Na svatbu hudba živá nebo DJ?

Ahoj holky, potřebuju poradit s hudbou na hostině. Máme svatbu v Běleckém mlýně a stále váháme, zda živou nebo Dj. Neumím si to moc s Djem představit. Z živé hudby jsem si vybrali Endemit trio z Olomoucka. Nemáme s nimi ale zkušenosti. Znáte je někdo? Díky moc.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, já osobně řeším tu samou otázku,zda kapelu nebo DJe..Osobně se přikláním spíše k DJovi, ten ti zahraje úplně všechno i to,co může zvládnout kapela a mnoho mnoho jiného.Kapela ti všechny žánry a všechny písničky nahradit nemůže.Já jsem pro DJe...Ale o nikom,kdo ho měl nebo mi mohl někoho doporučit z okresu Rakovník a poblíž nevím..Jednoduchá odpověď je DJ :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem taky spíš pro DJe, ze stejného důvodu - kapela nezahraje úplně všechno a když si chceš zatančit na nějakou konkrétní písničku, kterou neumí, tak máš prostě smůlu. Takhle DJovi nadiktuješ co chceš a je to... Ale možná to dopadne úplně jinak, DJe má za úkol sehnat přítel, od jeho šéfů, ale pořád se nic neděje a já začínám být nervózní :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Ani jedno :-D My budeme mít sestaveno několik playlistů dle žánrů (a oblíbenosti u hostů) a náš svědek nám bude dělat "DJ" - prakticky jen spustí příslušný playlist podle momentální potřeby nebo nálady (k jídlu / tance s příbuznými / popůlnoční kalba...) Už jsme všem zadali, ať sestaví seznam svým oblíbených skladeb a všem tam jejich oblíbené kousky zařadíme. Jinak pokud objednávaný = placený DJ, tak jedině ten, od kterého jsi práci viděla už dříve (nebo máš dobré reference od známých) - např. na plesech atd. A pokud živá kapela, tak do té bych šla jen v případě, že by se jednalo o nějakou hudební skupinu, co nedělá jen svadby a hraje na pořádné hudební nástroje (a ne jen na elektrické klávesy) - např. Blue Effect, Bratři v triku, Priessnitz, atd.. Záleží na vašem vkusu a finančních možnostech. ;-)
Odpovědět
Já jsem zásadně pro živou kapelu. DJ je prostě diskotéka a svatba ja výjimečná událost, která se nemůže odbýt Dýdžejem. Že kapela nehraje všechno? Není to jedno? Když se chce někdo bavit, tak je jedno, na co, hlavně když ta kapela hraje dobře a ještě dělá zábavu.....
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem chtěla DJ, představa že bych celou svatbu poslouchala mizerně zpívající zpěváky je hrozná. A zahrál nám uplně všechno.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
kvalitní kapela... na druhou stranu-než krákorající kapelu, to už radši Dj.
Odpovědět
Profilova fotka
určitě DJ a doporučuji Přemka Petráka:-) byl super .-)
Odpovědět
Určitě živou! Pak se nikdo nemůže nudit - i kdyby se někdo neměl s kým bavit, může alespoň koukat na kapelu... Na několika svatbách, na kterých jsem byla, byla jedinou vadou právě chybějící živá kapela... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Výhody DJ: zabere méně místa než kapelanepotřebuje dělat přestávky (to není mířeno proti kapelám ;-)) na plese, svatbě nebo firemní akci může průžněji reagovat na dané složení hostůmá širší repertoár, přece jen kapela v jakémkoliv složení nemůže zahrát všechno! nemůže zpívat ani hrát falešně :-) narozdíl od kapely může hrát i potichu, zdánlivě nepodstatná věc, ale jsou chvíle kdy je příjemná tlumená hudba lepší než hlasitá produkce. Kapela hrát potichu nemůže
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji DJ,nad jinou možností jsme ani neuvažovali.Měl to v restauraci připravený než jsme tam dorazili.Zabere málo místa a v repertoáru má vše.Kapela,záleží na počtu lidí,zabere víc místa,vše si musí nanosit,naladit...atd.Ale záeží na vkusu.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím, že na to není jednoznačná odpověď- každý ať se rozhodne dle svého vkusu a toho ca má rád a co si přeje. Podle mě je svatba velmi sváteční událost a myslím si, že tam živá hudba patří- podotýkám, že KVALITNÍ živá hudba. Než nějáké zpívající duo (trio, jednotlivce), kteří jako nástroj používají elektronické klávesy, skřehotají falešně, nejsou pořádně sespívaní, tak to raději DJ. My za muziku zaplatíme hodně peněz, ale bude to stát za to! Takže buď opravdu kvalitní živá kapela, nebo raději DJ, než aby tam někdo skřehotal.. A pokud je málo místa, tak asi DJ. Svým příspěvkem se nechci dotknout zpěváků s klávesama, ale po absolvování všech možných oslav právě s takovouto hudbou si myslím své..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Přesně tak - záleží jen a pouze na vkusu snoubenců. My bychom třeba kapelu nechtěli ani náhodou. DJ možná není zrovna moc slavnostní a vypadá to tam pak jako na diskotéce, ale já si to jen takhle umím představit a jen tak si to můžu užít. S kapelou by se mi prostě moje svatba nelíbila. Takže se rozhodněte hlavně podle sebe a ne podle toho, jestli se to hodí nebo nehodí ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My měli živou hudbu, ale bylo to tragický, měla sem objednaného i Dj na večer, ale nedorazil a tak to bylo takový méně odvázané, ale záleží na lidech co víc poslouchají a jestli tam bude víc starších lidí nebo mladších a co ta živá hudba všechno hraje.
Odpovědět
Profilova fotka
jj, souhlas... ziva hudba je ziva hudba 8-)
Odpovědět
Já jsem také pro živou hudbu. Myslím, že už mám za sebou dobrou řádku svateb a ty s živou hudbou byly vždy lepší. Živá kapela vždycky nalákala lidi mnohem rychleji na parket, dokázala je více rozdovádět, tančilo se víc a možnost zazpívat si s nima do mikrofonu nebo se i připojit s nástrojem (pokud jste muzikanti), to je vůbec nejlepší. Polka a valčík od DJ...to prostě není ono. My to budeme mít tak, že nám prvních cca 6 hodin bude hrát živá kapela a pak (až bude dostatečně rozdováděno a polky i valčíky budou za námi) nám bude hrát kamarád DJ.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my máme objednanou živou hudbu, naštěstí už jsme je slyšeli, takže jsme šáhli po jistotě ,ale kapela bude hrát jen do 22hod a pak máme objednaného DJ :)
Odpovědět
@duliska @jannie88 my také máme na večer DJ, ale předtím bychom chtěli kapelu jen nemám zkušenosti, holky nedoporučily byste mi?
Odpovědět
Ahoj holky, my jsme si objednali DJ Georgano. Vloni ho měla kámoška na své svatbě a byl naprosto senzační. Můžu ho vřele doporučit. Pro nás to byla sázka na jistotu. Dokázal všechny udržet ve varu až do rána a zahrát tam prakticky všecho, takže se bavili mladší i starší. Už jsme s ním měli osobní schůzku a všechno kolem hudby a programu na večírek nám vysvětlil a připravil zajímavé tipy.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
DJ, vyhrává to cena a taky to, že se mi to takhle asi 6 týdnů před svatbou nechce moc řešit. Hudbu jsem vůbec zasklila, záleží mi víc na jiných věcech. Jeden DJ se mi ozval, je mi sympatický a za tu cenu si můžu výskat.
Odpovědět
Já jsem byla před naší svatbou na dvou svatbách svých kamarádek. Obě měly kapelu, jakože to bude slavnostnější... hahaha. Byla to spíš tragédie. Utahaný písničky, že to skoro připomínalo dechovku.Když jsme chtěli něco vodvazovějšího, tak na nás koukali jako na někoho z Marsu. Holky, ani si neumíte představit jaká mě popadla panika, jestli to takhle bude vypadat na naší svatbě, tak jí snad radši zruším. Nakonec jsme dostali od kamaráda z rádia tip na dj Georgano a vážně jsme nelitovali :-). Odvaz od začátku do konce, hrál i déle, než jsme se původně domluvili, celý večer taky perfektně a profesionálně moderoval a pochvalovali si ho všichni od dětí až po babičky. Takže my můžeme jedině doporučit ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Já bych také hlasovala pro hudbu spíše živou, jak by ne, jsme muzikanti.. Ale je to podobné jako s DJs - chce to předem slyšet :-) Žádná, ani sebelepší kapela nezahraje všechno, ale jak se říká, kdo se bavit chce, ten se baví. Být vámi vybírala bych skupinu, nebo alespoň duo, jen ženský nebo jen mužský hlas je fakt málo. Nakoukněte do repertoáru ( ti zodpovědnější ho mají vždy na webu ) A poptávejte se po něčem navíc. Má vaše kapela Karaoke ? Pomůže vám s tombolou, svatebními zvyky a hrami, nebo se na vás bude jen koukat jak se pachtíte vy i svědci ?? Jsou tyto služby již v ceně ? A hlavně : Nenechávejte výběr kapely na poslední chvíli, to se pak opravdu může stát, že vám mektavý pán s klávesami bude hrát a zpívat samé písničky z roku razdva :-| Tak to už raději DJ že... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě DJ, nehrozí u něj, že by neuměl nějakou písničku zazpívat nebo neměl na ni noty, ale hlavně nehrozí, že vaši zamilovanou zazpívá uplně jinak, než vy máte rádi :-) My jsme neváhali ani minutu s tím, že živou hudbu nechcem ani náhodou...oba posloucháme moderní hudbu a pochybuju, že nějaká kapela zahraje Lady Gaga, Kylie Minogue, ATB, BEP, nebo třeba Katy Perry :-D A na valčíky a podobný věci nás neužije, na svatbě nezazní jediná skladba tohoto rázu..:-) Leda v remixu :-D Takže taky záleží na tom jakou hudbu tam chcete.... :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Na nasej svatbe sme mali vyborneho DJ (DJ Dobes z Mnisku pod Brdy). Cely vecer hral skvely vyber pesniciek, ktore sa nam pacili a vzdy mal po ruke cokolvek si niekto prial zahrat na zelanie. Vyborne reagoval na naladu hosti v kazdej chvili a podla toho prisposoboval aj vyber pesniciek a bol aj skvely moderator. Boli sme nadmieru s nim spokojni. Urcite ho doporucujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se přikláním také spíše ke kapele, samozřejmě pokud je kvalitní, v případě, že jde o větší svatbu...v případě, že by to byla svatba o dvaceti lidech (za předpokladu, že u takové malé svatby vůbec byste řešili večerní "pařbu" s hudbou), tak pak asi spíše DJe (cenově výhodnější), ale jak již bylo řečeno, záleží spíš na Vašem osobním vkusu. Pokud chcete na svatbě tancovat i klasiku (polka, valčík), tak kapela jednoznačně, nějak si nedokáži představit, že někdo ty lidovky či dechovky pouští z cédéčka :-) Naopak pokud budou na svatbě hlavně mladí lidé, kteří odsuzují klasiku a ujíždí akorát na nejmodernějších hitech, pak je DJ jediná správná volba. Asi žádná kapela plně nestíhá každoročně zcela aktualizovat repertoár, většinou doplní pár hitů a dále čerpá z osvědčených evergreenů napříč generacemi. Jinak ještě k tomu názoru, že DJ má v repertoáru vše: věřte mi, není to pravda :-) Asi z těch největších hitů ano, ale každý DJ má i tak jiný vkus a nějaké "specialitky" mít nejspíš nebude. Přítel je fanda do hudby, má na exterňácích asi 70 000 písniček - od všeho něco, od padesátých let až po současnost, Káju Gotta i hard rock metal. A když jsme byli na jedné akci, když chtěl nechat zahrát nějakou písničku od DJe (moderní rockovky, žádnej Kája), tak se mu dostávalo jen samé "nemám, neznám" a chlapec byl šťastnej, když se po deseti marných tipech na písničku konečně shodli :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?