Vlastní hudba

Ahojky nevěsty a vdané paní:-) Chtěla bych se zeptat, jak jste řešily hudbu, kde jste měly vlastní playlist (bez kapely a bez DJ). Ten můj chlap tam chce mít písničky podle nás a nechce ani DJ ani kapelu. Prý si to pustíme přes PC či co... Řešily jste to také takhle na svatbě? Nebo budete řešit? Jde mi o to, že si nedovedu představit, jak tu restauraci pořádně ozvučit :-)
Odpovědět
Podle toho, jak velký prostor to bude... byla jsem na svatbě, kde šla hudba přes notebook a jedno kombo - zesilovač. Bylo to venku na zahradě a úplně to stačilo...
Odpovědět
@1lenuska1 Je to relativně menší prostor, tak děkuji :-) Asi to taky tak vymyslíme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nicky215 My to takto plánujeme, ale jsme domluvení v restauraci, že doneseme jen notas a připojíme to k jejich ozvučení..takže doufám, že to bude v pohodě..jsou na to prý připraveni..ale určitě si to ještě předem vyzkoušíme..
Odpovědět
Původně jsme nad tím uvažovali, ale upustili jsme od toho. Co se týče ozvučení, nebyl problém, restaurace byla vybavená, takže by stačilo připojit NTB a bylo by... Ale ta obsluha by nebyla a to by byl problém. Jako amatéři nejsme schopní mít dostatečný záběr skladeb, abychom vybrali všechno pro všechny, abychom vybírali dle nálady, aby mohly být písničky na přání a podobně. Ono udělat playlist na určitou dobu není problém, ale nebude to odpovídat náladě, jestli se tančí nebo povídá, jestli je nálada na ploužák, polku nebo techno. Otázka je, proč DJ nebo kapelu nechcete? My si našli DJ, kterému jsme dali seznam oblíbených skladeb a interpretů, naopak i seznam toho, co nemá hrát, co se nám nelíbí a co pustit maximálně na přání. Když si DJ zaplatíte, tak vám zahraje podle vašeho přání.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak je to taky způsob, jak to vyřešit, ale osobně to moc nedoporučuji ... a to teď nemyslím aby jste si obejdnali zrovna moje služby... Podobných svateb jsem v naší rodině zažil jako host několik a vždy to bylo spíš tak, že se několik lidí "přetahovalo" o to, co se bude hrát, jak nahlas atd... výsledek.. nikdo netancoval, často nebylo slyšet vlastního slova, takže spousta hostů posedávalo venku atd... Takže za mě jednoznačně doporučuji si vzít DJe, případně někoho i známého, ale ať má na starosti muziku jeden člověk, který má alespoň nějaké zkušenosti. Když bude mít aspoň trochu lepší techniku a možnost mikrofonu, tím lépe...... Hezký večer...
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně moje řeč co tady píše kolega výše. Důvodů může být několik proč zvolit hudbu takzvaně svépomocí.Kapela ale i DJ potřebují prostor v místě oslavy pro svou aparaturu a ten né vždy je idální a proto se volí jen pouštění vlastní hudby někde z rohu přes notebook v lepším případě přes hifivěž.Po tom dochází k tomu o čem tady kolega píše.Můžou to být i důvody finanční.Na druhou stranu svatba je jen jednou za život (u někoho i vícekrát :-) ) a není zrovna nutné příliš šetřit na kvalitní zábavě. Proto i já doporučuji raději tuto stránku svěřit někomu kdo má zkušenosti. Přeji krásný den a mějte úspěšný Niový rok.
Odpovědět
Profilova fotka
Ted musim jit s profesionalama. My dali DJovi nad vyber na CD, co jsme chteli hrat k uvodu a na zacatku rautu. Nikdo netancoval. Tak jsme dali pokyn DJovi hrat, co on uzna za vhodne a jako mavnutim kouzelneho proutku byli najednou vsichni na patkete a tancovalo se jako o zivot. DJ je opravdu clovek na svem miste, nevynechavala bych ho. Naopak jsem zazila neolik svateb, kde si svatebcani pousteli hudbu sami a jak rikaji nade mnou - byl to boj o pisnicky. Porad nekdo posouval pisne sem tam, nekdy i prerusovali....styl stridal styl. Proste zmatek a neuzil si nikdo.
Odpovědět
Ahoj, my jsme neměli ani kapelu ani Dj, měli jsme vlastní hudbu a jsme za to rádi, protože nejsme moc taneční rodina a vlastně kromě novomanželského tance a dětí, se netancovalo vůbec. Lidi si spíš chtěli povídat. Navíc byli všichni dost unavení, včetně mě, protože jsem měla chřipku. Pro nás by to byly vyhozené peníze. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@roseofnight ...to slýchám často "nejsme taneční rodina,nikdo moc tancovat nebude" a pak je parket celou noc plný .... Možná kdyby jste měli kapelu nebo dje, tak všichni tančili :-) ...ale každopádně určitě jste si to i tak užili.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Já si naopak myslím, že pokud tančení neplánujete a nikdo netančíte rádi, tak si opravdu s notebookem, nebo combem a flashkou vystačíte. My muzikanti a valná většina DJs jsme na plný parket zvyklí a netančící společnost bereme spíše jako výjimku a to dost nepříjemnou, pak si říkáme co bychom zahráli, abychom Vás roztančili a Vy o to třeba nestojíte :-( Když si chcete jen povídat, opravdu reprodukovaná hudba bez moderování stačí, hlavně, aby byla svatba, klidně tišší, ale podle Vašich představ. Brát si muzikanty, nebo Dj jen proto, aby Vás někdo nepomluvil se mi zdá zbytečné.. Naopak velmi nešťastné se mi zdá ono nyní populární : Napojíme notebook na bedny a každý si pustí co má rád... Ano, opravdu každý si pustí všechno a vypne, nebo přeruší písničky těm ostatním, co přišli dřív, takže zavládne anarchie a nebaví se nikdo, všichni se jen hádají co bude nakonec hrát.. To jsou pak oparvdu zkažené svatby... :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?