Živá hudba na svatbu, ano či ne?

Živá hudba na svatbu,ano či ne,poraďte?
Odpovědět
1
2
Záleží o jak velkou svatbu se jedná (počet lidí)
Odpovědět
Do 30 lidí je oběd :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
N obřad vřele doporučuji živou hudbu, poté je klidně vhodná reprodukovaná hudba, v případě, že je dobře ozvučená místnost, člověk si připraví CD s mixy hudby a pak je celou noc co pouštět :-)
Odpovědět
Živou hudbu rozhodně doporučuju, my měli dvě kapely (jednu odpoledne spíše k poslechu) a druhou večer (tančilo se na ní velmi). Mezitím reprodukovanou - a jakou atmosféru dokáže dobrá živá hudba vytvořit, to je myslím nedostižné.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně živou! Ať je tam živo! Nám kapela vytvořila skvělou zábavu, kterou by CD nezvládlo... Je to sice dražší varianta, ale vyplatí se, protože vytvoří celkový dojem ze svatby, který hostům zůstane v pamněti.
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem pro živou, měli jsme 33 lidí a myslím, že na cd by tancoval málokdo, s živým duem skoro všichni
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně živou hudbu! My měli na obřadě jako doprovod harfu a všichni to chválili, že to bylo neuvěřitelně krásné a ještě něco takového neviděli. Na hostinu ( 30lidí) jsme měli kapelu ( duo), hráli všechno možné v různých stylech, rychlé a pomalé a lidi se myslím dobře bavili, jen bylo moc velké vedro, jinak by lidi určitě tancovali víc
Odpovědět
Profilova fotka
Za nas zivou hudbu rozhodne ne. Nedokaze tak reagovat na situace,musi mit pauzy a hlavne nemuze extra hrat na prani,jelikoz neznam kapelu co by umela zazpivat vsechny me oblibene hity..a navic mnohdy zpev a interpretace je takova dost parodie na original:-) My meli Dj a rozhodne bychom nemenili,byl naprosto famozni,vedl zabavu,moderoval a podobne:-) druhy den pri uklizeni salu ve vedlejsi hospode byla svatba a najednou jim po obede zacala hrat kapela..klasicky umcaca umcaca,desny..nedokazu si predstavit,ze se tam mladi lide bavili..
Odpovědět
Po spoustě svateb, které jsem za poslední tři roky absolvoval bych řekl, že je víceméně jedno, jestli DJ nebo živá hudba - hodně záleží na hostech, jak jsou ochotni se bavit. Co je důležité, aby šlo o opravdové profesionály - měl jsem zkušenost s velmi dobrým i velmi špatným DJ, velmi dobrou i velmi špatnou kapelou. Nejhorší varianta je asi špatný DJ, neboli pouštěč. :) Na mé svatbě hrál DJ, rozhodně bych neměnil - skvěle moderoval, reagoval na situaci, sestavil perfektní výběr. Jak již někdo zmínil, u kapel je problém pauza - ty jsou s přibývajícím večerem častější a častější. Často bývá dost zajímavá i kvalita vystoupení. Tak jako tak, rozhodně vybírejte obezřetně. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
My teda měli živou hudbu jak na obřadě, tak na hostině a za obojí prohlašuji - rozhodně ANO! Na obřadě mi zpíval skorobratranec superdojemný opera songy a na hostině jsme měli úžasnou kapelu, která sice nehrála "všchny moje oblíbené hity", ale zato to, co hráli, hráli úžasně, nebyla to žádná parodie, zpívaná angličtina jako od rodilce (ne jako od retardovaného prvňáčka), po domluvě se naučili písničku na náš první tanec (a že nebyla jednoduchá). Pauzy byly asi dvě, nikomu to nevadilo, někdo šel na drink, někdo jen chvíli poseděl a zarelaxoval a za chvíli hráli znova. Doporučení v mojem "Doporučuji dodavatele".
Odpovědět
za mě rozhodně živá hudba, svatba není diskotéka, ale společenská akce, kam patří pouze živá hudba. A to, že nezahraje všechny oblíbené písně je přeci jedno, ne? Si je můžu pustit doma na MPtrojce, ale co host, to jiná oblíbená muzika, tak ikdyby byl DJ a měl milion cédéček, tak nezahraje všechno. Kapely hrajou většinou písně, který jsou profláklý a dobře se u nich trsá a blbne, od toho ta svatba je, aby byla nezapomentelná a ve výsledku je úplně jedno, co hraje, důležité je si to užít a né sledovat, jestli kapela zahraje všechny mé oblíbené písně, které se naopak nemusí potažmo stejnak líbit ostatním hostům. A co se týká pauz, tak přeci i kapela může pustit reprodukovanou hudbu, když se jdou občerstvit a odpočinout. Ale samozřejmé je dost zásadní vybrat dobrou kapelu, kterých není mnoho.....nekupovat zajíce v pytli, ale jít si kapelu před objednáním poslechnou na akci....
Odpovědět
Já to vidím tak, že na obřad rozhodně živá hudba, k jídlu ideálně žádná, když už nutně tak nějaký smooth-jazz reprodukovaně, pokud už chce být člověk extra náročný tak třeba smyčcové kvarteto případně nějakou Manouche kapelu. Na taneční zábavu řekněme od 30 lidí výše živou kapelu (živá ale znamená opravdu ŽIVÁ, tj. žádné samohrajky), pro menší společnost, případně pokud nemám dost peněz na živou kapelu, kvalitní DJ (tj. nikoli pouštěč nebo nedej bože dokonce tzv. "DJ Winamp")
Odpovědět
Článek se načítá
@maty2006 "Kapely hrajou většinou písně, který jsou profláklý " - ano a to je podle mě jedna z hlavních záporných stránek "živých" kapel. Hrajou raději písně profláklé než aby zahráli třeba něco dobrého, co ale třeba lidi tolik neznají.
Odpovědět
@kmc ale na svatbu jsou prostě lepší ty profláklé kousky, lidé se u nich dokáží víc bavit---byla jsem na svatbě, kde hrála kapela svoje písničky, hrála pěkně, ale nikdo se u nich neodvázal..
Odpovědět
živou hudbu rozhodně doporučuji...přijde mi, že to spíše zvedne lidi ze židlí...a taky dobrá kapela vidí, co lidi baví a v tomto stylu se pak snaží hrát...
Odpovědět
Profilova fotka
@kachnifarma to dela dobry Dj taky...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maty2006 Proč by měla patřit na svatbu jen živá hudba? Samozřejmě pokud někdo plánuje kostýmní, dobovou, svatbu, např. styl 30. léta, tak si asi nepozve DJe hrajícího house.)) Ale u současných svateb, proč ne? Taky je rozdíl mezi DJi, jako jsou špatné i dobré kapely. Já i manžel si chodíme zatancovat na DJe (a ani ne na diskotéky), logicky jsme je měli i na svatbě a takových lidí je dneska poměrně dost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zalezi i na tom, jaci budou na svatbe lide. Osobne budeme volit Dj, protoze je to "univerzalnejsi". Bratranec mel na svatbe kapelu a i kdyz to bylo fajn, celkem jsme se tam nudili. Dj muze pustit jak "klasiku", tak i veci, aby se lidi vyblbli. Uz ted vim, ze rodina, ktera by spis chtela tu klasiku, odjede domu nejpozdeji ve 22 a pak mi tam zbydou kamaradi, kteri si rozhodne radsi zapari na svoje oblibene hity. Takze mit kapelu, tak se nam zbytek lidi nudi. Mam podobnou zkusenost i z tancovacek - vzdycky vetsi ohlas byl na reprodukovanou hudbu. Treba na obrad je ziva hudba rozhodne hezci, nez reprodukovana, ale bohuzel je to pomerne drahe. At si kazdy zvoli to, co vyhovuje jemu - podle toho, jake ma hosty a jak si on svatbu predstavuje. Na toto neni univerzalni odpoved, jelikoz kapela ma sve vyhody, stejne tak DJ. Za sebe hlasuji pro DJ, protoze na svatbach, kde byl DJ se obecne lide bavili mnohem vice.
Odpovědět
Ja si svatbu bez zive kapely neumim predstavit. Podle me je to o atmosfere, samozrejme miste, poctu a typu lidi, ale prevazne myslim, ze to doda celemu dni urcity punc. My budeme mit zivou kapelu a chteli bychom i reprodukovanou, jestli to vyjde. Zalezi i na kapele-musi se vybrat dobre-typ hudby, delky prestavek a jejich podminky. Nase kapela nema problem hrat treba do 2h rano s 15min. pauzami, coz je, myslim, naprosto idealni. Ja jsem pro oboji-ziva i reprodukovana :)
Odpovědět
Rozhodně živou hudbu!!! Naši hosté se při ní skvěle bavili, řekla bych, že to lidi tak nějak víc zvedne ze židlí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Podle mě vždycky záleží co mají ženich s nevěstou radši. To, že DJ je univerzálnější a zahraje v podstatě všechno je fakt. Kapela s největší pravděpodobností nebude mít repertoár na každý žánr, ale zase jsou svatby kam se ta kapela hodí víc. Podle mě je u kapely největší problém to, že existuje jen tenká hranice mezi trapností a dobrou hudbou. Slyšela jsem hodně kapel, kde ty jejich předělávky známých hitů byly jak ze zlého snu, ale taky kapely, které měly cit pro to co hrály a když se nenutily do písniček, co jim tak úplně nesednou bylo to super. Takže za mě jak v jakém případě, ale když kapelu, tak dobře vybrat tu doopravdy dobrou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít DJ Georgano, zvolili jsme DJ protože naší svatbu i celou odmoderuje. Jsou na něho velice kladné reference. Po našem osobním setkání, si myslíme, že to bude sranda a pecka:) Má již několikaleté zkušenosti. Zároveň je to moderátor. :-)
Odpovědět
opravdu hodně záleží na tom jaké hudbě dáváte přednost vy a hosté... bez toho to prostě těžko vybírat.. Pokud taneční hudba a "moderní", pak je dobrým výběrem DJ, pokud máte rádi českou hudbu a taneční ne, tak kapela :-) U nás kdybychom měli DJ a ten pustil nějáké taneční "pecky", tak se půlka lidí zhrozí co je za smažárny a druhá odejde.. Opravdu prostě hodně záleží na tom jaké hudbě dáváte přednost
Odpovědět
Já jsem jednoznačně pro hudbu živou. :-) Třeba se některé z Vás bude hodit odkaz na naše stránky 8-) Pohodový den Gibon Music Band
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahojte, dobrý den. Kdo jste z Brna a okolí až po Svitavy, zkuste DUO EM hits. Také si myslím že pokud hudbu na svatbu, tak jedině živou. Vyjímka by snad byla, kdyby tam nebyli žádní starší lidé, tak potom by asi diskotéka připadala v úvahu. Pokud ale je rodinná společnost věkově pestrá, je živá hudba více než vhodná a uctivá k tak významné události.
Odpovědět
Profilova fotka
ano ano - my ji meli a bylo to super ! ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?