Svatební hudba na obřad - kolik skladeb třeba?

Profilova fotka
Potřebuji poradit. Kolik hudby mám vlastně připravit na svatební obřad? Jak dlouhou jste měli skladbu na nástup? Je pak potřeba nějaká další hudba kromě nástupu? Na přípitek s oddávajícím? Vůbec nevím, jak to vymyslet a hlavně CO všechno mám vymyslet. Budeme mít reprodukovanou hudbu, ne živou. Podělte se prosím o zkušenost!
Odpovědět
@barbora2019 Já jsem to řešila zrovna minulý týden. Nám bylo řečeno, že máme mít hudbu cca na půl hodiny. První písnička na nástup, druhá a třetí (beze slov) na řeč oddávajícího, čtvrtá na prstýnky a podpisy a pak zbytek na gratulace, focení, atd. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora2019 A kdo Ti ji bude zajišťovat? Nám to všechno obstaral DJ. Já naposílala podle seznamu a podle rozvrhu obřadu, co jsem dostala od dodávajícího, písničky a DJ už to sám připravil a dopadlo to opravdu moc dobře. Šlo o písničky před obřadem, pak nástup manžela a mě, kratší hudba mezi úvodním slovem dodávajícího a samotným obřadem, a pak klasika prstýnky, pusa, gratulace a odchod.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít DJ jen na místě hostiny, hudbu na místě obřadu zařizuje pronajímatel místa. Ti mi jen napsali, ať pošlu hudbu. čekám, zda zítra napíšou, kolik toho má být. My budeme mít obřad skoro hodinový, kvůli dvojjazyčnosti, a během obřadu hudba hrát asi nebude, jde mi vlastně jen o nástup... a pak asi teda na přípitek? odchod taky netušim, jak bude, protože vlastně netušim, odkud kam půjdeme, úplně si to na tom místě neumím představit :D A hlavně nevím, jak dlouhé by ty skladby měly být. Mám jednu vymyšlenou na nástup, ale vlastně nevím, zda je dost dlouhá :D
Odpovědět
Profilova fotka
Také si s tímto lámu hlavu, živou hudbu mít nebudeme a vůbec nevím, jak dlouhé mám najít písničky, aby to všechno vycházelo. Bohužel jsem k tomu všemu ještě strašně ,,náročná" co se hudby týče, líbí se mi jen máloco, takže to vidím maximálně na hudbu k příchodu ženicha, mě a pak odchod (špalír).
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora2019 Tak to máte dost složitější.. To by se dalo nejlépe vyřešit asi jen tím, že si to projdete, změříte zhruba potřebný čas a podle toho vybrat konkrétní skladbu a její pasáž. Jinak se to asi bude dost špatně odhadovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, koukněte na naše webovky :) Jak dlouho má skladba znít většinou takto odhadnout nejde. Spíš bych volila variantu, že někoho k PC postavím, ať vždycky písničku až bude čas ztlumí.
Odpovědět
Profilova fotka
Každý to může mít jak chce :) ...ale obecně mi zatím nejvíc sedělo: cca 30min pomalých skladeb na usazení hostí (třeba Adele...) pak jednu na příchod ženicha jednu na nevěstu ....obvykle z nich zazní tak 30sekund ...je dobré to hrát až od refrénu...aby na začátku bylo hned poznat skladbu ...pak může být kousek skladby na prstýnky a polibky a pak podle počtu lidí na gratulace ...obvykle třeba 5 skladeb...
Odpovědět
@barbora2019 my máme 4 písničky a poradila nám to sama matrikářka, ta nejlíp ví jak to trvá. Máme na příchod jednu, s tím, že začne hrát až jak budou všichni hosté usazení v místnosti a půjde jako první ženich druhá na prstýnky a poté podpisy, třetí a čtvrtá na gratulace kdyby se to protáhlo a na náš odchod :-) Jinak písničky jsou dlouhé běžně ty 3-3,5 minuty :-) Vesměs jsme vybírali naše oblíbené romantické songy ale v instrumentální formě, na youtube najdete snad každý song takto
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, nám paní farářka říkala, jak bude probíhat obřad a kde je možné, aby hrála hudba - tedy příchod jednoho a druhého, potom může něco hrát, když budeme říkat sliby, pak může něco znít u prstýnků, u polibku... jenže je to vlastně rozsekané, a já, jakožto člověk, který co si neudělá, to nevěří, že bude, nějak nejsem schopná důvěřovat tomu, že cizí člověk bude hudbu pouštět tak, jak má a kdy má. Takže si říkám, že asi prostě nástup, možná tedy dvě, jednu na nástup ženicha a svědků, pak tedy "tu mojí" a pak... na odchod? nebo že bych našla něco dlouhého, nějakou klavírní klasiku, delší, která by se pustila ve chvíli, kdy bychom si dávali pusu a pak by pokračovala přes přípitek? Gratulace nejspíš mít nebudeme. Ach jo, v těhle chvílích cítím, že mi chybí koordinátorka nebo někdo, kdo by to vyřešil za mě :D
Odpovědět
Profilova fotka
My měli 5 písniček
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora2019 Hudba se odvíjí od toho, kde máte svatbu a kdo ji povede. Moje doporučení vezmu postupně. V Kutné Hoře ve Vlašském dvoře nebo v Průhonicích (a určitě i jinde) "švihají jednu svatbu za druhou" po půl hodině. Takže určitě nejde použít první radu @djmech. 30 minut na usazení hostů na těchto místech rozhodně mít nebudete. Naopak naprosto souhlasím, že pokud zvolíte na příchod ženicha a nevěsty pro každého jinou píseň, odezní z každé tak půl minuty. A s tím je potřeba počítat. Na některých místech není vhodné používat pod proslov hudbu kvůli akustice. Někde si to výslovně oddávající nepřeje, protože ho to ruší. Nejlepší je zeptat se přímo na matrice nebo církevního oddávajícího. Někde si musíte hudbu hrát sami, někde vám ji budou hrát lidé z úřadu nebo z Vámi pronajatého místa. Pak je dobré vzít v úvahu, že matrikářka není DJ a těžko bude zároveň koordinovat chod obřadu a ještě správně usekávat písničky, když jich máte 10 - na každou část obřadu jinou.
Odpovědět
Profilova fotka
@l_a_u dekuji za potvrzeni mnoha mych pocitu. Budeme mit polocirkevni obrad venku v zahradach. Bude tam clovek, ktery ma na starosti pronajaty prostor a hudbu. Nicmene ho přesně nechci zahltit tim,.aby daval pozor na dvacet skladeb. Takze uvazuji o nejake hezke skladbe, ktera by byla dost dloha na nastup zenicha a nasledne nevesty - docela me zaujal Pachelbel, ze ma pomaly rozjezd a pak na to nejlepsi bych nastoupila ja. A pak neco v zaveru, polibek a pripitek. Sice pani fararka rikala, ze muze hrat hudba i u slibu, ale proste prijde mi chaoticke pro toho ciz8ho cloveka hlidat, kdy muze hrat a kdy to ma vypnout. Obrad jako takovy bych nechala proste bez hudby.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?