Platíte muzikantům útratu?

Profilova fotka
Ahoj holky. :) Chtěla bych vědět, jak jste vyřešili pití muzikantů. Jedná se o naše známé, kteří se snadno rozjedou a jejich paření nemá konce. Za hraní si řekli o čtyři tisíce a já přemýšlím, jak to udělat, aby další čtyři na svatbě neprokalili.. Muže napadlo dát jim "kredit", třeba tisícovku, který můžou propít a zbytek už by si platili sami. Co vy na to?
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím jako DJ jsem odehrál už mnoho svateb a vždy jsem měl pití a jídlo zdarma, myslím si, že je to slušnost. Ale na druhou stranu, když je někdo na Vaší svatbě prakticky pracovně, tak by se asi neměl 'ožrat' do němoty. Já osobně na svatbách a soukromých akcích, kde hraju nepiju vůbec. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím,že se Ti nikdo neopije do nemoty :-) určité bych to nechala volné 4.000kc za hudbu je krásná cena:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den. Jako moderátor a Dj Kouky jsem měl vždy jídlo a téměř vždy pití od svatebčanů zdarma. Dá se říci, že jsem platil jen, když jsem na tom trval. Každopádně občas slyším např., že pivo a nealko mám zdarma... V každém případě to záleží na vás. Nebojte se rozhodnout podle svého uvážení. Není žádná povinnost hradit útratu. Ať se vám svatební den vydaří... DjKouky
Odpovědět
Profilova fotka
Na svatbách to bývá tak, že na začátku poprosím při skládání aparatury o pivo. Pak jedna štamprdlička :-) a potom stejně piju vodu po zbytek večera. Víc alkoholu stejně škodí kvalitě produkce. Takže si myslím, že pokud jsou rozumní, tak bych neměl strach :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No ono jde o to, že jsou zvyklí v tom lokále hrát přes léto. To jsou vždy středem pozornosti, píjí a hrají až do rána.. Když s nimi máma domlouvala naše svatební hraní, tvářili se nadšeně, jako že je to super pařba... Tak jsme jim dali nanjevo, že o pařbu jako takovou úplně nepůjde, že je to skutečně naše svatební oslava.. A děsím se toho, že podkud jim dáme pití (jídlo budou mít zdarma, to je jasné) free, protáhne se to a namažou se..
Odpovědět
@toleleto No tak co jak píše koukola výše - říct jim, že z pití mají pivo a nealko zdarma? Já si myslím, že to snad není nic neuctivého, napít dostanou, ale tvrdý snad placená kapela popíjet nemusí, ne? Třeba bych si s nima na začátku panákem připila na zdárný večer a tím bych placený tvrdý ukončila.
Odpovědět
Profilova fotka
@toleleto jidlo, pivo (v mire) a nealko je samozrejmost a slusnost. ale tvrdy alkohol ne. museji si uvedomit, ze ac jste kamaradi, jde o profesionalni zakazku, tedy ne nejake brnkani pripitym chlapkum v hospode za par stamprdli. a pozor, stredem pozornosti na svatbe urcite kapela byt nema, to jim taky zduraznete, hudba je jako podkres nebo k tanci, ale ne aby si ze svatby nekdo delal vlastni koncert. ;-) vy platite, vy rozhodujete. ono je to casto se znamymi tezsi se domluvit nez s cizimi, protoze vetsinou Ti udelaji laskavost, platis jim mene atd., ale pak se nekteri citi, jako ze co bys nechtela, kdyz oni Ti vysli vstric. doporucuju vse dohodnout do detailu predem.
Odpovědět
Určitě ano, my jim necháme at si vyberou na rautu klidně cokoli budou pít chtít jíst atd.. Žádná velká škoda to nebude a je lepší mít milé hudebníky než protivné, tomu věř :)
Odpovědět
Dobrý den , Vaší otázku bych rozdělil na dvě části. Hudba je součástí Vaší svatby a jídlo a pití by si určitě neměli hudebníci platit - je to slušnost a samozdřejmost . Pokud jsou to normální hudebníci tak ví proč jsou na svatbě a co tam mají dělat ,určitě ne se ožrat . Profesionální hudba tohle neudělá nikdy a taky Vaši známí by si tohle vůči Vám neměli vůbec nikdy dovolit . Ten kdo ozganizuje svatbu by měl mít jasné podmínky směrem k hudbě a to samé hudba k organizátorovi svatby - to je první čast . Druhá část - z Vaší otazky že se rozjedou a jejich paření nemá konce tak takovou hudbu bych si nikdy nezajistil jelikož už dopředu víte o co se jedná , takže předpoklad že bude pruser tam je . Tomu se doporučuji vyhnout , následky ponesete Vy, je to Vaše svatba . Upřimně i když jsou to známí za 4.000 kč a ještě s tim co popisujete jak je znáte to je amateřina. Byl jsem hostem na svatbě kde hrali známí ženicha za podobnou cenu a připadalo mi že se tam hudba přišla najíst a napít ne však bavit hosty hudbou .Hudba je nejduležitější složka Vaší zábavy a preferuji raději profesionály kterých je tady na Bereme se opravdu dost a můžete si vybrat, samo že za 4000kč hrát nebudou žádný . Na hudbě nešetřete , je však taky otázkou jak široce hudbu vnímáte, jak jí rozumíte , jakou váhu přikládáte kvalitě hudby atd . My jsme si hudební skupinu důkladně vybrali s tím že jsme byli na dvou plesech se na ně podívat , prošli si pečlivě jejich webové stránky kde u profiků najdete audio i video ukázky, reference a osobně se setkali a domluvili podmínky . Jinak přeji krásnou svatbu a skvělou zábavu - užijte si celý den bude náročný
Odpovědět
Bohužel jsou kapely, které při vidině, že je vše zadarmo, se opijí, proto pokud máte z tohoto strach, tak buď jim to řekněte na rovinu, že jim budete platit pouze nealko a max pivo (ze kterého se ale taky dá pěkně picnout)...upřímnosti nadevše nebo si objednejte kapelu, která toto riziko minimalizuje nebo se smiřte s tím, že se mohou, ale také nemusí opít. Je mi jasné, že v tuto chvíli vám nejde ani tak o peníze, které by případně "propili" ale o to, že mohou celou zábavu totálně zkazit. 4000kč je dobrá cena za kapelu (o tom, jak je kapela kvalitní nevím, možná, že cena kvalitě této kapely odpovídá), ale to neznamená, že si kvůli nízké ceně necháte svatbu zkazit. Já měla na narozeninách kapelu, která vím, že hodně pije, tak jsme se domluvili, že panáky se budou platit pouze když přijdu s hosty na panáka já nebo manžel, jinak si budou tvrdé cálovat sami....a nakonec jsme v šatně pro kapelu stejnak našli prázdnou flašku tvrdýho (kterou si koupili sami, protože v té hospodě tento druh neměli)...takže pokud má kapela sklony se opíjet, tak je nemusí ani zastavit to, že alkohol placený není. Naše kapela se sice vyloženě neopila, jedna flaška pro čtyři je málo, ale ...... Já mám také kapelu a nikdy by mě nenapadlo se opít jen proto, že je alkohol zadarmo, na svatbě a jakémkoliv hudebním kšeftu jsme v práci a ne na pařbě, tak to taky podle toho musí vypadat.....ale ne všichni to bohužel tak berou....
Odpovědět
Profilova fotka
Útratu ne, ale večeři a nealko ano. Je to slušnost
Odpovědět
Nealko i večeři určitě ano, dále třeba nějaké víno nebude vadit.
Odpovědět
Článek se načítá
Zaplatili jsme ji.Ani nevím,kolik to bylo.Kapela byla slušná dala si všeho tak akorát.
Odpovědět
Čistě technicky - nejjednodušší je pohostit i kapelu. Jednak si člověk připadá celkem dobře (hostit lidi je fajn pocit) a jednak - zkusme si představit situaci, že kapela najíst nedostane. Bude to tak, že to v půlce hraní zabalí a půjde se najíst do hospody? Nebo vytáhnout ze sáčků chleby se sádlem? Buď jak buď, ani jedno podle mě nepřispívá k hladkému a příjemnému chodu svatební hostiny. Druhá věc je, že nechcete, aby se kapela na hostině ožrala. Otázka je - u hostů vám to nevadí? V případě, že ano, tak prostě neservírujte alkohol (nebo aspoň ne tvrdý alkohol). V případě, že by vám to vadilo jenom u kapely (což se dá pochopit, protože kapela má hrát a ne válet se pod stolem) a víte, že to u té kapely hrozí, tak si prostě vemte kapelu jinou. Ano, bude to stát víc peněz (4000 za večer je opravdu málo), ale zase budete mít klid.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Je fakt, že pokud má tazatelka kamarády, tak je tohle asi jediná cesta, jak se vyhnout nečekanému navýšení útraty, já bych asi kamarádům muzikantům řekla, že si nepřeji aby konzumovali tvrdý alkohol, nebo jo, ale za své.. Snad to pochopí..Nebo jim vezměte zvlášť flašku a dejte jim ji až dohrají ;-) My Hroši z Brna tuhle nejasnost uvádíme na pravou míru hned v prvním nabídkovém mailu kapely. Občerstvení po čas účinkování bereme jako samozřejmost, protože by PETky a chleba se sádlem na stole kapely opravdu nevypadaly dobře :-D Platit si ale večeře a nealko v drahých hotelích na svatbách, to bychom asi mnoho nevydělali... Na druhé straně jsme profíci a opravdu si někde na netu o sobě nepotřebujeme přečíst, jak jsme se někde na akci picli a výkon vypadal podle toho. Jsme přece v práci... Jsme většinou dva a jeden vždy řídí, tak kolik myslíte, že toho vypijeme? Pokud by někomu vadilo, že si dá kolega asi 2 piva a já několik vinných střiků, tak nejsme kapela pro něj.. Již v Bibli stojí : Přej a bude Ti přáno, Dej a bude Ti dáno.. Ještěže hrajeme jako každý rok tolika štědrým Moravským a Českým nevěstám, které by ani nenapadlo tohle řešit.. Vědí, že jsme na svatbě každou sobotu a zneužívat pohostinnosti by nás asi zabilo :-) Vyberte si si hudbu fakt profesionální a tohle nebudete muset řešit... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jednou se mě nevěsta ve vší vážnosti zeptala: Vy chcete něco pít? Vy chcete něco jíst? Asi chtěla slyšet, že kapela za celý večer nepotřebuje pití ani žádné jídlo. :)
Odpovědět
Nase kapela to ma ve smlouve, ze po cely vecer dostanou jidlo a piti, za coz jsem rada a nemusime se jich ptat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ani jsem nepremyslela nad tim jeslti kapela dostane najist a napit... tak samo jako fotograf a kameraman.. prijde mi to jako slusnost a samozdrejmost.. ovsem pokud vite jaci jsou, vemte si radeji jinou kapelu nebo zavcasu stanovte hranice..
Odpovědět
Profilova fotka
Takhle jsem to skutečně nemyslela a mrzí mě, že to tak vyznělo. Aby tady ze mě někdo dělal lakomou Barku, to si vyprošuji. Muzikanti dostali jídla a pití kolik chtěli. Šlo mi o tvrdý alkohol, uznávám, že je moje chyba, že jsem to nekonkretizovala. Nakonec to dopadlo velice dobře a vaše "cenné" poznámky a rady jsem skutečně nepotřebovala. Všem, co se vyjádřili slušně, děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@toleleto to je dobře, že to dopadlo bez problémů..
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslela tuhle odpověď spíše obecně, protože se tu každý rok najde nějaká nevěsta, které v problematice jídla či pití pro subdodavatele nemá jasno a nic zlého netuše se zde zeptá.. Většinou je zasypána haldou obvinění z lakomosti a to je škoda.. To, že se někdo zajímá, přece ještě neznamená, že nechce dát.. Spíš se ptá co ano a co už ne a od toho tu diskuse je ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?