takhle zazdít jen posezením v hospodě ?
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se nakonec rozhodli pro notebook a playlisty, chci udelat cca hodinove mixy, nejakou romantiku, neco tanecniho.. Vim, ze to neni kolikrat uplne nejlepsi reseni, ale u nas se moc netancuje a kdyz, tak jen s pomoci alkoholu a to uz je kazdemu jedno jestli hraje kapela nebo notebook. :-D
Odpovědět
my jsme od začátku přesvědčení o kapele - myslím, že udělá uplně jinou atmosféru a zábavu, než noťas.... Hudbu máme od 4 do půlnoci, pak právě noťas a připravenej uvolněnější playlist... Cena za 3 chlapy 11 000,- za celou dobu. A jsou vynikající, pokud můžu soudit podle plesu, kde jsme je viděli... Myslím si, že pokud chcete trsat, tak rozdíl mezi živou skupinou ( nebo aspoň ten DJ, když už... ) je proti noťasu fakt nesrovnatelnej...
Odpovědět
Profilova fotka
@bracha Moc děkuji za rozumný komentář, jsem ráda, že si i toto lidé uvědomují.
Odpovědět
My budeme pouštět hudbu přes notebook, připravíme playlisty, které pustíme a pak už na to nikdo sahat nebude (aspoň doufám). První tanec a pozvání na parket nejspíš uvedou svědkyně. :-) Jinak jsem byla na svatbách, kde byla kapela a kde byl DJ a musím říct, že lepší byl DJ. Kapela hrála sice pěkně, ale nezvládla ozvučení, takže jsme se vzájemně neslyšeli, když jsme si s ostatními povídali. DJ nebyl špatný.
Odpovědět
Profilova fotka
@bracha nemůžu uvěřit, že jsem ten příspěvek nepsal já. Maximální souhlas! :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hudbaostrava Naprosto souhlasím. :)
Odpovědět
Není nad dobrou kapelu. Většinou stojí stejně jako DJ a muziku, kterou lidi chtějí pustí o pauze.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?