Na svatbu DJ nebo živou kapelu?

Ahoj, rozmýšlím se, zda na svatbu oslovit živou kapelu či "pouze" Dj. Zatím máme představu o párty pro cca 100 lidí ve věku téměř od 0 do 90 let. Jaké jsou vaše zkušenosti, či koho byste dopručili? Děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
@alena_z_benesovska Dobrý den, rozhodnutí nechám na Vás, ale jen poradím - nabídnu. Diskotéka ( pouštěná muzika ) s hudbou do 70.let po současnost, pro svatby vč. dechovky a pro děti vč. dětských skladeb. Kalkulaci rád zašlu emailem dle zadání - místo, čas od-do. Děkuji Kostolnik
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, zaslána IP. Krásný den. Radim
Odpovědět
Profilova fotka
Vážená nevěsto. Oslava pro 100 lidí je už vcelku velká svatba! Pokud vyberete dobře tak Vás bezvadně pobaví jak kapela tak DJ. Otázkou je co je Vám osobně bližší? DJ nabídne nesrovnatelně širší repertoár a v originálním znění - pokud máte rádi později večer i moderní, taneční hudbu tak nejnovější pecky Vám kapela zřejmě nezahraje - DJ však ano a navíc bude nejspíš i levnější a bude s Vámi po celou dobu. Pokud si ale potrpíte výhradně na "známé fláky" a energický přednes tak zde má navrch zase kapela...ale musíte počítat s pauzami a kratší celkovou dobou produkce, protože hlasivky mají zpěváci jen jedny. U takto velké svatby bych se nebál ani kombinace - kapela a později třeba DJ. Udělejte anketu mezi Vašimi hosty a třeba Vám v tomto také poradí. Pak již jen šťastnou ruku ve výběru a ať se Vám oslava vydaří podle Vašich představ! :-)
Odpovědět
@alena_z_benesovska Ahoj, za mě jako muzikanta určitě živá kapela. DJ Ti hudbu jen zprostředkuje, nic svýho do toho nevloží. Já sama budu mít na svatbě 2 kytaristy, parádní záležitost. Sice si trochu připlatíš, ale stojí to za to. A pokud zvolíš vhodnou kapelu, zahraje ti stejný pecky jako DJ.
Odpovědět
Profilova fotka
@alena_z_benesovska Určitě doporučuji DJ. DJ nejen že je finančně přijatelnější, ale při dobrém výběru v kombinaci se světly, zábava na pravém místě. Mám svatbu ještě před sebou, ale z mnoha zkušeností je DJ ta lepší varianta. Pokud chcete živou muziku a široký záběr skladeb, nikdo to nezahraje dobře o finančních nákladech za kapelu ani nemluvím. Teď píši o živé kapele, nikoli zpěvačce s klávesistou. Toto uskupení nepokládám za kapelu. Doplňkem k DJ je vhodná i muzika na nějaký hudební nástroj, jako zpestření: klavír, saxofon, kytara. Nejen dobrý poslech, ale i při svatebním dni to dodá jinou atmosféru. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, nabídku naší kapely Reflex-Rock a pár postřehů "z natáčení" jsem Vám zaslal do SZ. Tak třeba přijdou vhod.... Přeji dobrý výběr a hodně štěstí do chystaného manželství. Pěkný den a hezký víkend. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme měli paní Hexe a byli jsme naprosto spokojení:)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, obě dvě varianty mají své kouzlo. Jak kapela tak dj, ale můj názor nejen pro to,že jsem svatební dj, je to,že dokážu udělat na svatbě lepší atmosféru. V případě zájmu o kompromis, tak Vám mohu doporučit svého kolegu zpívajícího dj. Mohu Vám nabídnout služby svatebního dj včetně karaoke, vlastní světelnou i zvukovou aparaturou. Praxe více jak 14 let a reference více jak 180 svateb. V případě zájmu mě kontaktujte a já Vám poradím. S pozdravem Svatební dj Jarek
Odpovědět
My budeme mít nejspíš oboje. Živou menší kapelu na obřad a tak cca do 15 hod odpoledne a pak DJ. Je pravda, že toho máme zadarmo, je to náš kamarád, ale pokud nechceš nějakého vyloženě "provařeného" tak to finančně vyjde stejně, jako živá kapela na celý den
Odpovědět
Profilova fotka
My sli do DJ, kapela nas musim priznat ani nenapadla. Vybrali jsme si takoveho, co je to schopny i moderovat, uvadet nejake hry a pod...
Odpovědět
Profilova fotka
Pár desítek svateb jsem jako fotograf absolvoval a jsem 100% jistý, že na své svatbě chci mít DJe :-) Živá kapela je úžasná, mé své kouzlo. Bohužel největší nevýhody jsou opravdu malý repertoár - který prostě pro 100 lidí živá kapela nemůže vždy splnit. Nehledě na nutné pauzy mezi jednotlivými sety které taky nejsou svatebčany brány extrémně pozitivně. Stejně tak i na levného DJe bych nevsadil - rozhodně nestačí nějaký pouštěč muziky.... Osobně bych doporučil nějakého rádiového moderátora - který bude zcela jistě poměrně dražší, ale kromě kvalitního poslechu hudby dokáže zajistit také určité moderování celé svatby, postarat se o zábavu a rozproudit dav,... Na opravdu profesionální úrovni :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít taky DJ. Na svatbách jsem zažila jak živou kapelu, tak DJ, ale i to, že si svatebčané jen pouštěli písničky z notebooku, což si hodně lidí myslí, že dělá DJ :-/ Dobrý DJ je i dobrý moderátor a dokáže rozproudit zábavu... pro nás to byla jasná volba, ale samozřejmě je to věc názoru....100 lidí - 100 názorů..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
přesně jak píše @v_anilka sto lidí sto chutí, my zase jednoznačně vsadili na živou kapelu, kterou známe, paní skvěle moderuje plesy a různé akce, dokáže nabudit lidi k tanci což se mi moc líbí. A popravdě s repertoárem se podle mě nikdy nezavděčíš všem, nám přijdou někteří kamarádi hip-hopeři a je jedno co jim tam pustíme, stejně to pro ně nebude jejich hudba, každopádně jsem zažila pár svateb a nejhorší variantou je, když nehraje vůbec nic nebo jen tak něco puštěného z notebooku, o co se nikdo nestará a svatebčané si tam chodí pouštět co je napadne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den, doporučuji dje. Má širší záběr muziky než kapela. Kapela většinou zahraje 200-500songů. Dj má na výběr daleko více písní!
Odpovědět
Dobré sobotní ráno, všem moc děkuji za názory a postřehy! Sice jste mi nepomohli se rozhodnout, ale rozhodně jste mi rozšířili obzory a to je bezva! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, posílám Vám interní poštu, mějte se fajn, Dj Libor
Odpovědět
Profilova fotka
@alena_z_benesovska Doporučuji rozhodně živou kapelu. Svatba je vyjímečná událost. Reprodukovanou hudbu posloucháte každý den v rádiu, v TV a pod. Dobrá kapela má bohatý playlist. I kdyby měli 500 skladeb, tak bohatě to stačí. Další důvod je ten, že opravdu dobrých DJ kteří umí komunikovat s lidma, umí reagovat na to co zrovna lidi chtějí a postarají se i o zábavu je u nás jako šafránu.
Odpovědět
Osobně to taky řešíme a ačkoli jsem chtěla živou kapelu, teď to vypadá spíš na DJ. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně si myslím, že kapela vypadá slavnostněji.. Nemyslím tedy tři umolousané pány s aparaturou z roku razdva ;-) Ale hlavním kritériem by mělo být , co si představujete za repertoár. Máte li rádi novinky z hitparád, tak vás kapela asi plně neuspokojí. Kdo si rád potancuje na české starší hity, občas proložené nějakou novinkou, nebo si rád skoči polku a valčík v lidovém podání bude spokojen. Téma přestávek bych nezatracovala. na svatbě mají svůj smysl. Pokud tančíte půlhodinovou sérii, rádi si pak zajdete na skleničku.. Nelíbí se mi když Dj hraje moc jednolitě, píseň střídá další a přirozeně nevzniká prostor pro další aktivity, typu hry a zvyky, nebo klasické popovídání a pak zas hurá na parket při další sérii.. I obligátní a mnohde vyžadované hraní na přání není úplně vždy nejlepším řešením. Vznikají hudební všehochutě a zábava tak nemůže vygradovat.. Hosté vyžadují tvrdý rock už v 5 odpoledne, jistě vyhovíme, Ale neužili byste si ho lépe v 9 večer.. ? I dobří tanečníci můžou mít s kapelou problém. Chtějí waltz, ale kapela jim ho zahraje 2x tak rychle.. Rozdíl mezi Salsou a Sambou nezná mnohý muzikant ani z rychlíku.. Nemluvím konkrétně, jen ze špatné zkušenosti. Pokud si potrpíte na standard a latinu , vezměte si raději sebou CD z vlastních zdrojů.. Další složkou hudební produkce by měla být efektová světla. Hodně umocní dojem.. Jsou dobří a špatní Dj a dobré a špatné kapely, když jim ale řeknete o jakou muziku máte zájem, měli by vám říci, jestli ji hrají a nebo ne.. Všechno totiž nehraje nikdo.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kapelabrno Můj názor je podobný, ale chápu, že každý má jinou představu o svatbě a jiný vkus na muziku. Kapelabrno to přesně vystihla, máme stejné zkušenosti se svatbami.
Odpovědět
Jednoznačně kapela :-) Ano - má pauzy (hosté si ale chtějí popovídat, zajít na skleničku atd.), repertoár (jak někdo píše nade mnou) "jen" 200 - 500 skladeb standardně z různých žánrů (takže nerozumím, že by si někdo nevybral za celý večer) - a hlavně rádio si hosté můžou poslechnout v autě cestou na obřad :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem spíš pro kapelu, DJ mě na svatbě moc neoslovil, opravdu jsem měla pocit, že poslouchám spíš rádio než, že jsem někde na svatbě. Každou hodinu hlásil kolik je hodin, pouštěl si svoje reklamy, neustále opakoval svoje jméno a přišlo mi to spíš jak když poslouchám "Miro Žbiro a pořad triangel" :-D .. samozřejmě každý DJ bude asi něco jiného, ale já jsem pro tu kapelu..
Odpovědět
Profilova fotka
@petssematary Bohužel jste asi ještě nezažila žádného svatebního dj z řad profesionálů.
Odpovědět
Profilova fotka
Kapelu, nebo DJ? Blondýnu, nebo brunetu?... i zrzky jsou fajn holky :-) Každý zažil něco, co ho zklamalo. Já zažil DJ, který pouštěl playlist nejmenovaneného rádia (tuším že se to jmenuje hodina bez reklam) a celý večer na lidi nepromluvil, ale rovnež jsem zažil Trio (klávesy, kytara, zpěvačka), které se ani neobtěžovalo vypnout flétnu, která hraje melodii v karaoke podkladech, které vesele pouštěli přes klávesy, nemluvě o kvalitě těchto podkladů. ....Oba dva případy smutné.... :-( Jetli má někdo takovou zkušenost, tak se nedivím, že nechce o malé kapele popř. DJ ani slyšet a raději si namíchá písničky sám a vyřeší to vlastním notebookem zapojeným na reprák někde v rohu sálu.... 100lidí - 100 zkušeností - 100 názorů. Nejsmutnější je na tom asi to, že tyhle kapely a DJ's berou úplně stejné peníze, jako někdo kdo se to snaží dělat na profesionální úrovni a investuje do toho čas i peníze.
Odpovědět
Dobrý den, názorů je zde opravdu spousta a každý má něco do sebe. Sama bych Vám dopručila obejít pár svateb v okolí v nejbližší době a nechat na sebe zapůsobit celkovou atmosféru. Jak jednotlivé kapely taky DJ se velmi liší a asi bych dala přednostně na svůj úsudek, jelikož jde o mou svatbu a každému se líbí něco jiného. Já jsem pochopitelně jako muzikant zastánce živé kapely a i když máme ano omezený repertoár, není výjimkou, že pokud se zábava správně rozjede, i adolescentní mládež řádí na Alenku v říši divů či Moravu krásnou zem. Na vašem místě bych se nerozhodovala mezi kapelou či DJem, ale hledala bych tu konkrétní kapelu či DJe. Dala bych si práci a navštívila produkci či poslechla nahrávky, videa apod.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?