Poslouchatelna hudba na varhany

Na obřad mám domluveného varhaníka. Ten se mě ptá jakou mám představu. Půlka rodiny jsou nevěřící, takže nehledám vyloženě písničky z kancionálu, ráda bych něco příjemného, hezkého, veselého. Máte něco vyzkouseneho? Krom svatebních pochodů,ten stačí jeden, ale co ten zbytek písniček? Na YouTube jsou pro inspiraci jen skladby na piano nebo něco se smiccema, ale nic takového nemam. Obavam se, že skladby pěkné pro piano na varhanech tak hezké nebudou. Je to neřešitelný problém?
Odpovědět
Profilova fotka
@prodavacka2017 A budou jen varhany? Nebo i nějaký zpěvák? Je pravda, že co je pěkné na piano, to na varhany nemusí moc vyznít, takže na to opravdu chce dávat pozor.
Odpovědět
Doporučuji zařídit ještě zpěváka- kombinace varhan a živého zpěvu je nádherná. A doporučím rovnou i skladby, které jsme měli my (i u nás byla nevěřících většina). Na příchod jsme měli Pachelbela, během obřadu zpívané Agnus dei (to je neuvěřitelně krásná sklatba, ale v latině, takže text nebylo třeba řešit), potom Nebeští kavalérové, O hojné požehnání (tam uznávám, že je náboženská dost, ale text zní dobře) a na závěr klasický Mendelssohnův pochod. Vybírala bych pouze ze skladeb určených pro varhany, je jich přece spousta.
Odpovědět
@ceriii Krásný výběr :-)
Odpovědět
@tamaraad Děkuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás na radnici měli také jen varhanika, nabízeli ještě zpěvačku, to jsme odmítli... varhaník se nám snažil najít nějakou pěknou hudbu, ale s nabízeného všechno znělo jako když tahá kočku za ocas, všechno šíleně utahane... klasický pochod jsme taky nechtěli a když nám jako pecku největší nabídl Stín katedrál, šli jsme do mdlob... nakonec jsme se domluvili, že si tam bude jen lehce brnkat, ale nic konkrétního a dopadlo to skvěle, bylo to moc pěkné... my chtěli hudbu reprodukovanou, netradiční (na příchod nevěsty Urge Overkill- Girl you Will be a woman soon), ale naše radnice reprodukovanou neumožňuje...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?