Na čem všem je možné se dohodnout s DJ?

Dobrý den, zvažujeme pozvat si na svatbu DJ, ale jen a jen na obstarání hudby, nic víc. Žádné moderování (vlastně ideálně žádné mluvení), žádná show (ani světelná, natož osobní exhibice), žádné uvádění svatebních her, žádné karaoke... Jen decentní přítomnost a "pouštění" hudby, kterou si předem domluvíme. Je možné se s DJ dohodnout na takovémhle "omezeném" módu?
Odpovědět
Profilova fotka
@hana_marie Vážená nevěsto...s profesionálem se lze domluvit na hodně věcech, ale na základě Vašich požadavků bych Vám spíše doporučil pronajmout si jen 2 reprobedny a vytvořit si playlist podle svého vkusu, protože ve své podstatě DJe nepotřebujete...nepřejete si totiž nic z toho, co svatebního DJe dělá svatebním DJem...k produkci Vám tak stačí lepší telefon a například služba jako Spotify apod...nebo se podívejte na Serato Pyro. V každém případě Vám přeji hezkou svatbu podle Vašich představ. S pozdravem Jiří Halák DJ Sonido
Odpovědět
Vážený pane Haláku, nevím proč by nevěsta nemohla chtít jen normální pouštění hudby na svatbě, nevím proč ji doporučujete, a to si říkáte profesionál, takový kraviny jako hrát z telefonu. Ne každý je zvědavý na ty vaše kecy do muziky. Ale to by vám při takovéto produkci asi bylo blbý říct si za to 10 tisíc, že ?
Odpovědět
Profilova fotka
Jenže ona to není vážně špatná rada. Už jsem byl na svatbách kde hudba hrála ze spotify z telefonu a bylo to úplně stejný jako by tam stál nějakej obyčejnej pouštěč, prostě za sebou hrály náhodný oblíbený písničky z hitparád. To náhodný přehrávání na youtube i spotify je hodně dobře udělaný a některý špatný DJ to hravě strčí do kapsy. Jinak ale určitě jde najít spoustu DJ kteří nevěstě splní přesně to co v otázce požaduje, někteří ji odmítnou, někteří ne, každý to má jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si taky myslím, že má pan Halák pravdu. Pokud má nevěsta jasnou představu o hudbě, kterou na svatbě chce, může si udělat vlastní playlist a nikoho k tomu nepotřebuje, ne? Podle mě je úlohou DJe maximální empatie a odhadování lidí. Musí správně určit, jakou písničku zahrát v jaký moment a být zábavný pro dané publikum, protože na něm záleží, jestli budou lidé tančit nebo ne. A to rozhodně není snadné. Pokud chce někdo pouštět písničky, které má předem vybrané, pak takového člověka vůbec nepotřebuje.
Odpovědět
@jitkamala01 Proč hned tak útočně? Pan Halák přece jen nabídl nevěstě možnost, která by třeba pro ní byla ideální, jen o ní zatím nevěděla..
Odpovědět
Jenže právě o to jde, žádný playlist, který se udělá dopředu nebude fungovat, protože nevíte to načasování, proto je důležité hrát podle momentální nálady lidí a hlavně hrát to co se jim líbí. Už jsem to zažila na svatbě, že se hrálo z playlistu a 3 minuty se tancovalo a 10 minut se čekalo na oblíbenou písničku. To vám žádný youtube nenamixuje ani náhodou.
Odpovědět
My jsme na svatbě pana Haláka měli a všichni byli nadšení a to jsme neměli ani jednu soutěž a jediné, co uvedl byl novomanželský tanec a tanec s rodiči. (Tak jsme to chtěli) Ale díky jeho neskutečnému talentu zahrát přesně to, co publikum potěší, písním na přání, super světlům, kouři a náramkům co nám rozdal byla atmosféra skvělá a tančilo se skoro až do rána i když nás bylo tak 10. :-D (A to jsem mu před svatbou psala, že se bojím, že nebude nikdo tančit a že bude hrozná nuda, když nás je takhle malinko - což si myslím, že by nastalo při hudbě z repráků přes Spotify..)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitkamala01 Vážená slečno, paní...pokud jste se špatně vyspala, že Vás to nutí nazývat slušně míněné rady ostatních kravinami doporučuji zamyslet se nad sebou...jinak jsem skušně nabídl jen jednu z možností. Nikdo se jí pro pána krále nemusí hned řídit. Tak hezkou neděli a úsměv na tvář! Určitě by Vám slušel víc :-)
Odpovědět
Milí diskutující, děkuji Vám za ohlasy. Opravdu si nechceme pronajímat aparaturu (byť by šlo jen o reprobedny), ani sestavovat přesný playlist na celý večer, na to už zkrátka nemáme čas ani sílu. Spotify je sice fajn, ale naši věc to neřeší. Během večera se chceme bavit s ostatními, a ne se starat, co zrovna hraje za písničku - a nechceme tuhle povinnost delegovat ani nikomu ze svatebčanů. Zkrátka bychom rádi měli na svatbě někoho, kdo se o hudbu bude starat celý večer a kdo - jak už tu zaznělo - bude písničky pouštět s citem pro atmosféru a okamžik (jinými slovy, bude vědět, jak skladby vhodně seřadit za sebou) a vycítí, co je zrovna vhodné zahrát. Jenže jak s našimi požadavky oslovit profesionálního DJ, aniž by si to bral osobně? Nemám nic proti službám svatebních DJ a vím, že si je spousta párů chválí. Jenže každý pár je jiný - a my si chceme svatbu naplánovat podle svých představ a zrovna na hudbu jsme velmi nároční. A aby snad nevznikl dojem, že si tu panna nevěsta něco vymýšlí, tak mi věřte, že je to přání mé i mého nastávajícího.
Odpovědět
Profilova fotka
@hana_marie Máme to ulplně stejně. DJ tam máme od hraní. Žádné hry, tombolu (a v podstatě celkově program) nemáme, takže není potřeba, aby cokoli komentoval a oznamoval. Zároveň se ale nechceme starat o hudbu a věříme, že DJ dokáže odhadnout, co bude svatebčany bavit :). Nenapadlo mě, že by to některý DJ mohl brát jako problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že tu někteří včetně mě vycházeli z informace, že chcete pouštět předem domluvenou hudbu, proto ty reakce formou "udělejte si playlist".
Odpovědět
@lucianka114 Ano, na hudbě se chceme s DJ domluvit předem - na oblíbených písničkách, na žánrech, na tom, jakou hudbu pouštět a jakou ne. Myslela jsem, že je to tak běžné - vycházela jsem ze zkušeností některých nevěst, které se na hudbě s DJ předem dohodly, a z toho, že někteří DJ přímo nabízejí "playlist na klíč". Ale nechceme si sestavovat, jak půjdou písničky po sobě. To už chceme nechat na někom zkušenějším a taky na tom, jak se zábava během večera bude vyvíjet. Docela mě zdejší reakce překvapily. Onehdy jsem tu četla jednu diskuzi, kdy byla nevěsta pevně rozhodnutá pouštět si hudbu z vlastního sestaveného playlistu a diskutující ji přesvědčovali, aby si to usnadnila a domluvila si DJ... A když my se snoubencem uvažujeme o DJ, tak mi radí, ať si sestavíme playlist :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Vážený pane Haláku, vyspala jsem se výborně, nemusíte se starat, ale tady šlo hlavně o to, že se slečna slušně ptala, jestli je možné se s DJ na něčem konkrétním domluvit a vy jste přesně předvedl, že s panem "profi" DJ to nepůjde, protože když to není tak jak on si to představuje, tak vám nabídne vypůjčené reprobedny a hraní z telefonu. Jen se nestyďte a napište zde ostatním slečnám nebo paním jaká je vaše profesionální cena za jednu svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja teda fakt nemam pocit ze by pan Halak nieco take napisal, ako pise @jitkamala01 .. A uz vobec nie neslusne.. Mali sme ho na svadbe a v podstate sme tiez nechceli ziadne moderovanie ani nic navyse, asi ako @shigella . My aj hostia sme boli velmi spokojni, a to sme tiez mali specificke poziadavky a zhanal si kvoli nam hudbu tiez nie uplne standardnu. Dohodli sme sa uplne normalne, povodne sme vlastne tiez nechceli ani svetla, ale po rozhovore s p.Halakom sme si ich dali (aj ked bol ochotny hrat aj bez nich), a bola to dobra volba.. A co sa tyka ceny sme boli tiez spokojni, neviem preco by sa mal stydet :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitkamala01 Nic ve zlém, ale hádat se jako malé dítě s Vámi dále nehodlám a nemám ani zapotřebí obhajovat svou práci, názory a už vůbec řešit cenu za ni s někým jako jste Vy. Kdo si myslíte, že jste? :-D Velmi si vážím příspěvků mých předešlých klientek, nevěst a jsem rád, že na svou svatbu se mnou vzpomínají s radostí - to je proč to dělám. Ono dohodnout se totiž dá na čemkoliv...otázkou je, není-li jednodušší cesta? Tímto se odmlčuji a nehledě na cokoliv co napíšete mi to již nebude stát za odpověď. Toto vlákno má mít jiné téma viz původní dotaz. Jiří Halák DJ Sonido
Odpovědět
Profilova fotka
Do internetových diskusí nevstupuji, protože je to podle mě ztráta času a k ničemu to nevedu. Udělám stručnou vyjímku. @hana_marie S profíkem se dohodnete na všem. Je tam pro Vás a Vaše hosty. Takže se nebojte oslovit kteréhokoli. @jitkamala01 Neznám výši Jirkova honoráře a ani mě to nezajímá. Ale vím, že svou práci dělá na úrovni a rozhodně se nemá za co stydět. A říkám to s vědomím toho, že jsme z jednoho regionu a mohli bychom být konkurenty. @sonido Znáš to přísloví: Pro dobrotu na ......? :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Výživná diskuse :-D Jasně že se s profíky ( kapelami i DJS ) můžete dohodnout na čemkoliv, většinu samozřejmě předem a mnohé věci až na svatbě, podle hostů, nálady a atmošky celkově. Z vlasní zkušenosti, ale mohu říci, že ty svatby, které byly naplánované do puntíčku, pomalu nám i řekli pořadí písní v jakém je máme hrát ( na tohle je ale nejlepší Jukebox ) řešili každou minutu, jen aby se dodržel harmonogram na vteřiny a se zaťatými zuby se stihnul ohňostroj ve 22 00 , nikdy nebyly ty, které byly hodně veselé, spontánní, prostě se nerozjely. Někdo - většinou nevěsta, totiž stále někde běhal s hodinkami, honil lidičky a pořád se něco muselo. Na zábavu, jako takovou ve finále nezbyl čas ani síly... To nechcete.. :-| ( Většinou )
Odpovědět
Profilova fotka
@hana_marie Dobrý den, Váš první příspěvek opravdu vyzněl, že máte oblíbenou hudbu a tu si chcete poskládat do playlistu v tom případě bych souhlasil s radou DJ Jirky @sonido . Navíc se přikloňuji tomu, že pan Jirka Halák je opravdovým profíkem mezi svatebními DJi a jen se snažil dobře a SLUŠNĚ poradit, proto nechápu reakci slečny/paní @jitkamala01 . Ale zpátky k diskusi ;-) . Důležité je vždy si položit otázku, proč tam toho DJ vlastně chci: 1. chci aby pobavil všechny hosty? 2. chci pobavit pouze sebe s manželem? DJ nemusí vždy mluvit, nemusí si přivézt "světelnou aparaturu". Ale musí hudbu hudebně MODEROVAT. Předem daným playlistem mu možnost moderování v podstatě ZNESNADNÍTE. Je třeba vzít v úvahu, že za svatební večer (počítám se začátkem od 18:00 hod.) zahraje DJ na svatbě cca. 100 - 120 písní.Pokud mu vysloveně řeknete, že např. nechcete vůbec hrát českou tvorbu, je schopen se přizpůsobit. Pokud mu k tomu však dodáte, že máte rádi určitý druh hudby, který se např. nehraje v rádiu a dáte mu playlist vašich 100 oblíbených písní. V tom případě DJ zaženete do kouta a PROFÍK Vám jistě takovouto spolupráci předem odřekne (čistě můj názor). V dalším příspěvku jste to již vysvětlila, proto Vám doporučím nebát se reakcí a opravdu poptat jakéhokoliv profesionálního DJ. DJ na svatbu je v podstatě SLUŽBA a s jako takovou se lze samozřejmě dohodnout na čemkoliv. Profesionální DJ si s vámi určitě dohodne schůzku, na které Vás nejen vyslechne (Vaše oblíbená /neoblíbená hudba), ale také Vám (a to je velmi důležité) poradí, popřípadě nasměruje. V tom smyslu, že Vy se nevdáváte 40x do roka. Kdyžto profiDJ hrajen na mnoha různých svatbách a dovede Vám tedy poradit, popřípadě Vás i odradit od "různých experimentů", které novomanželé občas v dobrém duchu zamýšlejí - ale ony prostě nefnungují. Souhlasím s příspěvkem @kapelabrno . Nic nejde naplánovat tak, aby vyšlo na 100%. Celá svatba je vždy takovou improvizací. Vysledkem má poté býti SPONTÁNNOST a hlavně ZÁŽITEK. A to jak pro ovomanžele a jejich blízké, tak pro další pozvané hosty. Přeji Vám šťastnou ruku a také, aby Vám vše dobře dopadlo :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, zkusím připojit i svůj názor do diskuze a s většinou názorů i dobrých rad kolegů souhlasím. S opravdovým profesionálem a těch je zde na Beremku spousta se opravdu domluvíte na veškerých vašich představách a přáních. Důležitá je především osobní schůzka a komunikace,aby jste přesně věděli co chcete a také co vámi zvolený Dj může nabídnout. Doporučuji pečlivě vybírat i mezi různými agenturami nabízejících různé Dj,jistě jich je většina solidních,ale jsou i takové,které vám pošlou i po domluvě s vámi jakéhokoli Dj,který to "nějak" odehraje a aby od něj oni pak jen shrábli provizi.Píšete,že chcete pouze decentní přítomnost Dj se kterým se domluvíte na playlistu - naprosto v pořádku,také se takto vždy domlouvám a ctím hudební vkus zadavatele,jen ale připomenu, i když je to VÁŠ VELKÝ DEN, nejste na svatbě sami a myslete i na své hosty,myslete na to jestli skutečně znáte na 100% jejich hudební vkus. Už se mi párkrát stalo, že jsem dostal pevný playlist,kterého jsem se tedy držel, dokonce jednou i pevný seznam skladeb,jak mají hrát po sobě v různých blocích a po hodině přišel sám ženich s prosbou, ať začnu hrát podle sebe, že mu svatební hosté nadávají co to vybral za muziku,že by se rádi konečně začali bavit... Pak se samozřejmě zábava v pohodě bez problémů rozběhla. Jde tedy i o to vyjít vstříc všem svatebním hostům. Moderování, mluvení, světla.... atd. Podle mne to lépe navodí atmosféru,ale pokud si to novomanželé výslovně nepřejí nevidím v tom žádný problém. Sám jsem i jako host zapsal pár svateb,kde hrál jistý Dj z jedné agentury, která tu sice nemá profesionální profil,ale dost často ho zde různé "fake" profily propagují a doporučují a mohu vám říci,že jeho celovečerní poskakování s rukama nahoru po podiu a pořvávání,jak to mají lidí "rozjet" nikoho z nás nenadchlo, spíše naopak.... nepřipadali jsme si jak na svatbě,ale jako na diskotéce, což si myslím by skutečný profík měl rozlišovat - především skladbu hostů na té dané svatbě! A naprosto souhlasím s příspěvkem kapelybrno i s přídavkem kv_production. Svatební zábava má být pohodovou spontánní záležitostí,kterou si mají všichni užít, ne se honit za množstvím soutěží,přesným na minutu naplánováním krájením dortu, 1.společného tance, tomboly, her.... atd. Víte co je dle mých dlouholetých zkušeností naprosto nejhorší? ORGANIZOVANÁ ZÁBAVA! :-. Přeji vám také šťastnou ruku při volbě Dje a pokud je tedy vašim přáním jen pouštění hudby dle vašeho přání nevidím v tom ani jako profesionál nejmenší problém.... ať se vám vaše svatba vydaří přesně podle vašich představ a ať jste spolu šťastní.. prostě ať vám TO vyjde :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?