Svatba bez DJ a živé hudby - no a??? :)

Profilova fotka
Ahoj holky, když tu čtu ty příspěvky, mám dojem, že jsem jediná, kdo nebude mít na svatební hostině živou hdubu...Nebo ne? :) Vyveďte mě z omylu, prosím :-D. Budeme mít malou svatbu, cca 28 hostů (včeteně dětí). Budeme mít obřad až odpoledne, tudíž hostina bude pouze raut. Chtěla jsem si namixovat vlastní hudbu :-) - v penzionu, kde budeme, mají repráky, které jdou připojit na PC. Mám v záloze přes 1000 písniček z různých žánrů, a tak jsem myslela, že bych si vytvořila různé playlisty a prostě by nám to hrálo odtud. Co myslíte???
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarádka to měla taky tak, namixovala si hudbu a pouštěli z PC, všichni jsme se moc dobře bavili. Když se sejde dobrá parta lidí, tak je jedno odkud hudba hraje. My budeme mít DJ, je to můj švagr, tak mám jistotu, že se nám o zábavu postará :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem to měla přesně takhle. Prostě jsem si připravila playlist. Navíc v restauraci, kde jsme byli bylo tak málo místa, že by se tam ani DJ ani kapela prostě nevešli.
Odpovědět
Profilova fotka
@alenkara Neberte to jako rozmlouvání Vašeho nápadu, spíš jen jako pohled někoho z oboru. Víte, i když to tak někdo měl, nebo zažil, i když se to někde údajně povedlo, není to dle mne moc šťastné řešení a vytvořit tak playlisty, které by zaručily dobrou náladu hostů či chuť tančit, to si netroufám ani já a že se hudbou zabývám dost. Na svatbě se sejdou lidé všech možných zaměření, nálad, věkově rozdílní, některé uvidíte možná prvně v životě a playlisty si budete vytvářet dle svého vkusu. Trefit se i těm ostatním do vkusu, udělat to nějak tak, aby se v tom taky našli, to je sakra úkol. Mám k dispozici 20-30000 písní a netroufám si nikomu nějaký univerzál sestavit. Máme jen sestavy k poslechu na přestávky, tak nějak co asi znají všichni.. Na spoustě svateb se o něco podobného pokusili, třeba na střídání s námi, že se půl hodiny bude hrát jejich mix. Obvykle to dopadlo tak, že na 1 taneční píseň se sešlo na parketu třeba víc lidí, další byla nešťastně v jiném rytmu, co nesedlo ostatním a postupně se to rozpadlo, až zůstal třeba jen pár.. Neexistuje totiž návod na to, jak sestavit playlist, který zaručí pařbu pro svatební osazenstvo. I když ho vytvoříte a jednou se to někde podaří, na další akci už to může být přesně naopak. Sejdou se jiní lidé a v jiné náladě. Něco jiné je udělat si sestavy pro partu spolužáků, kolegů....ale svatba je sestavena jinak. Na jedné svatbě nám hosté tancují na současné hity, na jiné si jdou při nich sednout. Na jedné svatbě se roztancují na pomalé písně, na druhé chtějí rychlé. Na jiné chtějí taneční, na jiné country, jinde je vytáhnou lidovky. Dle toho je potřeba okamžitě reagovat a odhadovat od začátku hosty, co je bude bavit. Ale jak chcete tohle zajistit u předem nachystaných sestav písní? My se s tím setkáváme a řešíme pořád, nelze hrát každou svatbu stejně. Nelze mít taneční série a hrát je pořád stejně dokola. I když budou teoreticky svatby probíhat na stejném místě, ve stejný čas, za stejného počasí, stejná kapela, vždy se sejde jiná sestava hostů, musí se hledat, co na ně zapůsobí a tím je pak dostat do nálady a každá svatba bude ve finále úplně jiná s jinými písněmi. A to pomíjím i semtam nějakou potřebnou organizaci, pokud se bude dít i něco jiného. Jako jo, jde to, ztišit rozjetou společnost, hlasem, ale mikrofonem je to přecejen tak nějak rychlejší? Co třeba jen momentální podkres? A pak zas zesílit? Ono všechno vlastně nějak jde udělat, ale jen připojit noťas, tím to rozhodně nekončí. A technicky, jak je silný ten aparát, co tam mají? Není to jen ozvučení pro potřeby pouštění tiché hudby jako kulisy v restauraci? Málokde totiž mají i výkonný aparát použitelný pro zábavu. No, pokud se do toho pustíte, držím palce. Já to opravdu nerozmlouvám, ale jen poukazuji i na to ostatní okolo, když už se ptáte. Dual Music
Odpovědět
Mě se to zdá jako fajn nápad. Zapojila bych do toho svatební hosty, ať každý pošle pár svých oblíbených písní. Měla to takhle kolegyně z práce a bylo to za 1. velmi pozorné 2. milé 3. bylo napínavé čekat kdy příjde zrovna ta vaše.
Odpovědět
Profilova fotka
@alenkara ja teda jestli muzu pridat svuj nazor tak nedoporucuju: zazila jsem to na dvou svatbach a zvlast na te jedne to dopadlo hrozne: bud nehralo nic nebo hrali absolutne netanecni kousky (hlavne v pokrocilých hodinách spojených s vyssi hladinou alkoholu), casto se u toho motalo moc lidi, pisnicky se preskakakovaly v pulce....fakt spatny.....na te druhe to bylo lepsi ze ze zacatku meli cimbalovku (ale to bylo k poslechu, nikdo netancil - ja osobne na lidovky neumim tancovat) a pak jel taky notas a youtube - tancili jsme tak 10min? a zase se preskakovalo, vypinalo, netanecni veci...:-/ jako mozna tohle bude fungovat v okamziku, kdy se tomu jeden clovek bude venovat.....takovej "skoro DJ"...ale jinak bych do toho teda nesla...
Odpovědět
Profilova fotka
@andynova75 Ano, přesně tak to chci udělat O:-). Na hostině navíc bude jen okruh té nejbližší rodiny, se kterou pořádáme pravidelně rodinné oslavy a akce, takže už vím, jaký má kdo vkus. A máte pravdu - když navíc každému řeknu, ať mi napíše třeba 5 svých srdcovek :-), určitě ho to potěší 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@laka_lacenda Takhle já to ale nechci. Na youtube spoléhat nebudu, co kdyby vypadl internet :-D. Ale vzhledem k tomu, že to bude vážně malá svatba + tam bude jen nejblžší rodina, mi to připadá přirozenější než DJ nebo kapela. Navíc pořádáme pravidelné rodinné oslavy a sešlosti, kde se vždy tančí a řádí až do ranních hodin, takže plno písniček mám už v PC uložených, další naukládám podle vkusu hostů - lidovky, taneční, české, slovenské, zahraniční, retro, moderní, dětské.... :) Takový mišmaš. Ale moc děkuju za názory, jsem za ně ráda, je to dobrá inspirace!
Odpovědět
Profilova fotka
Nas bude 26..a bude taky hudba reprodukovana..uz kvuli financim..
Odpovědět
Profilova fotka
@alenkara na te jedne svatbe nas taky bylo "par" (20-25) :-) rikam mohla by to fungovat v okmaziku, kdy by byl nekdo poveren a ochoten se tomu venovat :-) a poustel by z toho portfolia playlistu co si zrovna hoste prejou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulinka89 To také, ano... Když máme malou svatbu, máme i nižší rozpočet. A přijde mi zbytečné dávat tolik peněz za hudbu. To je raději strčím do svatební cesty :-D
Odpovědět
nemeli jsme ani kapelu ani Dj,bylo nas dohromady 38lidi.Meli jsme dva notebooky a aparaturu a vystacili jsme si s tim az do rana ranicka pekne venku :) meli jsme k tomu i mikrofon,tak pri soutezich a ruznych akci bylo kazdeho slyset.Na penzionku byl i net,takze pres wifi se pousteli pisnicky i z you tube.
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem DJ a podruhé bych do toho asi nešla, neměla jsem pocit, že by do zábavy vnesl něco navíc, takže mi to přijde jako fajn nápad, můžeš si udělat playlist na ta sóla a pak už nějaký kde mohou hrát i na přeskáčku, jen chce nějak právě ošetřit, aby se do toho lidi necpali, možná dát počítač někam, kde nebude všem snadno přístupný ;)
Odpovědět
Článek se načítá
Zažila jsem 3 svatby bez DJ či kapely a jednu s DJ. To mi bylo 15 takže jsem to moc nevnímala ale všem se to moc líbilo a tancovalo se jak o život, ano i s klasikami jako kuře a mašinka(což u nás vážně nehrozí) a co se týče těch tří svateb, tak jedna byl hrozná jen se postávalo a nic moc. Ta druhá byla super, protože ženich byl z "oboru" tedy zvučení, bedýnky...takže to bylo fajn. A třetí byla malá svatba o 15 lidech, technika opět od "profi" a náalada byla hodně živená alkoholem, tak bylo v podstatě úplně jedno co hraje...závěrem je to o lidech když je znáš tak je to ok. Já bych si to netroufla.
Odpovědět
Pokud máte hudební vkus a jste ochotní výběru písní věnovat čas, tak jděte do toho. Byla jsem letos na jedné "notebookové" svatbě, kde se upřímně řečeno pouštěla daleko lepší hudba, než jakou hrál náš DJ. Ale musí to být opravdu připravené playlisty (ne že si bude někdo vybírat jednu písničku a pak zas jinou) a stát u toho jeden člověk, který je bude pouštět. A mít vyřešenou aparaturu, samozřejmě...
Odpovědět
Profilova fotka
Jděte do toho, ale s pravidly: 1. Zjistěte si z obou stran co kdo má rád. 2. Rozhodněte se, zda budou mít hosté možnost si sami volit hudbu či ne. 3. Pokud ne, playlist připravte tak ať v odpoledních hodinách hrají klidnější písně a večer ty tanečnější. 4. Pokud ano, napište k zařízení, ze kterého se bude hrát nějaká pravidla (např. nepřepínat v průběhu písně, nepředbíhat ty co vybírali před Vámi,atd.) 5. Určete si někoho "zodpovědného" kdo na vše alespoň trochu dohlédne) 6. Pokud máte možnost, napojte také mikrofon kvůli lepší organizaci atd. 7. Dejte nám tady vědět, jak vše dopadlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alenkara To je jasny...ehm nase svatebni cesta?pristi rok leda na chatu k bazenu :D
Odpovědět
Já myslím, že je to vaše věc. :-) Mně by se to před svatbou ani během svatby nechtělo řešit, ale pokud vám to nevadí nebo naopak to tak chcete, tak je to v pořádku a udělejte si to po svém. ;-) Akorát je to potřeba si opravdu dobře promyslet a naplánovat, aby během svatby nevznikl chaos, aby to bylo dobře slyšet apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@alenkara Jestli chcete na Vaší svatbě i tancovat, doporučil bych Vám raději živou hudbu, případně nějakého šikovného DJ, který vyjde levněji (za předpokladu, že také moderuje) Nejde totiž jen o hudbu jako takovou, ale o to že kapela umí vytvořit zábavu. Lidi nebudou jen sami od sebe tancovat. Někdo je na ten parket musí zvát, musí s nima komunikovat a musí také vědět jak volit hudbu aby se nestalo, že jednou skladbou zaplní parket a druhou skladbou ho zase spolehlivě vylidní. Tohle se velmi často stává především u DJ c v tom nemají praxi. Prostě to není jen o reprákách a notebooku ;-)
Odpovědět
Nás bylo 22 a stačilo to takhle :-) Tančili všeho všudy 3 páry, kteří si výběr chválili, zbytek byl rád, že je venku připravená zábava a nemusí tančit :-D Pokud si dáš záležet s playlistem, tak není problém.. Nikdo se nad tím ani nepozastavoval, že nemáme kapelu.. mít ji by byla velká zbytečnost, protože v sále skoro nikdo nebyl a všichni blbli venku.
Odpovědět
Profilova fotka
@kv_production Moc děkuju za užitečné tipy! Bezva ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulinka89 :-D Taky to tak vidím... Líbánky á la Léto s kovbojem nebo Svatební cesta do Jiljí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@michelle_01 S prominutím, fakt zajímavá tvrzení - z 22 tančily 3páry, zbytek byl rád, že nemusí tančit a kapela by byla zbytečnost. Co když je to obráceně? Nebylo to právě tím, že byl sestaven playlist, na kterém si dal sice někdo záležet, ale který oslovil jen 3páry? Jste si jistá, kdyby byla kapela, že by se taky netančilo? Nedávno jsme hráli i malou svatbu pro 20lidí, tančili všichni a zbytečnost to nebyla! Muselo se hrát déle, než původně chtěli. A teď teda, čím to vlastně je, nebo čím to bylo?
Odpovědět
Profilova fotka
@dualmusic Já si to nemyslím... Například u nás v rodině tančí z 90 % jenom ženy. A můžete chlapům zahrát Jarošovský pivovar nebo vystřihnout party hity, můžou v sobě mít jedno pivo nebo deset a prostě nepůjdou. Budou sedět, usmívat se a natáčet svoje bláznivé manželky a přítelkyně. Myslím si, že pokud je hostina velká a sejdou se na ní lidé, kteří se málo znají (široká rodina, hodně přátel atd.), pak je na místě se bát toho, že nebude zábava a že se lidem netrefíte do vkusu. Ale pokud je to komorní a lidé se dobře znají, myslím, že je úplně v pořádku, když tančí tři páry, někdo skotačí venku, jiný sedí a poslouchá, anebo hudba je jen kulisa k rozhovorům....
Odpovědět
Nás sice bude hodně, ale máme už dost napjatý rozpočet (a to vynecháváme všechny prkotiny), takže jsme hudbu škrtli. Nám to nevadí - netancujeme. Uděláme playlist (i když to bude strašně práce). Zakážeme sahat na PC a pouštět si kdo chce, co chce. Písničky budeme vybírat průřezově, aby tam bylo pro všechny na výběr. @alenkara PS: chci tvůj seznam písniček.
Odpovědět
Profilova fotka
@alenkara Však Vám to nerozmlouvám a jak si to uděláte, tak to bude. Zapojil jsem se do diskuze i kvůli ostatním názorům a poukázal na to, že sestavit si něco předem se zárukou úspěchu není žádná sranda. 99% svateb se lidé z poloviny neznají. A čistě pro Vás, podobné rodiny a jejich zvyky jsem už taky potkal a i tam se nakonec tančilo. Tohle se fakt učí roky, vlastně pořád, a je k tomu třeba být řádně vybaven repertoárem. Přeji, aby se Vám to vydařilo - všem ostatním, kdo se pro toto řešení rozhodnou, také!
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít nahrane na CD ;-)bylo v plánu celý den ,ale nakonec to bude do 17:00 pak bude živá hudba:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je neuvěřitelné na čím vším nevěsty šetří. Přitom hudba je na svatbě jedna z nejdůležitějších věcí, protože většinou právě na ní záleží jak moc se budou hosté bavit. Za ty roky co natáčím jsem se setkal cca jen 5x s tím, že měli sebou nějaký notebook a podobně. Upřímně to byla tragédie. Odtancovalo se jen svatební sólo a to bylo vše. Hosté jen seděli, protože nebyl nikdo kdo by je zval k tanci nebo alespoň přizpůsobil repertoár k tomu, aby se oni zvedli a šli tancovat. Nechtěl jsem se o tom v mém předešlém postu víc rozepisovat, ale @dualmusic to v podstatě vystihl naprosto přesně a napsal to za mě. Vybodněte se na různé kapesníčky na slzy štěstí a podobné "nezbytnosti" který druhý den stejně skončí v koši a raději investujte do hudby a jiných smysluplných věcí. Hosté to ocení mnohem víc vy pak zpětně také. ;-)
Odpovědět
@dualmusic Jsem si jistá, že by netančili. Nemají to rádi a nedostal by je na parket ani alkohol... Tančili 3 páry - jen ti, které tanec baví.. Hrálo se jim na přání, hudba, kterou mají rádi. Netančící byli rádi, že to nebyla klasická svatba a nebyli nucení tančit. Venku byla zábava a měli jsme problém je dostat vůbec dovnitř, aby si vzali něco z rautu. Každý ať se rozhodne jak chce. Jen říkám, že na naší svatbě opravdu nebyla kapela nutná, ale to je dáno složením hostů. To si každý pak musí rozmyslet.
Odpovědět
Profilova fotka
@michelle_01 Vždycky je to o složení hostů. Dále o tom co se hraje, ale taky kdy se to hraje. I ta sebetanečnější písnička zahraná či puštěná v nevhodnou dobu může vyznít pro prázdný parket. A právě o tom to je, proto se nedá hrát s kapelou z pevných seskládaných sérií, ani ze sestavených bloků písní z noťasu. Tak jako jo, jde to samozřejmě, ono to vždycky nějak proběhne. Zkrátka obdiv všem, kdo to tak chcete. Já si na sestavení playlistů netroufám a to je muzika od malička můj chleba dá se říct! Na závěr pro všechny - fakt držím palce, protože svatební oslava není PIN, máte jen jeden pokus!
Odpovědět
Profilova fotka
Nechci tady jen opakovat to, co již napsali kolegové z řad profíků. Je to přesně jak píše dualmusic a pan Májek.. Kdyby to bylo tak snadné, tak by si písničky seřadil, nahrál a pustil každý. I my, sejně jako ostatní kapely a DJs, kteří svoji práci bereme poctivě vždycky o přestávce píšeme další sérii, čistě podle situace, atmosféry a přání hostů. Tohle vám noťas neudělá, kdybyste se na hlavu stavěli :-) O moderování nemluvě.. Myslíte, že nebude moderování třeba ? No nevím, jak budou lidé vědět, že krájíte dort, nebo chcete aby kolem vás vytvořili kroužek.. na parket je také nikdo nevyzve.. Nahraný playlist z notebooku chápu pouze v případě, že se plánuje svatba bez zvyků a netaneční - prostě si chcete posedět s rodinou a kamarády a chcete tišší podkresovou hudbu. Bohužel jsem už na kolika svatbách zažila onen pověstný hlouček svatebčanů, kteří klikají na své oblíbené písničky, aby je pustili kamarádům, všechno hraje přibližně 30 sekund a o nějaké tancování, nedejbože zábavu už nikdo nedbá.. Jasně, nedejte se do ničeho nutit, ale brát zábavu a tanec na svatbě jako nutné a drahé zlo, se mi moc rozumné nezdá.. Jak totiž odlišíte svatbu od běžné pařby s kamarády? Jen těmi nádhernými šaty, ve kterých nakonec prosedíte večer ? ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?