Obřad na louce bez hudby - jsem ujetá?

Zdravím všechny nevěsty, s partnerem jsme se rozhodli pro obřad na louce (v květnu), a protože ani na následné hostině nebude kapela, nemá nám kdo přijít zahrát ani na tu louku :-) Kapelu nebudeme mít ne proto že bysme tak šíleně šetřili, ale ženich už si mixuje svůj playlist, hodlá si na hostinu přivléct a konečně pořádně vyzkoušet svoje megarepráky, a moc se těší jak se s tím během dne pochlubí :-) Akorát na té louce bude ticho no... přece tam nebude hrát kazeťák na baterky :-) mně osobně to ani nevadí, ale nevím jak to bude vypadat celkově... měli jste to někdo taky tak? Co si o tom myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@amy80 Nejsem nevěsta... :) ...ale názor mám. Já osobně bych se toho nebál. Nejen, že to zní parádně (tedy za předpokladu, že to nebude louka se vzrostlou travou a nemáte mezi svatebčany kupu pylových alergiků :) ), ale navíc dle mého na louce nebude nikdy ticho. Vždy tam bude nějaký zvuk z přírody, který tomu dá potřebný nádech. Uměl bych si to sice představit se zvukem houslí, ale to je asi spíš mé osobní přání (jednou :) ). Tudíž pokud mluvíme o obřadu takto v přírodě, dle mého to bez hudby půjde a bude to krásné. PS: Pár podobných obřadů jsem již zažil, vždy svatebčané využili buď jednoho živého strunného nástroje, nebo hráli hudbu z kazetového přístroje. Ale vždy říkám, že svatební den a jeho průběh si má určit nevěsta a ženich - a nikdo by jim do toho neměl zasahovat. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@amy80 Jak už psal @honzajezdik_photography, obřad bez hudby není nic neobvyklého, nedej bože něco nepatřičného. I když na svatbách, které jsem zažila, hrála hudba alespoň při příchodu ženicha a nevěsty. Ve vašem případě bych to vyřešila alespoň jedním instrumentalistou. Ve Tvém okolí je jistě nějaká střední nebo vysoká umělecká škola a studenti jsou rádi za každý přivýdělek. Vůbec nevadí, že po obřadu odjede domů. My taky máme na obřad smyčcový kvartet a odpoledne přijede kapela. Každopádně obřad na louce bude jistě nádherný!!! Ať se vám to vydaří ;-)
Odpovědět
Byla jsem na jedné svatbě, která se konala na louce a bylo to nádherné. Hudba si myslím, že by alespoň na příchod nevěsty být mohla, protože většinu těch krásných zvuků přírody bohužel přehluší svatebčani smrkáním, šoupáním nohou atd. Přeju krásnou svatbu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@amy80 Taky uvažujeme, že bychom měli obřad na louce, ale zatím to spíš vypadá, že to nakonec přesuneme na úřad, abych se nemusela nervovat, jestli bude hezky nebo nebude... Ovšem pro všechny případy jsem zadala sestře noty, co nám zahraje při obřadu na housle. Jsme s přítelem hudebníci a obřad bez hudby si neumím představit. A při představě kazeťáku jdu do mdlob. Ale je to samozřejmě každého věc, každý z nás má jinou představu o svatbě a o tom, jak má probíhat. Zvuky přírody jsou sice krásné, ale jak už tu někdo psal, svatebčané by je mohli přehlušit. S přítelem sami chodíme hrát a zpívat (akordeon+zpěv) na obřady a musím naprosto narcisticky říct, že je to nádhera :-D Já vím, samochvála smrdí... Ale už jsem zpívala i venku v zámecké zahradě a bylo to prostě parádní a všichni svatebčané nás vždy chválili :-) Ale možná, že v tomhle jsem trochu ujetá já, strašně mě baví zpívat na obřadu, jsem z toho vždycky taková dojatá, má to krásnou atmosféru a děsně si to užívám :-) Nicméně je to jen a jen vaše věc, za mě asi lepší než kazeťák je ticho :-D Instrumentalista by byl fajn, ale jestli to není podle vašeho gusta, šla bych do "tiché" svatby. Ať se daří!
Odpovědět
Profilova fotka
@amy80 Ahoj a můžu se zeptat, jak to budete řešit se sezením? Mě by se taky líbil obřad venku, ale začátkem září, ale nevím, jak to udělat se sezením pro babičky a tak...
Odpovědět
@martina_r1 my máme obřad venku a budeme mít dlouhé lavičky půjčené od hasičů.. židle se nám nezdají praktické a taky se snadno převrhnou atd :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@krizecek A kdo Vám to tam bude chystat? A odkud jsi nemohli by mi to půjčit stejní hasiči :-)
Odpovědět
@martina_r1 no my jsme až ze severní Moravy, takže to to ti asi fakt nepomůžu, ale vidím u tebe Ivančice, my tam byli na dovolené a mám dojem že hasiče dobrovolné tam taky máte, zkus se zeptat na úřadě, jestli pořádá úřad letní večery, tak by snad měli mít nějáké lavičky nebo tak.. No a kdo nám to tam bude chystat? Ráno ženich s bráchama a svědky, máme obřad až ve 13.hodin, takže se to v pohodě stihne
Odpovědět
Profilova fotka
hudba být nemusí - byli jsme na svatbě venku a žádná hudba tam nehrála a svatba byla moc pěkná - hlavně aby byl slyšet oddávající
Odpovědět
Ahoj všem, příjemně jste mne překvapili, jsem ráda za každý názor, a to, že ty vaše jsou veskrze pozitivní mně moc těší, dodali jste mi víc sebedůvěry, děkuju :-) Pro mě osobně jsou zvuky přírody stejně ty nejkrásnější :-) Nějaká fanfára jen na ten na úvod by asi byla fajn, bohužel žádného hudebníka neznáme, ale díky za tip poptat se na nějaké škole, ještě to proberu s polovičkou :-) Kdyby někdo znal šikovného instrumentalistu tak za tip budu ráda (lokalita Beroun). Pro martina_r1 - plánujeme přivézt pouze 4 židle pro naše rodiče, ostatní budou stát. Ne že by to rodiče taky neustáli, ale přišlo by mi to takové nevhodné :-) Bohužel prarodiče tam nebudou, už žádné nemáme, naši rodiče tam budou vlastně nejstarší, jinak by bylo židlí určitě víc. Byla jsem na svatbě kde seděli jen rodiče a nikomu to nevadilo. Jinak louka je s největší pravděpodobností obecní, bude třeba souhlas vlastníka, ale to myslím nebude problém, prý tam už svatba byla, v létě to místo prý slouží jako koupaliště, je to vedle rybníka, chceme se zeptat i na možnost vysekání malého plácku kdyby tráva byla moc vysoká. A včera jsme koupili krásnou slavobránu - v Baumaxu za 250kč :-)
Odpovědět
Ještě dodávám že deštivé počasí je ten úplně největší strašák :-)
Odpovědět
@martina_r1 Bylo by to už asi dost "přírodní", a ne každá babička by tím musela být nadšená, ale - začátkem září se určitě už budou všude povalovat balíky slámy, pár hranatých bych si vypůjčila, a jen přes ně přehodila nějaký ubrus nebo tak :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@amy80 a nemáš fotky té slavobrány ? čím dál víc se mi líbí představa svatby venku, akorát kde "objednat" počasí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@martina_r1 Tak přesně to se mi čím dál tím víc honí hlavou... já prostě nechci mokrou variantu :-(
Odpovědět
@martina_r1 Já tu slavobránu nerozkládala, jen jsem spočítala jestli jsou všechny díly a šroubky a nic nechybí, je to v malým balíčku což je fajn, snadno se to převeze a skládání je velmi jednoduché, stačí šroubovák a bude to složené určitě během pár minut :-) Je to vlastně oblouk na růže, ten nejlevnější, rozměry píšou 230x140x37, měli tam i jiné rozměry (ale dražší), tohle aspon pro mne bude určitě stačit, byl na výběr mezi bílou a zelenou. Posílám aspon foto obalu :-)
Odpovědět
Ahoj, myslim, ze hudba k obradu neni potreba. V prirode je svatba stejne krasna. My jsme se brali na vrsku vinice, bez hudky, a me a snad i ostatnim svatebcanum hudebni doprovod nechybel. Kapelu jsme vsak po hostine meli a tu bych Ti doporucila mit. Je to zabavne, jak hudebnici reaguji s hosty. Preju hodne stesti. mina
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@juta1 Proč smutný? =-) Já miluju zvuky přírody, v květnu se ještě dá čekat že tam budou švitořit nějací opeřenci, nevidím na tom nic smutného. Naopak pustit na takovém místě kazeťák, kterej nebude mít zrovna dokonalej zvuk, to by mi přišlo taknějak barbarský :-)
Odpovědět
@minenka Děkuju, a jsem ráda že jsi napsala i svojí zkušenost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@amy80 ty jsi hlavička :-) no jasně oblouk na růže je super :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?