Platíte pití členům kapely ?

Můžu se zeptat, jestli si členové kapely platí pití sami nebo se to píše na účet ? Taky jsem přemýšlela, že jim tam dám minerálky a at si nalévají . Jak jste to dělali vy ?!
Odpovědět
Vubec by me nenapadlo jim nedat najist a napit, takze u nas bude mit cela kapela (6 lidi) jidlo a piti k dispozici.
Odpovědět
Profilova fotka
Kapele bude raut a pití k dispozici stejně jako ostatním...a teď měl svatbu snoubencův bratr a tam byla kapela zvána i na obědovou hostinu (ale těm vařil kamarád, takže oběd nevyšel tak draze)...nicméně mě ani nenapadlo přemýšlet o tom, že by si cokoli měli hradit sami...
Odpovědět
@marie08 já je prostě nechám brát si všechno dle libosti jako ostatní hosté
Odpovědět
Profilova fotka
Kapela by měla dostat najíst i napít zadarmo, myslím, že je to samozřejmost.
Odpovědět
I když si vezmou 10 tisíc za 5 hodin práce?
Odpovědět
Profilova fotka
@levandile ani v tomhle případě si neumím představit, že bych jim řekla, že si budou platit pití sami a že budou hlady...a kolik je v kapele členů? Asi je ta cena docela adekvátní...my máme jen dvoučlennou kapelu a za 5 hodin práce 6000 Kč.
Odpovědět
Je to 1 DJ profesionál.
Odpovědět
Profilova fotka
@levandile Ano, i když si vezmou 10 tisíc za 5 hodin práce, stejně tak fotograf a kameraman...přijde mi to prostě jako slušnost, je to svatba a ta by měla jít ruku v ruce s pohostinností pro všechny a ne že ty dostaneš najíst a ty si přines svačinu. :-D
Odpovědět
Ano, pocitame se vsim, ze jim dame k dispozici. Ostatne stejne pracuji, takze by byli vyvaleni u rautu nebo nasavali pivo, nehrozi. :-)
Odpovědět
Jsem členem kapely a proto mohu reagovat z jiné, té druhé, stránky.....Hrajeme svatby už x let a ještě nikdy se nám nestalo,že bychom se na svatbě nenajedli a nenapili "s ostatními". Většinu času stejně hrajeme, na nějaké velehody, opíjení atd... ani není čas, ale ani zájem. Ale těch pár Col a chlebíčků z rautu jsme vždy dostali. Není to samozřejmě ničí povinnost, ale je to takový zvyk. A pokud napíšete vsuvku "i přestože si vezmou 10 tísíc za práci", pak už asi není CO na toto napsat. Pokud kapele nechcete dát najíst a napít, bylo by hezké to nějak oznámit, a to třeba dopředu, zrovinka dyž si kapelu sjednáváte, pro případ, aby si s sebou mohli něco vzít.
Odpovědět
Profilova fotka
Ani by mně nenapadlo své kapele zakazovat vstup na raut proboha!!
Odpovědět
@levandile Pro mě je taky samozřejmost, že fotograf, kameraman, DJ atd. budou mít k dispozici jídlo a pití. Krom toho, že je to slušnost, to beru i estetického hlediska...raději jim dát najíst, než se dívat, jak si třeba vybalují řízek v chlebu ;-) Pokud by si totiž měli zajistit jídlo sami, tak nemůžeš očekávat, že si objednají z restaurace a zakazovat jim to taky nemůžeš. Takže já to beru i z tohoto hlediska. A můžu se zeptat, co je to za DJe, který si bere za 5 hodin práce 10 tis.?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já to beru také automaticky s tou hostinou pro DJe a kameramana mám jmenovky na stůl a počítám s nimi také co se týká výslužek :-) Hezký den všem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@levandile Dobrý den, dovolím si také zareagovat "z druhé strany"jako profesionál. Pokud by jste to brala takhle,že jsem v práci, v tom případě OK - po 4 hodinách práce mám nárok na půlhodinovou přestávku, vše vypnu, nikdo a nic mě nezajímá a rozbalím si svoji housku se salámem se svoji přinesenou kofolou! Přiznám se, pro mne příšerná představa a věřím, že i pro všechny "zúčastněné". Mluvil jsem o tom za svá léta praxe s mnoha manželskými páry a ani jediný z nich neměl Váš názor - vždy jsem se setkal s názory výše uvedenými od dalších nevěst - pokud si někoho pozvu na svoji svatbu (byť i pracovně) je přinejmenším slušností se o tohoto člověka nebo lidi postarat - nejde o to nalévat je kořalkou,ale zajistit v běžné dostatečné míře nealko nápoje + něco malého k zakousnuti. Ani výslužka jistě není povinností,ale pokud byla spokojenost beru to jako další poděkování za dobře odvedenou práci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@levandile ideální by asi bylo ho cely večer pozorovat a koukat co pije a ji a pak mu to spočítat a nechat si to proplatit :-D A dodatek i když si bere 10tis ze 5hod? Tak proč jste si ho najali??? Určitě vás těch par chlebicku a max litr pití zruinuje..
Odpovědět
Pokud budu mluvit pouze za sebe, tak na mé svatbě měli samozřejmě členové kapeli jídlo i nealko pití. Co se týká panáčků a podobně, nesměli si na náš účet objednávat sami, ale každou chvilku co jsme tančili jsme já nebo manžel zašli a zeptali se, jestli si s námi přiťuknou, takže škodní snad nebyli :) a pokud se mohu vyjádřit, tak opravdu kroutím hlavou nad dotazem, který tady padl...je to samozřejmost lidi pohostit...my jsme dokonce zajisťovali a platili i spaní pro muzikanty a nepřišlo nám na tom nic divného :)
Odpovědět
U nás kapela, kameraman i fotograf měli k dispozici vše co hosté. Řekli jsme jim ať si berou z rautů, pití i káva vše. měli i své místo u stolu.
Odpovědět
Profilova fotka
No vidím, že většina je rozumná :-) Opravdu si neumím představit, že by si napucovaná paní zpěvačka vybalila rohlík z pytlíku a popíjela víno z PETky :-D Úroveň kapely by se rychle snížila na pátou cenovou bez ubrusu. Já už jsem s naší kapelou jistou špatnou zkušenost měla, spíše ale šlo o neznalost pořadatele a vše se na místě vyřešilo - prostě s tím nepočítali. Tazatelka Marie se jistě nechce dostat do podobné nepříjemné situace, proto se zajímá o stav věci. A to je dobře ;-) Hudebníkům, lidem za kamerou a fotoaparátem určitě občerstvení dopřejte a klidně si vymezte, že se nejedná o tvrdý alkohol. Stejně o něj většinou nestojí.. Buď řídí, nebo chtějí svůj výkon předvést kvalitně. navíc je většina z nás na svatbě v létě KAŽDOU sobotu. Opravdu si myslíte, že jsme těch chlebíčků a řízku a pečených selat ještě lační ?? :-) Ale hlady také 8 hodin nevydržíme. Pokud máme odvádět kvalitní práci a s úsměvem, kolikrát střízliví mezi podroušenými ( :-D ) Prosím, vytvořte nám podmínky a uvidíte, že budete spokojeni vy i vaši svatební hosté l. Na další prima pohostinné a vstřícné nevěsty se těší Katka ( kapela Hroši z Brna )
Odpovědět
marie08 Pokud nechcete platit členům kapely nebo DJ pití tak by jste měla za menu vyžadovat od pozvaných hostů alespon stravenky celozávodního stravovaní.
Odpovědět
Jako tento dotaz mě teda taky dost zarazil....přemýšlet jestli jim to zaplatit nebo ne.... chápu že nekdo prostě nemá penízky a nechce utrácet, ale zrovna na těhle věcech bych nešetřila..... Mě osobně by bylo velmi trapně kdyby přišla kapela a já bych jim řekla...no tak tady zahrajte, ale pití si plaťte sami....hanba by mě fackovala.....
Odpovědět
Profilova fotka
většinou je běžný, že kapela má totožnej servis jako ostatní svatebčané. To znamená pití co si objednají, možnost se najíst na rautu a tak. S tvrdým alkoholem, pokud si jej všichni platí sami to je jasný a pokud je zdarma, tak bych se domluvila s obsluhou, že tvrdej kapela za vlastní. Přece jen jsou v práci, takže by sami měli mít dost rozumu si dát třeba pár pivek, jak jsou zvyklý nebo trochu vína, ale ne aby se v práci prolívali becherem, ale kdyby náhodou to někoho napadlo, v tomhle bych byla nekompromisní.
Odpovědět
Profilova fotka
Dočetl jsem až sem a také zareaguji. V této branži se pohybuji více než 10 let a nikdy jsem si nešel objednat sám od sebe. Buď se mne zeptal obsluhující personál nebo mi jasně řekli svědci, nevěsta, ženich, rodiče......že si mohu objednat cokoliv na baru. Nikdy se nejedu na svatbu s prominutím "ožrat" ani nikomu navyšovat účet do nebeských výšin. Vždy je mi také trapné, i po nabídce svatebčanů, navštívit raut. Už xkrát se mi také stalo, že jsem po svatbě dostal výslužku, což je velmi dobrý pocit, protože člověk ví, že svou práci odvedl dobře. Výše uvedený dotaz mne naprosto škokoval........... Nevěstě doporučuji, aby hned po obřadu prokontrolovala všechny obálky s penězy a poté postavila hlídače k baru a rautu a dovolila svatebčanům příděl pití a jídla podle příspěvků dodaných v obálkách.........
Odpovědět
My jsme platili jídlo a pití jak fotografovi, tak DJ. Fotograf byl i na hostině, DJ přišel až na večer. Oba si mohli objednat cokoli k pití krom destilátů (nehradili jsme je nikomu). Brala jsem to jako samozřejmost, ale s oběma jsem to probrala při domlouvání podmínek spolupráce. Popravdě jsem ani moc nepostřehla, že by si něco dávali, oba byli profesionálové, ale určitě jsem nechtěla, aby byli o hladu a žízni. @levandile Pokud k tomu přistupuješ takhle, tak doporučuji najmout hudbu, kterou si můžete dovolit (i s nějakou tou vodou nebo kolou).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?