Rodiče ženicha chtějí abychom měli na první novomanželský tanec dechovku

Profilova fotka
Ahoj holky, tak jsme včera byli u přítelových rodičů a když sem řekla že na první tanec chceme nějakou modernější písničku jako např. Hlavolam od Chinasky tak je málem omylo a teď si furt básnijou o tom že bysme měli mít klasickou dechovku, že se to tak dělá. Já toto tedy úplně odmítám dechovku úplně nesnáším! :-D Jako přijde mi blbý si na tom trvat když platí kapelu, ale to radši nechci žádnej první tanec než na dechovku. Bude mít vůbec některá z vás na první tanec v dnešní době dechovku a proč jste si jí vybrali, že se to tak prostě dělá? Ustoupili byste v tomto případě?
Odpovědět
O tom jsem tedy neslyšela :D nemysleli nějakou klasiku jako je pak valčík s rodičema apod? Já teda vybrala plouživou píseň od Gotta - Lásko má, ta se mi na to líbí nejvíc, ale i kdyby se mi líbil Marilyn Manson, tak je to fuk :) je blbé teda, že platí kapelu a teď mají asi pocit, že můžou zasahovat. My jsme řekli, že jestli nám chtějí přispět, ať nám to dají do daru potom, právě proto, aby nám do toho nikdo nekecal:) Tak zkus udělat kompromis, že si dechovku dáte na tanec s rodiči :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@rmarcelilinka U nás si můj táta myslel, že by měla být dechovka na celé svatbě, nejen na první tanec. Ale řekli jsme, že je to náš den a budeme mít hudbu, která je blízká nám. Bude to ale mix vč. Beatles, Gotta a Queen apod, takže si na své přijdou všichni myslím. V každém případě pro tátu chystám překvapení, na konec prvních tanců s ním dám klasickou polku :) Myslím, že se všichni budou lámat smíchy, já možná v těch šatech i spadnu, ale bude legrace a táta bude mít myslím radost.
Odpovědět
Profilova fotka
Ach jo... Kdy už konečně rodiče pochopí, že svatba je o těch dvou, a ne o nich. Rozhodně bych se nedala. Sice to platí, ale přece nejste opičky, abyste tam tancovali na dechovku, když nechcete. Řekněte jim, že je to možná pro ně tradice, ale vám se to nelíbí. Já taky občas musím čelit nápadům a snažit se říct, co chci, někdy dělat kompromisy... Někdy se mi o tom i zdá :-) Já jsem třeba taková víc uvolněná a mamka zase pořád mluví o tom, jak se nemůžeme fotit hodinu, to by se rodina nudila než bychom krájeli dort, atd., tak jí musím říct, že snad nejsou malé děti, aby nevěděli, co dělat, kor když budou moct během té doby pít a konverzovat. Někdy je to fakt stresující. Co kdybych chtěla svatbu někde v poli a pak se jít houpat na houpačce? To by asi bylo něco tak nepředstavitelného, že by snad asi ani na tu svatbu nepřišla. Všechno musí být podle představ, jak se to "má"... Ale holt jsou to naše rodiče a my je milujeme, svatba nějak dopadne a hlavní je podle mě pak v ten den být opravdu sobečtější než normálně, užít si to s nastávajícím a s rodinou a moc nemyslet na nic jiného :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Možná se to dělalo někdy před 30 lety, ale teď jsem se s tim fakt nesetkala. Já bych si na tom trvala i kdyby nám kapelu platili rodiče. Je to váš první tanec a podle mě by měla hrát skladba, která se vám buď líbí oběma nebo vás vystihuje. My budeme mít You Raise Me Up od Joshe Grobana. V nejhoršim se domluvíte s kapelou, že ať si rodiče řikaj co chtěj, aby počítaly s tou vaší skladbou, já bych je klidně takhle obešla. Ano je to sice blbý, ale myslim si, že ve finále budou všichni tak na měkko, že to bude úplně jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
O dechovce na první novomanželský tanec jsem tedy neslyšela:-) My budeme mít naší oblíbenou písničku a nikdo nám do toho naštěstí nezasahuje. Naši ani partnerovi rodiče to asi ani nevědí a na svatbu nám přispívají. Dechovku nemám ráda a na svatbě nebude ani jedna písnička:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@iveee to by mě nevadilo na tanec s rodiči je mi to jedno, ale určitě měli na mysli na první novomanželský tanec dechovku, oni sou sice mladí, ale dost staromódní. Moje mamka je starší o víc než 10 let od nich a má modernější názory než oni. Ale s tímhle mě fakt dostali, jako když sme s nima mluvili tak sem to několikrát za sebou razantně odmítla, ale oni se k tomu furt vraceli že musíme mít dechovku na první tanec.
Odpovědět
@rmarcelilinka Tak to je pak těžké :-| Já bych se jim k tomu víc nevyjadřovala..s kapelou budete jednat nakonec vy nebo oni? Udělala bych si to nakonec po svém i bez jejich vědomí.
Odpovědět
Profilova fotka
@iveee právě chlapy z kapely jsou jejich známí, tak s nima budou jednat asi víc oni, ale ta kapela je úžasná zahrajou právě jakejkoliv žánr, tak je škoda toho nevyužít
Odpovědět
My neměli žádný a nikdo neřekl ani popel. Na cvičené opice ať si chodí do cirkusu. Tohle je svatba dvou lidí a měla být především v jejich režii a podle jejich přání.. Nechápu proč má pořád někdo potřebu remcat do svateb druhých. Doporučuju to s nima nerozebírat a k tématu prvního tance se nevracet.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi se teda nedám, jako jeho rodiče sou na mě hodní a všechno, lepší abych asi pohledala, ale občas opravdu bojuju s těma jejich zastaralýmá nározama :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@rmarcelilinka Já bych neustupoval. Jak tu mnohé nevěsty psaly - je to hlavně váš den. Pak by mohli přijít, že by se váš potomek měl jmenovat tak a tak, že byste měli postavit takový a takový dům, že se to dělá a další... Přeji pevné nervy, krásnou svatbu a nenechte se zaskočit.
Odpovědět
Profilova fotka
Chinaski jsou taková dechovka pro mladé, tak je to asi prašť jako uhoď :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@rmarcelilinka No a myslíš, že na kompromis "první tanec budeme tančit na naši hudbu a na tanec s rodiči dechovku" fakt nepřistoupí?
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 asi by na to přistoupili, ale v rodině mají další zvyk, že nenechají ani novomanželům zatančit celou písničku a už první písničku s nima tancujou všichni.
Odpovědět
@rmarcelilinka Tak jestli budete mít tu od Chinaski, tak vám do toho asi skákat nebudou,ne?:) dvě mouchy jednou ranou :-D Pardon, že to zlehčuju..vůbec nezávidím.
Odpovědět
@rmarcelilinka: a jste vubec schopni valcik nebo polku zatancovat jako solo predevsemi? My bychom to nezvladli :-) Nechteli jsme dechovku ani pro tanec s rodici.Pak uz znela dle prani. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@iveee no právě se mi to téma nechce ani vytahovat znovu před nima aby si zas nemleli svoje :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
@sramkpa já zatancuju na všechno, ale přítel netancuje.
Odpovědět
@rmarcelilinka:tak to bych mu neudelala,aby zkousel dechovku pri prvnim tanci :-) ,ale co udelat s rodici nemam tuseni. Taky nesnasim,kdyz musim obhajovat logicke a prakticke veci oproti blbostem,bere to energii.
Odpovědět
nu, a co na to muz? on to neumi a jeho rodice si to prosazuji, tak to bych si s nim promluvila ...
Odpovědět
Profilova fotka
@miliiik tak jasně že taky nechce dechovku, dokonce jim na telefonu pouštěl nějaký písničky, který by pro nás byli přijatelný. Stejně si to budeme snažit prosadit podle nás. Zavolám hudbě a zkusím se s nima domluvit.
Odpovědět
@rmarcelilinka Ono tu asi žádný domlouvání a vysvětlování nepomůže, když si jedou tu svoji. Já bych neztrácela energii a domluvila to s kapelou sama, jak píšeš :-)
Odpovědět
Rozhodně bych si prosadila svou! Obzvlášť, když muž není tanečník. Ono v těch šatech - pokud máš dlouhý a nebudeš převlečená je nejideálnější něco u čeho nemusíte mic zvedat nohy - eliminuje se přišlápnutí. Já nerada tančím dechovku, celkově párové tance a takhle veřejně jsem byla fakt ráda za ploužák. Ideální by byl kompromis něco pomalého a českého pro srozumitelnost i starších. Prosaď si ty Chinaski.
Odpovědět
Ja bych je pri tom nechala a proste kapela zahlasi hrajeme pisen jen pro novomanzele a zahraji to co chcete a druha pisnicka dechovka pro rodice. Budou opareni, ze vam do tance snad nepolezou.
Odpovědět
Pokud budete mít romantický ploužáček a budete se k sobě celou dobu tulit, tak vás od sebe přece nikdo v půlce odtrhávat nebude, ne? :-D To by vypadalo dost divně :-D
Odpovědět
Profilova fotka
https://www.youtube.com/watch?v=Y970a... :-)
Odpovědět
Ja tedy koukam s otevrenou pusou:D cemu byste meli ustupovat? To potrebujete svoleni? Ci je to svatba? To jsou starosti:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?